Group14 Technologies - batterifirma i dialog med REC?


Det er som kjent en rekke ulike batteriteknologi-selskaper som deltar i kappløpet med å utvikle silisium-anoder. Ett av disse er Group14 Technologies, hjemmehørende i Seattle, men som nå lyser ut stillinger knyttet til silisium-anoder og med arbeidssted på et laboratorium i Moses Lake (se https://www.indeed.com/jobs?q=Ion&l=Moses%20Lake%2C%20WA&vjk=66441c778015c261) . Dette trenger ikke å være tilknyttet fabrikken til REC, men REC har tidligere opplyst at de har ett firma som bruker deres laboratorier i Moses Lake. Selvfølgelig er dette bare spekulasjoner fra min side, men allikevel så er dette interessant.

Group14 Technologies har sine patenter de også. Her fant jeg denne som er publisert 16.januar 2020, for øvrig sammenfallende med økende kurser for REC: http://www.freepatentsonline.com/y2020/0020935.html

Jeg har ikke studert denne patenten nøye, men legg inn søkerordet "silane" så får man 176 treff i patentomtalen... Det er silane som REC har reklamert for som råstoff for silisiumanoder.

Group14 Technologies sin hjemmeside: https://www.group14technologies.com/technology . Firmaet har blant annet BASF som en av sine partnere/investorer. BASF er blant verdens største kjemiske konsern.

Og i dag har denne nyhetsomtalen av batteriforskning kommet, hvor blant annet Group14 Technologies omtales:
https://www.geekwire.com/2020/battery-innovation-offers-mind-boggling-growth-opportunity-pacific-nw-becomes-major-player/

I denne artikkelen sies blant annet følgende:
- But after years of incremental improvements, the battery scene is undergoing a major shift.
“It’s a mind-boggling opportunity for growth,” said Rick Luebbe, CEO and co-founder of Group14 Technologies, a Woodinville, Wash.-based battery startup. “Everybody wants a seat at that table.”
- As nations jockey for dominance, the Pacific Northwest is likewise trying to position itself as a major player in the battery sector. “The Northwest is, for a lot of reasons, the perfect place to be the center of excellence for battery technology in the world,” Luebbe said. “Washington state is in a unique situation,” agreed Vince Sprenkle, Pacific Northwest National Laboratories’ technical group manager of the Electrochemical Materials and Systems Group.

Og northwest /Washington state er jo der vår REC Moses Lake ligger.
Redigert 30.01.2020 kl 23:12 Du må logge inn for å svare
BIF78
18.10.2020 kl 11:02 984

Det er mega stort, men jeg har slet ikke overblikket over hvor stort. Jeg glæder mig til, at høre endnu mere konkret fra REC og guiding mv.

Jeg kan kun forholde mig til, at vi er i starten af en turn around case, som sjælden set. Jeg har kursmål 100 i 2025, men det er muligt, at det nås før og måske er meget højere på det tidspunkt.
kuka
18.10.2020 kl 12:09 790

Om REC besitter den aller beste løsningen innenfor sitt område er for meg fortsatt usikkert. Det som imidlertid fremstår som ganske sikkert er at vi er i starten av en total omlegging fra fossile energibærere innen transportbransjen til full elektrifisering. Både politiske og industrielle budskap bærer preg av at vi vil få en slik utvikling fremover. I så fall besitter REC med noe av de beste teknologiske løsningene til å få fart i en slik utvikling. En skal ikke se bort fra høye marginer og i tillegg nye fabrikker i regi av REC.

Noen detaljer om timeplanen (og mulighetene) framover:

"While Luebbe said Group14 Technologies intends to have its Moses Lake facility up and running by 2023, he doesn’t think it will be producing anodes for EV batteries in quantity until 2025. So the first place anyone will likely encounter the company’s technology is in their cellphones.
However, Luebbe’s big dream is to grow the entire lithium-ion battery industry by several magnitudes.

“One way to get a scope of the opportunity is the entire lithium ion industry is about a $40 billion industry today,” he said. “But if every car were electric, with a reasonably sized battery like a Chevy Volt battery, then you’re looking at a lithium ion industry that’s approaching $750 billion, almost 20 times the size of the industry today.”

Og enda så omtaler de ikke energilagringsmulighetene i kombinasjon med sol & vind.

Med volumproduksjon først i 2025 gir jo dette plenty av tid til å vurdere ekspansjon av silanproduksjonen i ML også. :-)) Men skjønner at dette ikke er på timeplanen enda.

https://columbiabasinherald.com/news/2020/oct/19/company-hopes-revolutionize-how-batteries-work/