Aker Solutions 2020


Med en oljepris som går mot 60 dollar fatet (57,01 i skrivende stund), nedadgående frykt mtp Coronaviruset og en aksjekurs som er 2 kr over "All-time-low". Oljeindustrien består og det er fortsatt en del penger og hente, ikke minst har AKSO flere kommende kontrakter som involverer grønn energi i form av Havvind osv. Er aksjekursen så lav at det regnes som en sikker investering nå, eller er det fare for en ytterligere dupp? Jeg kjøpte meg inn med en GAV på 14,9 og ser for det meste en oppside med selskapet og ventet meg et svakt Q4 noe som var indisert høsten 2019. I år tror jeg det snur, men medregner en svak Q1 pga Corona og mindre etterspørsel om tjenester fra oljenæringen. Teknisk ser aksjen også bra ut på sikt. Jeg selv mener årsaken til den dårlige starten på året er en overreaksjon på salgsiden som følge av et "oversalg" av aksjonærer i høst som har ballet på seg nå i starten av året i kombinasjon med dårlig Q4. Er det et oppkjøp på gang så er vel det positivt i grunn? Er forsatt mye å hente i AKSO tror jeg.

Hvilke tanker/refleksjoner har dere?
Redigert 16.02.2020 kl 22:37 Du må logge inn for å svare

Samme tanker har jeg. Tror sterkt på test av bunn, og kansje ny all-time-low. Men føler meg trygg på at AKSO har evne til omstilling og at de evner å komme tilbake - som de har gjort før. Og jeg skal da være med på oppturen.

Hadde et håpløst utgangpunkt i mars med snitt på ~20 kr. Første aksjene kjøpte jeg i januar på 25 kr. Men med veldig heldig trading og litt giring så har jeg fått ned snittet til 10 kr.

Er denne Petronas-avtalen ny? Den er jo ikke børsmeldt siste dagene.

Kan det være en gammel nyhet fra 2019.Q2? Se link nedenfor:
"...Aker Solutions was awarded an umbrella contract for engineering services for feasibility studies, conceptual, FEED and detailed design for Petronas..."

https://www.akersolutions.com/news/news-archive/2019/aker-solutions-asa-second-quarter-and-half-year-results-2019/

Ja man skal ikke glemme kompetansen de sitter på. Aker konsernet er jo utrolig flinke til å skape verdier så jeg er rimelig sikkert på at ASKO vokser videre selv om det kan ta litt tid. En annen teori er jo at de får mye jobb ettersom man forventer oljeboom om 2 år. Da burde jo prosjekter være klar slik at man kan utnytte det sterke markedet som kommer i stede for å vente å se og så starte opp når oljeprisen f.eks står i 70-80kr. Uansett så kjøper jeg videre om vi dipper ned

Aker Solutions ASA: Mandatory Notification of Trade by Primary Insider

May 11, 2020 - Henrik O. Madsen, board member of Aker Solutions ASA, today
purchased 40,000 shares in Aker Solutions at an average price of NOK 6.03 per
share.

The shares were acquired on the Oslo Stock Exchange. Following the transaction,
Madsen holds a total of 40,000 shares in the company.

Alltid positivt med innsidekjøp. Kan jo håpe at dette hjelper til å holde på støtten på 6 kr


Dette er jo bare "peanuts" for disse gutta. En kjapp googling viser f.eks. at Madsen hadde en skattbar inntekt på 40 mill. i 2015. Gud vet hvor høy formue han har. Hadde han kjøpt for 5-10 millioner så hadde jeg tilllagt det positiv vekt.

Det kan bremse falltakten.

Madsen merker nok 240.000 på lommeboka, så litt positivt må det være. Kan ikke finne han i norges aksjonær-register for hverken 2017 eller 2018, så noen stor aksjespekulant er han ikke. Om dette er hans eneste aksjer så synes jeg det er et særs godt valg :)
Campfire
11.05.2020 kl 18:33 2263

Hvis det stemmer at han tjente 40mill i 2015, merkes 240k "like mye på lommeboka" som om jeg, med min inntekt, kjøper 0,25kg nypotet hver dag ila et år. (Om mitt regnestykke stemmer etter en lang arbeidsdag..) Med andre ord ikke nevneverdig mye.

Det er dog flott for en bedrift at insidere kjøper aksjer, med mindre det kun er for å støtte aksjen.

Kan godt være støttekjøp, da kan vi jo håpe at det kommer flere med støttekjøp.

Så på skatteetaten at han tjente 3,4 mill i 2018, skatt 1,3. Begynner å bli dyre de potetene :)
DrM
14.05.2020 kl 14:51 1640

Spennende og se hvor mye vi skal ned. Venter med å handle mer, neste støtte på 5,4. Får se om den holder. Hadde smakt godt med mer på 4 tallet., Men tror vel ikke vi skal tilbake ditt.

Tror vi skal ned til ny ATL. De vil tape penger, emisjon kan komme og markedet vil ikke ta seg opp før om 1-2 år.
Jeg har ASKO aksjer og kommer til å kjøpe mer. Burde jo selvklart selge om jeg tror vi skal ned men alle kan ta feil. Uansett kan jeg sitte noen år så ingen stress for min del om vi skal ned til rundt 4 blank

Aker solutions tildelt V&M kontrakten for Njord 👌

AKSO gikk bra på slutten av dagen igår, antar det var pga nyheten om karbonlagring og en forventning om at AKSO får en del av denne kaka de neste åra. Men det er langt frem, så kan vel ikke forvente at AKSO skal gå videre opp kun pga dette.

Budstikka, Nils Harnes, 16. mai 2020, kl 10:18:

Kjell Inge Røkkes selskap Aker Solutions blør voldsomt på børsen. Aksjekursen har stupt med 85 prosent på 12 måneder.

Det skriver Finansavisen. Dermed er det tøffe tak for Konglungens rikeste mann, Kjell Inge Røkke. Fornebu-selskapet har nå totalt 15.000 ansatte globalt.

«Børsverdien av Aker Solutions er nå rundt 1,5 milliarder kroner. Det er omtrent like lite som for eksempel Helgeland Sparebank, med sine 150 ansatte.», påpeker avisen i en kommentar.


Budstikka skrev i mars om at 150 ansatte mistet jobben i et annet Røkke-selskap, Aker Energy.

Tar Røkkes tennisbane til politisk behandling
700 færre ansatte
Aker Solutions har allerede 700 færre ansatte enn ved nyttår. Alle de 6.000 ansatte i Norge har fått permitteringsvarsler, og 500 er permitterte. Mange av dem jobber på hovedkontoret på Fornebu.

I tillegg er 40 prosent av de 10.000 som var innleide i selskapet ved nyttår ute.

«Av de tre analytikerne vi har spurt, anbefaler alle salg av aksjen. (...) Kommentarene de gir oss om aksjen er noe av det mest negative analytikerstanden har bidratt med noen gang til denne spalten.», fastslår børskommentatoren i avisen.

Hvor ville du plassert pengene idag? Helgeland Sparebank eller Aker Solutions?

Voleon har redusert shorten sin med 2,2 millioner aksjer siden 28. april. Har 1,9 millioner igjen igår, og den er nok redusert videre i dag. Vi får se om de har tenkt å kvitte seg med den helt. Totalt 8,3 millioner shortede aksjer igjen. Hvis alle disse skulle "nulles" i løpet av 1-2 uker nå så går nok kursen mot 8 kroner kanskje, neppe mye mer. Så dette blir nok seigt fremover. Er nok bare oppkjøp som kan sende denne over 10 kroner igjen på kort sikt (1-3 mnd.)

Voleon Capital Management LP 19 mai 1 900 956 0,69%

Ville nok ha plassert pengene mine på Aker Solutions, vet ikke om det er lurt. Men med alle de dyktige folkene som jobber der har jeg stor tro på at de greier å tilpasse seg markedet. Tenker at der er en del prosjekter innen olje og fornybare som vil passere «decison gate» i løpet av sommeren som de vil ha gode muligheter på. Blir spennende å se når Breidablikk kommer.