𝐏𝐚𝐥𝐦𝐞-𝐝𝐫𝐚𝐩𝐞𝐭

Slettet bruker
18.02.2020 kl 19:06 1131

Etterforskerne har nå svært interessante spor og har kommet nærmere en løsning på Sveriges største drapsmysterium.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2020/02/18/195650330/svensk-patalemyndighet-har-hap-om-a-ta-ut-tiltale-i-palme-saken-for-sommeren
atnorhe
18.02.2020 kl 19:33 1119

He he. Etter 35-åri? Det må være en tilståelse i fra han som ble dømt frikjent,og deretter omtrent tilstod. Det finnes ikke noe nytt her som kommer frem med mindre de har en tilståelse sammen med tekniske bevis.
Slettet bruker
18.02.2020 kl 20:16 1101

"Etterforskerne har nå svært interessante spor og har kommet nærmere en løsning på Sveriges største drapsmysterium."

-----------

Iom. at dette har vært tåkelegging siden 1986 og at de knappest kommer til å tiltale sosialdemokratene m/fler for å ha arrangert Palmes teatermord, samt seg selv for å tåkelegge og dekke over, så får vi bare håpe de ikke finner seg en ny patsy som Christer Petterson og lar det være med denne komedien nå. De som ønsker å vite hva som faktisk skjedde kan lese boka til Claes Hedberg. Påtalemyndigheten i Sverige har ihvertfall ikke lenger noen som helst troverdighet.
Redigert 18.02.2020 kl 20:17 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.02.2020 kl 21:09 1083

Motivet for drapet er vel så interessant som hvem som stod bak. Men dette blir nok ikke oppklart mot denne sommeren eller senere
Redigert 18.02.2020 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.02.2020 kl 21:27 1076

Jeg har hørt at det var en av leifene våre som stod bak drapet for å frame Pettersson som skyldte penger for dårlig knark.
Slettet bruker
18.02.2020 kl 21:42 1066

Mordet er antageligvis utført av en amatør....
Ammunisjonen var helmantel og altfor kraftig. Hadde ikke prosjektilet truffet ryggraden til Palme og splintret denne, er det mest sannsynlig at kulen hadde gått tvers igjennom kroppen og Palme hadde hatt stor sjanse til å overleve.
En profesjonell drapsmann ville ikke gjort en slik tabbe med å bruke feil ammunisjon.

Er drapsmannen så en amatør er det sannsynlig at han er en lokal svenske.

Da er det to muligheter, det er en person som har et personlig nag til Palme eller en som er hyrt inn som drapsmann av noen som kan tjene på at Palme dør, altså et økonomisk motiv. Her vil Bofors kunne være en kandidat pga sin lukrative geskjeft innen våpenhandel.

En person med personlig nag til Palme vil antageligvis ha en såpass ustabil psyke at han neppe ville klare å holde kjeft og gå under jorden uten at noen ville fatte mistanke.
Da står vi igjen med at noen med sterke økonomiske interesser har hyrt inn en amatør, betalt denne noen millioner slik at han kan reise til et annet land og etablere seg der resten av livet. Eller vedkommende er likvidert av oppdragsgiver.


"På 1980-tallet ville India kjøpe tungt artilleri. Olof Palme hadde personlig tatt upp saken ved samtaler med daværende statsminister Indira Gandhi. Fra den svenske statens side hadde man også stilt opp med kredittstøtte samt med garantistøtte, dvs. at ordren skulle fullføres selv om India skulle havne i en væpnet konflikt.
Den indiske regjeringen hadde på et tidig stadium, allerede 1980, gjort klart at man ikke ville se noen mellommenn ved våpenhandler. Både 1983 og 1985 kom India tilbake og uttrykte sitt misnøye over at Bofors brukte mellomhender.
I siste forhandlingsomgang fantes to leverandører, Bofors og en fransk produsent. Ordren var verd 8,4 milliarder kroner. Den 14. mars 1986 besluttet den indiske regjeringen at ordren på 410 stykker Haubits 77B skulle gå til Bofors. Med anledning av Olof Palmes begravelse var den indiske statsministeren Rajiv Gandhi i Stockholm den 15. mars og overleverte den offisielle beskjeden.
Den 16. mars 1987 avslørte Sveriges Radios Ekkoredaksjon at Bofors hadde bestukket seg til ordren. Gjennom bankkontoen i Sveits hadde Bofors kunnet bestikke gunstige beslutningstagere i India. Bofors benektet at betalingene til et selskap i Sveits hadde noen samband med Indiaaffæren. Den 29. april ga utenrikshandelsminister Anita Gradin Riksrevisionsverket, RRV, i oppdrag å undersøke hvilke betalinger Bofors hadde gjort til utlandet.
Riksrevisjonsverkets rapport viste at Bofors hadde betalt ut minst 260 millioner kroner til et selskap i Sveits. Hovedinteressent i dette selskapet var en inder, W.N. Chadha, som hadde vært agent for Bofors i mange år. Til RRV oppgav Bofors at man hadde avviklet sine mellomhender i India i 1985.
Den 19. august 1987 besluttet aktor Lars Ringberg å innlede forundersøkning om bestikkelse. Denne utredning ble avsluttet i januar 1988. I India fikk bestikkelsesskandalen svært stor oppmerksomhet og anses å ha bidratt til at Rajiv Gandhi og Kongresspartiet tapte parlamentsvalget i november 1989.
Bofors-direktøren Martin Ardbo ble innkalt til rettergangen i India 1999, men møtte ikke."
https://no.wikipedia.org/wiki/Bofors
Redigert 18.02.2020 kl 21:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.02.2020 kl 21:55 1059

Hva med en ensom Ulv, med et ideologisk hat mot sosialdemokratiet, eller det som er blitt bedre kjent som Zverige?
Redigert 18.02.2020 kl 21:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.02.2020 kl 22:07 1049

Da er det nok en person med dårlig psyke ville jeg tro, og ville bli avslørt etter en stund...
Slettet bruker
18.02.2020 kl 22:19 1042

Tror de fleste vellykkede drap, begås av folk som er psykisk sterke psykopater. Og de aller fleste psykopater er rundt oss hele tiden.

Evnen til å planlegge godt og gjennomføringen skiller dem fra andre
Redigert 18.02.2020 kl 22:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.02.2020 kl 22:51 1021

"Bofors-India Howitzer-pistolavtalen for kjøp av 410 155mm kanoner ble signert 24. mars 1986. Den totale verdien av avtalen var 1,4 milliarder dollar og en produksjonskontrakt for nesten det dobbelte av beløpet, noe som gjorde den til den største kontrakten Sverige noensinne hadde inngått . Penger merket for utviklingsprosjekter ble viderekoblet for å sikre kontrakten og institusjoner ble forbigått. Opptil 10 millioner dollar i bestikkelser hadde blitt betalt da skandalen brøt ut. Til dags dato er det ukjent om mer ble betalt, slik kontraktmessig ble avtalt mellom Bofors og mellommennene. Det totale beløpet som skulle utbetales som bestikkelse var tre prosent som skulle betales over en periode med hver levering."
https://www.thenewsminute.com/article/exclusive-quid-pro-quo-between-rajiv-gandhi-and-olof-palme-bofors-payments-65621

En knapp måned etter drapet ble kjempekontrakten signert...den største kontrakten Sverige noensinne hadde inngått.
Var Palme i ferd med å stikke kjepper i hjulene for denne ville sterke interesser i svensk næringsliv bli svært skadelidende, mulig de ville gå dukken.
"Da Ardbo hadde kommet tilbake til Karlskoga med India-avtalen i lommen, heiste han et indisk flagg og kunngjorde at ikke bare avtalen ville anspore regionens økonomi, men ville sikre arbeidsplasser i flere tiår. "

Risk-reward1
19.02.2020 kl 09:05 988

"Lederen for Palmegruppen, sjefanklager Krister Petersson"
Morsomt! :)

Men får håpe de oppklarer dette snart

RR
Slettet bruker
19.02.2020 kl 10:34 972

For å undersøke i hvilken grad og hvordan Sveriges våpenhandler ble utført, hadde Olof Palme utnevnt en etterforsker ved navn Carl Fredrik Algernon. Han var i gang med en enmannsetterforskning da han falt foran et t-banetog i Stockholm klokka 17.54 15. januar 1987. Seks dager senere skulle han vært til avhør og i porteføljen hadde han dokumenter om politiets etterforskning i Bofors.
Av syv vitner som alle gjorde observasjoner mente fem Carl Algernon ble myrdet i Stockholms T-bane...
Porteføljen inkluderte notater på A5-papir og mindre notatpapir. Merknadene kunne absolutt ikke tolkes som et avskjedsbrev. Nasjonal krim grep umiddelbart merknadene fordi innholdet ble ansett som veldig følsomt for Bofors-etterforskningen. Carl Algernon hadde angivelig ingen planer om å begå selvmord heller. I stedet hadde han vurdert å trekke seg som inspektør og pensjonere seg. Til tross for dette ble saken snart avskrevet som en ulykke.

I løpet av sin siste dag i livet var Palme veldig opprørt etter et møte med Iraks ambassadør. Han hadde klaget på at den svenske våpenprodusenten Bofors tydeligvis hadde solgt våpen til Iran. Palme var selv involvert i en av Bofors betydelig større forretninger som gjennom den indiske regjeringens Rajiv Gandhi en ordre på 8,4 milliarder svenske kroner. Gandhis påstand var at Bofors ikke ville bruke bestikkelser. Men da Palme fikk vite at Bofors ulovlig eksporterte våpen til Iran, var han redd selskapet også hadde brukt bestikkelser i India. Og den mistanken viste seg berettiget. Det ble senere oppdaget at Bofors betalte flere millioner i bestikkelser gjennom godt betalte mellommenn. Disse mellommennene kan ha stått bak drapet. Palme kan ha truet med å trekke tilbake sin støtte til våpenhandelen.

I forkant av Olof Palme og Carl Algernon hadde nok et drap knyttet til våpenhandel forblitt uløst. Journalisten Cats Falck jobbet for Report. Hun fulgte et hett spor da hun i mai 1985 kjørte ned Hammarby-kanalen og ble tilfeldigvis drept av en venn. Den ble først tatt for en ulykke. Imidlertid ble det senere beskrevet som et sannsynlig drap etter at tidligere hemmelighetsstemplede dokumenter fra østtysk sikkerhetstjeneste Stasi ble offentlig. Ved Cats Falcks død skjedde det jevnlig smugling av våpen fra Sverige til Øst-Tyskland. Men det kommunistiske landet viste seg å være bare en mellomstasjon. Store mengder ammunisjon og våpen fra Bofors ble fraktet til Iran. Det var lenker til hemmelige våpenforsyninger koordinert av amerikanske hemmelige organisasjoner til fordel for den islamske nasjonen. Det var den såkalte Iran / Contras-avtalen.
Slettet bruker
19.02.2020 kl 15:11 940

1987 avslöjade Sveriges radio att Bofors mutat till sig ordern. Affären utreddes polisiärt i Sverige men utredningen lades ner i januari 1988.

Nu avslöjar indiska medier, däribland Times of India, att CIA undersökt affären och kommit fram att det var så gott som säkert att mutor utbetalades antingen direkt till indiska myndighetspersoner eller via mellanhänder för Haubits-affären.

Indiska medier har tagit del av en tidigare hemligstämplad rapport om den svenska inblandningen i mutskandalen. Där framgår det att svenska myndigheter uppskattade mutans storlek till 40 miljoner dollar.

”𝙎𝙩𝙤𝙘𝙠𝙝𝙤𝙡𝙢 𝙫𝙞𝙡𝙡𝙚 𝙧ä𝙙𝙙𝙖 𝙂𝙖𝙣𝙙𝙝𝙞 𝙛𝙧å𝙣 𝙥𝙧𝙤𝙗𝙡𝙚𝙢𝙚𝙣 𝙨𝙤𝙢 𝙙𝙚𝙣 𝙨𝙫𝙚𝙣𝙨𝙠𝙖 𝙡ä𝙘𝙠𝙖𝙣 𝙨𝙠𝙖𝙥𝙖𝙙𝙚 𝙤𝙘𝙝 𝙉𝙤𝙗𝙚𝙡 𝙄𝙣𝙙𝙪𝙨𝙩𝙧𝙞𝙚𝙨 (𝙨𝙮𝙛𝙩𝙖𝙧 𝙥å 𝘽𝙤𝙛𝙤𝙧𝙨 𝙢𝙤𝙙𝙚𝙧𝙗𝙤𝙡𝙖𝙜 𝙧𝙚𝙙. 𝙖𝙣𝙢.) 𝙫𝙞𝙡𝙡𝙚 𝙪𝙣𝙙𝙫𝙞𝙠𝙖 𝙚𝙩𝙩 å𝙩𝙖𝙡 𝙛ö𝙧 𝙢𝙪𝙩𝙗𝙧𝙤𝙩𝙩. 𝘽å𝙙𝙖 𝙨𝙞𝙙𝙤𝙧𝙣𝙖 𝙨𝙖𝙢𝙖𝙧𝙗𝙚𝙩𝙖𝙙𝙚 𝙙ä𝙧𝙛ö𝙧 𝙞 𝙚𝙩𝙩 𝙪𝙥𝙥𝙡ä𝙜𝙜 𝙛ö𝙧 𝙖𝙩𝙩 𝙝å𝙡𝙡𝙖 𝙙𝙚𝙩𝙖𝙡𝙟𝙚𝙧𝙣𝙖 𝙤𝙢 𝙪𝙩𝙗𝙚𝙩𝙖𝙡𝙣𝙞𝙣𝙜𝙖𝙧𝙣𝙖 𝙝𝙚𝙢𝙡𝙞𝙜𝙖. 𝙎𝙩𝙤𝙘𝙠𝙝𝙤𝙡𝙢 𝙗𝙡å𝙨𝙩𝙚 𝙨𝙚𝙙𝙚𝙧𝙢𝙚𝙧𝙖 𝙖𝙫 𝙢𝙪𝙩𝙪𝙩𝙧𝙚𝙙𝙣𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣”, står det att läsa i CIA-rapporten, enligt indiska medier.

I CIA-rapporten står det även att svenska myndigheter gjorde ”ett halvhjärtat försök” att gå till botten med mututredningen.
”𝙎𝙫𝙚𝙧𝙞𝙜𝙚 𝙝ä𝙫𝙙𝙖𝙙𝙚 𝙖𝙩𝙩 𝙢𝙖𝙣 𝙞𝙣𝙩𝙚 𝙡𝙮𝙘𝙠𝙖𝙩𝙨 𝙨𝙥å𝙧𝙖 𝙪𝙩𝙗𝙚𝙩𝙖𝙡𝙣𝙞𝙣𝙜𝙖𝙧𝙣𝙖 𝙫𝙞𝙖 𝙨𝙘𝙝𝙬𝙚𝙞𝙯𝙞𝙨𝙠𝙖 𝙗𝙖𝙣𝙠𝙠𝙤𝙣𝙩𝙤𝙣, 𝙚𝙛𝙩𝙚𝙧 𝙖𝙩𝙩 𝙢𝙖𝙣 𝙜𝙟𝙤𝙧𝙩 𝙚𝙩𝙩 𝙝𝙖𝙡𝙫𝙝𝙟ä𝙧𝙩𝙖𝙩 𝙛ö𝙧𝙨ö𝙠 𝙞 𝙖𝙩𝙩 𝙛å 𝙨𝙘𝙝𝙬𝙚𝙞𝙯𝙞𝙨𝙠 𝙖𝙨𝙨𝙞𝙨𝙩𝙖𝙣𝙨”.
https://www.expressen.se/nyheter/cia-dokument-visar-nya-uppgifter-om-bofors/
kokkohill
19.02.2020 kl 15:38 932

Tipper det er Lisbeth Palme som gjorde dette , som regel er det ektefellen . Hun har slått en bløff og kommet unna med det....
cinet
19.02.2020 kl 18:30 911

Skandiamannen, Stig Engstrøm , har vært død siden 2000. Da er det plutselig ikke hold i alle konspirasjonesteriene til "sossene". Engstrøm var "bare" en vanlig svensk taper. Han var tilsted og gav "førtsehjelp" til Palme, og ble ikke mistenkt... Litt av en etterforskning....
Inngangen
19.02.2020 kl 19:54 884

Først meldes det om svært interessante spor.
Så plutselig skal hele saken legges død.
Fikk noen bråplutselig kalde føtter og måtte legge saken død fortere enn svint, før eventuelle opplysninger skulle fremlegges.....Sveriges største coverup?

Jeg har fått med meg bl.a. Anders Björkman, Claes Hedberg, Henning Witte, Ole Dammegård og diverse dokumentarstoff over noen års halvt-øye-på-saken. Her handler det ikke bare om en morder, men hvem som stod bak et omfattende snuskespill hvor Estonia-sprengningen fullt mulig inngår.

En av Björkmans bloggposter:
http://heiwaco.tripod.com/opestonia.htm
Redigert 19.02.2020 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
19.02.2020 kl 21:08 866

Estoniasprengingen?
Slettet bruker
19.02.2020 kl 23:40 843

"Jeg har fått med meg bl.a. Anders Björkman, Claes Hedberg, Henning Witte, Ole Dammegård og diverse dokumentarstoff over noen års halvt-øye-på-saken. Her handler det ikke bare om en morder, men hvem som stod bak et omfattende snuskespill hvor Estonia-sprengningen fullt mulig inngår."

---------

Da begynner du å få innsikt i hva som skjedde i virkeligheten ja. Synd ikke så mange andre vil sette seg inn i dette. "Sverige ville rystes i sine grunnvoller om sannheten kom frem" uttalte Hans Holmer, det utsagnet var ikke tatt ut av lufta. Ja Estonia spregningen er koblet inn i dette også og søkelys burde vært satt på den store NATO øvelsen som foregikk i området, samt hvorfor det var så viktig å forby tilgang til vraket. Uansett mange som visste mye om Palme-saken ble likvidert på Estonia. I tillegg til f.eks. legen som foretok obduksjonen av den kroppen som angivelig skulle være Palme, samt kona hans som beleilig begge begikk "selvmord"...! En behøver ikke engang være konspiratorisk innstillt for å se at Palme saken ihvertfall ikke er som offisielt fremstilt. Desverre gidder ikke så mange å sette seg inn i sakene slik som Claes Hedberg : https://www.youtube.com/watch?v=-V5AIcVsOG8
Redigert 19.02.2020 kl 23:41 Du må logge inn for å svare
cinet
19.02.2020 kl 23:51 835

Palme ble skutt av «vitne» medel svendson. Hele Sverige ønsket at dette skulle være noe veldig spesielt, men en rekke internasjonale konspirasjonsteorier. En skandaløs etterforskning, ledet av gjeng surrekopper.
Skandimannen var en vanlig svensk loser. Hvordan var det mulig å overse dette supervitne? Som enken sa, han hatet palme like mye som alle andre, utenom sossene...
Slettet bruker
20.02.2020 kl 00:02 829

"Som enken sa"

------------

Hun var med på skuespillet og pga fullstendig mangel på empati så bidro hun til å få fengslet patsyen Christer Petterson (som forøvrig ikke var den opprinnelige tiltenkte patsyen). Hun viste godt hvor aids-Olof oppholdt seg, men alt for å opprettholde fasaden.
Slettet bruker
20.02.2020 kl 00:19 812

Fluefiskeren skrev Estoniasprengingen?
.
Redigert 21.02.2020 kl 13:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.02.2020 kl 00:21 812

Interviewer: Is there anything in common with the murder of
Olof Palme, the shooting down of the DC-3, and the “Estonia”
disaster?
Jallai: Yes, Sweden’s secret dealings with NATO.
https://www.jallai.se/wp-content/uploads/2012/04/Kaupmees-interview-with-Jallai.doc.pdf
👀
Inngangen
20.02.2020 kl 00:39 805

Mener jeg har lest at det skal ha vært borti 100 (muligens 80) politifolk om bord på Estonia og jeg tror nesten sikkert at det er i Björkmans skriverier jeg har det fra.
Anders Björkman har skrevet veldig mye om skipets oppbygning/konstruksjon og dets manglende evne til å synke fort på naturlig vis (luftlomme). Det bør ikke råde noen tvil om hans kunnskaper på dette feltet og det oppdager man ved å begynne å lese.
Redigert 20.02.2020 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.02.2020 kl 01:42 794

"Hvor var "aids-Olof" ?"

---------

Det vet jeg ikke, men det visste nok helt sikkert Lisbeth. Men om jeg skal spekulere vil jeg tro at Frankrike, muligens Sveits ville være en bra gjetning. Men akkurat det, er bare synsing fra min side.

Jeg husker godt hvor jeg var da jeg på natta fikk vita at Palme skulle være drept, jeg hadde kommet fra kveldsvakt og som vanlig ikke fått rotet meg i seng ennå. Siden har jeg fulgt mye med på saken, men de første 20 årene var det jo ikke mye vettig å finne i den informasjonen som var tilgjengelig. Noe som også var intensjonen, å spille ut både Kurder-spor, Bofors-spor, enslige ulver-spor, ja i det hele tatt tåkelegge hva som faktisk hadde utspillt seg. Hva som etter meget lang tid fikk meg til å innse at her mørkela noen med vilje, var da jeg fikk rede på at obduksjonsrapporten ble hemmeligstemplet, samt at legen som først undersøkte liket og kona hans plutselig fant ut at de skulle begå kollektivt selvmord og at det ikke fantes interesse for å grave noe i det, men bare tyste det ned. Etter som en da leser mer og mer, da spesielt Dammegårds Statskupp i slow motion og siden Claes Hedbergs bok, så blir verden mer og mer skremmende, for ikke bare i Sverige, men mange andre steder så er det en kriminell elite som styrer og demokratiet og rettsstaten, ja det er en illusjon og et skuespill. Til sammenligning gikk storfiskene (profittørene og koloboratørene) fri her i landet etter krigen, mens småjentene som hadde fallt for kjekke tyske vernepliktige, ja de fikk gjennomgå, go figure... Et kvalmende skuespill det rettsoppgjøret. Langelands forbudte bøker belyser svineriet som foregikk bra.
Slettet bruker
23.02.2020 kl 07:50 683

"Anders Björkman har skrevet veldig mye om skipets oppbygning/konstruksjon og dets manglende evne til å synke fort på naturlig vis (luftlomme). Det bør ikke råde noen tvil om hans kunnskaper på dette feltet og det oppdager man ved å begynne å lese."

Har ikke dette blitt greit forklart med viftekanalene?
Det holder å lese konklusjonen i rapporten.side 7 og 8

https://www.tuhh.de/t3resources/ssi/Veroeffentlichungen/2008/ResearchProject2008KruegerKehren.pdf


"Det bør ikke råde noen tvil om hans kunnskaper på dette feltet og det oppdager man ved å begynne å lese."

Han hevder jo også at atomvåpen ikke eksisterer. Tror du på det også?
http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm
Redigert 23.02.2020 kl 08:10 Du må logge inn for å svare