Krona stuper og ingen av ekspertene skjønner hvorfor


Eller rettere sagt, så tør de ikke. Det er vel kun Spetalen som har uttalt seg om den egentlige årsaken.

Verdien på valutaen settes av markedet. Det handler om tillit, jo større tillit markedet har til valutaen, jo mer attraktiv blir den, og jo høyere prises den.

Hvis markedet synes rammevilkårene er gode og stabile, og derfor ser større oppside og økonomiske muligheter her enn andre steder, og ikke minst har tro på den politiske styringen av landet, ja da vil valutaen stige i verdi.

Problemet nå er at rammevilkårene har blitt for dårlige og alt for ustabile, og tilliten til den politiske styringen er det så som så med, nå som de politiske partiene kappes om å ha den mest selvdestruktive politikken. Folk tør omtrent ikke å kjøpe seg ny bil lenger, fordi de ikke vet hva politikerne vil finne på i morgen, så uforutsigbare har rammevilkårene blitt.

Majoriteten av befolkningen er i realiteten trygdet, selv om mange kanskje har en flott arbeidstittel i offentlig sektor, og det importeres hvert år nye navere i et antall som utgjør en norsk småby, samtidig som veksten i offentlig sektor heller ikke ser ut til å avta.

Staten utgjør nå 59% av landets økonomi. Vi nærmer oss Sovjet-nivå, hvis den svarte økonomien i Sovjet medregnes.

Selv med en totalbeskatning som nærmer seg 100%, og enorme oljeinntekter, så går statsbudsjettet nå i minus.

Politikerne øser ut milliarder til det ene fantasiprosjektet dummere enn det andre i utlandet.

Byråkratiet har vokst seg så stort at det kveler tiltakslysten og dreper verdiskapningen.

Og politikerne snakker nå om å avvikle oljeindustrien, og erstatte den med grønne arbeidsplasser som ingen ser ut til å vite hva egentlig er. Men alle skjønner innerst inne at dette blir dyrt, og at det er norske arbeidere i privat sektor som skal betale for det, gjennom ennå høyere beskatning enn i dag.

Derfor har krona falt.


lønnsveksten til daukjøttet i det offentlige bare fortsetter å vokse uten kontroll. kun et spørsmål om tid før hele systemet kollapser

bare å begynne planleggingen av flykten fra den siste sovjet-staten aka mafiastaten i molboland før man blir ranet for alt man eier

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/MRkpMJ/statlige-lederloenninger-fortsetter-aa-vokse


Veldig kort oppsummert så ser man at borgerlig side som har styrt i flere år ikke har gjort noen spesielt god jobb.
Samtidig ligger det an til at de skal miste makten til noe som er veldig mye værre.
Hva skal man så ha tillit til?
Ranudo
21.02.2020 kl 10:13 1274

Hint : Kig på den svenske krone. Det er stort set samme historie - måske bare lidt værre! 😭
kaktus
21.02.2020 kl 10:28 1247

Glad mine lader er fylt med gull & sølv.
Karybdis
21.02.2020 kl 11:11 1194

Dessverre, spot on det der trippel seven.
Norsk politikk trenger sannsynligvis en viss krise som kan føles litt på kroppen; mulig det vil hjelpe litt på gangsynet; sikkert bra for miljøet også.
Erna har blåst opp offentlig sektor.
Det er blitt en arena for blåruss-karriere,
høye lederlønninger, offentlig er mer og
lønnsledende, ingen konkurranse; alle
omstillinger er blitt lekegrind for dyre kon-
sulenter og enda mer lederbyråkrati og
enda flere ledernivå og reelt ingen rasjo-
nalisering og effektivisering- bare samlet økende
byråkrati og mer avstand mellom ledelse
og brukere av disse tjenester; a vicious
cycle; helt ute av folkelig styring.
Men, som du 777 antyder, kan fort de mest alvorlige og irreversible konsekvenser av lang tids politikk relateres til helt andre områder.
hogan
21.02.2020 kl 11:29 1168

Bilsalg kraftig ned i Kina det er vel ikke bra for Tyskland, lokomotivet i euro sonen.
Da skal sikkert euroen en del opp nu.
hogan
21.02.2020 kl 11:31 1163

Dollar og Euro to fredede valutaer valutaer som ikke trenger å bevise noe som helst
.777.
21.02.2020 kl 13:08 1084

« Hva skal man så ha tillit til?»

Nettop, hva skal man ha tillit til... denne regjeringen har vært en katastrofe for norsk næringsliv, spesielt for småbedriftene som står for det aller meste av eksisterende og nye produktive arbeidsplasser i landet.

De vant valget to ganger på rad med lovnader om satsing på norsk eierskap og private arbeidsplasser, samt krig mot byråkratiet. I regjering har de levert det stikk motsatte. Masse nytt og unødvendig byråkrati, kostbare og mislykkede reformer, mye høyere formuesskatt på næringseiendom, og masse nye ekstra avgifter til småbedriftene. Det kan ramses opp i det vide og det brede, men nedleggelsen av Rygge flyplass oppsummerer i grunn denne høyreregjeringen ganske greit.

Og snart er det APs tur igjen, i denne evigvarende stolleken mellom AP og Høyre som kalles for demokratiet. Partiet som ikke har fantasi til å love velgerne noe annet enn ennå mer skatt, og tenk at så er folk faktisk så møkk lei at de kommer til å stemme på dem, altså for å få mer skatt, og det selv om de ikke liker partilederen engang.

Så ja, hva skal man ha tillit til, og hvilken fremtidstro har man egentlig her, nå som alt som er verdiskapende skal strupes ytterligere de kommende årene, slik at EU og FN imponeres nok til at de oppretter noen nye skattefrie stillinger til politikerne våre.

Vi trenger en stopp i oljeinntektene, slik at vi får en enorm kollaps i økonomien.
30-40 % av butikkene vil gå konkurs, massiv arbeidsledighet og masse usikkerhet.
Først da får vi vekk slike fanatiske dritt partier, og folk får troa på fremtiden i Norge igjen
.777.
21.02.2020 kl 13:17 1057

Edle metaller har vært en vanvittig god hedge mot kronestupet. Når gullet nå koster kr 15.000.- pr oz så forteller det litt om tragedien som har utspilt seg med norske kroner.

Problemet er at man får det ikke igang igjen når det først har stoppet opp.

Og bra skrevet 777!

At alle partier bortsett fra FRP nå driver å overbyr klimafanatikerne med dustetiltak som globalt ikke kan bety noenting er veldig rart, finnes det ikke lenger noen voksne som kan sette ned foten? Sånn at vi kan få klimatiltak som gir global effekt og samtidig tar vare på næringslivet og inntektene våre. Et parti som høyre bør være det første til å tenke på næringslivet.

Det er jo så ekstremt mange eksempler på ting som ikke henger sammen, men bare fra i dag, riktig nok kun fra EN by: i Moss i dag så er det en avis som skriver om at kommunen vil erklære klimakrise, mens den andre avisen skriver om at bussprisene skal øke fra 30 til 40 kr billetten. Hva er det de prøver å få til?

Er ikke resepten å stemme på Venstre, Krf, MDG, rödt, SV og AP ?
Da får vi flere importert til NAV, dette er en fest uten like som aldri tar slutt.
SV sier at alle blir rike av å holde på slik så jeg tror at dette stemmer.
Hva gjör det vel om vi eksporterer noen kroner tilbake til ferieparadisene til allahjalla ?
Som ApeRobert sier vi må väre rause.
Redigert 21.02.2020 kl 13:39 Du må logge inn for å svare
.777.
22.02.2020 kl 08:25 896

Siste nytt fra ekspertene: korona viruset har skylda. Jada.

Og spådommene fremover er som vanlig at krona skal styrke seg, det har de jo spådd siden dollaren kostet 6 kr.

https://www.dn.no/makrookonomi/makrookonomi/kronekursen/dollar/kronen-svekker-seg-bratt-dette-handler-om-koronaviruset/2-1-760281
Framtia
22.02.2020 kl 08:36 874

...legg til 6 timers arbeidsdag, så dekker du d meste🤔
.777.
22.02.2020 kl 11:10 771

På andre siden av dammen har Putin the puppet master innsatt sin sprellemann i det hvite hus. Kjempebabyen med de bittesmå hendene, den oransje orangutangen, dummeste presidenten ever, ifølge Norges fremste eksperter.

Dommedagsprofetiene var mange og skremmende. Hvis amerikanerne var gale nok til å stemme frem denne rasistiske psykopaten, så ville skattelettene hans ødelegge den amerikanske økonomien fullstendig, og om ikke vi alle ville blitt utslettet av at han satt og fomlet med atomknappen, så ville garantert dollaren komme til å krakken og verdensøkonomien kollapse.

Nå i etterpåklokskapens lys, med 7 millioner flere amerikanere i jobb, den første reallønnsveksten på over femti år, børser som stadig setter nye rekorder, og en kruttsterk dollar, er advarslene fra Norges fremste eksperter klinkende klare: amerikanerne må ikke finne på å velge denne løgnaktige idioten på nytt, det vil få katastrofale følger!

Amerikanerne trenger nå en ansvarlig demokratisk president som ikke er redd for å detaljregulere økonomien og øke skattene, en som kan gjenoppta demokratibyggingen i Midtøsten, og få USA med i Paris-avtalen igjen.
tradde
24.02.2020 kl 16:51 484

Ikke så vanskelig å få flere i jobb når en øker budsjettunderskuddet og gir skattelettelser. Samme strategien ble brukt i Tyskland i 30-årene. Funket flott i begynnelsen...
.777.
28.02.2020 kl 21:33 353


Sterk-pasientene har tatt kontroll over asylet. Markedets tilbakemelding på siste offentlige uttalelser derfra:

Kr 9,41 for en dollar.
.777.
28.02.2020 kl 21:57 320

Når det har klikka fullstendig for de som tror de vet best, så er det jo ikke første gangen i verdenshistorien at det skjer. Vi kan altså lære noe av historien, hvis vi vil.

Det har jo levd noen glupinger før i tiden også, en av dem var Thomas Paine som i 1776 skrev Common Sense (Sunn Fornuft), som i ettertid har fått mye av æren for den amerikanske frigjøringskrigen, i innledningen skrev han:

Some writers have so confounded society with government, as to leave little or no distinction between them; whereas they are not only different, but have different origins. Society is produced by our wants, and government by our wickedness; the former promotes our happiness possitively by uniting our affections, the latter negatively by restraining our vices. The one encourages intercourse, the other creates distinctions. The first is a patron, the last a punisher.

Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is but a necessary evil; in its worst state an intolerable one.

Resten kan du lese her:

https://oll.libertyfund.org/pages/1776-paine-common-sense-pamphlet

En annen gluping var Frederic Bastiat som i Economic Harmonies skrev:

“When misguided public opinion honors what is despicable and despises what is honorable, punishes virtue and rewards vice, encourages what is harmful and discourages what is useful, applauds falsehood and smothers truth under indifference or insult, a nation turns it's back on progress and can be restored only by the terrible lessons of catastrophe.”

Og det er vel egentlig der vi står i dag...og da går det nødvendigvis som det må gå med valutaen vår...