GOLDMAN ADVARER : RISIKOEN FOR KORR. ER HØY 😱

Vampyren
KORR 20.02.2020 kl 22:05 559

Aksjemarkedet i USA faller tilbake torsdag, og årsaken er ny koronavirusfrykt.

Flere aksjer har slått nye rekorder den siste tiden, men nå kommer Goldman Sachs med en advarsel:

- Den nærmeste tiden tror vi at det er stor risiko for at koronaviruet vil påvirke selskapers inntekter, og dette kan være undervurdert i dagens aksjepriser. Dette kan bety at risikoen for en korreksjon er høy, sier sjefstrateg Peter Oppenheimer, ifølge Marketwatch.

Historien har imidlertid vist at virusutbrudd, som Sars-utbruddet i 2003, bare gir midlertidig tilbakegang for markedene. Men Goldman Sachs påpeker at Kinas økonomi er seks ganger større nå enn dengang.

Apple var første selskap ut, på mandag, med å varsle resultatnedgang i andre kvartal som følge av koronovirusproblemene. I dag fulgte Procter & Gamble etter:

Procter & Gambles (PG) resultater i Kina og for gruppen i perioden januar til mars vil bli vesentlig påvirket på topp- og bunnlinjen på grunn av koronavirusutbruddet i Kina.

Det sier drifts- og finansdirektør Jan Moeller i forbindelse med CAGNY 2020-konferansen torsdag, ifølge en børsmelding fra selskapet.

Også luftfartsorganisasjonen IATA varslet i dag en nedgang i flytrafikken i 2020, mest i Asia, men også globalt.
Redigert 19.01.2021 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
Vampyren
21.02.2020 kl 07:52 470


KINA: KORONAVIRUSETS NEGATIVE EFFEKT BEGYNNER Å KOMME TIL SYNE

Oslo (TDN Direkt): Koronavirusets negative innvirkning på direkte utenlandske investeringer i Kina begynner å komme til syne og vil forverres i februar og mars.

Det uttalte Zong Changqing, en representant for Kinas handelsdepartement på fredag, ifølge Reuters.

Changqing kom ikke med noen prognoser på utsiktene for direkte utenlandske investeringer.

De fleste utenlandske selskaper som opererer i Kina vil gjenoppta produksjonen i slutten av februar, ifølge representanten.

Departementet lover å fortsette å utvide utenlandske selskapers tilgang til det kinesiske markedet.

En annen representant, Li Xingqian, uttalte at Kina håper at andre land ikke vil innføre overdrevne handelsrestriksjoner på grunn av viruset.

Kinas eksport og import vil også falle betydelig i januar og februar som følge av koronaviruset, uttalte det kinesiske handelsdepartementet fredag, og legger til at flere tiltak som skal støtte selskapene vurderes.

"Utbruddet har gitt alvorlige utfordringer for Kinas nåværende utvikling av utenrikshandel," sa Li Xingqian, direktør for det kinesiske handelsdepartementet, på en nyhetskonferanse, ifølge Reuters.
omans
21.02.2020 kl 08:01 431

Jeg tror alle skjønner at det vil påvirke fra Kina februar og mars. Men i slutten av mars er viruset borte iflg ekspertise fra Kina.

Markedet ser ofte 6mnd fremover i mange tilfeller, og kan etter hvert prise litt inn q2 recovery fra virus effekten.

Det vil alltid være turbulens ved testing mot ATH'er, det er gått snart 2mnd siden utbruddet og viruset er på hell.

Så mulig en snart kan begynne å se på dette som laggende indikator. Snart skal jo alle som har blitt satt på vent begynne å ta igjen det tapte.

Det vil i markedet alltid være noe å bekymre seg for, og følelsene styrer for mange. Bull markedet stiger på bekymringer og dør på euforia.