ASETEK - god og nyttig informasjon.


Jeg har nettopp arvet mange aksjer i Asetek, men vet ikke stort om selskapet. Hjemmesiden deres har mye info, men det blir vel mye tekniske spesifikasjoner på produkter synes jeg for en som ikke er så godt inne i det, og lite om selve selskapet for en som ønsker å vite litt mer om bredden enn dybden.

Er dette det eneste forumet for Asetek? Trådene virker noe preget av søppel og useriøse innlegg med langt mellom de gode postene og info man kan stole på og dra nytte av. Det er jo de samme som i ene øyeblikket anbefaler Asetek som i det neste øyeblikket kommer med advarsel og dritt om selskapet og så i neste igjen roser det opp i skyene. Daytradere som er på ferde eller nettroll eller noen som har sluppet inn dem under 12? Uansett, om noen kan peke i riktig retning av god informasjon om selskapet, er jeg takknemlig.

Det er for øvrig også de første aksjer jeg er eier av på evigheter.
Redigert 04.02.2020 kl 08:47 Du må logge inn for å svare

Asetek er et spennende selskap å ha aksjer i hvis du setter deg godt inn i det og er tålmodig. Ønsker du deg derimot høyere spenningskurve fra dag til dag, er det andre og mer risikable selskaper å investere i, og derav også økt spenning, men ikke av den grunn nødvendigvis også høyere gevinstpotensiale. Hadde jeg vært deg hadde jeg beholdt Asetek-aksjene og sett verdien stige over tid.

Detaljene når det gjelder hvert enkelt produkt Asetek produserer er ikke så viktig om du selv ikke har interesse for det, men de grove linjene, hva som er forretningene deres er det viktig at du forstår, og fremtidsperspektivet. Ta deg tid til å lese rapporter og se webcaster og ikke bare skum gjennom de korte notisene og meldingene om nøkkeltallene. Neste er bare en måned unna og bør gi deg bedre forståelse enn du har i dag.

Asetek sin egen Youtube-kanal (ikke hjemmeside) har en del brukbar informasjon i videoformat, og som jeg skrev i en annen tråd for et halvt års tid siden her, har noen norske Asetek-aksjonærer samlet seg og startet et slags community der en av dem skriver gode og lett forståelige artikler og innlegg om Asetek på norsk for medlemmene (gratis, kun registrering) på forumet på https://www.NoNamed.Network

Utover det er det dessverre ytterst magert med hva du søker, men du vil lære selskapet bedre å kjenne med tiden du er aksjonær. Anbefaler deg uansett å se gjennom Youtube-videoene jeg nevnte og å registrere deg i forumet jeg linket til ovenfor og der lese gjennom alt av gamle og nye artikler og innlegg og spørre om du lurer på noe. Du vil garantert lære MASSE om du gjør det, og være langt mye klokere angående Asetek enn du er i dag.

Og ett og annet nyttig kan det være du snubler over her inne på Finansavisen også, selv om det kan synes lenge mellom hver gang noe av verdi postes.

Lykke til med din nye aksjepost!

Jeg er av den tålmodige typen, så det går nok fint.

Ja, Q4 2019 Financial Report: February 26th, 2020. Jeg har allerede markert av datoen på kalenderen for ikke å gå glipp av den. Regner også med at jeg lærer underveis, men det ville vært fint med en "flying start" informasjonsmessig for jeg er totalt grønn i øyeblikket, så du skal ha takk for at du peker ut riktige retninger for meg! Jeg skal sjekke dem kort ut nå og lese meg opp i kveld når jeg kommer hjem fra jobb. Sitter inne med mange spørsmål men vet ikke helt hvor jeg skal begynne, så fint om jeg får svar på i hvert fall noen av dem, Takk igjen, og lykke til med dine egne aksjer. Ser av aksjekurven at den har gjort det imponerende bra det siste halvåret.


Forresten, veldig kort: Hva er DIY? Det står overalt på Aseteks hjemmeside. En forkortelse eller en typebetegnelse?

Do-it-yourself ;-)

Selvbygging/-mekking.

Sitter og koser meg med linken du postet og anbefalte meg tidligere i dag, Signed J.T.S.. Dette var virkelig mye bra informasjon samlet og ordnet på ett sted. Føler på meg at det blir en sen kveld i natt om jeg skal klare å lese gjennom det hele. Blir fort hekta, merker jeg. Asetek er mye mer spennende enn jeg ante. Driver fortsatt med å lese A.L.I.C.E. BOT's artikler om selskapet på nettstedet hennes, og har ennå ikke kommet så langt som til å registrere meg i forumet, men skal så snart jeg har kommet gjennom alt lesestoffet. Alt dette hadde jeg ikke funnet ut av meg selv på hjemmesiden til Asetek i hvert fall, det er i hvert fall bombesikkert. Pen oppmuntring vi fikk på slutten av dagen i dag også. Gleder meg framover nå. Tror det blir spennende, på en ren positiv måte altså. Igjen takk for hjelpen og bra tips, Signed J.T.S. Ha en fortsatt fin kveld!

Glemte å nevne noe jeg først tenkte på, angående aksjer og arv. Vil bare si at det slett ikke er så enkelt, og da de ble overført til meg skar det seg med inngangsverdier og litt av hvert. Det virket ikke som om noen hadde greie på hvordan det skulle gjøres. Sikkert lettere med uregistrerte papirer i så måte.

Redigert 03.02.2020 kl 16:13 Du må logge inn for å svare

For en vanvittig bra dag det har vært i Asetek !

Å beholde aksjene var det beste tips jeg noen gang har fått, så takk for det!

Jeg har fått lest meg godt opp om Asetek også de siste dagene. Veldig bra forum og nettside du ga meg link til, Signed J.T.S.

Ville bare si at jeg fortsatt er aksjonær og takk og lov for det!

Redigert 03.02.2020 kl 22:30 Du må logge inn for å svare

Ser av kurshistorikken at det har vært mange gode dager i Asetek det siste halve året.
Redigert 09.02.2020 kl 19:31 Du må logge inn for å svare

Ingen tvil om at Asetek har enormt potensiale i fremtiden for globalt gjennombrudd med sine løsninger og patenter. Spørsmålet er mest om fremtiden allerede står på trappene eller om det er snakk om måneder eller år å vente på at det tar fullstendig av,

https://www.youtube.com/watch?v=YT2iOUd57Oc
Elly
10.02.2020 kl 11:55 1112

Asetek kan hurtigt stige mod ATH igen allerede i 2020.

Avsluttet over 40 i dag, opp 3,33%, OSB ned -0,93%.
Kan bety at vi skal videre rett opp på 40-tallet i morgen, det.

Elly
10.02.2020 kl 18:45 1030

Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Asetek snart skal op og snuse til 50 NOK 👏🚀

Pen utvikling i Asetek, fortsetter rett opp.

Staker sakte å sikkert veien mot 100-130

Alle rekorder brytes i dag, spørsmålet er hvor høyt opp mot 50 kr den skal.

hmmm.... jeg lurer på om jeg skal kjøpe flere aksjer i Asetek i tillegg til de jeg arvet. Arvet nemlig en del penger også, og slik utviklinger er, kan det synes som en god idé. Jeg har også rukket å sette meg godt inn i selskapet nå, lest meg skikkelig opp, og selskapet virker bunnsolid og med seriøst vanvittige gode fremtidsplaner og fremtidsutsikter. Ser for meg at med rapporten om 3 uker, vil denne aksjen fort gå mange kroner. Noen meninger? Kjøpe nå eller vente til rapporten? Men hvorfor når jeg er 90% sikker på at kursen skal videre opp? Usikker. Hører som sagt gjerne andres mening.

Går det som jeg tror, vil det lønne seg å komme seg inn nå om du ikke mener du har nok aksjer der fra før.

Men er det noe du lurer på om Asetek, Bakgårdskatta, foreslår jeg at du registrerer deg på diskusjonsforumet på https://www.NoNamed.Network (som jeg før har linket til) og spør A.L.I.C.E. der, for jeg vet i hvert fall ikke om noen som er så god på Asetek som henne. Og det er også andre der på forumet som har lest seg godt opp på selskapet og som kan gi bedre råd enn meg.

Takk, har gjort som du rådet, og stilte spørsmålet der nå. Spent på svaret.

Fin dag!
Elly
11.02.2020 kl 16:41 789

Ja, endnu en flot dag for Asetek og turen mod 50 NOK kører videre 👏

Ja det var nå jeg skulle ha hørt på noen kloke hoder her inne.....

Tror dette faktisk kan gå fort oppover nå, jeg.
Elly
12.02.2020 kl 12:27 646

Aksjetossen, som ikke fik købt Asetek i hverken kurs 18 eller 24 som visse andre herinde lyder til at være lidt bitter 🤣🙌

Du kan stadig nå at købe 😉 en dag som i dag er en god lejlighed til komme med, så du kan vinde noget af det tabte tilbage igen 😎

Veldig positiv børsmelding fra Asetek i dag også.
Elly
12.02.2020 kl 12:56 634

Signed, vil du dele den med os eller sige hvor du læser den?

Måske Aksjetossen kan bruge den også 🤣

Jeg leser den på det norske diskusjonsforumet for Asetek på nettadressen (kopiering derfra er ikke lov, så du får gå dit og lese den selv):

https://www.NoNamed.Network

Du må registrere deg som forumbruker - det er gjort på 30 sekunder. Mye god informasjon der, både i forumet og i form av artikler om Asetek.
Redigert 12.02.2020 kl 13:30 Du må logge inn for å svare

Tror det bare blir bedre og bedre fremover mot Q4/2019-rapporten nå, altså høyere og høyere kurs.

Berg å dal bane igår og idag virker det som.
hanzn
13.02.2020 kl 15:45 482

Asetek sa tidligere at de slet med at USA påla leverandørene deres toll på varene som ble importert ifra Kina.
Noen her som vet om tariffene ble fjerne med handelsavtale del 1?

Ble etter min mening ikke fjernet. Ståa er slik:

Tollmur/skatt trinn 1: Består (sannsynligvis fortsatt)
Tollmur/skatt trinn 2: Ble aldri innført (garantert)

For Asetek sin del gjelder den tidligere skatte-/tollmurinnføringen kun DIY-delen deres ifølge tidligere børsmelding.
Redigert 13.02.2020 kl 19:50 Du må logge inn for å svare
hanzn
13.02.2020 kl 19:57 423

Okei, takk for svar :)
Elly
14.02.2020 kl 07:42 340

Aksjetossen står på sidelinjen, når raketten fortsætter op i den nærmeste fremtid 🤣🚀

Kan Asetek plutselig rykke over 43 kr og i stikke av i full fart videre opp?

Spørs om vi ikke får se ytterligere trykk oppover nå i neste to uker.
Kan være lettjente penger for mange å komme seg inn nå, i stedet for å vente på årsregnskapet.
Redigert 14.02.2020 kl 22:48 Du må logge inn for å svare

Ja nå spørs det virkelig hva resultater Asetek legger frem for Q4 og 2019 totalt. Skal vel sies den nå kan slå begge veier relativt hardt. Tipper mest sannsynlig det de kloke hodene her inne tror. Særs hvis Asetek har gode forventninger til sin egen posisjon i markedet fremover.

Men evt dårlige resultater som legges frem vil jeg anta vi er nede igjen på mine tidligere antagelser.

Spennende tid i møte!

Fortsetter opp i dag, tror dette blir fint fremover.

Sånn har du messet siden vi var på 18-20.Nå er aksjen dobblet og du fortsetter i samme spor??? Resultatene Q4 blir ikke all verden men er guidet for lenge siden, men det er hva som skjer fremover som er interesant ikke snøen som falt i fjor.