Aker Solutions 2020


Med en oljepris som går mot 60 dollar fatet (57,01 i skrivende stund), nedadgående frykt mtp Coronaviruset og en aksjekurs som er 2 kr over "All-time-low". Oljeindustrien består og det er fortsatt en del penger og hente, ikke minst har AKSO flere kommende kontrakter som involverer grønn energi i form av Havvind osv. Er aksjekursen så lav at det regnes som en sikker investering nå, eller er det fare for en ytterligere dupp? Jeg kjøpte meg inn med en GAV på 14,9 og ser for det meste en oppside med selskapet og ventet meg et svakt Q4 noe som var indisert høsten 2019. I år tror jeg det snur, men medregner en svak Q1 pga Corona og mindre etterspørsel om tjenester fra oljenæringen. Teknisk ser aksjen også bra ut på sikt. Jeg selv mener årsaken til den dårlige starten på året er en overreaksjon på salgsiden som følge av et "oversalg" av aksjonærer i høst som har ballet på seg nå i starten av året i kombinasjon med dårlig Q4. Er det et oppkjøp på gang så er vel det positivt i grunn? Er forsatt mye å hente i AKSO tror jeg.

Hvilke tanker/refleksjoner har dere?
Redigert 16.02.2020 kl 22:37 Du må logge inn for å svare

Jeg tenker litt annerledes, Utsiktene er elendig ja, men dette er allerede priset inn i kursen. Vi er faktisk ned 92% fra siste topp i september 2018 Shorten har vært kjempefeit, men den er redusert siste dagene og basert på handel idag vil den gå ytterligere ned. Dette kan være bunnen.

Vi kan dra parallell til finanskrisen i 2009, da var kursen ned 86% fra toppen før den snudde og gikk fra 13 kr til 64 kr.

Har ikke kurshistorikken oppe, tok det lang tid fra 13 til 64?
Redigert 24.03.2020 kl 16:39 Du må logge inn for å svare

Tok ca 2 år og 4 måneder. Var også en dobling på ca 1 måned fra 13 til 25. Så det går fort når det først snur.

Litt interessant å se på PHLX Oil Service Sector Index i samme periode. I 2008/9 gikk den ned 70%, mens nå har den gått ned 87% fra august 2018.
MERLOT
24.03.2020 kl 22:03 2727

https://finansavisen.no/nyheter/makro/2020/03/24/7510871/danske-bank-tror-pa-kraftig-kronerekyl

Dette vil i såfall gi AKSO og andre norske industriaksjer et løft.

Trendmessig har AKSO følgt Halliburton, Technip og MODEC (Japan).....men AKSO har gått relativt mer ned pga at den norske kronen har svekket seg kontinuerlig siden årsskiftet 2018/19 og svekket seg grusomt mye nå i mars.
Styrker kronen seg vil dette også gi en ekstra piff til AKSO når utlendinger kommer tilbake til det norske markedet.
Da kan det være at AKSO kan gå relativt mer enn de tre ovennevnte aksjene.

🙄..men Die Zeit wird es zeigen som de sier i Merkel-land. Kan håpe at tyskerne begynner å se på AKSO som en "grønn" aksje slik de gjør det med et par andre.


"Kuttene i styringsrenten presset ikke markedsrenten mye ned. Derfor tilbyr Norges Bank nå bankene lån i dollar".....skriver finansavisen.
Et bedre omen for en sterkere norsk krone er vanskelig å finne. 😁
Redigert 24.03.2020 kl 23:31 Du må logge inn for å svare
MERLOT
25.03.2020 kl 05:36 2603

Subsea multiphase pump solution could unlock borderline tieback projects
Aker Solutions and FSubsea have combined to develop what they claim will be the world’s first ‘topside-less’ multiphase boosting system, FASTsubsea X.

Jeremy Beckman Mar 24th, 2020
https://www.offshore-mag.com/subsea/article/14172693/subsea-multiphase-pump-solution-could-unlock-borderline-tieback-projects

The overall pump system cost including installation and topsides modification can typically range from $50-80 million.
At the same time, most end-users see potential to increase recovery from new and existing subsea wells of oil and gas if subsea multiphase pumping can be simplified to be more autonomous (less dependent on topsides support systems) and more reliable.

Aker Solutions started development of its Multibooster subsea multiphase pump in 2012. The system - most recently qualified to TRL-5, API 17 - is designed to handle various types of hydrocarbon liquids up to 100% gas volume fractions. FSubsea’s hermetically-sealed Hydromag technology (targeted for TRL-4 in 2020) is said to provide barrier fluid-less variable speed operations to any seabed pumping system.
_________________________________________________________________________

En del tekniske beskrivelser her som kan virke noe utfordrende kanskje, men Subsea flerfase-pumper er anerkjent som et effektivt verktøy for forbedret oljeutvinning, men opptaket er fortsatt begrenset. I følge Aker Solutions skyldes dette kostnadene, kompleksiteten og plassbegrensningene til pumpesystemene, toppsides støtteutstyr og overflate-havbunnen tilkoblinger.
Slik at hittil er disse pumpene bare blitt tatt i bruk på knappe 1% av Subsea-feltene.

Men med denne nyvinningen kan denne prosentandelen økes betraktelig.
Så de håper oljeselskapene viser sin interesse, og ved kontrakt kan de levere dette innen 2 år.

Aktuelt innen tieback, brownfield og greenfield prosjekter...............som det nå er en del av.
MERLOT
25.03.2020 kl 05:40 2596

https://fastsubsea.com/
https://www.akersolutions.com/news/news-archive/2019/aker-solutions-and-fsubsea-to-create-fastsubsea-to-boost-subsea-oil-recovery/
https://www.og21.no/contentassets/c86b9a57b2ec4cc5be7daed60a468968/1520-aleksander-fuglesang.pdf

Utførlig nærmere forklart her. Virker profft...

1% increased recovery increases revenues with more than NOK 100 billion on norwegian shelf alone. -Norwegian Petroleum Directorate
Global offshore recovery rates are only 30-35% -OE DIgital
Vincent subsea boosting gave more than 25% IOR and had 6 month payback period. -Woodside
Topacio subsea boosting is reported to have a 4 month payback period. -Exxon
___________________________________________________________

Aker Solutions og FSubsea oppretter et nytt selskap ved navn FASTSubsea. Det nye selskapet skal hjelpe operatørene med å øke utvinningen på en raskere, enklere og mer miljøvennlig måte, opplyses det i en melding.
Multifase subsea pumpeteknologi har potensial til å øke utvinningsgraden med mer enn 20 prosent. Men kostnader, plassbegrensninger og komplekse løsninger gjør at at multifase-pumper kun er installert på mindre enn 𝟑𝟎 𝐚𝐯 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞𝐧𝐬 𝐦𝐞𝐫 𝐞𝐧𝐧 𝟏𝟓𝟎𝟎 𝐨𝐟𝐟𝐬𝐡𝐨𝐫𝐞-𝐟𝐞𝐥𝐭.

Teknologier fra både Aker Solutions og FSubsea skal sammen skape verdens første topside-less mulitpase boosting system.
Løsningen fra det nye selskapet skal kutte investeringen med 50 prosent, blant annet.
FASTSubsea blir et selskap eid 50/50 av de to partene.
_________________________________________________________

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2019/09/01/6951618/vil-bygge-et-nytt-framo
Redigert 25.03.2020 kl 05:53 Du må logge inn for å svare

Da fikk vi lært litt om FastSubsea på morrakvisten, ikke værst :)

Med et stramt investeringsbudsjett så vil jeg tro det blir mer satsning på økt utvinning av eksisterende felt. Kan være en god timing dette partnerskapet!

God morgen, Merlot!

Setter pris på all info du graver opp og deler med oss.
Tror på en oppgang i dag også. Ser mange spør på diverse forum om bunnen er nådd osv, men man kan vel konkludere med at kursen til AKSO allerese har nådd bunnen, eller?

Hva foregår kursmessig her i dag? Snodig høyt... Short-inndekning? Noen vet noe andre ikke vet?
Redigert 25.03.2020 kl 09:38 Du må logge inn for å svare
Bippe
25.03.2020 kl 09:42 2340

Ta et par lodd så finner du fort ut om det er hold i oppgangen..
Redigert 25.03.2020 kl 09:42 Du må logge inn for å svare

Har allerede veldig mange lodd her....

Kursoppgangen nå må delvis være drevet av shortinndekning. Igår var det fortsatt 10 millioner aksjer i short. At de løser inn nå forstår jeg godt, de har jo allerede tjent ekstremt med peng så langt, nesten 260 MNOK. Men mye igjen, kun omsatt 2,8 millioner aksjer idag.

https://shortnordic.com/history_company.php?player=X&selskapsnavn=Aker%20Solutions&land=norway

Jeg tror noe stort er på gang.... Min personlige mening.
Bippe
25.03.2020 kl 10:12 2266

Tenker det samme. Interessant å se hvor mye som er dekket inn imorgen. De har tjent fett på dette "verktøyet" som burde ha blitt stengt/redusert av Finanstilsynet nå. Shorterne ser vel bedre steder å bruke fortjenesten nå. Er jo mye billig rundt. Pengene går nok tilbake til US og UK aksjekjøp.

Akso har jo fått en saftig kontrakt i Mexicogulfen på mandag. Kan det være en reaksjon på den eller er det noe annet du sikter til?
Bippe
25.03.2020 kl 10:21 2240

Hvis den er så saftig er det jo nærmest "utilgivelig" ikke å børsmelde det? Kanskje til og med ulovlig i forhold til børsens regler? Siste børsmelding var 12.3.
Dersom dette er seriøst shortcover fra en aktør så skal det bli interessant å se hvor mye dette stresser de andre..

Jeg aner jo ikke hva det kan dreie seg om. Synes shortcover kan høres logisk ut, men samtidig tror jeg ikke de ville hatt så dårlig tid egentlig. Ingen grunn til å stresse.. Innsidekjøp stoppet brått 12. mars. Da gjenstår i min fantasi at noen skal inn. Oppkjøp. En stor aktør. Info har lekket. Noen agerer. Ballen ruller.

Oslo (TDN Direkt): Aker Solutions har inngått en 20-årig avtale for å levere kontrollkabler til Chevron-opererte olje- og gassfelt i amerikansk del av Mexicogulfen.
Det fremgår av en melding fra Aker Solutions mandag.

Selskapet har sikret det første arbeidet ved å levere 24 kilometer av kontrollkabler for Chevrons Anchor-prosjekt, og kontrakten vil bli oppført som ordreinngang i første kvartal 2020.

Omfanget av avtalen inkluderer levering av ingeniørtjenester, design og produksjon av dynamiske og statiskkontrollerte kontrollkabler, i tillegg til service og installasjonsstøtte, heter det i meldingen.

LK finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Står dog ikke hvor mye penger det er i kontrakten.
Bippe
25.03.2020 kl 11:29 2024

Fint, men TDN er vel ikke OSEs offisielle kanal? Det er vel kun newsweb.no?
Og dagens artige opptur får kjørt seg nå som Akerbp er ned 5% igjen

Makan til swing - dette kan vi like ….

På tide og plukke litt igjen - det er jo nesten 5x opp til årets høyeste for bare kort tid siden... ;)
Bippe
25.03.2020 kl 12:33 1889

Åpenbart mer enn "oljeprisen" som virker her idag.
abbos
25.03.2020 kl 14:27 1770

Ved økte permitteringer stopper vel prosjektene opp ?
Benyttet dagens massive oppgang til salg .
Redigert 25.03.2020 kl 14:28 Du må logge inn for å svare
Bippe
25.03.2020 kl 15:04 1713

Veldig høyt volum idag. Virker likevel som det er altfor lett å påvirke retningen med mikrokjøp/salg. Algoritmene er nok hyperkalibrert. Spennende å se om mye er dekket inn eller om dette bare er bytting og triksing fram og tilbake.

Shortregister idag økte litt til 4,49%. Det er WorldQuant som er kommet inn på listen med 0,53%. De har jo hatt veldig dårlig uttelling med shorposisjonen sin i Aker Solutions, de har faktisk gått i minus med 1,2 MNOK, ref historikk på https://shortnordic.com/. Shortposisjonen ble satt igår så da er de allerede i minus på denne også :)
Bippe
25.03.2020 kl 16:00 1639

Kan høy omsetning uten shortcover (tvert om) tyde på at det snart kommer et bud? Eller kanskje noe så trivielt at AKSO deles mellom Akastor og Kværner? Keep it in the family liksom? 20kr ved intern overtakelse og 35 ved ekstern? Kan jo bli morsomt for shorterne også det..

Selskapet ble vel vurdert solgt for 7$ per aksje for et drøyt år siden. Et kjapt klipp på 3$ nå, og folk kaster seg på. Hovedeier får oppgjør i aksjer av kjøper. Billig vri for overtakende selskap.

Ja var litt merkelig dette her, jeg trodde at vi fikk innløst noe short igår på oppgangen. Blir interessant å se i morgen da, er jo ikke hver dag en har 40% oppgang og slike sningninger!
MERLOT
25.03.2020 kl 16:46 1575

Over 500 000 i sluttauksjonen på 5.79.

Det meste virker å ligge til rette for en positiv fortsettelse i morgen … ;)

Men hvorfor raste aksjen ned fra 7.10 til 5.5 så kjapt? Begynte faktisk å få litt troa tilbake på aksjen og angret som en hund på at jeg ikke hamstra aksjer på 4,5. Jeg frykter det kommer ny nedtur imorgen og shortere starter jobben på spreng imorgen. Håper jeg tar feill,men jeg friskmelder langt ifra denne aksjen enda.
MERLOT
25.03.2020 kl 22:54 1276

Aker Solutions expects the negotiations to be completed and a binding contract to be signed by end of first quarter 2020.
https://www.akersolutions.com/news/news-archive/2020/aker-solutions-involved-in-international-brownfield-services-contract-award/

Kanskje de har en godmelding på lur.
oljen
26.03.2020 kl 08:17 1157

Spennende. Det der kan bli en skikkelig trigger for kursen i AKSO. Dersom vi kan legge dette tidsskjemaet til grunn kan vi forvente oss melding om inngått kontrakt hver dag som helst nå, og senest innen kommende tirsdag, 31. mars.

Nytt forsøk på 7 kroner i dag?
Redigert 26.03.2020 kl 08:23 Du må logge inn for å svare

Absolutt spennende! Er også veldig spent på G20 møte hvor USA skal ha samtaler med Russland mtp oljepriskrigen. Tør man håpe på en avtale ved neste møte mellom OPEC+ og Russland?

Oii, vi skal ned i dag? Det var da voldsomt. Forklaring anyone?
Redigert 26.03.2020 kl 09:03 Du må logge inn for å svare
oljen
26.03.2020 kl 09:11 1057

Hele markedet skulle ned fra start, usikkerhet mht Covid-19 + olja noe ned. Men tenker som Merlot ovenfor her; det kan komme noe ganske så positivt ut av G20-møtet senere i dag, dialog ml USA og Saudi. Benyttet fallet fra start til å laste mer opp i AKSO. Snart over 6 kroner og i pluss, kan bli en vinner utover dagen, vent og se :)
abbos
26.03.2020 kl 09:34 1036

Satser på inngang ned mot 5 kroner 🤓
oljen
26.03.2020 kl 09:49 1022

Mens andre oljerelaterte aksjer fortsatt er i minus, er AKSO allerede i pluss. Virker som endel har fått med seg at melding om kontrakt kan tikke inn når tid som helst, iht tidligere meldinger fra selskapet. 21% opp til 7 kroner, som kursen var i går, bare nevner det.
Redigert 26.03.2020 kl 09:51 Du må logge inn for å svare
MERLOT
26.03.2020 kl 11:46 921

Normand Oceanic har nylig ankommet Aker Solutions-anlegget i Moss, Norge for å hente umbilicals til CNOOCs LingShui-utvikling i Sør-Kinahavet.

https://subseaworldnews.com/2020/03/26/aker-solutions-preps-lingshui-umbilicals-package/
https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:198800/mmsi:232026676/imo:9468205/vessel:NORMAND_OCEANIC

Aker Solutions skal totalt levere 71 kilometer med umbilicals til CNOOC for LingShui-prosjektet innen utgangen av 2020. Selskapet er også ansvarlig for LingShui subsea-produksjonssystem som dere kan lese mer om her:
https://subseaworldnews.com/2018/10/23/aker-solutions-in-subsea-order-win-for-lingshui-field-in-china/