Gladhistorie - Syriske Omar (25) kom inn på ingeniørstudium

polemiker
NRK 01.08.2018 kl 15:11 942

NRK leter med lys og lykte etter gladhistorier hvor "flyktninger" er innvolvert, spesielt om det er muslimer.

"På rekordtid har den syriske flyktningen lært seg norsk og fullført videregående. Nå har han fått plass ved prestisjestudie på NTNU."

Uten tvil en imponerende bragd, men denne historien har også en annen side. Denne karen innrømmer gladlig at han reiste igjennom land etter land på leting etter et sted han gratis kunne få en utdannelse. "På veien måtte jeg gjennom Tyrkia, Hellas, Tyskland og mange flere land."

Det sies heller ikke noe om han har bedrevet identitetsforfalskning på veien for å få til dette, eller brutt mot alt som er av flyktninkonvensjoner og asylinstitutt, "sneket" i køen ved å gå foran i FNs kvoteordning.

Han har vel garantert fått hele sitt opphold, bolig, mat og studiekostnader dekket av den norske stat. Norske studenter er gjerne avhengige av sine foreldre eller må jobbe ved siden av.

Nå forteller heller ikke denne "solskinnshistorien" om han har kommet inn på spesielle vilkår eller en kvote for folk med "spesielle behov". En ting er vel sikkert, og det er at det nå sitter en norsk ungdom som har fått sin studieplan lagt i grus.
"Tall fra Samordna opptak viser at 1309 fremtidige studenter slåss om 70 ledige plasser ved fornybar energi-studiet, Shagouri var en av dem som kom gjennom nåløyet."

Vi kan jo håpe på at denne fyren er en sekulær muslim som etter endt utdannelse tar seg jobb i Norge, gifter seg med en norsk statsborger og betaler tilbake noe av det han har kostet. Sjansene for det er vel heller relativt liten. Enten flytter han tilbake til Syria og får seg en lukerativ jobb der, eller så importerer han en kusine-kone og får inn hele storfamilien på familiegjenforening.

Politikk handler om prioriteringer og de fleste beslutningene som tas får gjerne konsekvenser for andre eller noe annet. I stedet for å hjelpe EN enkeltsjel med millioner av kroner her i landet, ville det kanskje vært bedre å anvende disse pengene i hans hjemland. Syria vil trenge hundrevis av milliarder for å gjenoppbygge landet med ny infrastruktur, som boliger, veier og skoler.
Load
01.08.2018 kl 16:05 930

Stor trampeklapp for Omar, som har forstått hvordan han skal finte ut systemet til følerifjollene i gamle Noreg!
Slettet bruker
01.08.2018 kl 18:25 910

Hurra hurra
Slettet bruker
02.08.2018 kl 00:01 880

Kan man ikke bare lage en asyl-app med oppkobling med GPS og budsjett, så kan de som har penger komme seg til Norge.
Her burde Garmin og Facebook samarbeide.
børst
02.08.2018 kl 12:24 836

Ja, dette er en typisk 'mann bet hund'-historie.
Slettet bruker
02.08.2018 kl 12:38 833

Hva er poenget med å lage hatefulle innlegg om innvandrere som faktisk klarer seg bra. Han er kanskje ikke representativt for gjennomsnittlige innvandrere, men om man genuint ønsker at innvandrere skal integrere seg så er det bedre med slike artikler enn artikler som kun er negativt fokusert.