Nationalism

Riot
02.02.2020 kl 01:20 339


Nationalism är en världsåskådning som tar sin utgångspunkt i gemenskapen inom nationernas gränser. Nationalismen hyllar nationen, kulturen, historien och slår vakt om nationalstaten och dess intressen. Den som bekänner sig till nationalismen benämns nationalist.

Alltså vi svenskar är mer individualister...inte fan tänker vi på samhället före oss själva. Jag kritiserar mig själv för vad jag åstadkommer inte fan kriteserar jag samhället för mina brister.

Jobba vidare på er samhällsbyggnad utan socialism men med perfekt rättvisa.


Slettet bruker
02.02.2020 kl 07:35 315

Byhømo
Slettet bruker
02.02.2020 kl 07:42 311

Det er norsk kultur å handle i Sverige.
Tilogmed 17. mai dessverre.
Redigert 02.02.2020 kl 10:18 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.02.2020 kl 08:03 304

Nordmenn er hovedsakelig kollektivister, ikke nasjonalister. Grundig indoktrinerte i kollektivistisk vranglære. Indoktrineringen starter allerede i barnehagen.

Når det er sagt så har ikke indoktrineringen lykkes med å viske vekk egoismen som er iboende i den menneskelige naturen. Kollektivismen stikker altså ikke særlig dypt. Som de tomme kollektivistiske slagordene som gjentas på autorepeat tåler den derfor heller ikke å pirkes særlig mye i før den sprekker. Alle skal med, og alle skal få. Av noen andre. Ikke av en selv.

«Vi» skal hjelpe de svakerestilte, de fattige, de unge, de gamle, og med «vi» så menes det staten. Det er staten som på våre vegne skal hjelpe, og veldedigheten skal finansieres med omfordelingspolitikk, fra de rike, til de fattige. Definisjonen på «rik» i denne forbindelse er «alle som har mer enn meg».

Kollektivismen stikker ikke dypere enn at selv våre dypt elskede og høyt respekterte kollektivistiske statsledere vedtar goder til seg selv og hverandre, jukser med reiseregninger, snyter på skatten, bulker andres biler og stikker av, sniker på trikken, osv. Og dette er åpenbart akseptert i Norge iom. at dette ikke får noen konsekvenser. Vi møter trofast opp og stemmer på dem på nytt ved neste valg.

Nordmenn elsker faktisk den kollektivistiske velferdsstaten og de kollektivistiske partiene (alle partiene er kollektivistiske) så høyt at valgdeltakelsen ligger på rundt 80%.

Individualisme er det motsatte av kollektivisme, og individualismen er som nevnt tilnærmet utslettet gjennom mange tiår med statlig hjernevask, men det stikker altså ikke særlig dypt allikevel, og kan forklares kort med dette treffende mottoet: Stem rødt, lev blått, og jobb svart. DER har du det norske samfunnet, kort forklart.

Det ligger i vår natur å være egoistiske og kapitalistiske. Dette er så sterke iboende krefter i mennesket at selv flere generasjoner med hjernevask og adferdsterapi ikke har klart å svekke dem. Derfor finner du også representanter for de største kollektivistene her på et aksjeforum. Men som du er inne på så snus den kapitalistiske grådigheten raskt til et stakkars lille svakerestilte meg, når feilinvesteringene drevet av grådighet går skikkelig på trynet. Da kommer kollektivisten frem igjen og skal ha (gratis) hjelp. Da er det nemlig haussernes skyld, bankens skyld, børsens skyld, kapitalismens skyld elns. Og da må systemet stille opp med gratis advokathjelp, psykologhjelp, økonomiske bidrag, osv.

Sånn er det. Men Sverige er vel neppe stort bedre som i ennå større grad skal redde verden med kollektivisme, dere har vel neppe noen individualistiske partier å stemme på dere heller?
Riot
03.02.2020 kl 02:30 242


Det var nog fel ord.....traditionsbundna är nog vad norrmän är.
Vifta med flagga när det är tid för det, gå på tur (vilket du vill eller inte)! Inte äta mat utan ta en smörgås och se glad ut, köpa folkdräkter (bunader) utan att förstå varför. Låta barnen konfirmeras till den kristna tron utan att vara troende. Ja vi svenskar kan var nog så traditionella....men ni tar det priset också.
Slettet bruker
03.02.2020 kl 07:02 223

Ismene og utopiene. Politikk er utøvelse av makt/misbruk, fra den ene eller andre siden.
Kapitalismens nedarvede last er den ulike fordeling av godene,
Sosialismens nedarvede dyd er en lik fordeling av elendigheten. Churchill
Det er ikke arbeidsgiveren som betaler lønnen - han bare håndterer pengene. Det er produktet som betaler lønnen." (marked!) om det finnes? Henry Ford. ”Når varen taler, tier selgeren” Norske "råvarer" selger seg selv (olje, gas, fisk og kraft) real natura, men hvorfor pokker må vi ha slike mengder med tusk handlere, kontrollører og simple selgere, og hva koster alt dette?

Redigert 03.02.2020 kl 07:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.02.2020 kl 07:08 218

Den franske nasjonalisten Jean-Marie Le Pen ble utskjelt og ekskludert fra partiet etter han påsto at annen verdenskrig kun var en fotnote i historien. NATO sekretær tidligere norsk stasminister Jens Stoltenberg sa at ødeleggelse av Libya kun var en treningsøkt, uten videre kommentarer av noen. Gaustad og Reitgjerdet er nedlagt i aksept at hele kongeriket Norge er omgjort til sterkavsnittet i Europa. Tredveårskrigen eller trettiårskrigen https://no.wikipedia.org/wiki/Tredve%C3%A5rskrigen
https://www.derimot.no/jan-harstad-selvbestemmelse-eller-globalisme/#comment-5349

Alle stater er konstruksjoner. Det ble formalisert i opprettelsen av nasjonalstatene etter «Freden i Westfalen», 1648. Historisk har europeerne vært så selvdestruktive at de har flyktet hals og hode fra hverandre, til andre verdensdeler bare for å komme unna hverandres destruktivitet. Europeerne er selvdestruktive i sånn grad at en viktig filosof fikk det for seg at menneskets naturlige tilstand er krig (Hobbes, ca. 1650). Han så da bort fra, eller så aldri, at for å krige, eller konkurrerer må man først samarbeide/samordnes såpass at motsetninger kan oppstå. Menneskers grunntilbøyelighet er samarbeid når man ikke presses for nært sammen (og for å presses så nært sammen, må man først samarbeide om å samles, om noe som man senere, blir uenige og på nytt begynner å krige om).

Hobbes hadde rett: når borgere er usikre og samtidig drevet av konkurranseambisjoner lengter de etter politisk stabilitet snarere enn samfunnsengasjement, beskyttelse snarere enn politisk engasjement». https://midtifleisen.wordpress.com/2015/11/23/sheldon-wolin-1922-2015/


Slettet bruker
04.02.2020 kl 22:25 170

Taqq til ts for tankesvekker.