Group14 Technologies - batterifirma i dialog med REC?


Det er som kjent en rekke ulike batteriteknologi-selskaper som deltar i kappløpet med å utvikle silisium-anoder. Ett av disse er Group14 Technologies, hjemmehørende i Seattle, men som nå lyser ut stillinger knyttet til silisium-anoder og med arbeidssted på et laboratorium i Moses Lake (se https://www.indeed.com/jobs?q=Ion&l=Moses%20Lake%2C%20WA&vjk=66441c778015c261) . Dette trenger ikke å være tilknyttet fabrikken til REC, men REC har tidligere opplyst at de har ett firma som bruker deres laboratorier i Moses Lake. Selvfølgelig er dette bare spekulasjoner fra min side, men allikevel så er dette interessant.

Group14 Technologies har sine patenter de også. Her fant jeg denne som er publisert 16.januar 2020, for øvrig sammenfallende med økende kurser for REC: http://www.freepatentsonline.com/y2020/0020935.html

Jeg har ikke studert denne patenten nøye, men legg inn søkerordet "silane" så får man 176 treff i patentomtalen... Det er silane som REC har reklamert for som råstoff for silisiumanoder.

Group14 Technologies sin hjemmeside: https://www.group14technologies.com/technology . Firmaet har blant annet BASF som en av sine partnere/investorer. BASF er blant verdens største kjemiske konsern.

Og i dag har denne nyhetsomtalen av batteriforskning kommet, hvor blant annet Group14 Technologies omtales:
https://www.geekwire.com/2020/battery-innovation-offers-mind-boggling-growth-opportunity-pacific-nw-becomes-major-player/

I denne artikkelen sies blant annet følgende:
- But after years of incremental improvements, the battery scene is undergoing a major shift.
“It’s a mind-boggling opportunity for growth,” said Rick Luebbe, CEO and co-founder of Group14 Technologies, a Woodinville, Wash.-based battery startup. “Everybody wants a seat at that table.”
- As nations jockey for dominance, the Pacific Northwest is likewise trying to position itself as a major player in the battery sector. “The Northwest is, for a lot of reasons, the perfect place to be the center of excellence for battery technology in the world,” Luebbe said. “Washington state is in a unique situation,” agreed Vince Sprenkle, Pacific Northwest National Laboratories’ technical group manager of the Electrochemical Materials and Systems Group.

Og northwest /Washington state er jo der vår REC Moses Lake ligger.
Redigert 30.01.2020 kl 23:12 Du må logge inn for å svare

Hvor mange laboratorier knyttet til silisium kan det finnes i Moses Lake? Dette var interessant.

Helt klart sammenheng med REC, Moses Lake er på størrelse med Larvik.
Det blir rift om REC sine produkter nå.

Veldig bra arbeid Origo
uct
31.01.2020 kl 00:46 7448

Kom over group14 på søndag nå jeg Google litt, men konkluderte med at det var et vel litt lite halm strå. Men hvem vet.

Man har også moses Lake industies:
Moses Lake Industries, Inc. (MLI) is a rapidly growing producer of ultra-pure chemical products, serving the semiconductor, silicon and flat-panel screen industries worldwide. We deliver world class products to the leaders of the industries we serve.

https://www.indeed.com/m/jobs?sameL=1&q=silicon&l=Moses+Lake%2C+WA&from=searchOnSerp


Fant at Evevate og Group14 på batteri konferanse sammen 2019 (ser ut til at alle de store var der, men ikke Rec Silicon, men kanskje unaturlig at en råvare produsent skal på en slik konferanse? ):

https://www.internationalbatteryseminar.com/attendees

Er også noen tidligere rec medarbeidere som nå jobber i group14 i følge linkedin

Klarer heller ikke finne adressen til Group14 i moses Lake

Men som sagt, halm strå?
Edit, gikk litt for i svingene
Redigert 31.01.2020 kl 01:31 Du må logge inn for å svare
questi
31.01.2020 kl 04:13 7305

Ooh myyyy GOD!!!!!!!!!!!!!!!

Nå skjer det for oss, Origo!!!

Og Lykkeknott.. drakampen om ressursene vil bare få prisen til å skyte i været.. og drakampen er ikke bare mellom batteriprodusentene.
Batteri er også flaskehalsen for alle bilprodusentene!

Bilprodusenter som ønsker å lykkes må overby de andre for å få tilgang til de beste batteriene..
som igjen må overby sine peers om å få tak i den beste anode-råvaren!!!
Redigert 31.01.2020 kl 04:30 Du må logge inn for å svare

Rec kommer endelig til å få sin renessanse i løpet av noen år. Kan bli kjempebutik det her. Klimafantasten umoe gjorde tidenes bommert i Rec og har snart rotet bort alle oljepengene sine på tapet i Rec og bio-driten i brasil.

questi
31.01.2020 kl 04:39 6147

Haha. UCT.... jeg scroller og scroller og kommer ikke halvveis forbi de som starter med A i navnet sitt.. :D

Hvis REC kun forsynte laboratorie-materialet til halvparten den gjengen der så ville REC gå tom for silisium ganske snart :D
Redigert 31.01.2020 kl 04:40 Du må logge inn for å svare
questi
31.01.2020 kl 04:41 7217

*Haha* UCT.... jeg scroller og scroller og kommer ikke halvveis forbi de som starter med A i navnet sitt!!! :D

Hvis REC kun forsynte laboratorie-materialet til halvparten av den gjengen der så ville REC gå tom for silisium ganske snart :D
Redigert 31.01.2020 kl 04:43 Du må logge inn for å svare

Igjen... Må jo være noe stort på gang når man ville ofte BUTTE for å oppgradere ML ..Why, why, why?
Neppe for Kinamanns behov 🤘Kriser skaper muligheter 🕺
Redigert 31.01.2020 kl 06:31 Du må logge inn for å svare
grabein
31.01.2020 kl 08:17 6782

Jeg synes REC definitivt burde være tilstede på energikonferanser, om ikke annet for å huke tak i batteriprodusenter å samarbeide med.
Origo
31.01.2020 kl 08:23 6705

Sant nok, Grabein. Men husk også hva TT har sagt: alle viktige batteriaktører kommer til dem!

Mye ønsketenkning her...
Istedet for å innse realitetene drømmer man seg bort og lever i sin egen fantasiverden.
Jeg husker det samme skjedde i Norske Skog før de gikk konkurs for noen år tilbake.

VL
31.01.2020 kl 08:54 6459

Hei, fant noe interessant om et selskap som heter Sila Nanotechnologies. Mener at jeg har har sett navnet på selskapet i tidligere tråd i forumet. De har funnet ut hvordan silicon kan erstatte grafitt og det skal starte produksjonen i 2020. Selskapet samarbeider med Daimler, BMW og Amperex. La også merker til at kursen i REC gikk dramatisk opp etter at CEO Gene Berdichevsky ( jobbet tidligere med batteri teknologi hos Tesla) var hos CNN den 25.01.20.
https://silanano.com/news/sila-nano-set-to-transform-the-battery-market-cnn/


grabein
31.01.2020 kl 08:57 6412

Ja, Sila har vi fulgt med på en stund nå. Spennende tider for dem også. De vil også bli klare for masseproduksjon meget snart.

Origo, veldig interessant patentsøknad. Jeg beit meg merke til:

"To this end, the art (RSC Advances, 2013, 3, 7398, “Critical silicon-anode size for averting lithiation-induced mechanical failure of lithium-ion batteries, Ma et al.) describes 90 nm as a critical size for nanoparticles, 70 nm for nanowires, and 33 nm for nanofilms, below these dimensions (for their respective geometries) the silicon nanostructures remain undamaged upon lithiation. Another report in the art (DOI: 10.1002/anie.200906287, “A Critical Size of Silicon Nano-Anodes for Lithium Rechargeable Batteries,” Angewandte Chemie, Vol 49, Iss 12, pp 2146-2149, 2010, Kim et al.) describes for well-dispersed silicon nanocrystals that an approximate size of 10 nm showed higher capacity retention compared to 5 nm or 20 nm sizes"

For entusiaster som henger seg opp i Enevate sin løsning, og tror at FBR-A lett kan tweekes til å masse produsere dette, må info om maksimum 90 nm gi noen tanker.

Nanopartikler i de størrelsene kan (lett?) lages uten FBR, men kanskje heller med en prosess som benytter ikke-termisk plasmasyntese. Ikke tid til å forklare nå, look it up in a book!
questi
31.01.2020 kl 10:45 6099

Enevates løsning fokuserer på nanometer strukturene oppå mikron-meter granulene som oppstår helt naturlig uten menneskelig inngripen på overflaten til FBR-A partiklene :)

Se for deg en juleappelsin (analogien for en FBR-A partikkel med størrelse 0.1µm - 3µm) med nellikspikere (analogien for de 1000-ganger så små partiklene som alle trakter etter - disse er så små at de tåler utvidelse ved lading uten å bli ødelagt).... JohnnyBGood har funnet ut at maksstørrelsen på en sånn spiker må være 90 nm.

Det som er genialt med Enevate er at de hopper bukk over prosessen der andre møysommelig driver og setter sammen ting med plasmasyntese for å bygge opp nellikspikere, de kjøper heller FBR-nanogranuler fra REC med tusenvis av spikere i en fin bunt :)

REC har bare lagd appelsinen med FBR - og oppdaget at de får disse fine nellikspikerne oppå appelsinen helt automatisk og gratis :)


----------------------

Merk (ikke Johnny men de som ikke er vant med fysikk)
at µm (mikron-meter) har et mer kryptisk tegn og ser ut til å være mystisk og veldig liten ut..
men det er nm (nano-meter) som er 1000 ganger mindre og er virkelig vanskelig å lage - for de som ikke får ting gratis slik som REC gjør.

Et mere vitenskaplig-korrekt navn for REC sitt produkt ville være FBR-A mikrogranuler med nanostrukturer på overflaten.. men det blir ikke like klingende som FBR-nanogranuler :)
Redigert 31.01.2020 kl 11:21 Du må logge inn for å svare

questi; Honnør for morsom og god illustrasjon!

MEN, det er vel overflatearealet som er avgjørende. Er det ikke slik at 1 kg med nellikspiker har en samlet overflate som er større en 1 kg appelsin? ;-)
questi
31.01.2020 kl 11:25 5930

Enevate løser dette ved prelitierings-patentet sitt..
Under prelitiering simulerer Enevate at anoden blir oppladet.. da bryter de opp appelsinen slik at skallet med spikerne faller ifra det som ligger under.

Det som er superkult med appelsinen til REC er at under skallet så finnes det ikke 'fruktkjøtt' men nok et lag med et nytt skall og flere spikere (riktig nok ikke fullt så lange og fine spikere som de helt ytterst).

Alt dette skyldes at FBR-A partikkelen er porøs :)

-----

Det er sant at dersom man kan lage bare spikere Ingen appelsinskall.... så vil overflaten bli veldig stor :) men slik tror jeg folk ikke har funnet en industriell fremstillingsmåte på enda :) Enevate satser på 'godt nok' og umiddelbar produksjonssetting og bruk av eksisterende råvarer (fra REC).
Redigert 31.01.2020 kl 11:31 Du må logge inn for å svare

På tide at TT letter på sløret angående hva de får ut av samarbeidet med bl a Group14 Technologies.

Idiotisk at selskapet skal hangle videre i håp om at diverse handelsbarrierer skal løses. Omdefiner selskapets hovedmarked til høyytelses kjemi- og batteriproduksjon, så får PV-industrien seile sin egen sjø på Kinahavet. Aksjeverdien burde jo også reflektere at de er godt posisjonert innen et sterkt voksende marked for produkter til energilagring, men også innenfor det å være underleverandør til elektrifisering av transportsektor.

TT bør spare oss nå fra det å si at "dette er nytt for REC Silicon, derfor vet vi så lite"! Send ham på kurs da vel.
Nsxnsx
13.02.2020 kl 15:27 5138

Hold nå på de aksjene da....dere blir lurt trill rundt ved å selge nå...
Nsxnsx
13.02.2020 kl 15:36 5076

Sluttspurt på gang.....
grabein
13.02.2020 kl 16:17 4926

Alternativt betale en fyr som kan litt et par millioner i året for å snu skuta mot batterimarkedet.

OK!!! DA VAR DET BARE TIL Å SPERRE FOR ALL TILGJENGELIGHET I MORGEN FRA KL 7 TIL 16.20!!
hmmm
13.02.2020 kl 17:15 4679

Nå håper jeg dere har valgt riktig. Det har jeg hihihi.

Se der ja! Da ble det "lettet på sløret", og vi er i gang med noe konkret.

Ser at teknologien virker troverdig, og at dette kan virkelig ta av. Lurer bare på hva konkurrentene har å stille opp med nå.

Og det blir vel kanskje ett lite hopp i silanprisen på sikt også kanskje ...? Kanskje ikke selge Butte likevel?
John8
13.10.2020 kl 11:38 3346

Nei, håper ikke det blir salg av Butte.

Dette viser at det ikke er dumt å google og lete litt for å snappe opp ting før alle får vite det.
babushka
13.10.2020 kl 13:49 3020

Skulle tro at med så gode fremtidsutsikter, i tillegg til et dårlig arbeidsmarked i USA - så burde det vært mulig å få med seg gode investorer uten å selge fabrikken. jeg har vært litt skeptisk til "Aker + REC" ryktene. Men slik det ser ut nå, så ville det vært direkte dumt av Røkke å gi slipp på muligheten til å være med på både solar og batteri-revolusjon. Jeg er 110% sikker på at Røkke har visst om dette, og at det er derfor han har valgt å kjøpe seg inn i REC. Selskapet har holdt dete hemmelig, jeg tror det skyldes stor konkurranse innenfor batterisegmentet.

Ref de som mente at REC har for høy kvalitet ift behovet i batterier, dette er direkte fra meldingen idag:
"REC Silicon produces the highest-quality silane with the lowest carbon footprint, allowing us to develop clean lithium-silicon battery materials to enable the electrification of everything."
Redigert 13.10.2020 kl 13:52 Du må logge inn for å svare
Boldor
13.10.2020 kl 13:55 2939

In connection with REC Silicon’s announcement of partnership with Group14 for development of a full-scale, co-located commercial facility for production of silicon-carbon composite materials and the announcement of solar supply chain partnership with Violet Power, REC Silicon will host a conference call opening for stakeholders to ask questions on the matters.
The conference call is scheduled for Tuesday, 13 October, 3:30pm CET
Origo
13.10.2020 kl 19:44 2745

Hyggelig å se at googlingen i januar faktisk var full klaff! Jeg pekte da også på et sammenfall med kursstigning i Rec og patentsøknad fra Group14 Technologies offentliggjort 16.januar. Tyder på at noen handlet den gangen ut fra denne kunnskapen. Men disse får rikelig betalt først nå.
grabein
13.10.2020 kl 22:42 2362

Heftig googling, Origo! 😁😁

Jeg tror ikke det har gått opp for alle hvor stort dette egentlig er.

Dette er MEGA MEGA BULL!!!

The large-scale commercial facility will be the first and largest silicon-carbon anode material plant globally that will enable lithium-silicon batteries and accelerate the electrification of everything. The full-scale facility is expected to break ground in 2021, with the capacity to bring 12,000 tons/year of advanced silicon battery materials to the global Li-ion market by 2023.

http://insights.group14.technology/

https://www.globenewswire.com/news-release/2020/10/13/2107180/0/en/REC-Silicon-Group14-Technologies-and-REC-Silicon-Announce-U-S-Advanced-Silicon-Anode-Production-Facility-to-Meet-Demand-for-Electrification-of-Everything-Decade.html
Redigert 18.10.2020 kl 02:09 Du må logge inn for å svare