Aker Solutions 2020


Med en oljepris som går mot 60 dollar fatet (57,01 i skrivende stund), nedadgående frykt mtp Coronaviruset og en aksjekurs som er 2 kr over "All-time-low". Oljeindustrien består og det er fortsatt en del penger og hente, ikke minst har AKSO flere kommende kontrakter som involverer grønn energi i form av Havvind osv. Er aksjekursen så lav at det regnes som en sikker investering nå, eller er det fare for en ytterligere dupp? Jeg kjøpte meg inn med en GAV på 14,9 og ser for det meste en oppside med selskapet og ventet meg et svakt Q4 noe som var indisert høsten 2019. I år tror jeg det snur, men medregner en svak Q1 pga Corona og mindre etterspørsel om tjenester fra oljenæringen. Teknisk ser aksjen også bra ut på sikt. Jeg selv mener årsaken til den dårlige starten på året er en overreaksjon på salgsiden som følge av et "oversalg" av aksjonærer i høst som har ballet på seg nå i starten av året i kombinasjon med dårlig Q4. Er det et oppkjøp på gang så er vel det positivt i grunn? Er forsatt mye å hente i AKSO tror jeg.

Hvilke tanker/refleksjoner har dere?
Redigert 16.02.2020 kl 22:37 Du må logge inn for å svare

Short er marginalt redusert. Det betyr at gårsdagens voldsomme driv kom som følge av at noen nettokjøpte en drøy porsjon. 5% utgjør 13,5 mill aksjer. Jeg tror (fortsatt) på at en større aktør vil inn, og forbereder seg for overtakelse.

Men virker det ikke "underlig" at aksjen faller når "oljen" sier at den blir vinneren i dag ? Har han ikke greie på det ?

Aker Solutions nedgraderes til nøytral fra tidligere kjøpsanbefaling samtidig som kursmålet nedjusteres til 8 kroner fra tidligere 19 kroner.

"Selskapet har begrenset støtte fra ordrereserven og må bevise at de kan øke ordreinngangen og marginene", skriver Sparebank 1 Markets.

Meglerhusene fortsetter med baisingen....

"oljen" er kanskje bare en tøysekopp.

Det var WorldQuant som løste inn kjøpet fra tirsdag, så da har det tapt enda mer. Kan ikke si jeg er lei meg for det :)

Oljeservice er visst dødt iflg et samlet analytikerkorps. Det er mao duket for spenning.

Det er noe som er galt når ikke aksjen reagerer på 1000 poeng oppgang på Dow og OSE snur fra -2% til +1%.
Jeg tror det sier sitt at Rischioso har vært innom. Han har spesialisert seg på å plukke ut taperaksjer.

Er det sant?!? Søren klype. Typisk min uflaks.

Det «vet» vel du «best»?
oljen
26.03.2020 kl 18:37 2940

Kan ikke du skrive her inne i morgen hva sluttkursen blir på AKSO da, idioten, siden du vet hvordan aksjen skal gå?

Poenget er at ingen vet hvor aksjekursen går. Heller ikke jeg.
Derfor er det tøysete av deg å gå ut på den måten.
oljen
26.03.2020 kl 20:22 2888

Tja, du om det. Tror det er mer tøysete ting som skrives her inne på forumsidene enn at noen prøver seg på å gjette kursmål.
abbos
26.03.2020 kl 21:13 2855

Den har gått fra 4,37 til 5,70 på to børsdager 👍😀

Hvordan er AKSO stilt mtp likviditet. Er Akso avhengig av krisepakkene til Staten, ser flere meglerhus sier Akso er dårlig rustet i en slik krise ift eksempelvis Subsea 7?

Nok en rød dag, jeg som tok enda et lodd i går ved stenging :/

Jeg har snittet ned litt siste dagene, og gikk også inn igjen igår rundt 5,7. Om du ikke er veldig kortsiktig så tenker jeg inngang igår rundt 5,7 er en god investering. Aksjen vil svinge mye fremover, så det er fortsatt muligheter for å hente inn noen prosenter her og der, eller å tape noen prosenter :/

Gode muligheter for å trade for de som liker det. Slik aksjen er priset nå vil jeg si at den er billig. Ville ikke vært redd for å "brenne inne" i det minste.
tuja
27.03.2020 kl 14:02 2459

Hjelper vel på i alt oljerelatert om SA, Russie og USA blir enige:

13:55:40
Birk Helle
Russland åpner for ny Opec-avtale

Oljeprisen har kollapset fullstendig etter at Russland og Saudi Arabia ikke klarte å komme til enighet om en produksjonsavtale tidligere i år.

Siden den gang har situasjonen vært fastlåst, og Saudi Arabia har oversvømt markedet med olje.

Nå sier imidlertid Kirill Dmitriev, som leder Russlands statlige investeringsfond RDIF, at det er muligheter for en ny avtale i Opec+, hvis de andre medlemmene er villige til det, skriver Reuters.

Prisen for et fat nordsjøolje (brent spot) har siden årsskiftet stupt fra 68 dollar til 25,2 dollar fatet. Dmitriev sier at en ny avtale kan balansere oljemarkedet.

– Felles tiltak mellom landene er nødvendige for å gjennopprette den globale økonomien. Dette er mulig å få til innenfor Opec+ sitt rammeverk, sier han til nyhetsbyrået.

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2020/03/27/7512517/saudi-arabia-avviser-russlands-flort-i-priskrigen

"Dmitriev snakket om at det nå var behov for koordinerte tiltak fra ulike land. Saudi-Arabia avviser at det er noe diskusjon om et felles kutt i oljeproduksjonen, ifølge Bloomberg, gjengitt av TDN Direkt."
MERLOT
27.03.2020 kl 23:30 2207

Nordsjø-planen til Arbeiderpartiet, som legges fram om få dager.....
https://frifagbevegelse.no/nyheter/espen-barth-eide-ap-tror-koronakrisen-kan-fore-til-en-ny-industrivekst-6.158.690391.63e8d2f885

Det er nok noe på gang, også for offshoreindustrien.
Også Høire må forstå såpass at de behøver et lysglimt nå, og muligheten ligger jo der. De må bare forsere beslutningsprossessen litt, og slutte med alt tomgangspreiket sitt.
abbos
28.03.2020 kl 11:03 2092

Fra Dalane Tidende 27.03.2020:

Aker Solutions-ansatte holder hjulene i gang
Artikkeltags
KORONA EIGERSUND ARBEIDSLIV NÆRINGSLIV
PÅ JOBB: Aker Solutions sine fast ansatte møter på jobb som vanlig. Bildet er fra skipning og levering av brønnrammer til Troll i juni 2016.
PÅ JOBB: Aker Solutions sine fast ansatte møter på jobb som vanlig. Bildet er fra skipning og levering av brønnrammer til Troll i juni 2016.
Av Sylvie Assersen Skadberg
Publisert:27. mars 2020, kl. 21:30
De aller fleste av Aker Solutions Egersund sine godt og vel 600 fast ansatte mønstrer på jobb hver eneste dag - enten på verftet eller via hjemmekontor. – Kun et fåtall av våre ansatte sitter i karantene, opplyser pressekontakt Cathrine Gjertsen.
DEL

Da regjeringen innførte koronatiltak torsdag 12. mars, bestemte også ledelsen ved Aker Solutions å sende hjem de 700 utenlandske arbeiderne ved verftet.

Henger med i svingene

– Hva betyr reduksjonen i bemanningen for produksjonsflyten?

– Så langt ser vi at vi klarer oss, men med mindre folk på jobb, kan prosjekter bli forsinket. Vi har imidlertid god dialog med kundene våre om dette, sier Gjertsen.

Noen prosjekter haster mer enn andre.

– Dette er noe vi holder løpende kontakt med kundene om, legger hun til.

Over 600 på jobb

Et fåtall ansatte sitter i karantene, men mange har hjemmekontor.

– Det er fremdeles over 600 personer på anlegget. Våre fagarbeidere har nok å gjøre framover, men situasjonen utvikler seg stadig, forteller pressekontakten.

14. mars ble det for øvrig kjent at Aker Solutions sendte ut et betinget permitteringsvarsel til alle sine 6.000 ansatte i Norge.
Redigert 28.03.2020 kl 11:04 Du må logge inn for å svare
MERLOT
28.03.2020 kl 14:52 2011

Australia kan trenge LNG-import fra 2024.............
https://aogdigital.com/news/477057-australia-may-need-lng-imports-from-2024
..........om de ikke bygger ut feltene sine.
Behovet er akutt i Victoria-staten, avhengig av gass for husholdninger og produsenter, der flere offshore gassfelt er ventet å slutte å produsere mellom midten av 2023 og midten av 2024.
_______________________________________________________________________________________________

Fra tidligere nevnt:

Australias Santos og Carnarvon Petroleum fortsetter som planlagt med utviklingen av Dorado-prosjektet, som ligger utenfor Australia, til tross for de siste utfordringene i markedet. Partnerne fokuserer på å starte prosjektet FEED som planlagt.
https://www.offshoreenergytoday.com/current-market-challenges-not-preventing-dorado-partners-to-push-for-feed/

Her kjemper altså Aker Solutions om en stor kontrakt.
https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2019/11/08/7470787/aker-solutions-kniver-om-kontrakt-i-australia
BOHICA
28.03.2020 kl 17:27 1930

Hvilke tanker har dere om videre kurs? Skal den ytterligere ned?
28.03.2020 kl 17:54 1912

Det kommer an på korona situasjonen og oljekrigen mellom stormaktene.

Jeg har lyst å kjøpe ett større antall i AKSO men er faktisk litt redd for at selskapet kan gå konkurs. Da må Aker inn og en emisjon blir nok en god del under dagens. Jeg ser ingen lyspunkt, alle kutter og kostnadene til AKSO bare løper videre. Ser man på kursen er det lett å si den er billig men er noen selskaper billig om de ikke tjener penger?
BOHICA
28.03.2020 kl 18:39 1877

Deler samme tankegang. Sitter også veldig i tenkeboksen for å legge inn en større ordre, men er samtidig veldig usikker... Tror den kan gå betydelig ned, og i tillegg muligens en emisjon...

Vel, de har vel rundt 15.000 ansatte, små marginaler og oljemarkedet er inne i en total stopp i alle ledd så jeg tipper nei, de tjener ikke penger nå.
De går jo ikke konkurs i dag eller i morgen men kan gjøre det om de ikke får inn penger og prosjekter blir avlyst.
Emisjon er jo trolig men dette blir med kraftig rabatt i dagens marked. Det er jo ett spennende selskap som jeg tror vil vokse innen fornybar energi i årene som kommer men før vi ser denne veksten er jeg urolig og tror kursen kan halvere seg. Tar jeg feil er kursen selvklart veldig lav

Innen subsea har de riktignok en god del oppdrag som er verkstedsrelatert. Informasjon jeg vet om er at det ikke er snakk om permitteringer, men heller ansettelser da det er så vanvittig med jobb som må gjennomføres. Tror ikke man burde bekymre seg med det første. En liten prosent eller to på oljeprisen så blir jo også denne aksjen grønn.

Langsiktig vil jeg si det er veldig uklart hva som skal skje. Men, om aker er på randen til konk så vil de få hjelp. Største leverandørene av subseatjenester i Norge er jo TechnipFMC og Aker Solutions. Forsvinner den ene så forsvinner mesteparten av konkurransen, det kan den ikke gjøre uten videre.
MERLOT
30.03.2020 kl 07:38 1320

Aker Solutions behøver lenger tid på å bygge om Mærsk Drilling pga av karantenebestemmelsene som er innført, dette berører spesielt verftet i Egersund.

Melder https://biznesalert.pl/koronawirus-opozni-projekt-lotosu-w-norwegii/ i dag slik jeg forstår det.

"Varigheten av gjenoppbyggingen av Maersk Inspirer-plattformen, som i henhold til utviklingsplanen for forekomsten vil tjene utvinning av hydrokarboner på Yme, kan bli betydelig utvidet som et resultat av norske myndigheters ordre som følge av SARS-Cov-2-pandemien. Dette resulterer i bl.a. behovet for å trekke seg fra ansatte som kommer utenfor Norge - forklarer selskapet i en uttalelse.

Lotos forklarer at disse omstendighetene ble rapportert av plattformeieren, Maersk Drilling, og underleverandøren, Aker Solutions, som bygger om plattformen. De vil begrense driften av disse virksomhetene på forskjellige måter, samtidig som de påvirker muligheten for å oppfylle gjensidige forpliktelser."

Ikke noen annulering slik jeg forstår det, og heller ikke noe som kan lastes Aker Solutions skulle jeg tro."Den norske entreprenøren Aker Solutions har gjort endringer i plattformstrukturen under en kontrakt til en verdi av cirka 110 millioner dollar med Maersk Drilling, som inkluderer prosjektering, forsyning, konstruksjon, installasjon og oppstartstjenester for produksjonsmodulen som skal installeres på det moderniserte apparatet. I følge entreprenøren var ferdigstillelse av arbeider tidligere planlagt på slutten av fjoråret.

Imidlertid rapporterte talsperson Repsol at Maersk hadde planlagt å fullføre byggingen for første kvartal i år, men nå er det forsinket til andre kvartal fordi "fortsatt er installasjons- og testarbeid på stedet." "Det er for tidlig å si hvordan dette vil påvirke produksjonsstartplanen," la han til.
https://biznesalert.pl/yme-opoznienie-lotos-energetyka-ropa/

Behøver slett ikke bety at dette er dårlige nyheter for Aker Solutions, mulig mere arbeid.

Jeg vurderer som sagt ASKO men det er slike nyheter jeg er redd for. ASKO er ett kvalitets selskap så det er ikke deres feil om de mister kontrakter men problemet er at de har store utgifter og da spesielt lønn. Med små marginaler vil det raskt gå utover egenkapitalen om prosjekter stopper opp, kanskje best å vente med å kjøpe meg inn. Har 50k aksjer men ønsker å kjøpe mye mer, er bare redd og trolig finnes det bedre kjøp akkurat nå. Skal nok ned i dag tilsammen med resten av oljeaksjene på OSE
MERLOT
30.03.2020 kl 08:04 1278

Virker som at det i dette tilfellet betyr mer arbeid for AKSO...

Lander avtale verdt 4mrd i historiens tøffeste marked. Med stimuli innenlands for å sikre 6000 norske arbeidere fornuftig jobb, så ser dette egentlig ikke så gæli ut...

For amerikanske større oljeserviceselskaper som er interessert i å utvide til offshore-service, og ønsker et selskap med høy kompetanse, solid backlog og lav gjeld, så er Akso virkelig noe å se til. Førpris 7$ per aksje. Nå slipper man lett til for under halvparten... Noen kommer til å gjøre noe her....
Redigert 30.03.2020 kl 15:16 Du må logge inn for å svare
MERLOT
30.03.2020 kl 23:01 887

Aker Solutions har signert en kontrakt for levering av offshore vedlikeholds- og modifikasjonstjenester til Brunei Shell Petroleum. Avtalene skal gå over fem år og er i joint venture med PTAS Sdn Bhd, skriver TDN Direkt.
Aker Solutions vil med dette ha en ordreinngang på rundt fire milliarder kroner i første kvartal i 2020, noe som vil være likt med det selskapet anslo i januar.
_____________________________________________________________________________________________________________

OK.


𝐃𝐞 𝐧𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐞𝐧 𝐤𝐚𝐧 𝐯𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐩𝐚̊ 𝐝𝐚 𝐞𝐫 𝐡𝐨𝐬 𝐄𝐪𝐮𝐢𝐧𝐨𝐫 𝐨𝐠 𝐤𝐚𝐧𝐬𝐤𝐣𝐞 𝐡𝐨𝐬 𝐒𝐚𝐧𝐭𝐨𝐬.
"MERLOT
16.03.2020 kl 13:52
Australias Santos og Carnarvon Petroleum fortsetter som planlagt med utviklingen av Dorado-prosjektet, som ligger utenfor Australia, til tross for de siste utfordringene i markedet. Partnerne fokuserer på å starte prosjektet FEED som planlagt.
https://www.offshoreenergytoday.com/current-market-challenges-not-preventing-dorado-partners-to-push-for-feed/
...MELDER DE I DAG.
Her kjemper altså Aker Solutions om en stor kontrakt.
https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2019/11/08/7470787/aker-solutions-kniver-om-kontrakt-i-australia"
𝐀𝐧𝐛𝐮𝐝𝐞𝐭 𝐡𝐞𝐫 𝐡𝐚𝐝𝐝𝐞 𝐟𝐫𝐢𝐬𝐭 𝟐𝟒.𝐦𝐚𝐫𝐬, 𝐬𝐥𝐢𝐤 𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐭 𝐞𝐫 𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐡𝐚𝐧𝐝𝐥𝐢𝐧𝐠.

𝐌𝐞𝐧 𝐟ø𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐚𝐧𝐭𝐚𝐠𝐞𝐥𝐢𝐠𝐯𝐢𝐬 𝐚𝐯𝐠𝐣ø𝐫𝐞𝐥𝐬𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐬 𝐄𝐪𝐮𝐢𝐧𝐨𝐫 𝐨𝐠 𝐁𝐚𝐲 𝐝𝐮 𝐍𝐨𝐫𝐝.
"MERLOT
19.03.2020 kl 09:21
Equinor og partneren Husky Energy har bestemt seg for å utsette Bay du Nord-prosjektet offshore Newfoundland i Canada på grunn av svake markedsforhold, går det frem av en melding fra TDN Direkt.
Men:
Planleggingsfasen vil fortsette rundt skipet (FPSO-en) som skal brukes på feltet og de allerede pågående anbudsprosessene vil fortsette.
https://finansavisen.no/nyheter/olje/2020/03/19/7508978/equinor-utsetter-gigantprosjekt
Så anbudene som AKSO er med å konkurrere om vil fortsette.
https://www.upstreamonline.com/field-development/rivals-square-up-for-equinors-bay-du-nord-floater/2-1-726236"
𝐇𝐞𝐫 𝐞𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐚𝐧𝐬𝐥𝐚̊𝐭𝐭 𝐞𝐧 𝐚𝐯𝐠𝐣ø𝐫𝐞𝐥𝐬𝐞 𝐢 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥 𝐞𝐧 𝐠𝐚𝐧𝐠...


Ellers kan det selvsagt dukke opp ny informasjon om satsing på havvind og CCS fra myndighetene hvilken dag som helst.
Er vel også noe jeg ikke har helt oversikten over.
MERLOT
31.03.2020 kl 06:39 777

The contract is for a term of five years. The scope of work covers offshore assets which require maintenance and upgrades to maintain production levels.
The revenue under the awarded contract over the full term is equivalent to approximately USD 400 million.
https://www.akersolutions.com/news/news-archive/2020/aker-solutions-involved-in-international-brownfield-services-contract-award/

....sto det i meldingen fra januar.

As a result of the contract award, Aker Solutions will book order intake of about NOK 4 billion in the first quarter of 2020, in line with the company’s announcement from January 15, 2020.
De hadde flust med andre kontrakter også i januar slik at det tilsammen blir rundt 4 milliarder NOK. +1.5-1.8 millarder NOK ≈ 5.5 - 5.8 mrdNOK forQ1...mener jeg.
(....se innlegg MERLOT 19.02.2020 kl 18:05 på denne tråden.)
Redigert 31.03.2020 kl 06:57 Du må logge inn for å svare