Professoren bak eksperterklæring: – Underlig at UD ikke sjekket

Slettet bruker
28.01.2020 kl 00:22 266

Professoren bak eksperterklæring: – Underlig at UD ikke sjekket grundigere hva 5-åringen led av

Professor Johan K. Stanghelle reagerer på at Utenriksdepartementet ikke sjekket grundigere hva IS-kvinnens barn led av før man hentet familien til Norge.

– I og med at de legger sånn vekt på at dette er en farlig eller dødelig tilstand – og det fører til en regjeringskrise – så var det jo litt underlig at de ikke klarte å sjekke litt grundigere hva det var, sier Stanghelle til Document.

Stanghelle er professor i medisin og forskningsdirektør ved Sunnaas sykehus og en av Norges ledende eksperter på cystisk fibrose. Han utarbeidet i august i fjor sakkyndigerklæringer om femåringens helsetilstand som ble sendt til Utenriksdepartementet. Erklæringene ble skrevet på oppdrag fra IS-kvinnens advokat Nils Christian Nordhus.

Stanghelle mener at en bakterie- eller virusinfeksjon er mest sannsynlig.

– Det er det vanligste som er det vanlige, og det er jo virusinfeksjoner av ulike slag, og bakterielle infeksjoner. Jeg vil jo tro det er mye av det i det strøket der. Så at han har kronisk mageinfeksjon og kronisk luftveisinfeksjon av en eller annen virus eller bakterie, det er jo antagelig det mest nærliggende.

Stanghelle sier til Document at han har inntrykk av at UD «har lagt avgjørende vekt på de erklæringene jeg har skrevet.»

Informasjonen han fikk var annenhånds, og den var svært mangelfull. Det meste kom direkte eller indirekte fra barnets mor, den såkalte IS-kvinnen.

Men også den skriftlige medisinske informasjonen, legejournalene, var svært knappe og mangelfulle, bekrefter Stanghelle. Derfor tok professoren flere tydelige forbehold i sine sakkyndigerklæringer.

– Dette er på ingen måte en politisk erklæring, den er rent medisinsk. I og med at de legger sånn vekt på at dette er en farlig eller dødelig tilstand – og det fører til en regjeringskrise – så var det jo litt underlig at de ikke klarte å sjekke litt grundigere hva det var, da. Det måtte jo være mulig å sende inn en ekspert og utføre en litt grundigere undersøkelse enn det som har vært gjort.

Stanghelle presiserer at han ikke har oversikt over hva som har vært prøvd, og eksakt hvilke andre vurderinger UD har gjort, «men jeg har jo inntrykk av at de har lagt avgjørende vekt på de erklæringene jeg har skrevet.»

https://www.document.no/2020/01/27/professoren-bak-eksperterklaering-til-ud-underlig-at-de-ikke-sjekket-grundigere-hva-5-aringen-led-av/
Slettet bruker
28.01.2020 kl 00:29 257

Denne saken blir mer og mer vanskelig for Erna (u-sving) og Søreide. Erna foretok en u-sving og hentet hjem IS kvinnen med bakgrunn i at barnet var «dødssyk/alvorlig syk» med en påfølgende regjeringskrise.

Nå er barnet «angivelig sykt» og professoren bak den medisinske rapporten kritiserer UD.

Hva er fakta og sannheten i denne saken Erna?
Redigert 28.01.2020 kl 00:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.01.2020 kl 00:38 251

Fra kommentarfeltet til artikkelen på document!

«Her er det noen som har ønsket å få tilpasset informasjonen til å passe inn i beslutning om å hente «IS kvinnen» til Norge. Professoren fossror for å komme seg bort fra saken. Han har gitt en fjerndiagnostikk på en pasient han ikke har sett eller kommunisert med. UD har fått det det trengte og kaster han om nødvendig under bussen.»
Redigert 28.01.2020 kl 00:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.01.2020 kl 01:06 233

Så det man sitter igjen med; hvorfor var det så viktig å få hentet dem til Norge?
Det stinker politisk renkespill her....
Erna får fyken på dette stuntet.
Var det for å få frp ut av regjering, og evt samle flere stemmer på høyresiden før neste valg?
Redigert 28.01.2020 kl 01:11 Du må logge inn for å svare
ArneB 5.0
28.01.2020 kl 09:22 191

Ingenting er underlig når man vet hvem som har styrt landet de siste seks-syv årene. En gjeng med amatører!