DOF: Kom deg ut …her er det ingen verdier igjen til aksjonærne

Us Steal
DOF 31.01.2020 kl 13:16 41050

På dette forumet er det så mye feil informasjon at jeg må få kommentere litt rundt prisingen av selskapet;

Når man skal verdsette DOF så må man se på EV/EBITDA-multippel fordi DOF har en enorm gjeld.
Over 90% av selskapets eiendeler er finansiert med gjeld. Bokført egenkapital er forsvinnende liten. Og selskapet er som kjent avhengig av emisjon for å kunne få utsatte avdrag på gjelden.
Videre vet vi at selskapet har mer enn 1.2 mrd kroner i rentekostnader i året. Av EBITDAen de klarer å få inn per år, går nesten halvparten til å betale renter.

Selskapet har investeringer for å vedlikeholde og fornyelse i flåten. På kort sikt er det nok mest vedlikehold, over tid må den fornyes. Poenget er at da er det ikke noe mer penger igjen til å få tilbakebetalt gjelden. Selskapet er i dødens posisjon pga et enormt gjeldsberg. Og det er neppe noen vei ut av det.

Optimistene vil si at inntjeningen vil stige. Kanskje vil den stige…..men bare litt, og langt fra nok til å gjøre noe med gjelden. Historisk har DOF hatt ganske små svingninger i EBITDA. Ordrereserven til selskapet er inngått i dårlige tider og har lave marginer. Inntjeningen vil derfor ikke stige noe særlig er mest realistisk å anta.

Ser at flere snakker om en garantert emisjon på 200 millioner kroner fra Møgster. Dette er feil. Det finnes ikke noen slik garantert emisjon. Møgster har spilt inn at han kan være villig til å skyte inn 200 millioner kroner i selskapet mot at banker utsetter avdrag osv. Om noe, så bør det lave beløpet skremme de fleste og er en sterk indikasjon på at «milliardæren» Møgster har liten tro på dette selv, og ikke er villig til å kaste mye friske penger etter dårlige penger. For meg ser det ut som at han er villig til å kaste inn litt for å se hvordan det går, og kanskje posisjonere seg for når dette nulles i verdi, og da evt kan kjøpe ut eiendeler billig. Frederik Mohn har allerede trukket seg.

Det er veldig rart å konkludere med at en emisjon er positivt for aksjen DOF. Hvis det kommer en emisjon så kommer den til å være ganske stor. Om det er riktig at Møgster bare går inn med 200 millioner, så må det også gis tegningsretter til andre aksjonærer. Så da blir emisjonen på 600 millioner. Møgster eier kun 33% av selskapet indirekte via Møgster Mohn.

Hvis det er slik optimistene hevder, at en slik emisjon skal gjøres på 1 krone per aksje. Altså en verdsettelse av selskapet på 307 millioner kroner, så blir børsverdien til selskapet 907 millioner kroner etter emisjonen fordi det trykkes opp 600 millioner nye aksjer.

Det er en stor risiko i å sette emisjonen til 1 krone. DOF har ikke lenger profesjonelle investorer. Folketrygden tømte sine aksjer rett ut etter de fikk konvertert obligasjonene sine. Og alle andre har rømt skuten. Mohn har trukket seg. Listen over de største aksjonærene i DOF er nå preget av investorer som er helt ukjente i det profesjonelle markedet og er privatpersoner som kanskje prøver lykken. Det er enkelt å fastslå at denne delen av aksjonærbasen ikke har 400 millioner kroner å investere i DOF.

Selskapet vil risikere å ikke få inn alle pengene. For å maksimere sannsynligheten for å få inn penger må de derfor trolig sette emisjonen på lavest mulig kurs. Altså 10 øre per aksje. Altså en tegningsrett emisjon. Selv på denne prisen vil selskapet ikke klare å tiltrekke seg profesjonelle investorer. Grunnen er enkel og kan leses nedenfor. Selskapet er svært høyt priset og det blir ikke noe billigere selv om kursen settes til 0.1 kroner per aksje. Det er fordi at av DOF sin EV (Enterprise Value) så er gjelden 22.1 mrd kroner og dagens børsverdi 450 millioner kroner. Dagens EV er altså 22.5 mrd kroner. Setter man aksjen til 0 så går EV ned marginalt fra 22.5 mrd kroner til 22.1 mrd kroner.

Sjansen for at en emisjon på selv 0.1 kroner per aksje også mislykkes og ikke blir fulltegnet er stor. Om det kommer en tegningsrett emisjon på 0.1, 0,5 eller 1, så er det uansett uinteressant å eie aksjen på forhånd, fordi aksjen vil få et svalestup nedover når en slik emisjon eventuelt blir annonsert.

Hvorfor vil ikke profesjonelle investorer investere på selv 0.1 kroner per aksje?

Det er fordi følgende:

-Subsea 7 (med Kristian Siem som hovedeier) prises i dag til EV/EBITDA 4.5. Altså halvparten av DOF sin prising. Det absurde er at DOF må ha slette 11 mrd kroner i gjeld for å få samme prising som Subsea 7. Subsea 7 er også et mye bedre selskap enn DOF på de fleste parametre. 11 mrd i gjeld er 36 kroner per aksje. Man kan si at DOF må ha minus 36 kroner per aksje for å samme EV/EBITDA multippel som Subsea. Negativ aksjekurser er selvsagt ikke mulig. Men det er en illustrasjon på hvor overpriset DOF er i dag. DOF vil også uansett handle på en rabatt til Subsea 7. Det er jo ikke mulig, fordi EV/EBITDA i DOF er 8,8 hvis man setter aksjekursen til 0.

-BWO prises til EV/EBITDA på 2.7! BWO har en stor EBITDA som vokser kraftig. Det er en kjempeforskjell på BWO sin EV/EBITDA på 2.7, og DOF sin på 9.5.

-Aker Solutions prises til EV/EBITDA 4.5. Dette er også nesten halvparten av DOF.

-TGS har en EV/EBITDA på 3.3, som er 1/3 av DOF sin.

Jeg kunne fortsatt med flere aksjer men stopper her. DOF er enormt overpriset pga sin gigant gjeld. At aksjekursen har et lavt tall har ingen betydning.

DOF er fullstendig uinteressant å investere i. Det er kun interessant å holde liv i selskapet for de som har lånt de penger slik at de får betalt tilbake lånene, og for ledelsen slik at de kan sikre sine jobber og de ansattes jobber. Det er et selskap som kun har funksjon for disse gruppene. Hvem ved sine fulle fem har lyst til å putte penger inn i et selskap som går til å dekke gjeldsrenter og man får 0 avkastning fra?

For at DOF skulle blitt en interessant aksje å investere i, måtte man hatt en EV/EBITDA på 3.5 som maksimum. For å komme dit må man slette 14 mrd kroner i gjeld. Og en slik gjeldssletting er ikke planen til bankene eller selskapet. Slik gjeldsletting er kun mulig ved at bankene overtar alle aksjene i selskapet ved at dagens aksjer nulles.

I stedet for å rydde opp i gjelden så velger selskapet og bankene å «kick the can down the road» Å hente litt penger nå løser ikke problemene til selskapet. Aksjen vil rase på nytt etter en emisjon pga den høye prisingen. Som investor bør man styre langt unna slike aksjer fordi man kommer til å tape alle pengene sine. Man er og forblir aksjonær i et selskap som eksisterer for å betjene gjelden til bankene.

Normalt skulle det holde å liste opp en tabell med EV/EBITDA multippel til de ulike selskapene i sektoren, og vist DOF sin til sammenligning, og diskusjonen om DOF som aksje hadde vært avsluttet med rungende nei.

Men på forumet er det så mange rare påstander og resonnementer som ikke har rot i virkeligheten at jeg tok meg tid til å skrive dette med forklaringer. Noen ringer ledelsen og tror fortsatt på deres eventyrhistorier. DOF har vært en forferdelig aksje i årevis.


Redigert 21.01.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2020 kl 02:37 4343

Så skal de samme komme tilbake og si 'jammen du kan jo ikke sammenligne' Nel fordi nå har vi fasit svar på den og da kan slike konkludere. Tro meg, jeg har hørt alt fra slike utallige ganger. De gjentar seg selv. Alle her vet at DOF har stor gjeld? Hva tror du? Vi vet det for pokker. Folk som kommer med etterpåklokskap er fullstendig verdiløse for meg. Alle kan konkludere med to strek under svaret når fasit foreligger. Si meg hva kursen er om 6 mnd så kan jeg begynne å tro slike 'verdensmestere', men de kjører alltid på med det som har passert, altså helt verdiløs informasjon for enhver investor.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Jannern
23.02.2020 kl 08:33 4249

Klassisk. Jeg kommer med fakta fra regnskapet med kildehenvisning og forklaringer. I stedet for å si, å takk...nå skjønner jeg. Har misforstått....så kommer du med fabler og en «revisor». Det er feil.

Men skal nå granske det andre. Og du som stoler blindt på ledelse og revisorer. Lykke til!
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Jannern
23.02.2020 kl 08:36 4246

Har aldri kommentert NEL eller PHO. Så ikke kom med den.
DOF skal gjøre en tegningsrettemisjon. Den kommer til å ligge langt under børskurs idag slik de alltid gjør. Mer komplisert er det ikke. (Mange her innbiller seg noe annet...mystisk......eller er det bare et desperat forsøk på å hausse for å lure andre LOL)
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Jannern
23.02.2020 kl 08:40 4238

Hva i all verden er det du snakker om. F2 posisjon i minus?
Vet ikke hva du skriver om her.

Jeg tar meg turen innom DOF forumene hver gang aksjen stiger mye (for underholdning) og klarer ikke noe annet enn å kommentere. Har fra tid til annen igjennom årene hørt og sett ledelsen love gull og grønne skoger. At Oslo Børs kanskje verste ledelse fortsatt sitter og styrer etter 10-15 år og ha fullstendig ødelagt selskapet er en komedie. Fortsatt sitter de der og snakker og snakker. Uimotsagt av menigheten på forumene. Noen må si ifra!!

Hvilken liste med fakta ønsker du deg?
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2020 kl 09:56 4083

Bra at du selv holder oppe underholdningsverdien. Dersom du vil gi ledelsen i DOF litt tips i hvordan de skal drive et offshore selskap er det nok bedre å ta kontakt direkte, for selv om menigheten her hadde sagt fra på forumene, er det nok ikke der DOF ledelsen lytter. Det er selskapets styre som skal sørge for at selskapets ledelse gjør jobben sin. Styreleder er største aksjonær, og man skulle tro at han har gjort en vurdering om selskapet har riktig ledelse. Hvorfor mener du at selskapet er fullstendig ødelagt? Selskapet gjør jo fortsatt det de har gjort, har beholdt god omsetning og kontraktsdekning i en krise, av en flåte på nesten 70 skip er det nå mindre enn fem i opplag. At aksjonærenes verdier er nærmest utradert er en helt annen historie, spørsmålet er vel om det er markeds eller selskapsspesifikke faktorer som gjør dette. Refinansieringen er som noen påpeker, kun en pustepause for å holde selskapet i gang. Dersom markedet aldri skal ta seg opp igjen, er det vel bare å holde seg unna.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
tobben
23.02.2020 kl 11:45 3981

Du kunne F.eks kommentert utviklingen i kontantbeholdningen i kvartalet, at 4q 2019 er beste siden 2015, ny kontrakter siste tiden, beskjeftigelse inn i 1q 2020 og hvordan den store veksten i havvind de neste årene vil påvirke sektoren .
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
hstray
23.02.2020 kl 12:47 3905

Du fikk fakta og kildehenvisninger fra en revisor som jobber med fagfeltet. Hva er din utdannelse innen regnskap og revisjon som gjør deg kvalifisert til å motsi en revisor?

Skal man høre på en revisor, eller en useriøs person som trekker inn Christer Tromsdalen?? Du viste din kompetanse på området og det er sannheten. . F2 Funds og short posisjon i Dof har vært nevnt på flere Dof tråder du her deltatt i
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
kongsberg1
23.02.2020 kl 13:03 3907

De som solgte etter innlegget til E24 ved fremleggelse av Q4 er ferdig med det nå. Alle som har fulgt med ser at markedet har snudd å begynt klatringen opp til bærekraftig drift for rederiene igjen. Da vil vi se at DOF vil være i en meget bra posisjon. Dette vil gjøre at vi vil få en bra utvikling i mars, og fantastisk utvikling når finansiering er på plass i slutten av mnd. Lykke til med shorten, om dere ikke er dekket inn.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Jannern
23.02.2020 kl 17:22 3711

Gode Gud! Du skriver om en revisor ingen har møtt, ingen vet hvem er, og vi ikke vet hvilken info har blitt gitt eller spørsmål har blitt stilt.

Egenkapitalen til DOF har stupt igjennom 2019. Ingen revisor vil mene noe annet. Setter punktum for dette. Og ikke kom med kompetanse argumentet. Har lang erfaring med å vurdere dette selv og trenger ikke hjelp fra en revisor til å lese egenkapitalutviklingen til et aksjeselskap.

Regnskapslureri er mer komplisert å avdekke. Nå skal DOF gås i sømmene rundt føringen av aksjekjøpet i DOFSUB.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
tobben
23.02.2020 kl 18:12 3668

Har i grunnen ventet på en kommentar på punktene mine Jannern , men nå skal jeg slutte å kommentere deg før finansieringen er i boks på en kurs langt over kr 1,- :-)) Et veldig godt tegn for oss aksjonærer når aktivitetsnivået ditt når nye høyder :-) ( til bare å være innom for morroskyld)
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2020 kl 19:44 3589

Dagens! Regnskapslureri. For her stemmer visst ikke terrenget med kartet du har tegnet, og da må terrenget være feil. Ser frem til å få høre hva du avdekker, dette er meget alvorlige beskyldninger mot selskapets ledelse og styre som kan risikere svært strenge straffer.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Graset
23.02.2020 kl 19:56 3572

EK til DOF har som Jannern sier falt en god del i 2019, det står jo svart på hvitt i rapporten? Hvorfor skal man diskutere det?

Han er kanskje vel negativ, men at emisjonen skal settes på 2kr+ er så naivt at man vet ikke om man skal le eller gråte.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
AlanS
23.02.2020 kl 20:26 3539

Tegningskurs er kun aktuelt for de som sitter short i DOF, imho.
Emisjonen er garantert og Laco vil tilføre 200 mill om andre ikke deltar. Dette betyr at tegningskurs kan faktisk bli over dagens akjekurs, spesielt om Laco ønsker å sikre seg større andel av DOF.

Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
hstray
23.02.2020 kl 20:27 3544

Forskjell på aksjonærenes egenkapital, og selskapets egenkapital. Aksjonærens egenkapital økte med ca 1,7 milliarder NOK fra Q3 19 til Q19

Se innlegg under mer kildehenvisning fra revisor.

Som en ser uttaler jeg meg om egenkapitalen til aksjonærene mens du kommenterer egenkapitalen til selskapet.  I Q3 var 1,7 milliarder av egenkapitalen eid av «minoritetsinteressen» First Reserve.  Denne posten ble kjøpt for MNOK 20 i Q4.

(Changes ownership non-controlling interest)
https://www.investopedia.com/terms/n/negativegoodwill.asp

 Enkelt forklart utgjør minoritetsinteressen andel av egenkapital i datterselskap som ikke er eid av aksjonærene i morselskapet.  Her vil det si aksjonærene i DOF slik jeg har skrevet det. 

Før DOF valgte å overføre 1,7 milliarder til aksjonærenes egenkapital har både DOF og PwC vurdert om prisen som ble betalt for aksjene i datterselskapet DOFSUB var markedsverdi eller lavere enn markedsverdi.  Begge har kommet til at verdiene er lavere en markedsverdi og overføres derfor til aksjonærene.  Merk også at dersom oppkjøpet hadde skjedd slik at DOF fikk kontroll (ikke hadde slik som nå) ville hele gevinsten blitt ført som inntekt i Q4.  https://www.investopedia.com/terms/n/negativegoodwill.asp og ikke som egenkapitaltransaksjon slik som det er gjort i Q4 rapporten.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
hstray
23.02.2020 kl 20:42 3535

Men visst du har kompetanse innen regnskap og revisjon som du skriver, så kan du bare lese Q3 rapporten og sammenligne med Q4 rapporten iht aksjonærens egenkapital. Og aksjonærens EK er økt med nesten 1,7 milliarder.
Du kan melde deg på et kurs hos Pwc på dette fagfeltet, eller snakke med revisor.
Dette er gjort etter boken, og er selvsagt kontrollsjekket med revisor/Pwc.

Vi som leser og er aktive på denne tråden forstår at du som legger ned så mye arbeid har en agenda. Nå skal du også etterforske selskapet.

Hold oss oppdatert på hvordan etterforskningen går. Du kan spare mye tid på å ta en telefon til Pwc.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
tobben
23.02.2020 kl 20:48 3514

Nettopp:-) Samtidig en skikkelig smell for shortere :-)) Tviler sterkt på at Møgster først konverterer obligasjoner med kurs kr10,- for så å vanne disse ut med kronesemisjon :-)
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2020 kl 20:53 3507

Selv stemningen i blant finansavisene er nå snudd. De innser at de sannsynligvis lot seg bruke av shorterne.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Graset
23.02.2020 kl 21:00 3496

For størst mulig eierandel, må laco ha flest mulig aksjer. Jo lavere kurs, jo flere aksjer? Hva er det som er annerledes her?
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Graset
23.02.2020 kl 21:03 3498

For størst mulig eierandel, må laco ha flest mulig aksjer. Jo lavere kurs, jo flere aksjer? Hva er det som er annerledes her?
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2020 kl 21:34 3441

Her har faktisk Jannern hatt rett i noe, Laco har ikke garantert, men forhånds forpliktet seg til å tegne for 200mill i en emisjon. Lacos forpliktelse har forbehold om at avtale med bankene kommer i mål. Om ordbruken har noen praktisk forskjell kan gjerne Jannern forklare, for her gjelder det visst å være meget presis..

Det var tidligere kommunisert en emisjon på 200 til 500 mill. I 4. kvartals presentasjonen ble det nevnt 200mill som skal skytes inn i Subsea. Det er altså uklart hvor stor emisjonen blir. DOF har jo ikke akkurat truffet blink på alt de har sagt, så det må være lov å være skeptisk.

At Laco har forhåndsforpliktet seg til 200mill betyr heller ikke at emisjonen blir minst 600mill som noen påstår. Den kan også absolutt bli mer, men den kan også bli kun 200mill, og da vil Laco kun få aksjer for 200mill dersom ingen andre tegner seg. Og Laco kan forsåvidt også tegne seg for mer enn 200mill i en større emisjon.

Tegningsretter er akkurat det de heter, en rett, men ikke en plikt til å tegne seg for nye aksjer som skal utstedes. Dersom tegningskursen er høyere enn aksjekurs i markedet har tegningsrettene ingen verdi for eksisterende aksjonærer som kan kjøpe aksjene billigere i markedet. Hvilken interesse har Laco i en lav emisjonskurs? Dersom kursen er lav vil de få billigere aksjer, men de aksjene de allerede har blir jo like mye mindre verdt. Det hele koker ned til hvor stor emisjonen blir, og hvor vanskelig det anses å få inn pengene. Dersom emisjonen blir kjent ved utgangen av mars vet Laco veldig godt hvordan Q1 ligger an, men det vet ikke markedet, for Q1 rapporten blir ikke publisert før i mai.

Det at noe kan skje betyr ikke at det vil skje, men i situasjoner der andre ikke har friske penger å skyte inn, har det historisk vært muligheter for å gjøre gode kjøp. I Austevoll har de vært borti dette før.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2020 kl 21:41 3424

Laco kan kun øke sin eierandel ved at andre ikke benytter sine tegningsretter. I en tegningsrett emisjon der alle eksisterende aksjonærer deltar, eier alle aksjonærer akkurat like stor andel av selskapet som før, uavhengig av hvor mange aksjer som utstedes. Det er ingenting annerledes her.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
really
23.02.2020 kl 21:59 3408

Når en eiendel kjøpes til under marrkedspris oppstår det negativ goodwill i regnskapet, populært kalt badwill. Det er ikke så ofte det skjer, men når det skjer er det typisk fordi eiendelene ikke lar seg selge til andre. Da kan de gå til konkurspris. Når revisor etterpå legger et going consern til grunn kan en få slike merkelige effekter. Men å hevde at egenkapitalen har økt er omtrent like smart som å si at nedskrivning på grunn av impairment testing bare er papirpenger. Denne økningen i EK kan fort bli grunnlag for nye nedskrivninger.

Men skulle markedet snu, kan dette være et meget godt kjøp.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
really
23.02.2020 kl 22:09 3389

Du kan trygt gå ut fra at før Laco har forpliktet seg ril noe som helst har de godkjent en emisjonskurs. Og den er garantert ikke over børskurs. Noe annet betyr at Laco gir penger til de øvrige aksjonærene og at ingen andre deltar i spleiselaget.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.02.2020 kl 22:37 3332

Det var vel akkurat det jeg påpekte, en emisjonskurs over børskurs vil kun være aktuell dersom Laco ikke ønsker at andre deltar. I så tilfelle, om det er å gi penger til øvrige aksjonærer eller om det er prisen for å kjøpe seg en kontrollerende eierandel kan vel diskuteres. "Dersom markedet snur..."
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
really
24.02.2020 kl 14:23 3019

Ingen betaler ekstra for et selskap på konkursens rand som er helt avhengig av bankenes velvilje for å overleve. I slike settinger sitter du på sidelinjen og venter og har cashen klar til en situasjon da du kan få betalt for å komme inn og få mye mer igjen for innsatsen enn du får om du hodeløst kaster pengene inn i selskapet. Vi er ikke helt der enda, men etter hvert som refinansieringene kommer så kommer vi dit om ikke markedet bedres radikalt.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
danmark1
24.02.2020 kl 15:20 2932

Kontrakter tikker ind og samtidig har vi billigsalg, hvad mere kan man forlange som køber.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2020 kl 15:50 2868

Danmark1, det er ikke billigsalg, aksjene er ikke verdt mer, sannsynligvis er de verdt mindre. Jeg eier over 100.000 tusen DOF aksjer og det er i skrivende stund den verste investeringen jeg har gjort med hundre mil. 10% ned idag og nesten tilsvarende ned på Fredag, er ikke et kjøpssignal som du får det til å være. Du var evig optimist på Q4 tallene da gikk kursen rett ned, men du klarer alltid å få elendig kurs til å bli kjøpsanbefaling. Alle ser at nye kontrakter tikker inn og at ratene øker men kursen går fortsatt ned. Eneste som har noe å si er finansieringsplanen. Alt annet er en fis i vinden. De store gutta rører ikke DOF før den måtte komme. En gunstig finansieringsplan er det som kommer til å redde oss aksjonærer. Det er lov å ha et litt DOWN to EARTH syn på ting.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
mastermind
24.02.2020 kl 16:48 2798

Meget bra innlegg Aktiestudent1. Du har helt rett.

Har tidligere anbefalt folk å prøve å trade seg til bedre snitt. Har vært mulig å tjene gode penger på å utnytte svingningene siste månedene. Langsiktig tenker jeg som Really: Avvente å se hva som kommer i forbindelse med refinansieringsplanen. For øvrig meget godt skrevet av Really, for alle som har planer om å kjøpe seg inn på litt lengre sikt. Målet bør aldri være å treffe bunnen perfekt, men å tjene på sine investeringer. Man kan ofte tjene mer på å treffe toppene tilnærmet perfekt, enn bunnene.

Q4 var skuffende. Mange forventet pluss pga ratene i spotmarkedet før jul. Ga opp å prøve å føre en fornuftig meningsutveksling. Det ble kraftig minus, selv uten nedskrivningene. I tillegg har de ikke betjent gjelden, som de fikk utsatt. De fikk også redusert backlog med 10% i løpet av kvartalet. Fra ca 20 til 18 milliarder. Det viser at ratene på backlog ikke er all verden.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
danmark1
24.02.2020 kl 17:04 2760

Hvis man ser på forsiderne af Finansavisen, E24, DN o.s.v. så er man ikke i tvivl om, hvad det handler om. Forsiderne er spækket med "død og ødelæggelse" på grund af covid19. Jo mere panik man kan skabe jo bedre, synes logikken at være. Folk burde kunne se gennem dette og tænke lidt frem i tid. Faldet i DOF i dag har intet med selskabet at gøre, og det ved de sidste 2 skribenter udmærket. Tværtimod har der været gode meldinger i dag, både på lange kontrakter og i spotten.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
hstray
24.02.2020 kl 17:12 2742

Har ikke tid til å kommentere alt. Men at marked er i kraftig forbedring i alle segment er helt sikkert. Det var også ordlyden fra Dof under Q4 presentasjonen, og noe Ebitdea viser.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
tobben
24.02.2020 kl 17:25 2715

Beste 4q siden 2015 er nok veldig skuffende ????
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2020 kl 19:43 2617

Hjula har ikke akkurat gått rundt siden 2014, så hvis du sier litt mindre ræva enn de siste årene så er jeg enig. Det å bruke ordet beste, blir for meg helt på jordet. Siden Q4 var ikke var noe særlig, enig at det var ok og man begynner å se en bedring, men meldingen var langt ifra god nok mtp kursen dundra ned, Meldingen var langt ifra god nok i forhold til det de fleste her inne trodde, så skuffende var det.

Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
hstray
24.02.2020 kl 19:51 2594

Tips. Fokuser på EBITDA. Skattemessig ned, og avskrivninger betyr ingenting og er ikke med i bankens modeller.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
tobben
24.02.2020 kl 20:03 2565

Så enkelt kan det sies. Vi er i en meget fin trend nå :-))
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
mastermind
24.02.2020 kl 20:38 2519

Ja. Man kan gjøre som deg, eller man kan selge og kjøpe tilbake billigere noe senere. Du har selv sagt du utøver "svingtrade". Hvorfor skal ikke alle andre gjøre det samme? Det vil alltid være ulike forhold som påvirker utviklingen, og man kan gjøre grep, eller sitte og se egen portefølje bli blodrød. Hva folk sier her inne på forumet vil ikke påvirke den globale utviklingen. Kommer til å bli ny blodrød dag i morgen.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
mastermind
24.02.2020 kl 20:44 2513

Takk Aktiestudent1. Kunne ikke sagt det bedre selv.

Men om folk er fornøyd med litt mindre ræva resultat, er de kommet i riktig aksje. Jeg kunne også "tjent" store penger, på å gå på Kiwi en varm sommerdag og kjøpt opp alt av is, og solgt det rett utenfor inngangsdøra til halv pris. Trodde det vesentlige var å vise til overskudd? Var egentlig også poenget til å vise til backlog. Nytter ikke med stor backlog, om den ikke genererer overskudd. Disse 10% viser ikke tegn til det.
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.02.2020 kl 21:34 2465

Dersom F2 FUNDS AS skuler seg bak RBC INVESTOR SERVICES BANK S.A., LUX med 2 mill aksjer er de helt avhengig av at antall aksjer dobles i emisjonen.
Selv da mangler de 400k aksjer. De spiller høyt.

Forundrer meg om emisjonskursen blir under 3 kr når Helge konverterer obligasjoner til 10 kr som sannsynligvis er "reell verdi"

Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
tobben
24.02.2020 kl 22:02 2419

Er det en aktuell problemstilling at Møgster kjøper ut oss andre , med f.eks bud kr 5,- ?
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Sombo
24.02.2020 kl 22:38 2356

Korfor skal han betale kr 5,kan vel få så mange han vil for 1,5.
Sansynligvis enda fler under kr 1 om litt
Redigert 20.01.2021 kl 20:05 Du må logge inn for å svare