Norske lastebilsjåfører nærmest utryddet


Det er nå over 40% av sjåførene som kommer fra Polen og Ukraina. For ikke å snakke om alle de andre, rumenere, bulgarere etc etc.

Og hva har skjedd? Norges snikinnmelding i EU har skylden, at dette ikke er en bærekraftig utvikling er opplagt, men det driter globalisten Erna i. Ikke bare transportnæringen er rammet, byggebransjen viser samme utvikling, man ser det på mildt sagt elendige kvaliteten på nye hus.
Hektar
23.02.2020 kl 23:49 805

Norsk arbeidskraft er for dyr. Burde da ikke komme som et sjokk dette.

Tull, «er for dyr», ja da kan vel alle nordmenn bare slutten jobbe da, for det finnes da utlendinger som er villige til å jobbe for halve lønna eller en tiendel av lønna, dersom de får sjansen, og EU gir dem sjansen.

Og dersom globalistene får viljen sin kan man vel like godt legge ned hele landet, for det er alltid billigere å produsere et annet sted, dersom man har muligheten.

UK har nå satt en stopper for galskapen, og det vises allerede på statistikken; minstelønn er på vei oppover, og det har ikke vært høyere sysselsetting på over 30 år.
Matsern
24.02.2020 kl 00:30 769

Til slutt sulter vi ihjel, når oljefondet er overført til EU og samtlige nordmenn står i kø hos et NAV uten penger. En variant av Venezuela
Stephen
27.02.2020 kl 23:38 574

Om folk flest sier jatakk til 500 kroner for å få kjørt en dings til døren kan dette forandres.

Mvh. Stephen

Altså mener du at man skal betale andre like høy timesats som det man ønsker å tjene selv?
Det er det temmelig mange nordmenn som synes er helt urimelig.
Det er jo derfor vi får alt produsert i Kina, og handler tjenester svart.
fabian2
29.02.2020 kl 03:38 448

Mange måter å se mye på. Men timelønnen til en ufaglært polakk er omtrent 40 kr timen i Polen , mens den er 160 kr i norge. En polakk som jobber i Norge , blir altså "konge" når han kommer hjem. Pengemessig.

Poenget er at f.eks kinesere egentlig i bunn og grunn er slaver, de jobber livet av seg for luselønn, fanget i et sentralstyrt kapitalistisk system, toppstyrt av en elite som kaller seg «kommunister», selv om det knapt er igjen noe kommunisme bortsett fra at kinesiske politikere kontrollerer utviklingen, omtrent som i Norge altså, men selvsagt mye mer brutalt og med en enorm sensur.
Redigert 29.02.2020 kl 11:01 Du må logge inn for å svare

Ja enig de er slaver for oss i vest og vi kunne ikke frotset i klær og elektronikk hvis vi skulle betalt dem anstendig lønn.

Helt rett Fjordgubben.

Vi har blitt verdensmester i egoisme i Norge. Alle skal tjene mer og mer, og betale mindre og mindre for produkter og tjenester. Vi sager av grenen vi selv sitter på, snart kan bjørnen som sitter under og venter sluke oss uten innsats. Det eneste som øker er skatter og avgifter, fordi også statsansatte er grådige. Det blir stadig flere av dem. For en del år siden ble disse jobbene sett på som "arbeid for trygd". Jobber for de som slet med å tilpasse seg arbeidslivet, eller ønsket en mer familievennlig hverdag. Fremdeles slik, men nå har denne gruppen blitt så stor og kraftfull, at de forsøker å heve statusen. Problemet er at oljealderen snart er pensjonert, og man er snart fri for små og middelstore bedrifter, det som før var hjørnestenen i samfunnet. Det er snart bare noen få større aktører som eier rettighetene til fiskeri og oppdrett. Rettighetene til naturressursene kommer snart til å bli fullstendig overtatt av større internasjonale konsern. Hvor skal da de privilegerte statsansatte hente penger til sin lønn? Skattene vil falle, fordi resten av samfunnet har måttet tilpasse seg nytt lønnsnivå. Vi vil måtte få en eksplosiv økning i avgiftene i fremtiden. Å vi vil se en kraftig økning i omfanget av avgifter.

De verste gribbene er våre politikere. De leder an i hva som kommer fremover. Frem til millenniumskiftet ble stortingspolitikernes lønnsutvikling bestemt ut fra lønnsutviklingen til gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Nå er den minst doblet, og industriarbeiderne er nesten borte. Å man ser stadige eksempler på at å være lønnsadelen i landet ikke er nok, man må finne mer gjennom dobbel lønn, oppdiktede reiseregninger osv.

Hørte litt på stortingsdebatten denne uken. Her ble det diskutert den eksplosive økningen i lederlønninger og styremedlemshonorarer i offentlige selskap og organisasjoner. Må si jeg ble kraftig irritert over å høre vår nyutnevnte næringsminister. Vi må ha lønnsnivå som sikrer de best egnede til jobben. Hun er selv et eksempel på at denne tankegangen er feilslått. Jeg trodde å være næringsminister handlet om å ha best mulig kjennskap til ledelse, samt innsikt i problemer og utfordringer innen næringsdrift. Hun er utdannet jurist, og har jobbet på skatteetaten.

Hun er ikke alene om en slik holdning. Den har etablert seg i det politiske miljøet i Norge. Å sikre best mulig politikere for landet, blir også brukt som unnskyldning for økt lønnsforskjell mellom politikere og vanlige folk. Da har man fordekt demokrati her i landet (skinndemokrati). Da Lincoln skapte definisjonen på demokrati, sa han: "Government of the people, by the people, for the people". Vanlige folk. Ikke en overklasse mennesker, som ikke har klart å slå seg opp i vanlig arbeidsliv. De som skulle styre var folk som var drevet av vilje til samfunnsendring, til det bedre for folk. Ikke fordi det var enkel vei til status og lønn.

fabian2
03.03.2020 kl 01:05 213

Hvis man er rimelig ubrukelig i en høyere stilling i staten , så forflyttes man gjerne til et sted hvor man kan gjøre lite skade. Sjefer i NSB har blitt forflyttet til Vinmonopolet....... Der går man jo alltid med overskudd
Redigert 03.03.2020 kl 01:06 Du må logge inn for å svare

Jammen glad jeg er pensjonist og solgt transportfirma for nå sliter norske seriøse firmaer mer og mer. Er redd de vil forsvinne en etter en og at useriøse selskap tar mer og mer over.
Redigert 03.03.2020 kl 12:28 Du må logge inn for å svare