Hydro og momentum.

eivind37
NHY 19.02.2020 kl 12:23 3296

Det virker som om Hydro er totalt uforutsigbar. At det har vært store uheldige hendelser er vel de fleste klar over. Dagens kurs på under 30 kr pr aksje stemmer lite med virkeligheten, da Norsk Hydro er et solid selskap og en stor markedsaktør. Hydro har tatt grep for fremtiden og det "grønne skifte" vedr sertifisering på aluminium. VIdere har de gjort grep vedr kraftpris på produksjon slik at den er forutsigbar. Å spå veien videre for Hydro virker omtrent umulig, da aksjekursen virker vilkårlig og høyst uforutsigbar. Tidligere var Hydro en folkeaksje som var mer eller mindre forutsigbar. Aksjen er en av de mest solgte og har høyt momentum, men er særs uforutsigbar, og synes til tider grunnløs. Annlegget i Brasil er oppe og går for fullt etter embargoen er løftet, men likevel er kursen særdeles lav. Er det noen som har en plausibel forklaring på kursutviklingen?
Redigert 20.01.2021 kl 18:39 Du må logge inn for å svare
Crom
21.02.2020 kl 10:29 3017

Virker som Hydro følger aluminiumsprisen en del, men det er ikke helt regelmessig. I det siste så har Hydro vært følsom for nyheter angående Coronaviruset, da lavere aktivitet i Kina kan tenkes å føre til et større overskudd av aluminium. Ettersom verdensøkonomien er ventet å ha relativt dårlig utvikling i år pga. viruset, og fordi aluminium som helhet tilsynelatende ikke er et tydelig vekstmarked, så er nok også Hydro en aksje finansmarkedet er avventende til.

Er ellers enig i at akjsekursen i et dagsperspektiv er nokså uforutsigbar.
eivind37
21.02.2020 kl 12:14 2932

Jeg synes jo Norsk Hydro som objekt er ganske interessant. Det er en syklisk aksje, og ser man på syklusen så ligger den nå i bunn. Mange er lei uforutsigbarheten og uhendige omstendigheter og går ut, eller velge å sitte short. Tidligere når denne aksjen har vært i samme situasjon, og det begynner å bli stille rundt aksjen, så er det igrunn et tydelig inngangstegn for å sitte langsiktig. Norsk Hydro er et solid norsk kvalitetsselskap. Mange glemmer det For min del sitter jeg langsiktig, og tar det helt med ro. Hadde jeg vært urolig så hadde det nok blitt cut loss for min del. Jeg er IKKE bekymret, men skjønner at mange blir lei av uforutsigbarheten.
isaach
21.02.2020 kl 14:02 2829

Coronaviruset har hatt liten påvirkning på kursen.Hydro fallet kom mye før.Hovedproblemet er dårlig lønnsomhet-et fundamentalt problem.Selv med en skyhøy dollarkurs og litt svak aluminiumspris klarer selskapet ikke å tjene penger.Nå er en del av forklaringen bilsalget.Hydro synes å være veldig avhengig at tyske biler selger godt.Trumps vedvarende trussler om toll på tyske biler svekker aksjekursen ganske betydelig.
Man kan håpe at selskapet klarer å bygge opp sin virksomhet rundt resirkulerte produkter til bygningsindustrien og at effektiviseringen i selskapet kan få fart på kursen.
Crom
21.02.2020 kl 15:08 2750

Fallet ned til 30 kom før viruset ja, men svingningen de siste ukene har fulgt virusnyhetene en del. Er et problem også for hydro når det ble holdt virusstengt på bilfabrikker i Sør Korea og Kina. Kan jo tenkes noe aluminiumsverk i Kina også har måttet holde ekstra stengt, men det har vært lite i nyhetene om det, noe som kan ha påvirket psykologien i aksjen. Ellers enig i at USAs handelskrig og tolltrusler også rammer, med dette har også vedvart en stund nå. Men ja, det er et problem for Hydro at tysk bilindustri går relativt dårlig for tiden, og muligens taper terreng til konkurrentene.
halvpris
21.02.2020 kl 18:29 2597

Petter Winther
Bedring for tysk industri
For makroøkonomene har de foreløpige PMI-indeksene fra Europa, og spesielt de tyske, vært et av ukas høydepunkter å se frem til.

Til tross for koronaviruset overrasker tallene på den positive siden.

Den sammenstilte PMI-indeksen for Tyskland faller til 51,1 i februar, mot et ventet fall til 50,7.

Bak hovedtallene skjuler det seg en utvikling som er enda mer oppløftende. Det er industrien som har senket veksten i tysk økonomi det siste året, og PMI-indeksen for industrien traff en foreløpig bunn i september i fjor.

Siden da har indeksen steget, og denne utviklingen fortsetter i februar. Indeksen stiger til 47,8 poeng og overrasker stort på oppsiden. Dette er det høyeste nivået siden februar i fjor.

PMI-indeksene følges tett av økonomer verden over, fordi de har vist god evne til å fange opp skift i økonomien på et tidlig stadium. Indeksene er basert på spørreundersøkelser blant innkjøpssjefer, og et tall over 50 indikerer vekst i økonomien.
ABC123
28.02.2020 kl 11:12 2008

Aksjen synker lavere og lavere - er utsiktene virkelig så dårlige framover? Er det noen fare for konkurs, eller er dette mest av alt bare korona-frykt? Tidenes kjøpsmulighet?
isaach
28.02.2020 kl 13:25 1910

Hydro går nok ikke konkurs,i tilfelle går de fleste selskapene dukken.Tror ikke på noe snarlig,varig rekyl.Hvis Sanders blir nominert vil ikke det hjelpe særlig på kursene...
roenbjo
05.03.2020 kl 09:11 1529

Noen kjøpte 23 mill aksjer i går etter stengetid, noen som vet noe?