-- Så mye penger på klimaforskning når de allerede har fasiten?


Hvorfor skal det brukes så mye penger på klimaforskning når de allerede påstår at de har fasiten?

Spør for en venn.
Fradrag
21.02.2020 kl 22:12 993

Det brukes ekstremt lite penger på klimaforskning kontra oljeutvinning.
Luna
21.02.2020 kl 22:14 983

Fasiten er helt klar, ja!
Menneskeskapte klimaendringer er den største trusselen vi står ovenfor. Du synes ikke det da er verdt å bruke penger på å holde øye med akkurat hvor ille det er? Om endringene akselerer så fort at vi snakker om tiår og ikke hundreår? Om det finnes flere feedbackloops og triggerpoints som har blitt nådd, eller snart blir nådd?
Om det er noe mer vi kan og bør gjøre for å bremse effektene? Hva vi bør gjøre for å forberede oss på effektene som kommer? Er det noe vi kan gjøre for å reversere oppvarmingen, eller bremse skadene som kommer? Hva skjer med havstrømmene? Hvordan påvirkes fisket og skalldyrene?
Tiner permafrosten raskere enn antatt og hva vil det si for den videre oppvarmingen siden det utløser nye klimagasser? Betyr tining av permafrost at vi bør stanse brenning av fossile brennstoff enda raskere og la olje, kull og gass bli i bakken?
Dette er livsviktige spørsmål! Hver desimal teller.
Vi vet at vi er fucked. Nå gjelder det å få raskest og best mulig oversikt over hvor fucked vi er og hvor fort det hele vil gå til helvete.
De siste prognosene viser vel mellom 3 og 5 graders gjennomsnittlig global oppvarming. Hver desimal over 1,5 øker katastrofen eksponensiellt.

MDG er rasister mot eget folk.
De har smittet mange naive unge dumme politikere.
Erna er smittet og hele politikerforakten mot hysteriet må få bort sånne folk fort,de er farligere enn djevelen.
Norge har mistet demokratiet for 20 år siden.
livecnn
21.02.2020 kl 22:35 947

Det er evig liv , eller retten til å ikke bli tatt av dage det handler om.... tro eller dø i stynden....eller betal avlat til..

Lurt blir du uansett.....

Det brukes ikke penger på oljeutvinning, det tjenes😉
Men det er kanskje pengetjening, eller pengeinnkreving, som er målet med klimaforskningen også?

Virker litt sånn.
oivindl
22.02.2020 kl 09:58 824

"MDG er rasister mot eget folk."

Er det mulig å være rasist mot eget folk også nå?
Kanskje på tide å stanse forskning på klima og heller ta opp igjen den gode gamle "raseforskningen"
nima
22.02.2020 kl 09:59 822

Klimahysteret er blitt big bisnis, Alle skal tjene penger på hysteriske folk. Hvor mange år var det snakk om da Al Gore reiste rundt og spådde jordas undergang ? Skjedde det ,nei ! Hvor mange millioner tjente han på sine reiser ? Nå er det Greta Thunberg sin tur, politikerne er trollbundet og har sluttet å tenke klart ( det har de forresten aldri gjort ) Det var snakk om at regnskogen i Amasonas var verdens lunge og den måtte vi ta vare på, hva skjedde ? Norge har sendt flere milliarder til dette og hva skjer, det hugges som aldri før, snakk om å bli ført bak lyset. Nå er det Rot i vatnet som skal berge oss , klarer han å tenke fornuft, neida han er like gal som alle andre med sitt klimahysteri. Nå er det en ting som står i hodet på politikerne, dra mest mulig penger ut av folket, slik at de kan skaffe seg jobber ut i verden og tjene sine millioner. De tenker vel til helvete med folket jeg har en god jobb.
oivindl
22.02.2020 kl 10:00 819

"Men det er kanskje pengetjening, eller pengeinnkreving, som er målet med klimaforskningen også?"

Vil det si at den i så fall blir like ille som oljeutvinning? :-)
oivindl
22.02.2020 kl 10:03 812

"Nå er det en ting som står i hodet på politikerne, dra mest mulig penger ut av folket, slik at de kan skaffe seg jobber ut i verden og tjene sine millioner."

Ja, og da er det jo fornuftig å kvitte seg med oljeutvinningen, for der har det jo ikke vært penger å tjene.

Er du seriøs? MDG politikere jubler over at fødselstall i Norge er lave, samtidig som at de er for økt innvandring.
Når man i tillegg vil ruinere norsk økonomi for symbol politikk, tvinge folk til å bo sentralt og ikke ha bil osv så kan man vel kalle de det?

Det artige er at forbruk øker med stigende lønn. Politikere har høyere lønn enn folk flest. Da har de også høyere forbruk.

Om ikke folk skjønner dette så vennligst la være å stem.
oivindl
22.02.2020 kl 13:05 722

"Når man i tillegg vil ruinere norsk økonomi for symbol politikk, tvinge folk til å bo sentralt og ikke ha bil osv så kan man vel kalle de det?"

Tror du skal ta en kikk på rasismebegrepet en gang til.
Men om du mener at all politikk du er uenig i, er rasisme, så må du jo gjerne det.

Vi går nå inn i en spennende tid for å få mer kunnskap om begrepet menneskeskapte klimaendringer. Solen har nå gått inn i en periode med mindre aktivitet (færre solflekker). Det tilsvarer det vi har hatt under kalde perioder over de siste århundrer.

«En ny studie fra University of Reading varsler det laveste aktivitetsnivået på solen på 300 år. Jan-Erik Solheim, tidligere professor ved Nordlysobservatoriet ved Universitetet i Tromsø – nå pensjonist, mener dette vil kunne få konsekvenser for klimaet vårt.

– Vi kan komme inn i samme situasjon som vi hadde omkring 1800. Da hadde vi en kald periode fra cirka 1795 til 1820 som har fått navnet Dalton Minimum.

I likhet med Maunder Minimum, var dette en periode med sterkt redusert solflekkeaktivitet – et tydelig tegn på lite aktivitet på sola. Og Solheim peker på at begge periodene sammenfalt med lavere temperaturer i Europa.

Om dette faktisk skyldtes lav aktivitet på sola – eller andre forhold som vulkansk aktivitet – har man ikke klart å bli helt enige om. Men Solheim er blant dem som mener det er solen som i hovedsak driver fram periodiske variasjoner i klima.

– Spør du meg, tror jeg den menneskeskapte klimapåvirkningen er relativt beskjeden sammenlignet med de store endringene som solen står bak.»

https://www.nrk.no/nordland/_-tror-lavere-solaktivitet-vil-motvirke-global-oppvarming-1.13370861

Solflekker kan forklare kalde vintre
Endringer i solaktivitet kan forklare sprengkulde i Nord-Europa, mener forskere. Det iskalde 1600-tallet hadde færre solflekker og nå kan nye kalde vintre stå for døra.

https://forskning.no/historie-klima/solflekker-kan-forklare-kalde-vintre/853832

https://www.geoforskning.no/ressurser/klimadebatten/1058-solvariasjoner-dominerer-klimaendringene

Svært mange av de såkalte klimafornektere påstår at det er sola som bestemmer klimaet alene. Altså er forholdene nå slik at det må forventes et kaldere klima i årene forover. Hvis dette ikke skjer så vil de styrke majoritetens syn på menneskenes innflytelse på klimaet vil jeg tro.
Redigert 22.02.2020 kl 13:22 Du må logge inn for å svare

At man ser ned på, føler seg bedre enn? At de kritiserer de med andre meninger? Religionskritikk går vel under rasisme f. Eks, og siden klilma hysteriet er en moderne religion føler jeg det er paralleller.
I neste nivå skal de også straffe bileiere.... Om man bytter ut hudfarge med bileier så har man fasiten.

Er rimelig sikker på at de fleste mdg medlemmer har større co2 utslipp enn meg, men alikevel skal jeg bli straffet for mitt forbruk og ikke de. Jeg bruker faktisk bilen til noe samfunnsnyttig.... Kjøre til jobb. Disse folka sitter på resturanter eller spiser sopp, uten å bli avgiftsdynga

Når jordas overflate med byareal har økt fra 1 til 3% på hundre år så har de lagt det inn i beregningen for global oppvarming?

Byer avgir masse varme, og selv med utstråling har dette innvirkning på jordas temperatur.

Hvor mange prosent av en bolig er dekket med panelovner?

Sant det, mange av temperaturmålingene blir gjort i byer, og som vi vet er det varmere der, uten at det utgjør noen stor forskjell globalt totalt sett.
mishka
23.02.2020 kl 12:26 494

Et annet moment som klimarealistene hevder er at det tidligere var langt flere målestasjoner i daværende Sovjetunionen. Da Sovjet gikk i oppløsning ble svært mange målestasjoner lagt ned. De fleste av disse lå i kalde strøk i Sibir. Det å holde orden på alt dette gjennom 100 år er helt håpløst.

Nettopp, man snakker om å sammenligne epler og pærer, men dette blir mer som å sammenligne epler med poteter.

Se på denne grafen:

https://skepticalscience.com/print.php?r=337

Viser at det var mye varmere tidligere, og at den senere tids temperaturøkning har skjedd før, mange ganger.
livecnn
23.02.2020 kl 13:19 455

Oljeinntektene er rett og slett umulig å erstatte, skriver Jan Petter Sissener, som gir norske politikere det glatte lag for døv- og stumhet.

https://www.nettavisen.no/okonomi/norge-har-et-stort-problem-disse-utgiftene-loper-lopsk/3423926225.html

Når pengene i kisten (ipcc, nå rett plasserte superkapitalister -samme som iøvrig har produsert problemet, korrekte politikere etc. som har en forkærlughet for stikke snabelen ned i kassen) klinger - sjælen ut av skjærsilden springer...
oivindl
23.02.2020 kl 22:33 309

I moderne versjon av begrepet rasisme, kan nok religion og kultur trekkes inn, men jeg tviler på at det som ble nevnt innen norsk politikk eller uenigheter om klimatrusselen kommer inn under rasismebegrepet.

Ikke alt man er uenige om er rasisme.