Aker Solutions 2020

Investor92
AKSO 16.02.2020 kl 22:32 117615

Med en oljepris som går mot 60 dollar fatet (57,01 i skrivende stund), nedadgående frykt mtp Coronaviruset og en aksjekurs som er 2 kr over "All-time-low". Oljeindustrien består og det er fortsatt en del penger og hente, ikke minst har AKSO flere kommende kontrakter som involverer grønn energi i form av Havvind osv. Er aksjekursen så lav at det regnes som en sikker investering nå, eller er det fare for en ytterligere dupp? Jeg kjøpte meg inn med en GAV på 14,9 og ser for det meste en oppside med selskapet og ventet meg et svakt Q4 noe som var indisert høsten 2019. I år tror jeg det snur, men medregner en svak Q1 pga Corona og mindre etterspørsel om tjenester fra oljenæringen. Teknisk ser aksjen også bra ut på sikt. Jeg selv mener årsaken til den dårlige starten på året er en overreaksjon på salgsiden som følge av et "oversalg" av aksjonærer i høst som har ballet på seg nå i starten av året i kombinasjon med dårlig Q4. Er det et oppkjøp på gang så er vel det positivt i grunn? Er forsatt mye å hente i AKSO tror jeg.

Hvilke tanker/refleksjoner har dere?
Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
Surik
14.03.2020 kl 22:09 6115

Huff, dette er ille for alle som permitteres. Ikke bare i AKSO men alle bedrifter som sliter og må gjøre dette. Håper viruset kommer under kontroll snart, ingen har råd til at dette skal vare lenge.
Vanskelig å være uenig i disse tiltakene nå for å hindre spredning, men drar dette ut i tid lurer jeg på hva folk gjør.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Garcia
15.03.2020 kl 01:54 5965

Selvsagt, flyplasser og land stenges jo daglig nå.
Og akso må selvsagt vurdere det nøye, tror det er greit de er tidlig ute...
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Ingvester
15.03.2020 kl 08:49 5863

Aldri positivt med permitering så vi kan vel forvente videre nedgang i neste uke for Aker Solutions. Men om en tenker langsiktig så er det jo positivt at de gjør hva de kan for å redusere kostnader.

En av hovedutfordringene til Aker Solutions har vært lønnsomhet, på tross av vekst i omsetning. Håper de nytter tiden nå til å legge en god plan og gjøre driften mer lønnsom når det tar seg opp igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Kantarell
15.03.2020 kl 11:29 5754

Hvordan vil dette påvirke kursen neste uka?

Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
ØrsteinStraitB
15.03.2020 kl 14:06 5653

Dette er ikke unikt for AKSO. Alle virksomheter vil bli berørt og jeg antar samtlige produksjonsbedrifter varsler sine ansatte om mulighet for permittering i disse dager.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Investor92
15.03.2020 kl 14:11 5660

Nemlig, flere 100 ansatte i EQNR som er i karantene o.l. Så dette er absolutt ikke unikt for AKSO. Spennende å se utviklingen på kursen til AKSO denne uka, tror bunnen til AKSO forsåvidt er nådd. Tenker å snitte meg ned, men er litt i tvil.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2020 kl 18:49 5546

Aker-sjefens alarmbrev: - Jeg har aldri opplevd maken
Kjell Inge Røkkes høyre hånd, konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker ASA, har skrevet et alarmerende brev for å beskrive krisen Norge står foran.

I et brev til NHO-sjef Ole Erik Almlid, som VG har fått tilgang til, slår Eriksen både alarm og ber om en rekke konkrete tiltak.

«Norsk næringsliv er i krise. Jeg har aldri opplevd maken eller hørt om noe lignende i Akers 180 år lange industrihistorie. Vi vet ikke hvordan dette kommer til å spille seg ut videre. Industri og næringsliv er nå avhengig av strakstiltak som monner og gir forutsigbarhet. Ved denne anledningen ønsker jeg å fokusere på noen prioriterte, nødvendige tiltak for å berge arbeidsplasser og opprettholde aktivitet», innleder sjefen for Aker-konsernet, som omsetter for 70 milliarder kroner, har 28 000 ansatte og innleide, hvor halvparten jobber i Norge.

Han krever blant annet:

Permitterte arbeidstakere må gjennom det offentlige sikres månedlige utbetalinger på 90 prosent av lønn etter skatt.
Etablere en handlingsplan for å sikre at produksjonen opprettholdes.
Krav om bransjetilpasset karens 14 dager før tjeneste offshore. Karenstiden er pålagt av det offentlige, og lønn i denne perioden må dekkes 100 prosent av det offentlige.
Partene i arbeidslivet må omgående blir enige om at permitteringer kan iverksettes med to dagers varsel.
Samme regler og praksis må gjelde for arbeidsgiverperioden ved sykmeldinger på grunn av Corona, og dekning av kostnader for omsorgspermisjon (f.eks foreldre som passer barn). Personer som på grunn av det offentliges krav om karantene, og som uforskyldt er i karantene, må dekke 100 prosent lønn gjennom det offentlige.
– For Aker-bedriftene står tusenvis av arbeidsplasser på spill
Han skriver at krisen er som omfattende fordi konsekvensene av corona-pandemien kommer på toppen av kollaps i oljepris, frykt for resesjon og et fundamentalt behov for innovasjon for å ivareta viktige miljøhensyn.

«For Aker-bedriftene står tusenvis av arbeidsplasser på spill. Dagens dramatiske situasjon vil føre til varige endringer. For Norge dreier det seg om å sikre kapasitet og kompetanse i den olje- og gassindustrien som både er et premiss for dagens velferdssamfunn og for transisjonen til et mer fornybart energisystem. Det er derfor kritisk for Norge, for norsk næringsliv og for Aker at det nå iverksettes kraftfulle tiltak som sikrer eksisterende virksomheter og som samtidig forserer overgangen til fornybar energi og miljøteknologi. Tilgang på kvalifiserte og kompetente personer fra olje- og gassnæringen vil være avgjørende også for dette», skriver han.

Eriksen fremholder at regjeringens håndtering av situasjonen vil være avgjørende for hvordan landet og norsk næringsliv kommer seg gjennom krisen.

Han lister opp hva som må gjøres:

1. Sikre olje- og gassproduksjon og drift av plattformer:

«Både for Norge og for Aker er det viktigste at tiltak iverksettes for å sikre at produksjonen av olje og gass blir opprettholdt» skriver han.

LES OGSÅ
SAS permitterer opptil 10.000 ansatte
Han viser til at det pr. nå er praktiske utfordringer knyttet til transport av personell, logistikk og offshore arbeidstidsbestemmelser.

« Her må vi gjennom trepartssamarbeidet komme frem til arbeidsordninger som sikrer kontinuitet og robuste løsninger. Høyeste sikkerhet og tiltak som reduserer smittefaren må selvsagt ivaretas fullt ut».

Her er hans konkrete forslag:

A) Etablere en handlingsplan for å sikre at produksjonen opprettholdes.

i) Tiltak for å at hver enkelt operatør kan opprettholde virksomheten, for eksempel endret rotasjonsordning med utvidet arbeidstid offshore.

ii) Krav om bransjetilpasset karens 14 dager før tjeneste offshore. Karenstiden er pålagt av det offentlige, og lønn i denne perioden må dekkes 100 prosent av det offentlige. Hoteller kan benyttes for personell i karantene, dekket av det offentlige. Regjeringens økonomiske bidra bør blant annet kunne begrunnes i petroleumsskattesystemet.

iii) Tiltak for å sikre transport av offshorepersonell.

iv) Beredskapsplaner for å sikre drift av installasjoner offshore som får Korona syke medarbeidere.

i) Etablere rutiner for samarbeid og deling av ressurser for å opprettholde drift.

ii) Etablere prioriteringsliste for nedstenging av felt slik at de med størst samfunnsmessig betydning blir stengt sist.

iii) Dispensasjoner og tilpasninger for å legge til rette for mobilitet av personell for å sikre opprettholdelse av drift på prioriterte installasjoner.

iv) Tiltaksplan for å sikre kapasitet og kompetanse i norsk leverandørindustri.

Omgående bidra til markedstilpasninger for Ieverandørbedrifter:

I norsk leverandørindustri er Aker største aktør med Aker Solutions, Kværner og MH Wirth som hjørnestensbedrifter. Dette er bedrifter som har behov for tiltak som muliggjør rask tilpasning til et lavere aktivitetsnivå uten at de mister kapasitet og kompetanse. Dette er påkrevd for å supportere fremtidig olje- og gassindustri og for å utvikle teknologi og løsninger som kan gjøre norske bedrifter til kompetanse- og teknologisentra for blant annet havvind og miljøteknologier som karbonfangst og lagring.

Forslag for å opprettholde aktivitet:

Det må iverksettes tiltak som sikrer at pågående prosjekter kan gjennomføres med en effektiv arbeidsflyt, uten ekstrakostnader for leverandørindustrien.
Norsk leverandørindustri, og spesielt offshoreverft langs kysten, er avhengig av utenlandsk arbeidskraft for å gjennomføre pågående prosjekter. Det må legges til rette for at utenlandske arbeidere kan komme inn og ut av Norge. Lønn i karantenetid må betales av det offentlige. Hotell kan benyttes for personell som er satt i karantene av norske myndigheter, betalt av det offentlige.

Tilrettelegge for at utbygging av de store prosjektene, som for eksempel NOAKA, raskt kan komme i gang.
Vil øke til 90 prosent lønn til permitterte
Han kommer også med en rekke konkrete forslag for å iverksette raske og aktivitetstilpassede permitteringer:

Partene i arbeidslivet må omgående blir enige om at permitteringer kan iverksettes med to dagers varsel.
Det må i dagens situasjon gjøres unntak som fastsetter at arbeidstakere kun får utbetalt lønn til en andel av lønnen opptil 6G. Permitterte arbeidstakere må gjennom det offentlige sikres månedlige utbetalinger på 90 prosent av lønn etter skatt. Dette er viktig for kjøpekraft og øvrig økonomisk aktivitet i samfunnet.
Samme regler og praksis må gjelde for arbeidsgiverperioden ved sykmeldinger på grunn av Corona, og dekning av kostnader for omsorgspermisjon (f.eks foreldre som passer barn). I sum er dette tiltak som vil ha stor betydning. Personer som på grunn av det offentliges krav om karantene, og som uforskyldt er i karantene, må dekke 100 prosent lønn gjennom det offentlige.

Vil forsere CO2-renseanlegg
For å unngå at leverandørindustrien mister kapasitet og kompetanse som vil være avgjørende for omstilling til nye næringer som fornybar energi, fangst og lagring av CO2 og industriell software er det avgjørende at regjeringen også iverksetter tiltak for å opprettholde aktivitet.

Forslag til umiddelbart å igangsette bærekraftige industriprosjekter.

Forsere beslutninger om rammebetingelser for videre elektrifisering av olje- og gassanlegg offshore/onshore.
Forsere åpning av områder og rammebetingelser for offshore vind på norsk sokkel. Benytte virkemidler benyttes i petroleumsskatteregimet.
Forsere beslutninger som gir rask oppstart for nye anlegg for karbonfangst, lagring og utnyttelse på Klemetsrud i Oslo og Brevik, samt Northern Light-anleggene.

Han ber også om storsatsning på offshore vind.

Og til slutt:

«Endelig er det for Aker og hele norsk næringsliv driftskritisk at det opprettholdes et velfungerende bankvesen som sikrer konkurransedyktig finansiering og effektiv betalingsformidling. En helhetlig tiltakspakke fra regjeringen må også sikre det. Aker bidrar mer enn gjerne i den videre dialogen om muligheter og tiltak fremover».
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2020 kl 19:30 5496

Vi er villig til å gjøre det som trengs, bruke de pengene som er nødvendig for å sikre norsk næringsliv, sier statsministeren.

Vi skal sette inn tiltak som hjelper levedyktige bedrifter til å holde seg flytende til vi er tilbake til en normalt hverdag, sier Sanner.

Det ene tiltaket er en statlig lånegaranti for banklån, særlig rettet mot små og mellomstor bedrifter. Ordningen skal i første omgang ha en ramme på 50 milliarder kroner.
Den andre ordningen er rettet mot de største bedriftene og for slaget fra regjeringen er å 𝐠𝐣𝐞𝐧𝐨𝐩𝐩𝐫𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞𝐧𝐬 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐬𝐣𝐨𝐧𝐬𝐟𝐨𝐧𝐝. Også denne ordningen vil ha en ramme på 50 milliarder kroner.
– Det vil bidra til å bygge tillit i kapitalmarkedet og sikre norsk næringsliv, sier Sanner.

https://www.folketrygdfondet.no/statens-obligasjonsfond/category271.html
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2020 kl 19:33 5485

𝐑𝐞𝐠𝐣𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐢𝐥 𝐠𝐣𝐞𝐧𝐨𝐩𝐩𝐫𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐞𝐧𝐬 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐬𝐣𝐨𝐧𝐬𝐟𝐨𝐧𝐝 𝐟𝐨𝐫 å 𝐛𝐢𝐝𝐫𝐚 𝐭𝐢𝐥 𝐚𝐭 𝐛𝐞𝐝𝐫𝐢𝐟𝐭𝐞𝐧𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐭𝐬𝐚𝐭𝐭 𝐟å𝐫 𝐥å𝐧 𝐢 𝐝𝐞𝐧 𝐩å𝐠å𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐬𝐞𝐧 𝐬𝐨𝐦 𝐟ø𝐥𝐠𝐞 𝐚𝐯 𝐤𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬𝐞𝐭.

Det er foreslått at Statens obligasjonsfond får en ramme på 50 milliarder kroner. Investeringene skal skje på markedsmessige vilkår og er et midlertidig virkemiddel overfor obligasjonsmarkedet:

- Tiltaket skal sikre dype lommer i en krisesituasjon, i form av likviditet overfor selskaper som er naturlige låntakere i obligasjonsmarkedet, sier Kjetil Houg.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Ingvester
15.03.2020 kl 19:40 5457

Vi er utrolig godt stilt i Norge med Oljefondet og et godt styringssystem, dette skaper trygghet for arbeidstakerne og for oss som selskapseiere. En konkurs i Aker Solution er iallefall svært lite sannsynlig.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2020 kl 19:49 5434

Regner med at opposisjonen på Stortinget kommer til å støtte forslagene fra Aker-sjefen helhjertelig når det gjelder forsering av CO2-renseanlegg og offshore vind.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2020 kl 20:20 5378

Det vil være behov for mer. Det kommer, sier Sanner.
https://www.itromso.no/ntb/iriks/2020/03/15/Regjeringen-vil-holde-norske-bedrifter-flytende-Minst-100-milliarder-i-krisepakke-21351725.ece

DnB og NHO er begeistret.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.03.2020 kl 20:54 5335

Og det er ikke lommerusk som kommer opp: Søndag blar de opp 50 milliarder kroner i lånegarantier som skal sikre banklån til små og mellomstore bedrifter, og i tillegg 50 milliarder til å kjøpe obligasjoner for store selskaper.

Det sistnevnte er et verktøy fra finanskrisen. Statens obligasjonsfond eksisterte sist mellom 2009 og 2014, og ble også da satt opp med en kapital på 50 milliarder kroner.
https://e24.no/boers-og-finans/i/g7AQrq/henter-frem-verktoey-fra-finanskrisen-skal-sikre-dype-lommer
_____________________________________________________________________________________

Fra dagene i mars 2009...

Statens obligasjonsfond (SOF) var et statlig fond på 50 milliarder kroner. Det ble opprettet 6. mars 2009.

https://www.investing.com/indices/oslo-obx-chart
Mandag 9. mars 2009 steg børsene nær 3% og fortsatte å stige. 11. juni 2009 hadde børsen steget over 56% siden 6.mars. 11. januar 2010 var indeksen steget over 95% siden 6.mars 2009.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Potlaskatt
16.03.2020 kl 00:06 5233

Krisepakke på 100milliarder..fed setter renten ned til null og spytter inn 700milliarder dollar i markedet. Blir det julaften og 17 mai på børsen imorgen eller?
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Ingvester
16.03.2020 kl 10:44 5067

Jeg tror at fallene blir kunstig store for selskaper som er shortet. Erfaring viser jo at når mange store handelsaktører har stilt inn robotene så går det fort den veien de ønsker. Kan vi håpe at shorting forbys i Norge også?
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.03.2020 kl 13:52 4924

Australias Santos og Carnarvon Petroleum fortsetter som planlagt med utviklingen av Dorado-prosjektet, som ligger utenfor Australia, til tross for de siste utfordringene i markedet. Partnerne fokuserer på å starte prosjektet FEED som planlagt.
https://www.offshoreenergytoday.com/current-market-challenges-not-preventing-dorado-partners-to-push-for-feed/

...MELDER DE I DAG.


Her kjemper altså Aker Solutions om en stor kontrakt.
https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2019/11/08/7470787/aker-solutions-kniver-om-kontrakt-i-australia
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.03.2020 kl 13:55 4930

De tror ikke den nåværende oljeprisen vil forbli så lav.

"Det er fornuftig å fortsette med virksomhetenes planer uendret," heter det.

"Vi har opplevd volatilitet i markedet i det siste, for eksempel med oljeprisene som falt i 2015," sa administrerende direktør Adrian Cook.

"Vår sterke overbevisning er at problemet med COVID19-viruset og de lave oljeprisene vil bli løst i tide."
https://www.energynewsbulletin.net/development/news/1382928/dorado-remains-go-go-carnarvon
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
ØrsteinStraitB
16.03.2020 kl 14:00 4920

Alle må selvsagt vurdere egen posisjon, men på litt lengre sikt vil Covid19 bekjempes og SA og Russland bli enige om kutt. Skulle oljepris forbli lav tror jeg Regjeringen vil igangsette fornybar-prosjekter i stor stil for å trygge arbeidsplasser og forsere overgang til alternative energiformer. Så hvis da nå ikke verden går under, vil AKSO ikke bikke under dette tiåret heller.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
abbos
16.03.2020 kl 15:47 4883

Ser at selskapet er kursmessig utradert og tør derfor ikke akkumulere foreløpig - konk ? 🧐🤔
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
ØrsteinStraitB
16.03.2020 kl 15:55 4880

Diverse styremedlemmer har kjøpt siste par uker.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
ØrsteinStraitB
16.03.2020 kl 15:57 4878

Om NAS-menigheten kunne skiftet beite til en «skikkelig» norsk industriselskap, kunne dette blitt gøy.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.03.2020 kl 23:13 4680

"Jeg har tidligere argumentert for at myndighetene og industrien må gå sammen om en sektoravtale for havvind, med inspirasjon fra Storbritannia. Den bør komme raskt. Å gjøre ingenting innebærer også en risiko.
https://www.tu.no/artikler/havvinddilemmaet-ma-loses-ny-studie-gir-innsikt/487260"

Ved å satse på flytende havvind vil Norge bidra til at denne nye klimateknologien skalerer raskt, og bidra til utslippskutt verden over, skriver TU-bidragsyter Ivar Slengesol.

Nå flokker «alle» til havvindsektoren: Internasjonale energiselskaper, leverandører og investorer - inkludert Oljefondet og långivere.
Analytikere forventer at totalmarkedet vil sju-til-åtte dobles i løpet av 2020-tallet. Flytende havvind er ventet å gå fra nær 0 i dag til om lag 12 GW i 2030
________________________________________________________________________________

Nye friske betraktninger i TU. Kommer nok dette.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
suspekt
16.03.2020 kl 23:22 4654

Nå er det st
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Ingvester
17.03.2020 kl 13:07 4466

Ser det er endringer i rapportering av short-posisjoner fra igår. Nå er grensen flyttet fra 0,5 til 0,1%. Positivt med mer åpenhet, men skulle ønske vi kunne stoppe hele shorthandelen i en periode.

https://www.finanstilsynet.no/nyhetsarkiv/nyheter/2020/beslutning-om-shortsalg-fra-eftas-overvakningsorgan-esa-og-den-europeiske-verdipapir--og-markedstilsynsmyndigheten-esma/?id=
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.03.2020 kl 21:28 4301

AKER SOLUTIONS
Goldman Sachs sänker riktkursen för Aker Solutions till 12 norska kronor (31), upprepar köp - BN (Finwire)
2020-03-17 07:16
Goldman Sachs sänker riktkursen för Aker Solutions till 12 norska kronor (31), upprepar köp - BN

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
ØrsteinStraitB
18.03.2020 kl 10:22 4154

Registrerer at NAS er mer verdt enn AKSO i skrivende stund 😂 Hvordan ser det ut som 6 mnd?
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.03.2020 kl 14:44 4095

Aker Solutions på Tranby i Lier har donert bort smittevernutstyr til Drammen sykehus.

- Vi har gitt 600 munnbind og fire miljødresser til Drammen sykehus. Vi ønsker på denne måten å bidra til den felles dugnaden, og dette er utstyr som industrivernet har på beredskapslageret. Det ble veldig godt motatt av legevakten som har stort behov for dette, sier Cathrine Gjertsen, fra kommunikasjon i Aker Solutions på Tranby til Drammens Tidende.
_________________________________________________________

Alltid bra med litt ekstra karma..👍
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
abbos
18.03.2020 kl 16:13 4026

Ganske utrolig at dette selskapet snart kursmessig nærmer seg Null .
Noen som vurderer å kjøpe på disse nivåene eller bør en vente til 3 kroner ?
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
alsman
18.03.2020 kl 19:22 3803

Er i godt selskap da, Halliburton ned 30% i dag og siste måned er fallet større enn AKSO. I dag permiterte de 3500 i Huston. WTI er nå 20,5, ned 24 % i dag. Det som er positivt er at nå struper de fleste selskapene investeringene i Shale med 25 - 50%.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.03.2020 kl 19:36 3784

Technip, som AKSO har heng på, tar seg litt inn igjen nå i US.

Regjeringen får fullmakter i morgen, og en kan jo drømme om at de vil iverksette flytende havvind for å sikre arbeidsplasser og forsere karbonfangsten og/med Northern Lights.
Ellers er sterke krefter på sving ser jeg i både US og OPEC for å finne en løsning på oljeprisen.
Men enn så lenge holder 34-åringen i Saudi-Arabia stand og holder nærmest hele klodens økonomi i et ballegrep......gal verden.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
ØrsteinStraitB
18.03.2020 kl 20:28 3744

Det er vel akkurat idet det ser som verst ut at det snur! Lenge siden det har vært mørkere skyer enn nå... 😂
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.03.2020 kl 21:44 3665

03/18/20 Aker Solutions price target lowered to SEK 4.6 from SEK 16 at Morgan Stanley Morgan Stanley analyst Lillian Starke lowered the firm's price target on Aker Solutions to SEK 4.6 from SEK 16 and keeps an Underweight rating on the shares. With oil prices estimated to range at $30-$35 this year and only recover to $40-$45/brl next year, she sees upstream spending falling 13-14% through 2021. The analyst prefers names with greater balance sheet strength and backlog visibility, recommending that investors overall are likely to limit exposure to the sector.


Profilen til Lillian Starke.
https://www.london.edu/masters-degrees/student-alumni-and-ambassadors/lillian-starke

Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.03.2020 kl 09:21 3539

Equinor og partneren Husky Energy har bestemt seg for å utsette Bay du Nord-prosjektet offshore Newfoundland i Canada på grunn av svake markedsforhold, går det frem av en melding fra TDN Direkt.

Men:
Planleggingsfasen vil fortsette rundt skipet (FPSO-en) som skal brukes på feltet og de allerede pågående anbudsprosessene vil fortsette.
https://finansavisen.no/nyheter/olje/2020/03/19/7508978/equinor-utsetter-gigantprosjekt

Så anbudene som AKSO er med å konkurrere om vil fortsette.
https://www.upstreamonline.com/field-development/rivals-square-up-for-equinors-bay-du-nord-floater/2-1-726236




Equinor vil ifølge Upstream tildele en konseptstudie for toppdekket til en FPSO på Bay du Nord-prosjektet utenfor Canada i oktober eller november. Nettstedet skriver at selskapet har vurdert interesse fra kontraktører denne uken, melder TDN Direkt.Aker Solutions, Wood og KBR skal være sannsynlige selskaper for konseptstudien, men også WorleyParsons og TechnipFMC kan være aktuelle.Equinor vil følge samme kontraktmodell som på Johan Castberg-prosjektet, sier kilder til Upstream.
https://finansavisen.no/nyheter/energi/2018/10/disse-kjemper-om-equinor-oppdrag
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Ingvester
19.03.2020 kl 09:26 3537

Noen som vet hvordan svekkelsen av kronekursen påvirker Aker Solutions?
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.03.2020 kl 09:35 3528

Best med sterk krone, mener jeg.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
Bippe
19.03.2020 kl 11:09 3492

Da er Kværner 400mnok mer verdt enn AKSO!
"Short is good"
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
abbos
19.03.2020 kl 11:59 3445

Kursmål 5,50 iflg Danske Bank - hold .
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare
ØrsteinStraitB
19.03.2020 kl 13:07 3405

Selskapet har netto rentebærende gjeld på rundt en mrd. Selskapet er godt rustet til å ri av stormen. Som en av få i oljeservice. Jeg tror selskapet kjøpes av en større aktør innen året er omme. Det ble diskutert kr60/aksje for tre år siden. En kjøper får nå selskapet for en brøkdel hvis mA er litt aggressiv.
Redigert 21.01.2021 kl 06:38 Du må logge inn for å svare