Bra for norsk økonomi at NOK er svak?

Slettet bruker
MUMLE 12.02.2020 kl 09:27 1211

Noe selvmotsigende fra NRK nyheten sin voksen opplæringen. Hun innrømmer at alt vi forbruker i Norge blir importert, med unntak av mat? (Men vi importerer mye mat også,) Alt vi kjøper blir dermed dyrere for folk. Men så sier hun det er så bra for eksportbedriftene? DEt er alt råvarer, fisk olje og gass. Olje og gass er betalt i dollar og inn-vekslet i NOK Mikke mus penger, som gir store tall på grunn av sin ringe verdi. Hvor bære dette hen?
Slettet bruker
12.02.2020 kl 09:30 1211


De kan da devaluere valutaen slik at de etter noen tid, da kan selge en innbilt rikdom med en null, eller 2 ekstra på pengeseddelen. Det er rart med dette ”å arbeide seg bakover”. Det var jo slik de liksom finansierte "i gjenoppbyggingen" etter denne krigen. De etterpå var med i.

Slettet bruker
12.02.2020 kl 09:30 1203

Det statlige Pyramidespillet.
Boligprisene i Norge stiger fortsatt, tiltross for boliger ellers i verden ikke blir solgt for en tiendepart av prisen. I Norge blir boliger solgt for 10 ganger mer. Er tyngdeloven da opphevet for Norge i den anledning, eller er det andre lover gjeldene i Norge enn for øvrige nasjoner?

1990 Kronen knyttes til ECU (den europeiske valutaenheten – forløperen for euro)
Dette var ikke feil sammen med fastkursregimet fordi devaluering/inflasjonsperioden forut var jo riktig, eller? For alt som var gjort forut/tidligere det var rett?

Slettet bruker
12.02.2020 kl 09:32 1196

Hva som i våre dager heter Fastkurs het i depresjonens trettiår "Pari" dette ble gjentatt 1990-94. Norges sentralbanksjef kulerammeidiot økonomi amfibiet Hermod Skånland, brukte den gang 60 milliarder (6000 millioner i dengang kroneverdi) for å støttekjøpe NOK (han solgte gull for å kjøpe tull). Fastkurs ble oppgitt og hele landet lå i ruiner om ikke bokstavelig så i overført betydning, men hvem ga han lov til å gjøre som han gjorde? Mens befolkningen døde av sult, solgte Pol Pot i sitt demokratiske Kambodsja ris til Kina i bytte med våpen. Det gjorde man ikke bokstavelig her i Norge, men det et lite stykke igjen, det kommer. Torbjørn Jagland ble kvalm når en minstepensjonist ble forespeilet en tusenlapp ekstra for året. Den hardhendte omstillingen fra byfolk til Bankfolk (Snuoperasjonen nu går alt så meget sa idioten, bærekraftig sa fjolset i Norge ikke mye ulikt). Norske industri m/arbeidere fabrikker og verktøy ble deretter flyttet til Kina, innlands import av håndtverkere fra Estland og Polen. Befolkningen forøvrig skiftes med et helt nytt folk fra Asia og Afrika, samtidig som den norske folk/stat, kjøper stein fra Kina? Glupt i Globaliseringens dyd.
Redigert 12.02.2020 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.02.2020 kl 09:37 1186


Idiot Norge!
Politikere gjør grep som resulterer i renta går i taket, konkurser gjeldsoffer og all verdens elendighet inntreffer for eget folk. Deretter fremstår de i egne stats-medier, som rednings kvinne/menn og blir” kåret” noe fåret, som landsmoder? Bli på-spandert en skattefri jobb betalt med milliarder ut-hentet fra det norske skattebetaler lommebøker og levert videre til FN, EU og Nato for egne skattefrie toppjobber/inntekter. Høyremannen og den i alle dager offentlig understøttet norske” økonomen” Kåre Willoch fikk selv ny/fast jobb i landets største Bank og konkursbo (DNB respirator) som er gitt nytt liv takket være det rente-plyndret folk innbetale sine surt avkrevde skatt og avgiftsmidler for å redde banken. Ikke noe av dette var å takke markeds teoriene til høyreidioten, men kun store bidrag fra de utplyndring låntakernes/skattebetalere/borgerens egne midler.

Nu går alt så meget bedre sa deretter økonomi-idioten. Bærekraftig breket fjolset.
Når ødeleggelsen er maksimal for eget folk trykker slike «folkevalgte» som disse svinene omtales som, nye bankaksjebrev i utlendighet”? Dette for å spare penger” etter de med skatt og avgifts driten til de samme økonomi idiot-skap har ødelagte både folk og land, med demokrati og folkestyre pjattet sitt. Via ny-trykket bankaksjebrev selger de partivalgte «folkevalgte» folk og land på rot. For en billig slant blir det hele solgt, til et nytt utenlandsk eierskap med hovedkontor i det store utland. (Alt overskudd, går dermed ut av landet samtidig som bunnen av Nordsjøen tømmes for sine verdier?) Politisk senkes renta og” ny-rikdom” oppstår ved kjøp og salg av ny/gamle eiendommer. Gjelden øker noe formidabelt, takket være den politiske stadige initierte fallene rentene. Noen få, blir deretter fryktelig rike, men de som kommer sist på denne pyramidespillene gjeldsbaserte statlig skapte «møkkalasset» drukner i gjeld. Staten gjentar deretter rentemaskepiet sitt. Med en stadig stigende rente, slik at elendigheten gjentar seg. Never ending story.
Slettet bruker
12.02.2020 kl 09:41 1178

Det begynner å bli litt urovekkende. Valutakursen handler om tillit, markedets tillit.

Valutakursene forteller oss det stikk motsatte av hva vi fortelles i media, for der er Trump den største idioten som finnes, mens våre egne politikere nærmest har gudestatus. Allikevel koster en dollar nå kr 9,30.

Landet vanskjøttes altså i så stor grad at markedet dumper valutaen vår, og det er jo egentlig ikke rart at de flykter når politikerne nå kappes om å ha den mest selvdestruktive politikken.

Og media fortsetter teateret om at ingen skjønner noe som helst av hvorfor krona stuper, for her i verdens rikeste, beste, og lykkeligste land er alt i vater, og vel så det, som snekkeren sa...
Slettet bruker
12.02.2020 kl 09:52 1165

Sanner sa at det var arbeidet som gjør Norge. I hans verden er jo det han selv gjør arbeid, bare vi får mange som han selv, er hele folket i arbeid.

Før var det 5 som underholdt en pensjonist, men nå var det bare 2,5 ? Mye feil tall her, men har ikke pensjonisten selv betalt inn sin pensjon? Og hvor har de pengene tatt veien......
Redigert 12.02.2020 kl 09:55 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.02.2020 kl 10:56 1144

Lav norsk krone betyr at nordmenn blir fattigere i utlandet. Å betale med norske kroner i Danmark gir deg et pristillegg på 29 %.

At norske bedrifter gjør det bedre med en lav kronekurs, betyr nadda for meg.
Slettet bruker
12.02.2020 kl 12:33 1130

"nordmenn blir fattigere i utlandet. "

Nordmenn som importerer nesten alt hva de selv trenger, blir fattigere også i hjemlandet.
Slettet bruker
12.02.2020 kl 13:45 1119

En LO økonom påsto at verdifallet på NOK krone/valuta var av det gode for norsk eksportnæring? (Som koloniene i Afrika har ikke Norge annet å bidra med enn salg av råvarer, slik også de har) Jeg postet den betraktning at en hyper inflasjon var resultatet når NOK falt i verdi. Deretter ble jeg slettet for videre kommentarer. Det er Norge av i dag. Sentralbanksjefen Olsen i Olsenbanden ASA tør ikke gjenta hva som konket hele i gjenoppbyggingen etter denne krigen staten etterpå var med i. (Bankkrisen på 90 tallet som nå har skapt "boligpris gjelds veksten".) Om han det hadde gjort (hevet renta til 8-10 prosent) ville det utløst et 3 ganger ragnarok her i dumme Norge.
Redigert 12.02.2020 kl 13:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.02.2020 kl 13:49 1111

Det er bra for norsk eksportnæring isolert sett. Men det mange glemmer er at mange norske bedrifter, herunder eksportbedrifter, handler inn varer i USD og EUR.
Og da er det uheldig at NOK er svak.
Men hun sa også at kronen er på normaltnivå. Så egentlig kan man trekke konklusjonen at ikke NOK er svak, men andre valutaer er sterke. (Mot NOK).
Slettet bruker
12.02.2020 kl 15:54 1096

Vel tilbake til 2007, 2008 var krona sterk og alle synes det var bra også. Det er altså bra at krona er sterk OG svak....

Slettet bruker
12.02.2020 kl 16:27 1083

Ja det er riktig det, kommer an på hvilken nytte du har av det selv. Driver du import med sterk krone blir varene dine billigere. Basic.
Men det beste er nok en stabil krone samt å se totaltbildet.
Slettet bruker
12.02.2020 kl 19:39 1056

Fagforeningsfolk bør du sjeldent lytte til. Fagforeninger er et onde og har ødelagt norsk næringsliv.
Risk-reward1
12.02.2020 kl 19:52 1048

Bra for eksporten, ikke bra for vanlige mann i gata.
Jeg gjør hva jeg kan om dagen for å sørge for at jeg begynner å få inntekter i €. For krona kommer til å fortsette å svekke seg. Da er det kjekt å ha inntekter i € og kostnader i NOK

RR
Slettet bruker
13.02.2020 kl 07:22 1017

Proffs horen og høyre og markedsprofeten «økonomen» Viktor Norman vil øke skattene for” å styrke” velferdsstaten? En handelsmann fra Bergen påsto at lønnskravene fra LO hadde ødelagt landet. Til mer lønn arbeideren fikk mellom hendene, des mer vås og varer som DU har til salgs i hyllene dine, kan han da kjøpe «av» deg, sa jeg. Det hadde han faktisk ikke tenkt på, innrømmet han! Der slike handelsmann som holder til i Bergen, utdannet som de er på butikkskolen til Viktor Norman. "Jeg flyr SAS nesten hver dag bare for å se hvilket dårlig «selskap det er" sier Viktor vittig-Peer Norman. Det han selv utdanner er ikke å se andre steder på kloden enn i delprivatiserte/offentlige tilfelles med han selv og sin bedre halvdel, altid avlønnet og underholdt over offentlige budsjetter. Uten inntekter fra olje og gass ville de alle gått rundt og vasket offentlige dass uten mulighet til å fly verken med Kjos eller SAS. Vittig- Peer beklager: SAS må få kostnadene sine ned, selskapet kan ikke gjemme seg bak et bonusprogram, sier Norman.
Slettet bruker
13.02.2020 kl 09:45 1001

Hei Oliver
dette har du fortalt meg før på https://finansavisen.no/forum/thread/67710/view/1337400/0 hvor jeg svarte at den handelsmannen fra Bergen var i utgangspunktet en klok mann som forstod hvilken elendighet fagforeningene påfører næringslivet. Håper ikke han gjorde tabben å gi etter.

At fagforeninger kan ha noe godt for seg kan tilsynelatende være åpenbart, men hva feks deres støtte til fantasilandet palestina og tilhørende israelhat forstår jeg ikke. Heller ikke deres forbannede regnbuepolitikk, det har iallefall ingenting med mantravåset "lik lønn for likt arbeid" å gjøre.
Det finnes svært lite positivt å si om fagforeninger. De kan kunsten å karre til seg.
Slettet bruker
13.02.2020 kl 11:30 993

Fagforeninger som staten har en felles agenda i dette "Palestina", men det kan vel skyldes en dobbelthet. Nå ødeleggelsene er stor for palestineren som tilsvar for raketter de selv sender innover Israel. Hvem skulle da hjelpe dem når araberen selv ikke vil gjør dette? Det vekker det stadig undring i den siviliserte del av verdens befolkning, hvorfor folkestyret og kongeriket Norge betaler årlige 100 talls milliarder til over 300 millioner arabere som er søkkrik og har plass nok, for å holde fanen skap med 5-6 millioner jøder i Midtøsten?
Slettet bruker
13.02.2020 kl 11:58 985

Alle sosialistregimer med respekt for seg selv har en valuta som stuper, og selvsagt er det bra for økonomien, bare se på takstene vi får på eiendommene våre!

Under hyperinflasjonen i Zimbabwe ble selv de fattigste så rike at de kunne bruke 100 trillioner dollar sedler som dasspapir. Tenk på de takstene de fikk på eiendommene sine der!

https://images.app.goo.gl/hGFyVyTp7nJrDSF16

Fjordgubben
13.02.2020 kl 13:33 976

Norske kroner har vært overvurdert lenge må, greit at man har hatt og fremdeles har enorme inntekter fra olje og gass.

Men når man ser hvordan politikerne forvalter denne rikdommer så innbyr ikke dette til tillit, de fleste oppegående mennesker ser at framtiden for Norge som land er alt annet enn lys.

Landet er styrt av marxistiske kjerringer som ikke investerer i ting som gir vekst. Men man kaster bort tusenvis av milliarder på «miljøtiltak» som i lengden vil ruinere hele landet. «Klimakvoter» og annet piss, pluss at man har bygget opp en enorm offentlig sektor som bare eser ut år for år, og som til slutt vil kvele alt som normalt sett har livets rett.

Man påstår at man begrenser innvandringen, men det kommer likevel så mange at de offentlige utgiftene bare vil fortsette å vokse helt til det sprekker og man gradvis vil se at landet vil få de samme problemene som man har i Sverige.

Dette ser markedet, og derfor er den norske kronen så svak.
Slettet bruker
13.02.2020 kl 14:28 966

De siste tiår har da Norge blitt regjert av alle andre enn "sosialistregjeringer", likevel stuper NOK rett i doskålen?
Slettet bruker
13.02.2020 kl 14:31 963

Snakker om å gå seg vill i "Ismedriten" sin!
Landet er styrt av marxistiske kjerringer? Er Erna Solberg og Siv Jensen marxistiske kjerringer?
Slettet bruker
13.02.2020 kl 15:00 955

Uansett hva de kaller seg så kunne vel neppe politikken vært mer sosialistisk. Jeg har ikke opplevd maken til byråkratisering. Staten eser ut, det samme gjør statsbudsjettet, og totalbeskatningen. Denne regjeringen har vært helt for jævlig for småbedriftene.

Målet er vel å få de siste gjenværende idiotene som prøver å gjøre noe fornuftig her til å resignere.
Slettet bruker
13.02.2020 kl 15:08 948

As part of the process of demonetizing its currency, the Zimbabwean government is buying back the national dollar, tax free and no questions asked, in an amnesty period starting next week.

The kicker is that a flat rate of $5 (US) is being offered for anywhere up to 175 quadrillion Zimbabwe dollars – that's about $1 (US) for ever 35 quadrillion Zimbabwean dollars.

https://finance.nine.com.au/business%20news/zimbabwe-exchanging-us-5-for-175-quadrillion-in-local-currency/ebd4d3e9-dda2-4c80-bf35-cf0d9f816f23
Slettet bruker
13.02.2020 kl 15:13 947

Hundretusen kroner seddelen bør vi pryde med en glisende Erik Solheim, med seddelbunke i ene handa, og privatjet i den andre.
Nuka
13.02.2020 kl 21:30 928

Sytpeiser !
Slettet bruker
14.02.2020 kl 00:54 900

Nei, det er ikke bra for norsk økonomi at NOK er svak.
Svak NOK er også et symptom på at noe er galt fatt i norsk økonomi.
Nå har dog Trump styrket USAs økonomi, så $ har stukket opp. Og
kanskje dermed dratt med seg € litt opp også. Som dermed drar
med seg DKK litt opp. Dog har $ styrket seg en del mot €. Det var en
differense mellom disse i € sin favør på 1,20 NOK. Denne er nå redusert
til ca 76 øre.


Slettet bruker
14.02.2020 kl 02:33 883

Jeg har en utenlandsk bakgrunn i økonomi ( ING) og samfunnsvitenskapelig bakgrunn fra Norge. Flyttet hit tidlig 80 tallet. Mente da at de fleste i Norge hadde det bra, med lave boutgifter som kompenserte for et høyt prisnivå. Idag er situasjonen grunnleggende endret: Omtrent 60% av befolkningen klarer ikke å betjene sine obligatoriske utgifter gjennom lønnsinntekt. Lønnsinntekten har selvsagt falt betydelig også grunnet en lav kronekurs ( utdanningstabellen som er 100% sammenlignbart med mange EU land viser at « lærere», et slags medianyrke) har betydelig lavere lønn enn f.eks. Tyskland, Nederland og Belgia. Lønna er sammen med de andre skandinaviske landene helt på bånn). Samtidig er kostnadsnivået for Norge ( varer og tenester iflg. SSB, så de offisielle tallene) 60% over snittet i EU.
Boligkostnadene har steget vanvittig og utgiftene ellers har man tillatt å vokse til vanvittige høyder. De som ikke lider nød er de store bedrifter og de som har nok fra før, og som eneste land i EU har avstanden mellom rik og fattig vokst betydelig i over 12 år. Småbedrifter og folk flest har det slett ikke fett, med mindre de lever på økt boligverdi, arv osv. Norge er det eneste landet i EU hvor det er amerikanske tilstander, med stadig mer rikdom flyttet over på færre hender. Hver år hører vi at sentralbanksjefen er bekymret for det økende låneopptaket blant norske husholdninger. Det han ikke sier noe om at de fleste MÅ låne mer på sin bolig for å kunne betjene obligatoriske utgifter.... Vi snakker her ikke om de få som tilhører « luksusfellen», men vanlige prisbevisste lønnsmottagere, som prøver å få endene til å møtes. Samtlige partier sender sine regninger for sin politikk til folk flest, og hele samfunnet er « tilrettelagt» for å berike de få og flå de små ( både bedrifter og folk).
Også media i Norge er ensidig og nærmest ukritisk på disse grunnleggende problemer. Jeg har aldri lest artikler som påpeker sammenhengen mellom den manglende politiske styringen, massive overførelser til de som har mye fra før og et kostnadsnivå for folk flest som ikke lengre gjør at de har det bedre enn en danske, svenske eller mellomeuropeer. Den svake kronen gjør ting mye verre, men den svake politikken og den økende kynismen i finansverden som gjør hva de vil uten konsekvenser må bære ansvaret.
Konsekvensene er enorme: Norge har den desidert dårligste psykiske helse på unge folk, og tallene er så skremmende at komparative undersøkelser gjennomført på høyskoler og universiteter er fjernet fra Google...Isteden blir vi matet med tall fra SSB som har begravet tallene.
Det jeg ikke forstår er at ingen av de politiske partier tør å røre finansverden eller ledelsen i f.eks. EQNR, som har klart å rote bort minst 200 milliarder dollar de siste 20 årene. Så minner jeg om at Norge har den dårligste infrastruktur i EU, og at f.eks satsing på tognettet som delvis er fra 1800 tallet ikke har vært noe tema.
De synes det er helt ok at diesellastebiler belaster det norske veinettet, som er dårlig fra før, og de vil for all del ikke at reisetiden med tog normaliseres ( dvs. halve reisetiden i snitt av det er nå, igjen sammenlignet med EU og sine hovedstader). Om jeg skal gå på detaljplan må jeg kontakte Aschehoug....

Rent generelt så er politikere, massemedia og de som har makt, blitt selgere av et produkt. De er overhodet ikke lengre opptatt av samfunnets beste, men kun av hva som er salgbar vare. Den sammenblandingen av at sterke økonomiske krefter bestemmer politikken og inntektene til media, samt viten om at « kjøpere» er utrolig påvirkelige er worldwide. Det særegne med Norge er at den individuelle friheten er nå på et frimerkenivå, mens de store næringsaktører har fått en frihet uten sidestykke i historien, med massiv støtte fra alt som kan krype og gå i politikken. Den politiske mentaliteten går kun ut på meningsmålinger som igjen er drevet av media...som er eid av gutteklubben. Politikk har ingenting å gjøre med hva som best for folk flest. Dermed så er det som var en gang et demokrati steindød. Norge er en russerstat, eller en Trumpstat om du vil...det går ut på det samme: undertrykke og melke folk flest, og bruke media til samfunnsfiendtlige formål.
Redigert 14.02.2020 kl 03:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.02.2020 kl 08:12 866

Jochie, her var det mye bra selvom jeg kanskje ikke går god for alt.

Skal noen huske en setning fra alt du skrev, går jeg for " Norge har den desidert dårligste psykiske helse på unge folk, og tallene er så skremmende at komparative undersøkelser gjennomført på høyskoler og universiteter er fjernet fra Google...Isteden blir vi matet med tall fra SSB som har begravet tallene."
Relevansen til NOK er ikke åpenbar, men en interessant og skremmende observasjon likevel.

Redigert 14.02.2020 kl 08:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.02.2020 kl 15:16 839

" Norge har den desidert dårligste psykiske helse på unge folk, og tallene er så skremmende at komparative undersøkelser gjennomført på høyskoler og universiteter er fjernet fra Google...Isteden blir vi matet med tall fra SSB som har begravet tallene." Veltilpasset? Det er ikke noe tegn på god psykisk helse å være godt tilpasset et overveldende sykt samfunn. “It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.” Jiddu Krishnamurti. John Fredriksen bevinge ord når han sa «jeg blir syk av Norge» er de eneste vettige sagt her i kongeriket de siste 200 år. Med disse ord beviste han for all verden å være en frisk mann.
Slettet bruker
14.02.2020 kl 15:25 833

En av de bedre innlegg jeg har lest. Jeg selv har vært innom noe av det samme!

Fisk og samfunn råtner fra toppen og ned, og ikke motsatt! Et sted mellom "luksusfellen og garasjesalg» serien fra USA befinner Kongeriket Norge seg. Det er like tragisk både her og der. Funn av olje kunne gjort hele folket gjeldfri, men da konket kongedømme, hele «folkestyret» og solgte deretter folk og land på rot. I en verden som sulter legger Kongeriket jorden brakk, og fyller fedrelandet med pakk. Nobel fredsprisutdeler klovneriket på jord, de kjøper kamp/angreps fly og bygger flyplasser på fullverdig matjord. (Milliarder med fly plasseres i telt og uten antiluftskyts, er det riktig vel bevart?) https://www.derimot.no/like-etter-at-de-er-i-operativ-bruk-det-forste-f-35-er-styrtet/
Hele det landbaserte stats-råttenskap egen eksistens har ikke annet å takke, enn det «under havet opp-hentet og dollaromsatte» fossile olje og gass/råttenskap som finansierer hele folkestyre statens og kongeriket drift av svik. Olje/gass dollar er nå halvert i pris, men boligpris gjelds-veksten, er mer enn 6-8 doblet i den landbaserte stats-råttenskap boligpris. Kongeriket Norge er stolt over å få bli EU sitt eget C0 2 bossdeponi i jordsmonn og grunn. På land har folkestyret med Kongeriket sitt (innskrenket) nevnt grunnlovens § 1.) folkestyre og demokratiet, daglig vært dette de siste 30-40 år via floskelen, aldri mer 9. april...
wave
14.02.2020 kl 18:26 819

Alle som syter over tilstanden i norsk økonomi i dag, får nyte tilstanden mens de kan. For det kommer til å bli langt verre. Det finnes ikke et land i verden der folk med en medianinntekt kan ha et slikt forbruk som i Norge, uavhengig av valutakurs. Det er heller ingen velutviklede land der en så stor andel av unge voksne eier sin egen bolig. Boligprisene er for øvrig markedsstyrt, i mange vestlandskommuner har de eksempelvis i flere år hatt en prisnedgang. Men for de som mener det er en menneskerett å eie sin egen bolig innenfor Ring 3, er virkeligheten en noe annen.
Men som sagt det kommer til å bli verre, og vi vil måtte lære oss å venne oss til noe så unorsk som offentlige kutt. I verden for øvrig er man vant til å sette tæring etter næring og at økonomien svinger. I Norge tar vi det for gitt at alle sektorer skal ha vekst hvert eneste år. Sånn har det vært etter krigen og det er sånn vi vil ha det. Staten skal ta hånd om nye behov som måtte dukke opp, men møter en velgerstorm om det kuttes i det andre enden når behovene er utdaterte.
Vi er preget av det som skjedde da britene gikk gjennom de offentlige utgiftene sine og fikk motbør da de ville fjerne tillegget til fyrvokteren i Dover som hadde som ekstrajobb å speide etter den spanske armada.

Gjett hvordan statsbudsjettene vil bli seende ut fremover med en stadig svulmende offentlig sektor, med eldrebølge og økte trygdeutgifter, fallende oljeinntekter og økte klimaavgifter på alt vi i dag lever av. Legg til at hver tiende nordmann mellom 18 og 67 har uføretrygd, og andelen er økende. På toppen av det har vi verdens høyeste sykefravær for de som holder seg fast i yrkeslivet. I dag er det syting på tomgang, i fremtiden blir det veldig mye å ta tak i.

Når det gjelder valutakurser, er fordelen verken veldig høy eller veldig lav krone, men at valutakursen holder seg noenlunde konstant over tid.
Redigert 14.02.2020 kl 18:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.02.2020 kl 05:49 781

Gjett hvordan statsbudsjettene vil bli seende ut fremover med en stadig svulmende offentlig sektor, med eldrebølge og økte trygdeutgifter, fallende oljeinntekter og økte klimaavgifter på alt vi i dag lever av. Men de som står bak det hele, har da selv ordnet seg..........
Slettet bruker
16.02.2020 kl 14:01 724

AS Norge går til helvete uansett om Erna eller Støre styrer
De har begge en svært ødeleggende politikk
Det som kan redde AS NORGE er om de får en sterk politiker som klarer samle de gode kreftene og stå opp mot ekstremistene i disse småpartiene
De setter malen og ødelegger landet MDG er verst , tett fulgt av V, Rødt, SV, og KRF
Slettet bruker
16.02.2020 kl 14:16 718

Ingenting hadde passet dette søppelet av en stat, vi er bekjent å holde oss med enn en ny storkrig. Da kunne de gjemt seg vekk i hykleriet sitt. Slik de gjorde sist. Som en klok mann sa i 1945, dumheten min har berget meg mang en gang.