Goodtech, klatrer på høyeste omsetning på år....


Analysen under er det vel verdt å sette under lupen.

At Goodtech avslutter uken over kr 8,- blank, kan være en merkedag. Den lenge forventede rekylen i GOD kan være det vi ser starten på nå.

Spennende tider. Én kursdrivende nyhet og en tosifret kurs er et faktum. Da snakker vi nok høyt og tosifret. Kanskje med 2-tallet først."Nyeste selskap med innpass i porteføljen, er Goodtech. Lite selskap med markedsverdi på 175 mill som omsetter for 600 mill når deres svenske datterselskap er oppe og står. Goodtech driver hovedsakelig med automasjon og produksjonslinjer til industrien, men det er den grønne miljødatteren i Sverige vi tror kan være nøkkelen her.

Datterselskapet har hatt en rettsak hengende over seg i flere år, men ble slått konkurs for noen mnd tilbake. Goodtech fikk kjøpe innmaten i selskapet på billigsalg, og har sannsynligvis planer for det til våren.

Segmentet tilsvarer VOW (tidligere Scanship) sin landbaserte satsning. Goodtech leverer biogassanlegg, avfallslamhåndtering, div produkter til oppdrett som landstrøm og biogassanlegg som behandler fiskeavfall. Veldig mye er overlappende med VOW (mcap 3,4 mrd) som nå skal ekspandere på land. Ved å gjøre en 10%er (hvis man tar utgangspunkt i 100% oppkjøpspremie på Goodtech) vil VOW utvide produktporteføljen, doble omsetningen og P/Sales vil gå fra 7x til 3,5x. Goodtech bør derfor være en god kjøpsmulighet for VOW.
Potensielle kontraktstildelinger er naturligvis også mulige kurstriggere.

Det er et begrenset antall ESG-alternativ på Oslo Børs, og vi har vært vitne til enorme kursoppganger de siste årene som resultat av at store summer dyttes inn i grønne aksjer. Den lave markedsverdien til Goodtech og det lave volumet som omsettes kan gjøre at det fort blir trangt i døren dersom ting begynner å skje her."

BØRSGRUPPEN AKTIE

Redigert 14.02.2020 kl 21:42 Du må logge inn for å svare
bellx
20.02.2020 kl 15:10 77

Med så lav m.cap på en"grønn"aksje,kan man fort se dobling med plussres.for q4, jeg har tatt sjansen her.