ASETEK - god og nyttig informasjon.


Jeg har nettopp arvet mange aksjer i Asetek, men vet ikke stort om selskapet. Hjemmesiden deres har mye info, men det blir vel mye tekniske spesifikasjoner på produkter synes jeg for en som ikke er så godt inne i det, og lite om selve selskapet for en som ønsker å vite litt mer om bredden enn dybden.

Er dette det eneste forumet for Asetek? Trådene virker noe preget av søppel og useriøse innlegg med langt mellom de gode postene og info man kan stole på og dra nytte av. Det er jo de samme som i ene øyeblikket anbefaler Asetek som i det neste øyeblikket kommer med advarsel og dritt om selskapet og så i neste igjen roser det opp i skyene. Daytradere som er på ferde eller nettroll eller noen som har sluppet inn dem under 12? Uansett, om noen kan peke i riktig retning av god informasjon om selskapet, er jeg takknemlig.

Det er for øvrig også de første aksjer jeg er eier av på evigheter.
Redigert 20.01.2021 kl 11:02 Du må logge inn for å svare

Spennende refleksjoner i dag angående Q4 2019 av A.L.I.C.E. på diskusjonsforumet på

https://www.NoNamed.Network

(som før nevnt her i tråden av andre: et sterkt anbefalingsverdig diskusjonsforum for aksjonærer i Asetek !)

Besert på dem tror jeg dagens aksjekurs på mellom 38-45 kr kan forsvares ved fremleggelsen av kvartalsrapporten, selv om det selvsagt gjenstår å se. Jeg understreker at denne antagelsen er min, ikke A.L.I.C.E. sin, men at jeg trekker mine konklusjoner og gjør min antagelse på grunnlag av de interessante og oppløftende opplysningene hun deler der i dag.

Q4 2019 blir nok ikke enormt på noe vis, men heller ikke dårligere enn forventet. Uansett er det som forrige poster nevnte: De lysende utsiktene i fremtiden og de allerede innkommende ordrene for 2020 som aksjen må prissettes etter og ikke et tilbakelagt kvartal. Og da er vi nok mer opp mot 45-50 kr. Men som sagt: Alt gjenstår å se.

Absolutt interessant det hun skriver. Hun har enormt god oversikt og en utmerket intuisjon.

Vinterferien har inntatt børsen, liten omsetning over hele fjøla. Kan bli en hektisk uke neste uke. Kan virkelig bli spennende dette.
Redigert 17.02.2020 kl 14:48 Du må logge inn for å svare
Ranudo
17.02.2020 kl 19:20 2368

EU vil lave plan før sommeren til afvikling af gas - skal bl.a. erstattes af varme fra datacentre:
https://e24.no/boers-og-finans/i/qLMvag/eu-bereder-grunnen-for-utfasing-av-gass
Uddrag af artikel:

Smart sektorintegrering

En strategi for såkalt smart sektorintegrering skal legges fram allerede før sommeren. Her er det ventet at Kommisjonen vil varsle en omfattende revisjon av det juridiske rammeverket for gassmarkedene.

Et hovedspørsmål blir da hvordan ulike sektorer kan kobles sammen for å gjøre energisystemet mer effektivt. Batterier i elbiler kan brukes til lagring, overskuddsvarme fra datasentre til oppvarming av boliger, elektrisitet fra fornybar kraft til produksjon av grønt hydrogen.

Med slike fantastiske nyheter tør vi håpe på at fornuftige og opplyste mennesker ikke lenger nøler, men kaster seg over Asetek og aksjen flyr i været?

Er dessverre redd for at folk er litt for sidrumpa, dessverre, de investerer som oftest ETTER at ting er på plass og ikke i forkant, og går således glipp av mange penger i gevinst fordi aksjen da alt har steget masse mens de har sittet på gjerdet.

DN skriver i morgentimene i dag at det er rødt på børsene over hele verden, og at også Oslo Børs vil åpne ned.

«Dette er en reaksjon på at store selskaper advarer om at utbruddet av coronaviruset vil spise av inntjeningen i inneværende kvartal»

Men vi vet at dette ikke er tilfelle med Asetek, for forrige uke sendte selskapet ut børsmelding om at de på ingen som helst måte var påvirket av coronaviruset. Får vi se en veldig grønn Asetek på en rød Oslobørs i dag?

Alle bør merke seg aksjen asetek. Ting er i spill med klima, Asetek er jeg helt sikker på blir en vinner fremover. Alt innen klimaaksjer vil gå bra videre utover året,men ikke som Asetek.

Det betyr ingen ting å snakke om morradagen, tenkt lengre frem. At Asetek vil stige svært høyt er jeg sikker på Den som sitter med aksjer bør sitte lenge

Flat dag på Asetek idag.
Enten vinterferie, ellers så var det nok for rask oppsving hvorav folk selger seg ned og.

Vinterferien. Ser du på volumet er det mikroskopisk. Ser det samme i mange andre aksjer også.

Har vært laber omsetning hele denne uken som vinterferien er. Regner med at aksjen derimot kanskje tar av fra mandag av til uken da fjols er tilbake fra fjells og det bare er få dager igjen til årsrapporten legges frem.

Vinterferie neste uke og.
Enten vinterferie eller omvendt optimisme blant aksjonærene.
Asetek bør legge frem gode tall på Onsdag, ellers ser vi nok en justering ned på tidlig 30 tall

Du tror det er tallene fra desktop vannkjøling som har alt å si nå? Hva med guiding og sannsynlighet for langt mer datasenter business i årene fremover?

Vinterferien i Oslo er denne uken, og det er Oslofolk som gir størst utslag.
Årsrapporten blir nok som styret har varslet det siste halvåret, i hvert fall ikke verre. Om noen har forventet seg enormt mye mer enn det, og bommet med en hel 10'er i aksjekursen så er det merkelig.

Prisjusteringen har visstnok startet, teften av 38/39 tallet idag

Q4 2019 er på onsdag 26feb , ingen burde forvente store endringer ihht det som Asetek har guidet markedet tidligere i 2019. Aktører kan sikkert prøve på et stunt for å sikre seg billige aksjer noe som blir kjøpt opp umiddelbart. Det er det som skjer fremover som er uhyre interesant. Regner med de fleste har sett dette men limer deninn alikevel : https://www.asetek.com/newsroom/press-releases/2020-press-releases/asetek-leverer-spildvarme-til-aalborgs-fjernvarmenet
Vi er i krybben av gullegg, tror dette bare er en sped begynnelse, Fokuset på å gjøre alt som er mulig vil tvinge myndighetene i svært mange land til å gjøre grep om utslipp .
Tror Asetek sitter posisjonert med sine patenter innen dette feltet som beskrevet til en formidabel etterspørsel og det kan gå fortere enn mange aner. mvh RGTBJØRN

Aksjemeglern skrev Innlegget er slettet
Aksjemeglern, enten kan du svært lite, og ER dum, eller du GJØR deg dum, for å forsøke å manipulere kursen, noe som er i strid med reglementet her på forumet og med norsk lov.

Om du ikke har fått det med deg raser verdens børser grunnet corona-viruset. Dette har ingenting med en prisjustering å gjøre; det er helt på tryne det du skriver her inne.

Det du farer med er løgn, DETTE er fakta:

FTSEMIB i Milano raser 3,60 prosent
DAX i Frankfurt faller 2,80 prosent
FTSE100 i London faller 2,20 prosent
CAC40 i Paris faller 2,57 prosent
IBEX35 i Madrid faller 2,51 prosent
Stockholmsbørsen er ned 2,58 prosent
Oslo børs faller 3.60 prosent
København-børsen faller 2,15 prosent
Helsinki-børsen faller 2,53 prosent
Seoul-børsen falt 3,9 prosent

Les og lær!
https://e24.no/boers-og-finans/i/y3r02A/oslo-boers-faller-mer-enn-tre-prosent
Redigert 24.02.2020 kl 11:14 Du må logge inn for å svare

Takk igjen for oppdatering! Så dette etter RTGBjørn svarte opp idag

Pandemi virus kommer med jevne mellomrom bla i 2009-2010 svineinfluensa,dette skaper frykt,vi mennesker er bare sånn skrudd sammen . Aksjemarkeder gjenspeiler frykten i menneske , de søker til trykke havner. Vi skal ikke kimse av situasjonen hvis den eskalerer, må også ha klart for oss at vi har hatt oppgang fra 2008 og det vil en gang komme et nytt krasj 40-50%. Det som er den egentlige frykten er om Kina kan få problemer økonomisk med høy gjeld.Sprekker en boble her vil det få store konsekvenser globalt.. Foreløpig tror jeg det som skjer nå er naturlig og sunn korreksjon.
Asetek også en god del ned idag pga det jeg har skrevet,mange har hatt et fall på 8-10%.

Analytikerens prognoser og estimater for Q4 + for hele året postet i dag på forumet på https://www.NoNamed.Network stemmer vel overens med de forventninger de av oss med god kjennskap til Asetek har gjort oss, altså mer eller mindre helt i tråd med styrets føringer gitt inngangen og sommeren 2019.

Dette er ikke tallene vi investerer i, men i fremtidens muligheter og utvikling. Selskapet ligger meget bra an allerede for 2020 med avtaler og ordrer i boks og nye etterspurte produkter på markedet.
Redigert 25.02.2020 kl 09:52 Du må logge inn for å svare

Ja tror det blir greit, bare være obs på stunt der aksjen kjøres ned for at griske kjøpere/investorer skal skaffe seg billige aksjer i morra.

Asetek leverer kvartalsrapport og årsrapport som samvarer med føringen og forventningene, endatil noe i overkant, selv om det er ubetydelig lite. Som sagt har dette resultatet vært oppgitt omtrent på kronen av styret i mer enn et halvt år nå.
BIF78
26.02.2020 kl 09:45 1604

Jeg er enig i at der ikke er noget overraskende i tallene. Tror bare den falder på grund af uro om corona.

Jeg har aktien i forvejen, men tror godt den kan falde ned under 30 kr, så jeg venter med at supplerer. Er der nogen der har det tekniske overblik på aktien?

Som jeg skrev i går,OBS på det vil gå stoploss posisjoner. Corona er et typisk tegn for et market som har vært for høyt en periode og en korreksjon var vel på sin plass.

Kjempeanledning til kjøp av billige aksjer i Asetek nå som Oslo Børs er i ferd med å hente seg inn igjen etter Coronavirusfrykten og kursen på aksjer i Asetek beviselig har snudd og er på rask vei rett opp igjen. 8 kr aksjen vil jeg tippe det er å tjene her på inngang nå, altså raske 20-25%
Redigert 28.02.2020 kl 14:43 Du må logge inn for å svare

Nå kommer rekylen, vil du være med så heng på!

Stort trykk og ønske om aksjer i Asetek nå. Kursen er i god driv oppover. Ikke helt uventet, for å si det selv.

Ser ut som st det lite vilje til å selge noe særlig under 30. Gikk en stor post på 31 idag. Begynner virusfrykten å bli bakt inn ? OSEBX er rimelig oversolgt og vi kan se en bunnformasjon.

Asetek har ingenting med olje å gjøre, sitter fortsatt med alle aksjene i dette selskapet. Krakk idag men vi nærmer oss slutten på nedturen på OSE, mars vil være en gyllen anledning til å kjøpe kvalitetsaksjer , den beste siden 2009.

Legg merke til at det kun er småposter som har gått idag, for de som tenker salg vil jeg si heller kjøp med begge hender, Om en måned eller to vil Asetek være på en langt høyere kurs
Long
11.03.2020 kl 14:33 1200

Bare å takke og bukke for fine kjøpsmuligheter her om dagen :-)

Kjøpe på bunnen, selge på topp.
Redigert 17.03.2020 kl 17:30 Du må logge inn for å svare

Veldig glad i dag for at jeg sitter godt inne i Asetek med alle aksjene mine.

En smart avgjørelse, ja, og mitt råd er å fortsette å sitte på dem.
Eventyret er langtfra over, det har ikke engang startet.

Du er nok ikke alene om å være glad for å sitte med Asetek-aksjer nå, nei.