Ny storeier inn i NAS- 3 største eier! YES!!!


Da ser det ut til at spekulasjonene om en ny stor industriell har blitt ett faktum!!

I dag dukket det opp en NY 3. største eier med 7.600.000 aksjer, hvilket utgjør 4,65%! Listen er med 3 dagers forsinkelse, hvilket kan bety at de har kjøpt seg ytterligere opp. Det får vi eventuelt en flaggmelding på

Jeg holder en knapp på at det er Indigo Partners

Her er det bare å holde på aksjen folkens!

Det viser seg at 3. største eier, det finske pensjonsfondet Varma Mutual har solgt alle sine aksjer. Det vil si at det har kommet inn en ny 3. største eier.
Redigert 13.02.2020 kl 10:51 Du må logge inn for å svare

The Northern Trust Comp. London står oppført som ny eier på 3. plass.

Om det er reelle eieren, eller om det er klientkonto er uavklart.

About Northern Trust
Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is a leading provider of wealth management, asset servicing, asset management and banking to corporations, institutions, affluent families and individuals. Founded in Chicago in 1889, Northern Trust has a global presence with offices in 20 U.S. states and Washington, D.C., and across 23 locations in Canada, Europe, the Middle East and the Asia-Pacific region. As of September 30, 2019, Northern Trust had assets under custody/administration of US $11.6 trillion, and assets under management of US $1.2 trillion. For 130 years, Northern Trust has earned distinction as an industry leader for exceptional service, financial expertise, integrity and innovation. Visit northerntrust.com or follow us on Twitter @NorthernTrust.
Northern Trust Corporation, Head Office: 50 South La Salle Street, Chicago, Illinois 60603 U.S.A., incorporated with limited liability in the U.S. Global legal and regulatory information can be found at https://www.northerntrust.com/terms-and-conditions.

Mao sannsynlig at de står oppført på vegne av en annen riking?

ja, det er nok det mest sannsynlige. Min spådom er at denne kjøperen (eller de) i tillegg til å ha kjøpt storposten av Varma, kjøper seg opp på det "frie" markedet.

Ganske sikker på at flaggreglene er slik at bruker en kjøper flere kontoer/meglerfirmaer så er det den totale summen av aksjer som er gjeldende for flagging.
Det kan sikkert noen andre svare på.

Uansett er det skjedd en skifte med 3. største eier, hvilket er meget interessant.

listen har 2 dagers delay, så usikker.

Regner med at EliotS nøster mer i Northern Trust og om f.eks Indigo eller IAG har brukt de før ved handler. Eller andre industrielle investorer for den sags skyld

Noen som kan tenke seg at Ryan air kunne kommet med fiendtlig bud på NAS siden de også trenger en del MAX fly fremover? Samtidig som de vil inn på LH LC marked?

De må ev. kjøpe 600.000 aksjer til for å nå 5%, som jeg er ganske sikker på er limit for flagging.

Men noen som vet om en slik transaksjon skal synliggjøres over Børs, kryssing av poster?

Og, får allmennheten vite hva posten er solgt for?
abban
13.02.2020 kl 15:10 2262

United og American har vel hovedkontor i Chicago.
Kan det være en lokal link?
TMN
13.02.2020 kl 16:01 2074

Hvor ser man denne liste?
EliotS
14.02.2020 kl 00:00 1570

Northern Trust er så store at det er umuligt at gennemskue hvad der sker. Den amerikanske del har flere gange tidligere holdt positioner i amerikanske flyselskaber men det siger jo ikke meget. Men det er interessant at Varma sælger sig ud. De er den tredje størrste aktionær i Finair efter "Prime Minister´s Office" og "The Local Government Pensions Institution", og må derfor opfattes som den størrste private investor i Finair. Men nu har de altså givet slip på Norwegian aktieposten. Er det en del av en kabale der skal gå op? Jeg har ikke nogen gode svar her.

Jeg kan ikke se skakbrikkerne klart endnu men det er klart at Kjos og Kise helt klart tror på en værdi-sitgninger over de neste tre måender. Det kan være en rent spekulation op imod Boeing avtalen men der kan også ligge andre motiver.

Det er værd at bemærke at denne type avtale vanligt IKKE giver adgang til stemmeretten.
Gork
14.02.2020 kl 00:21 1508

Interessant

Først får vi en per. nu ukjent storeier.
Kjos øker eksponering slik at han kan forhindre en overtakelse, har nu etter TRS 11% av aksjene, tvangsinnløsning blir da umulig. TRS har kort løpetid, dette blir kjent (om hva jeg tror er riktig), iløpet av 3-5 uker.Ingen av dagens aksjonærer er interessert i et salg på disse nivåer.
ksandal
14.02.2020 kl 00:26 1485

kan like gjerne falle til 35kr som stige til 42.. så være forsiktig.

I aksjonærlisten står det Northern Trust Com, LONDON. Så det kan like gjerne være et selskap fra Storbritannia som har kjøpt en post via NT.

Vi vet at IAG i 2018 kjøpte en post på rett under 5% da oppkjøpsforhandlingene begynte. Det gjorde de fordi de var seriøst interessert. Og vi vet også som Kise har sagt at de var nær en avtale, men det strandet pgs. Brexit, og uro i aksjemarkedet.

På samme tidspunkt inngikk Kjos og Co samme TRS avtale, så det er mye likt som utspiller seg.

I tillegg har det som vi vet vært radiotaushet i januar, også tilsvarende som 2018. At JS går ut å sier at han ikke er ansatt for å selge selskapet er som vi alle vet en del av hans jobb, han ville aldri i verden sagt som ligner på det.
Redigert 14.02.2020 kl 09:46 Du må logge inn for å svare
abban
14.02.2020 kl 09:47 979

Når blir de aksjene som ble tegnet i den rettede emisjonen synlige i Aksjonæroversikten?
Kan det være disse aksjene som nå holdes av Northern Trust?

Når jeg ser på denne lista på DN finner jeg ikke at Northern Trust Com har erstattet plassen til Varma. Var det ikke tilfelle?