GRESVIG ER KONK 😱


Styret i Gresvig Group as, som eier sportskjeden Intersport, har slått seg konkurs mandag. Det skriver selskapet i en melding.

– Vi har den siste tiden gjort grunnleggende endringer i selskapet, blant annet ved å beslutte å samle oss bak ett navn, Intersport. Vi har også ryddet kraftig i varelageret og styrket samspillet mellom netthandel og fysiske butikker. Samtidig har vi en situasjon hvor dagens butikkstruktur og tilhørende kostnader ikke lar seg håndtere. Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget. Jeg er lei for usikkerheten dette skaper for våre ansatte, men jeg mener vi har lagt et godt grunnlag som jeg håper en eventuell ny eier vil være interessert i å bygge videre på, sier Lars Kristian Lindberg i meldingen.
Redigert 03.02.2020 kl 10:23 Du må logge inn for å svare

Fikk meg 20k i XXL på 12,25;)

XXL kjeme på vinnarlista idag, her er berre å laste seg opp;))

Tippar vi ser kr 13 og 14 ganske so fort her;)

Fortsat billeg på kr 12,80 neste dagane vil den stå i 15
Ilusion
03.02.2020 kl 10:36 1486

Skjønner ikke helt dette her.
Gsport konk...Gsport går over til å bli med i intersport..
Gsport har lagt til rette for og håper og tror noen vil overta og drive g sport??
Da blir jo dem deres egen konkurrent når de går inn i Intersport..
Hvis noen nye skal overta og drifte g sport videre i tillegg til et større intersport synes det nå for meg som at dette helvetet aldri skal ta slutt for xxl.
Og der vil være en evighet av tilbud og Ingen vil tjene penger på dette ..bortsett fra kundene

XXl skal i kr 20 no;)
Ilusion
03.02.2020 kl 10:41 1418

Ok.opp 13%på nyheten: pr nå:)
Nen hvor lenge vil det vare ...Mtp at gsport egentlig ikke forsvinner fa de fases inn under intersport OG andre overtar gsport......Betyr ikke det MER konkurranse på sikt eller er det noe jeg ikke forstår...Versegod og forklare noen ...:)

Benytt den lille dippen ned på 13,20-13,30, vil gå som ei kule neste dagane;)
Ilusion
03.02.2020 kl 10:49 1319

Hvorfor skal xxl gå som en kule når xxl i virkeligheten får mer konkurranse med gamle gsport under intersport og et nytt gsport under nye eiere??????
Ilusion
03.02.2020 kl 10:52 1293

Og hvorfor ønsker gamle eierne nye eiere i sitt konkursselskap når de selv skal drive videre i bransjen under intersport??????
Noen kloke hoder som kan opplyse meg om her inne.?????

Uten at jeg kan for mye om det så betyr det vel konsolidering og færre konkurrenter, selv om en konkurrent vokser.

Ein konkurs er konkurs og krev bobehandling, og skal først gjennom bobestyrar. Kanskje XXl kjøpar konkursboet!
Ilusion
03.02.2020 kl 10:58 1206

Denne siger tilbake til start allerede i dag.
Ja kan hende xxl kjøper konkursboet.
Men kan like mye hende en konkurrent gjør det.
Og det er det som synker inn i hodene på folk nå og gjør at vi snart er tilbake på åpningskurs

Det står følgende:
Konkursbegjæringen er innlevert ved Heggen og Frøland tingrett, og vil omfatte alle egeneide butikker. 100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen.

Noen som vet hvor man kan finne hvilke butikker som er egeneide og hvilke som er franchisebutikker?

Jeg fikk et par gavekort på G-sport til jul. Har disse nå blitt mindre verdt enn plasten på kortet?

Stolt historie som nå forsvinner

Aksel Gresvig som var en av sykkelpionerene i Norge startet firmaet A. Gresvig i 1901. Hans visjon var å bringe sporten ut til folket.

I 1908 begynte selskapet å utvikle og produsere Diamant-sykler.

https://www.gsport.no/kampanje/115-arOslo (TDN Direkt): DNB bekrefter overfor TDN Direkt at de er en bankforbindelse for Gresvig.

-Vi kan bekrefte at DNB er bankforbindelse og har lånt ut penger til selskapet. Vi opplever at vi har god sikkerhet for våre utlån, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til TDN Direkt

Mandag formiddag ble det kjent at styret i Gresvig Retail Group AS har begjært selskapet konkurs.

Ifølge Nyheim er det ikke aktuelt for DNB å konvertere gjeld til egenkapital og dermed være med å eie Gresvig i en periode.

-Vi ønsker imidlertid å bistå bostyrer med å holde driften i gang i en mellomperiode mens bostyrer jobber for å finne en langsiktig løsning som innebærer videre drift. Vi tror det er bra for alle parter, sier han.

Gresvig opplyser at alle G-SPORT- og Intersport-butikker holder åpent som normalt etter konkursen i Gresvig-konsernet.

-Vi har nå en avtale på plass som sikrer normal drift, mens vi arbeider for å legge grunnlag for permanent videre drift. Det betyr at alle butikker, både egeneide og franchise-butikker, holder åpent som vanlig. Avtalen sikrer også betaling av leveranser som ytes etter konkursåpning. Alle ansettelsesforhold videreføres inntil videre, sier advokat Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma, som i dag er oppnevnt som bostyrer.

Arctic Securities skriver i en oppdatering at etter deres forståelse er fortsatt Gresvigs kreditorer konstruktive, og villige til å sikret videre drift gjennom en overgangsperiode.

Etter det TDN Direkt erfarer skal DNB ha rundt 500 millioner kroner i utlån til Gresvig. Arctic Securities skriver at ytterligere egenkapital vil være nødvendig hvis Gresvigs skal fortsette strategien om å endre alle butikkene til Intersport-varemerket.

På kort sikt venter Arctic Securities at Gresvig vil fokusere på å redusere varelagre, som ikke vil være positivt for sportsutstyrsmarkedet eller XXL i første kvartal 2020.

"Imidlertid er det liten tvil etter vårt syn at en betydelig del av Gresvigs butikker vil bli stengt innen måneder. Dette vil ha en positiv innvirkning på markedsbalansen og på marginen redusere prispresset", skriver Arctic Securities.
LATO
03.02.2020 kl 14:54 888

Er Intersport i Norge også med på denne konkursen?
Matsern
04.02.2020 kl 02:36 604

Med de sinnsyke prisene det er på sportsutstyr, så er det ikke overraskende. Et par joggesko laget for 50kr i lavkostland, selges til 2000kr av unge blondiner som sprader rundt i tights og er mest opptatt av hvordan rumpa ser ut, fremfor å selge noe