PLT - Salg som en middels pølsebod på Karl Johan!


Jeg må si jeg ble overrasket da jeg leste noen overskrifter om PLT i dag tidlig!
Nå har vi blitt tutet ørene fulle av denne/disse fantastiske linsene.......som nærmest "spys ut" til ulike aktører som "kappes" om dem!
Til bruk i klokker og annet som ikke jeg kjenner til.

Så leveres kvartalsresultatet.
DET viser at SALGET i Q4 var "enorme" NOK 2 MILL. Skal man gråte eller skal man le?
Børsverdi 300 MILL - salg 2! Resultatet var SELVSAGT blodrødt!

Hvor mye selges det for i en ordinær pølsebod på Karl Johan? Kanskje som i PLT, men DE er heldigvis ikke på børs!

Hilsen Hammers.......naturlig skeptisk til denne type selskap.
Akkurat som ulike innen "fingerprints" i sin tid var. I SIN tid hausset opp i skyene. I dag liggende i grusen! Hånet og spottet - når de tråkkes på!
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Kraamz
15.02.2020 kl 08:17 4311

Hammers da🙂 Håper ikke statens Investinor og Sintef går inn i slike "Pølseboder" om de ikke har troen🤔 Har du satt deg inn i Teknoligoen og mulighetene her?
For at selskaper som Polight skal drive teknologien videre i vår verden i dag,krever det at det blir satset, om de får det til vil tiden vise men at det er håp, det er det lite tvil om per i dag😃
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Dette er total skivebom fra deg Hammers. PoLight har drevet med produktutvikling i svært mange år med støtte bl.a fra SINTEF . De har derfor i likhet med alle andre selskaper som forsker og utviklinger nye innovative produkter ikke hatt inntekter.

Nå har de endelig et ferdig utviklet produkt i verdensklasse. Linsen de har utviklet har fått innpass hos store kinesiske teknologiselskaper som har bestilt sine første ordre. Her vil det komme mye mer. Linsen skal benyttes i smartklokker som disse selskapene nå markedsfører og selger i enormt store markeder.

Den samme linsen kan også benyttes i smarttelefoner og i barcodes altså laseravlesningsapparater som benyttes industrielt over hele verden.

Polight har akkurat kommet ut av startblokkene og gjort sine første salg noen sinne.De første salgsinntektene er mottatt og bokført og er begynnelsen på noe enormt stort. Dette er absolutt ingen pølsebod, men et høyteknologisk lite selskap som har jobbet steinhardt for å komme dit de er idag. Nå kan de endelig starte innhøstingen av mange års innsats.

Sannsynligheten for at de nå oppnår mange og store ordre er meget høy da de nå også har gode preferanser gjennom sine to første Startordre ti Kina.

Selskapet gikk på børs med en kurs på kr 50.- som markedet var villig til å betale på noteringstidspunktet. Dette var altså lenge før PoLight var kommet så langt som idag. Nå har de mottatt sine første ordre og det er bare helt naturlig og riktig at aksjen prises høyere.

Skatte saken er en ikke-sak og bare helt tullete. PoLight vil selvfølgelig vinne fram. Dette er bare helt proforma for utviklingsselskaper. PoLight kan nå dokumentere inntekter og oppnådde salgsordre og ligningsmyndighetene vil gå tilbake på momskravet.

PoLight er et av børsens mest spennende selskap med et enormt marked for sine høyteknologiske produkter.
Særdeles hardtarbeidende og dyktige folk vil bringe dette selskapet til suksess.
Ved siden av Vow, ESG selskapet med knallsuksess, er dette utvilsomt en god investering idag.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Fradrag
15.02.2020 kl 09:59 4194

Tror det er lurt å observere hvordan situasjonen i Kina utfolder seg først. Hovedmarkedet til poLight er Kinesiske produsenter og Kina sliter mildt sagt med sitt lekkede lab virus. Som nå eksperter regner med at vil smitte 40-60% av hele verden i løpet av året.
"“I think it is likely we’ll see a global pandemic,” said Marc Lipsitch, a professor of epidemiology at Harvard T.H. Chan School of Public Health. “If a pandemic happens, 40% to 70% of people world-wide are likely to be infected in the coming year. What proportion of those will be symptomatic, I can’t give a good number.”"
https://www.wsj.com/articles/how-many-people-might-one-person-with-coronavirus-infect-11581676200
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Coronaviruset er ikke verre enn et influensavirus . Vil man absolutt male fanden på veggen lkan man jo det.

Men i likhet med lignende utbrudd f.eks ebola er erfaringen at man får kontroll over situasjonen etterhvert.
Dersom det skulle bli en worldwide spredning er det jo heller ingen krise .

Folk dør av influensa ....., det er realiteten ...da er det vel ikke verre om noen også dør av corona. Nesten 100 prosent av de som blir smittet klarer seg helt fint 😊👍

PoLights påvirkning av viruset er heelt mikroskopisk De har Forøvrig hele verden som markedsplass .
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Hovedmarkedet til PoLight er slettes ikke Kina selv om de har fått to ordre der .Hvem pokker kan påstå noe sånt. Det er reinspikka tull og tøys. Mobiltelefoner og smartklokkene produseres i USA, Sør Korea, Japan, Taiwan, Europa. Osv. Dessuten er Barcode i et verdensomspennende marked.

Skaff dere mer kompetanse og erfaring gutter. Disse trådene her om PoLight holder et skikkelig lavmål.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Hardly
15.02.2020 kl 14:38 4069

Ja med da er det jo fantasrisk av vi fikk en resurs som deg bålfreak inn på furumet slik at vi får løftet nivået til nye høyder.
Fortell fortell. Nå er jeg spent. Not.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Fradrag
15.02.2020 kl 15:00 4033

Japan: Health experts have confirmed new cases of the coronavirus across Japan. They say the total number of infections in the country is now over 330.
https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20200215_29/
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Ble selv skuffet over tallene og realiserte gevinsten etter tallene ble lagt fram. PLT har forutsetninger for både oppkjøp og et stort marked, det er nok dette den prises til. Nå blir det vel lenge til nye produkt lanseres og det er ikke meldt oppfølgingsordre til de to produktene de har idag.

Jeg tror denne vil falle en frem mot neste melding. Ved neste ordre får vi kansje en indikasjon på salg, men det skal mange linser til for å forsvare dagens kurs(eks. Forventninger).
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
rockpus
15.02.2020 kl 16:00 3993

Blir vanskelig å regne på potensialet når man ikke vet hvor mye PLT tjener på hver solgte linse.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
brumlemann
15.02.2020 kl 16:16 4058

jeg tror Hammers du bare er misunnelig fordi du ikke har vært med på oppturen i PLT :-) Har sett noen av dine skiverier, det virker som du har en tendens til å rakke ned på selskap duikke selv har satset på, som har hatt en sterk oppgang i aksjeskursen. Så det du skriver er bare tøv og oppgulp fra en gammal sneversynt gubbe.
Når det gjelder PLT, er jeg relativt trygg på at det er en god investering. Fordi PLT har enormt potensiale, fordi de gjennom år har forsket frem et glimrende produkt og utviklet en distruptiv teknologi som er en game changer både for smartklokker, briller, barkode lesing, camera, mobiltelefoner og fordi i grunnmuren ligger deres enormt verdifulle immatrielle verdier og forskning. Du må skjønne det, alle firma går gjennom en utviklingsfase, PLT er nå over i en vekstfase. Ingen kommer fra 0 til 100 på no time. Det burde du skjønne.
Ingen over og ingen ved siden.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Jeg har fortalt......, men du er treg i oppfattelsen..... , det er der utfordringen ligger. Du må sette deg inn i ting....., det betyr at du må lese deg opp på caset PoLight...., not....
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Joda, men det gjelder jo stort sett alle selskaper. Det er mange ukjente faktorer man må forholde seg til. Sånn er det bare.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Orwell
15.02.2020 kl 16:28 4025

Hvor mange linser på polight selge i kvartalet for å gå i null?
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Glem ikke at det papiret du gikk inn igjen
fredag i sin tid startet med å selge forbrenningsovner til sykehus. Tipper omsetningen på den tid ikke var rare greiene, og man kunne få aksjen for en femtiøring. Siden lå den svært lenge på 4 kr, og fortsatt i «dvale» og hadde mao. mangedoblet seg allerede før den virkelig fikk fart, da du «oppdaget»
den på 8 !
Ser man på PLT så gikk den på børs med
kr 50 i aksjeverdi, og den kursen har ikke engang doblet seg.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
2211
15.02.2020 kl 17:14 3962

Det som er spennende er hvor mye kan de tjene for hver linse i fremtiden. Det handler om tilbud og etterspørsel (som vanlig) om andre aktører nå ser att dette som Xiaomi og xun kommer med må de bare ha for å følge med på utviklingen👍👍 da tror jeg det blir greit å få litt fart på fortjenesten😉
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Aiolos
15.02.2020 kl 17:23 3938

Hammers: Jeg er ikke en så aktiv skribent på dette forumet, og er ganske ny i aksjemarkedet, og leser innleggene dine med en viss interesse og takknemlighet ettersom du virker som en av skribentene her som det går an å lære noe av. Etter å ha fulgt med på PLT i et halvt års tid stusser jeg allikevel over dine resonnementer i denne tråden.

Mitt inntrykk etter å ha fulgt med på PLT-trådene og kvartalspresentasjonene til selskapet er ikke at linsene "spys ut til ulike aktører som kappes om dem", men at PLT omsider har klart å få et produkt med stort potensiale ut på et marked som det er vanskelig å vinne innpass i. De er dermed helt i startgropa hva angår kommersialisering og potensiell inntjening. Selv jeg som er relativt fersk i aksjemarkedet skjønner derfor at man ikke kan forvente noe annet enn blodrødt resultat for Q4. Jeg regner også med at det vil komme en emisjon før eller siden, ettersom inntjeningen i 2020 sannsynligvis ikke vil være den helt store tatt i betraktning at linsen først i år er blitt tatt i bruk i kommersielle produkter.

Jeg er som deg også skeptisk til selskapet, da de fortsatt har mye å bevise, og det er viktig og bra med kritiske røster. Men sammenlikningen med en pølsebod og det ensidige fokuset på resultatet i Q4, uten å ta hensyn til selskapets potensial og hvor de ligger i løypa, gjør det vanskelig for meg å ta din kritiske røst seriøst i denne tråden.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
2211
15.02.2020 kl 17:34 3923

https://e24.no/boers-og-finans/i/GGbx44/boerskommentar-det-ser-lyst-ut-for-selskapet-skatteetaten-mener-ikke-er-kapabel-til-aa-tjene-penger

Går ut i fra alle har lest dette innlegget 😉 hær er ett utklipp.

«Det gir i dag nesten ingen mening å forsøke å foreta noen anslag for hva slags inntjening Polight kan komme til å få dersom utviklingen fortsetter slik ledelsen håper. Men at mulighetene er store og at man godt kan se for seg en utvikling som gjør dagens markedsverdi på vel 650 millioner kroner latterlig lav, er ikke så veldig vanskelig å tenke seg.»
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Fradrag
15.02.2020 kl 20:19 3818

Xiaomi, the world’s fourth-biggest smartphone maker, is seeking 5 billion yuan ($716 million) in loans to produce and sell medical equipment including masks and thermometers, according to the lists.
https://www.reuters.com/article/us-china-health-lending-exclusive/exclusive-hundreds-of-chinese-firms-seek-billions-in-loans-amid-coronavirus-outbreak-sources-idUSKBN204182
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Feil og atter feil. Jeg "oppdaget" Scanship/Vow på 3 tallet. Sitter på en ganske betydelig post som jeg har hatt i over 2 år. Kjøper og selger litt , mindre enn 10 prosent, på større bevegelser i kursen.
Poenget med PoLight er at alle småsparerne har alt for lite tålmodighet. Ting tar tid. Et børsnotert selskap er ikke et spill eller et gamingverktøy. Det er mennesker som jobber der hver dag. De samme menneskene utvikler produkter som skal testes, markedsføres og selges. Dette tar lang tid..., vi snakker om år og måneder.
Herrejemeni så mye dusteinnlegg det er på disse trådene.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Ja det var selvfølgelig feil av meg å frata deg
æren for å ha «oppdaget» Vow...
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Hammers
15.02.2020 kl 21:54 3715

Bottom line. Det selges for 2 mill ila 3 mnd! Et salg på ca 650.000 pr mnd!!
LATTERLIGE tall, er det!

Hilsen Hammers
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
2211
15.02.2020 kl 22:24 3670

Hei kan du være grei å lage ei liste over selskaper du mener er vert å eie😉 og da mener jeg fra nå og 2-3 år frem i tid. Det er ikke vanskelig å vite hva du skulle ha gjort når du sitter med fasit etterpå.

Har du truffet bedre med dine investeringer en de som for litt siden kjøpte plt for en 10kr🤔

Venter spent på din anbefaling av beste selskap å eie😉
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
brumlemann
15.02.2020 kl 22:24 3667

Bottom line.
Oj er du så jævla misunnelig Hammers? Der mista jeg all respekt for deg.
Utfakturering ble registrert i løpet av en måned. Det blir 2 mill pr mnd.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Hammers
15.02.2020 kl 22:31 3650

Useriøse skribenter får selvsagt ikke noe svar.

Hilsen Hammers.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
onuk
15.02.2020 kl 22:35 3640

Hva kommer linjalene dine å fortelle deg når Polight ved neste presentasjon tre eller femdobler inntektene sine?
Hammers, si meg en ting, er du i slekt eller er du Hegnar selv? Du henger ikke lenger med i alle fall......
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
onuk
15.02.2020 kl 22:41 3628

Oi, shit. Useriøse skribenter får selvsagt ikke noe svar. Det glemte jeg i farten. Så bare se bort fra det forrige innlegget mitt. Ta linjalet ditt og putt det ditt du vil.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

flg hammers er "minnebrikkefabrikken" verdsatt til 300 000 millioner kroner, så dette framstår mere som sure oppstøtt og litt for mye rødvin. Særlig informativt og etterrettelig er det ikke.

Jeg har selv vært med på Scanship fra kroner 3,50,-- (også en pølsebu hvor TA ikke hadde noen verdi) I Photocure fra 35,- Scatec Solar fra kr 40,- Lista er lang.

Før man lager et godt kart bør man kjenne terrenget. Putte riktige tall inn i sin linjal. Hvis ikke blir alt litt for mye "hegnar".

Utover det å titte på bunnen av en trend er jeg lykkelig fri fra TA og alle dens demoner.

Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Fluene har fått smaken på pølsebua, de svermer, så ikke forvent at de tørker inn med det første.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Det er utrolig å se hvilken interesse PLT har fått blandt folk som knapt har hørt om selskapet tidligere. Ta vare på aksjene.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Computum
15.02.2020 kl 23:41 3517

Hammers skriver: "Nå har vi blitt tutet ørene fulle av denne/disse fantastiske linsene.......som nærmest "spys ut" til ulike aktører som "kappes" om dem!"

Hvor har du lest det? Jeg mener jeg følger bra med på forumet, men jeg har ikke sett et eneste innlegg inneholdende noe i nærheten av det du påstår.

Alle her har visst at det i 2019 "bare" ble notert 4 ordrer for tilsammen 124.000 linser pluss 120.000 drivere.

Du får følge bedre med framover, så vil du oppdage at PLT blir en av vinnerne på Oslo børs i år. Hittil i år +93%.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Personlig blir jeg veldig trøtt av all denne driittkastingen. Først er det oljen og fradrag som er inn og ut av selskapet som en svingdør, med kursmål deretter. Så linjaler. Det mangler bare richiosio så er alt komplett. Jeg orker ikke forstyrre mitt hode med alt dette. Min suksess på børs har vært å satse på selskaper jeg tror på gjennom å være langsiktig. Tradere må gjerne leke seg med hverandre, men ikke med meg.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Det betyr også at jeg ikke kommer til å bruke så mye tid her inne framover. Linjaler som leker gud. Svingdører som oljen og fradrag hyler og skriker som det passer dem. Bedervet og illeluktende. Folk tar sine egne valg, men det er synd at saklige diskusjoner ikke kan føres videre. Min intuisjon kan ingen påvirke, men jeg gidder ikke mere prat om virus og linjaler. Det har overhodet ingenting med poLight å gjøre. Kos dere gutter. Jeg har heldigvis viktigere ting å gjøre.

Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
2211
16.02.2020 kl 00:10 3451

Vi er flere som må overse en del useriøse innlegg😉 kanskje vi får la hammer sitte her under hans egen tikker alene🤔 det blir litt som denne tråden annalytikern startet totalt useriøse greier. Han slettet seg selv etter jeg rapporterte han🤔 vi får diskutere under plt tikkere og la denne tråden ligge😎
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Hammers
16.02.2020 kl 00:28 3426

Poenget med min gullbelagte linjal er det visst mange enkle sjeler her inne som ikke skjønner.
Chartet viser summen av all handel i et selskap. De som VET, innsidere, større fond, lykkejegere, shortere og bestemødre. Absolutt alle.
Linjalen forteller meg hvor ferden går videre ut fra aksjonærenes holdning til aksjen!
Det er majoriteten av DEM som er eksperter. Ikke jeg - for jeg har ikke peiling på de selskapene jeg omtaler (visse unntak).

Det er DE som tegner det grafiske bildet som jeg så korrekt tolker. Det er ikke JEG som er negativ til de aksjene jeg kritiserer teknisk.
Nei, det er det de handlende som er. De som skaper bildet. JEG gir vel F i de fleste papirene på børs. Jeg har likevel meninger - akkurat som dere.

PLT har jeg ikke sett på teknisk.
For min del holder det i massevis når omsetningen er så lav som den er. Er ren bløff. Akkurat som fingerprintselskapene som skulle til himmels.
Heller ikke de hadde en omsetning å snakke om. Likevel skulle de erobre verden. Akkurat som PLT.

"Fingerprints" er vel snart utdatert? Nye teknologier har overtatt før de har fått levert noe som helst som monner.
Kursene er ikke til å kjenne igjen fra det de lå på for bare et par år siden.

Hilsen Hammers.........så langt med sine ord i behold.
"Som en bølsebod på Karl Johan"! Eller kanskje som en bod som selger bakte poteter i samme område? Your choice!
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
brumlemann
16.02.2020 kl 00:41 3409

jeg tror ikke du selv skjønner linjalen din, Hammers. Den er ikke alltid gullbelagt! Du baserer deg på en teori som bare stemmer når det ikke kommer utforutsette hendelser. Dessuten tar ikke linjalen din hensyn til markedsmanipulasjon som foregår i et herværende selskap (skal ikke nevne navn akkurat nå) . Burde kanskje anmelde det jeg har sett.
Og når du ikke har sett på PLT teknisk, hverken i chartet eller på selskapets revolusjonerende teknologi, burde du holdt kjeft. Uttale seg om noe som man overhodet ikke har peiling på er ikke særlig smart.
Du faller stadig i aktelse.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Hammers
Du fremstår som dummere og dummer for hver dag som går her på forumet.
Er det ikke på tide å rulle inn snart ?
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare

Hammers, har du noen gang prøvd å gå tur uten å ta det første steget? turen kan være så lang som helst, men starter alltid med det første steget. Husk hvor liten du selv har vært, da du en gang svømte som en gal mot det store egget. Det gikk bra det også, mot alle odds. Det som er interessant med polight er at alt på bildet er i fokus, enheten er billig, kompakt og støtsikker. Xiaomi er ingen småtass heller, så god markedsføring her. Hvem vet hvor det ender.
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
16.02.2020 kl 01:02 3376

Ikke vanskelig å finne noe å krangle med Hammers, tross adminis innstramminger😂
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare
Hammers
16.02.2020 kl 01:03 3373

Hm.....jeg fikk plutselig et backflash til 2008/9.
Det var en haug med sinte REC aksjonærer som sa noe tilsvarende til meg da jeg spådde yndlingen til Helv...!
Kun ut fra en linjal, noen streker - og NULL kunnskap om selskapet ellers. Kursen sto den gang i over kr 1000 (inkl senere spleis).
Nå rundt en femmer! Tror dere jeg hadde FLAKS, eller......?

Vel, ingen sammenligning til PLT ellers, men selskaper som kun lever på en drøm uten å selge stort -
ja, de har en tendens til å få kort levetid i solskinnet!

Hilsen Hammers
Redigert 21.01.2021 kl 06:18 Du må logge inn for å svare