IDEX - ser dere sammenhengen?

IDEX 01.08.2018 kl 18:44 20684

Idag re-twitret IDEX noe rart:
"RT @AratekBio: National Bank of #kuwait has cooperated with #Mastercard to launch a new #payment solution.."

Dette er etter litt granskning gamle nyheter. Første gang MasterCard slapp denne nyheten var 14. Mai.

Jeg legger ved en artikkel som nevner noe veldig interesssant om IDEX, relatert til MasterCard nyheten 14. Mai, fra 17. Mai:

"In cooperation with Mastercard, the National Bank of Kuwait will lead the first biometric payment card trial in the GCC, an economic bloc that also includes Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Qatar, Bahrain, and Oman."

"This week, fingerprint biometrics specialist IDEX announced that a trial of its own biometric card technology was getting underway in the Middle East, offering few further details on the project; but given that Mastercard is the firm’s major payments partner, it could concern this new initiative with the National Bank of Kuwait."

16. Mai kommer IDEX med denne nyheten:
"... is proud to announce
that it's fingerprint sensors are being deployed in biometric cards used for a
new end customer trial, which is being run in the Middle East."

16. Juli melder IDEX:
"
"We are very pleased that Feitian is using our sensors in their dual interface
biometric cards, and that their feedback on the products is very positive. The
application is for banking on a major Chinese payment network", says Stan
Swearingen, CEO of IDEX. He continues: "IDEX is on track for commercialisation
of the sensor, which will be important in this rapidly growing market"

18. Juli meldes dette:
"Biometric Smart Card containing IDEX's contact-based fingerprint sensor has been certified by a global payment provider"

Dette har jeg i ettertid fått bekreftet fra IDEX IR at det var MasterCard som har sertifisert.

27. Juli meldes dette:
" ... is proud to announce
that it's fingerprint sensors are being deployed in biometric smart cards
launched by a bank in the Middle East"

Konklusjonen min, og det jeg vil frem til, ut ifra alt dette, er at IDEXs fingerprint sensorer snart kaprer hele verdenen.
Afrika, Feitian med "major chinese payment network", Jinco som er internasjonal og lokalisert i Taiwan, Midtøsten som meldt, men her tror jeg altså at National bank of Kuwait kommer med en bestilling snart.

Hvorfor IDEX retwitret denne "nyheten" idag vet jeg ikke, men jeg tror det er ganske tilfeldige nyheter. Likevel begynte jeg å lese og så helt klart en sammenheng mellom alle nyhetene fra 14. Mai og til idag!
Se på tidsperspektivet, alle aktørene, og hvor intensivt det har gått i løpet av Juli.
Her kommer det mer, MYE mer, det er jeg overbevist om!Wrinkler:

Det som kjenner som oftes trolla på HO er at de slenger ut en masse påstander uten kildehenvisning. Du er en av de når enn går igjennom trådene dine.

Skjønner at du ikke har fulgt linkene som er blitt lagt ut og lest dem for da ville nok pipa fått en annen lyd.

Det er ikke haussing når en som tolker utifra det vedkommende legger ut på bakgrunn av info! Men bassing er utsagn som ikke kan linkes til noe men at vedkommende bare slenger ut uten substans! Du er et eksempel på dette.

Det at IDEX har twittret er vel og bra for det kan linkes til andre kilder. Dermed er det ikke uten substans!

Men du om ditt så for vi andre diskutere med tro om en god fremtid for IDEX på bakgrunn av info som dukker opp på diverse tråder. Det er derfor vi investerer i et selskap med den infoen vi besitter.

Ha ellers en fin børsdag alle sammen!
Redigert 02.08.2018 kl 08:31 Du må logge inn for å svare

Det er selvsagt ikke holdbart å være negativ til noe av det som skrives om IDEX, og hvis du i tillegg synes at aksjen er stivt priset, er du ikke ønsket. Her ønskes bare de som hausser hodeløst og har samme mening.
Sa2ri
02.08.2018 kl 09:06 6845

@Fjellreven:

Takker for svar og for link til presentasjonen (har sett denne tidligere). Du nevner PAS sitt kursmål, og at dette er 11,- NOK. Det er nok ikke helt riktig da det siste som ligger ute på PAS sine sider (22.02.18) er følgende:

"We maintain our Buy recommendation and adjust our target price to NOK 10 (11) for IDEX due to negative estimate revisions. We believe IDEX should be able to capture a significant share of the smart card market. We lower our 2018-19 estimates as we now assume EBITDA break-even in Q1’19 (Q4’18) due to a more gradual shipment ramp-up, partly offset by lower opex, while we keep 2020e fairly unchanged."

For meg ser det ut som at aksjen prises på skyhøye forventninger om fremtidig inntjening. Jeg greier ikke helt å se at IDEX skal levere i tråd med hva markedet nå tror. Minner om at selskapet i mange år har lovet "gull og grønne skoger", men de har ikke helt greid å innfri.

PAS har en estimert omsetning på 211 MNOK for 2018. Greier de å levere dette? Jeg er skeptisk. De leverte revenues på 1,8 MNOK i 1Q18, og de må derfor ha en relativt frisk økning i salget resten av året skal de komme i nærheten av dette målet (211 MNOK).
02.08.2018 kl 09:12 6818

Skal svare grundigere på dette senere, men PAS er som jeg har sagt tidligere utdatert på markedssituasjonen pr idag.

TA - DER tror jeg bunnen var inne! Rekyl!
Redigert 02.08.2018 kl 09:13 Du må logge inn for å svare
Wrinkler
02.08.2018 kl 09:15 6802

Konsensus (2 meglerhus) er kursmål 8 og en omsetning i 2018 på 172 mill. og en negativ EPS på 0,32, altså 32 øre tap per aksje.
i 2019 er forventet resultat per aksje 0,15, altså en EPS på ca 34 på dagens kurs. Det er stivt priset.

Eller er jo det slik at svært høye kursmål her på HO egentlig er ganske behagelig, da er det ikke noe hast å kjøpe aksjen, for det er vel ikke slik at den blir fullt priset på sekundet på en forventning om vanvittig inntjening i 2020 og senere?
Redigert 02.08.2018 kl 09:18 Du må logge inn for å svare
02.08.2018 kl 09:18 6787

Wrinkler, stikkord til deg, FORVENTET FREMTIDIG INNTEKT.
Redigert 02.08.2018 kl 09:21 Du må logge inn for å svare
Wrinkler
02.08.2018 kl 09:21 6769

Hvorfor kommer du med stikkord til meg? Jeg skriver jo nettopp forventet fremtidig inntjening.
Redigert 02.08.2018 kl 09:21 Du må logge inn for å svare
02.08.2018 kl 09:26 6745

Som jeg har påpekt tidligere:

All of the other board proposals put forward at IDEX’s AGM were also approved, with numerous board members and its Chairman having been re-elected. That, together with the board members’ decision to take remuneration as shares instead of cash, suggests a certain degree of confidence in the company’s future as the fingerprint sensor specialist hones its focus on the emerging biometric cards market.

https://findbiometrics.com/idex-board-members-shares-remuneration-508011/
Redigert 02.08.2018 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

Vet ikke om folket har lest denne twitter meldingen fra 31. Juli fra MC:


Mastercard MEA
‏Verified account @MastercardMEA
Jul 31

Apart from the convenience of making payments to all three major domestic mobile payments services from one app, Nedbank Money users will be able to use biometrics as an authentication method, another first from Mastercard & Nedbank #ScanToPay https://mstr.cd/2KargH3

https://twitter.com/MastercardNews

Ha ellers en fin børsdag alle sammen!
Sa2ri
02.08.2018 kl 09:38 5843

@Fjellreven:

Synes det er litt rart at du i det ene innlegget bruker PAS som "sannhetsvitne" for så å snu deg rundt og påstå at de er "utdatert på markedssituasjonen i dag" når jeg påpeker at de ikke har kursmål 11 slik du hevdet.

"Pareto har som kjent også kursmål på 11kr uten "brikken" MC og Idex nå har utviklet og sertifisert. Jeg forventer et enda høyere kursmål fra dem når de en gang kommer med oppdatert analyse"

".....men PAS er som jeg har sagt tidligere utdatert på markedssituasjonen pr idag."

Hvorvidt PAS (og eventuelt andre) kommer med et justert kursmål får vi nok vite etter 2Q18-presentasjonen 16. august, men det er jo ikke så mange analytikere som følger selskapet.
02.08.2018 kl 09:50 5773

Sa2ri, synes da det er rimelig å bruke PAS sitt eksempel på kursmål som en ca indikator, men for oss som har fulgt selskapet er det jo ingen tvil om at veldig mye har skjedd, blant annet denne brikke løsningen. PAS er jo i den forstand ikke oppdatert, og med tanke på den positive og uforutsette utviklingen av både markedet for smartcards og newsflowen i selskapet synes jeg det er rimelig å påstå det.

Har ikke tid å kommentere for mye her idag, så dette får bli det siste jeg skriver før i kveld :-)
02.08.2018 kl 09:52 5759

Må bare kommentere denne enda, fra Nano. Godt funn! Nok en kunde på lista ;-)

Takker!

Da satt IDEX fart gitt :)
Frodo1
02.08.2018 kl 10:35 5599

Kommuniserte med IR i går og gjengir svar da det er noe selskapet har kommunisert ved flere anledninger. Guiding fastholdes og er dermed helt klar.

"Vi har sagt at vi forventer ordrer snart – og det vil da være produksjonsordrer, i.e. kort som skal ut i markedet. Med andre ord er dette «rett rundt hjørnet»"
IFA
02.08.2018 kl 10:54 5529

Også blant investorer finnes alle varianter av personligheter - også med ulike behov for trygghet i sine investeringer.

De store pengene blir gjerne i søken etter trygghet investert på et matematisk grunnlag i de større sykliske aksjene som dominerer på børsene - gjerne basert på bla. sesongmessige og markedsmessige variasjoner. Med slike investeringer forsøker en å overgå andre investeringsalternativer - som for eks. bankrente.
Så prioriteres gjerne større investeringer etter for eks. størrelsen på utbytte.

Heldigvis investeres en mindre del av de samlede investeringer på innovative selskaper - for å skape verdier på lang sikt.
Det innebærer selvsagt noen år med investeringer for å dekke utviklingskostnader.

Kriteriene for mulig suksess innen innovasjon som erfarne investorer benytter seg av, må bli helt annerledes enn i sykliske selskaper som skaffer seg rutinemessige inntekter ganske fort etter at selskapet er etablert - som da over få år skal begynne å dekke kostnadene fullt ut.

Mange investorer med lang erfaring bare fra tradisjonelle godt etablerte næringer har ofte store problemer med å rive seg løs fra vanlig tankemønster og kriterier som for eks. P/E når de begynner å spekulere på de riv ruskende galne investorene som ikke kan bruke den tradisjonelle matematikken som benyttes på verdivurderinger av selskaper. Derfor må disse investorene med fullstendig mangel på "jording" reddes fra sin egenstyrte undergang - da mest naturlig på diskusjonsfora. Og selvsagt må det erkjennes at et stort antall uerfarne investorer i mangel på erfaring og kunnskaper ukritisk henger seg på de store kursoppgangene - og nedgangene.

Investorer oppdatert på selskapet med erfaring innen innovasjon har i dag det privilegium at de ved å investere i Idex nesten kan sette seg til ferdigdekket bord - basert på nøkterne vurderinger av Mastercards muligheter for å få banker og myndigheter til å ta i bruk kortet de i tett samarbeid med sin foretrukne fingerprint innovatør, Idex, har utviklet som sitt produkt for fremtiden. Dette etter at kortet vellykket er testet først i Sør Afrika - og nå i den ene verdensdelen etter den andre.
Lykke til.


Hvor langt nede på firetallet stenger den på i dag, mon tro?
Tacosaus
02.08.2018 kl 11:49 5402

Du vil bare inn igjen, din luring! Du har vært en fin indikator for at oppturen kommer

Får håpe det kommer noen nye tullemeldinger før den tørker helt inn.
Mml
02.08.2018 kl 12:45 5250

Bitter for at du ikke fikk være med på oppturen eller?
Helt normalt med et par dager konsolidering etter en slik opptur. Ligger an til at det kommer melding om flere land i nær fremtid. Og på lengre sikt så er det godt mulig at teknologien blir brukt i andre sammenhenger også, ikke bare i bankkort.

Troen skal ingen ta fra deg, men er redd du vil bli svært, svært skuffet.
Tacosaus
02.08.2018 kl 13:13 5137

Det blir jeg ikke!

Stille før stormen?

Ser jo ut som det er noen som vil inn! ligger en post på over 300K der :)

Lykke til!
IFA
02.08.2018 kl 14:38 4914

Det kan virke som om markedet først nå ser noen av konsekvensene av gammel melding kunngjort allerede den 30. januar dette året:

30/01-2018 08:15:03: (IDEX) Biometric smartcards expected to hit mass markets this year and IDEX focussing business to capture major share

Oslo, Norway, 30 January 2018 - IDEX, a leading provider of advanced fingerprint solutions, continues to make strong progress in the buoyant market opportunity for biometric cards, and is re-shaping and focussing its business to ensure successful volume commercialisation.
Over the past few months, the market for smartcards with biometric sensors has reached a critical inflection point. Several of the leaders in the payments ecosystem have now communicated strong commitment to develop the market, and these events are driving significant interest in deploying biometric cards. Biometric Embedded News estimates a volume of almost 350 million biometric cards in 2020, indicating a potential value of the total biometric card market of around USD 4 billion.
Together with its partners, IDEX has taken a leading role in driving to the first commercial rollouts, having completed many of the world's first live pilots of biometric payment cards in 2017. In addition, IDEX has a strong pipeline of industry-leading innovations recently announced, including an in-house matcher for cards which achieves single digit False Rejection Rate ("FRR") with very low power and processing requirements, a demonstrated contactless ready sensor solution and a ground-breaking patented self-enrol technique. As a result, the company is firmly on track to deliver volume rollouts in 2018 across a number of key markets.
"IDEX is now actively involved with many major end customers which we expect to turn into volume shipments this year. As examples, the real-life customer trials we have done with our partners for ABSA Bank, Pick'n'Pay the major South African retailer, and UniCredit Bulbank in Bulgaria have been exceptionally successful and have led to many more trials underway or committed in the banking and retail markets. We also have a multiple additional trial activities in Asia with key card integrators", says Dr Hemant Mardia, CEO of IDEX.
Given this huge opportunity and IDEX's leading position in this market, management has been proactively re-shaping the business to drive success as the biometric card market turns to scale. These changes have involved a complete focus of resources onto biometric cards and an increased emphasis on bringing systems design and development skills in-house. In addition to assuring the business is volume ready, these changes will accelerate the company's already world-leading smartcard roadmap whilst at the same time bringing the benefit of reducing the quarterly run rate spend through 2018 below USD 6.5 million.
These changes will ensure that the company is fully prepared to exploit the huge and transformative opportunity that the mass adoption of biometric smartcards cards will bring to a wide range of industries across the payments, financial inclusion and identity industries.
Contact

Charlotte Knudsen, Director of IR and Communications, +47 9756 1959, ck@idex.no

Henrik Knudtzon, CFO, +47 9302 2827, hk@idex.no

Twitter: http://www.twitter.com/idexasa
About IDEX

IDEX is a leading developer of advanced off-chip fingerprint sensors and complete system solutions to a range of biometrically-enabled applications, including smart cards, Internet of Things (IoT) and mobile. The company's technology is based on a fundamentally unique architecture that delivers form factor flexibility and superior cost-performance characteristics. IDEX's total addressable market represents a fast-growing multi-billion unit opportunity.
IDEX ASA is traded on the Oslo stock exchange under the ticker IDEX.
For more information, please visit www.idex.no

This information is subject to the disclosure requirements pursuant to section 5-12 of the Norwegian Securities Trading Act.


Frodo1
02.08.2018 kl 14:50 4866

Blir liksom at man nevner det til det kjedsommelige, men selskapet står ovenfor sitt klare gjennombrudd etter mange år. Alle nyheter i det siste gir klarhet i at en eller flere ordre(r) snart meldes. Lykke til
NilsAB
02.08.2018 kl 14:57 4827

Tar sats og tester 5,80 igjen før stengetid i dag?
Sente
02.08.2018 kl 15:07 4777

Det er ikke det at markedet nå "plutselig" ser betydningen av en gammel melding, men heller det at meldingene fra IDEX viser at de endelig begynner å levere det de har lovet i lange tider.
Noen som husker hvor mye snakk det var om sensorene deres i mobil telefoner og de lovet å ta store andeler i det markedet?
Det er ikke rart markedet har vært litt skeptisk når de plutselig sier de skal ta kort markedet istedenfor.
Frodo1
02.08.2018 kl 15:10 4998

Skepsis kan være sunn eller usunn.

Ser ikke at Mastercard har vært veldig skeptisk til IDEX da de inngikk samarbeid i 2015. Det skal nå høstes fra det samarbeidet

Så kan man ta til seg signalene eller sitte på gjerdet med sin skepsis når ordreboken fylles.
Redigert 02.08.2018 kl 15:11 Du må logge inn for å svare

Ligger på IDEX sin twitterkonto:


IDEX Biometrics
‏ @IDEXBiometrics
12m12 minutes ago

The payments evolution continues to accelerate based on consumer needs and emerging technologies #biometrics #fintech #bsc

https://twitter.com/IDEXBiometrics

Lykke til!

Da kan vi vel konkludere med at denne er teknisk rigget for videre oppgang - eller hva sier du hammers, har du kommet deg inn igjen?

Blir spennende å se sluttauksjonen idag!
IFA
02.08.2018 kl 16:19 4756

Re: Sente
Du har nok noe rett i det du skriver.
Men da må vi huske på at utviklingsarbeidet primært har vært å utvikle "sensorer" - satt inn i helhetlige løsninger.
Vi må ikke glemme at utviklingsarbeidet med Mastercard har foregått over 2-3 år.

Når da dette utviklingsarbeidet har gitt de ønskede resultater, kommer nye prioriteringer som en naturlig konsekvens av dette - ikke som resultat av tilfeldigheter. Markedet fikk ikke vite navnet på samarbeidspartneren Mastercard fra Idex, men likevel benevnelser som fortalte markedet om samarbeidspartnerens markedsbetydning - så langt dette var mulig for en profesjonell underleverandør som til enhver tid må ivareta sitt renomme - ikke minst i teknologimarkeder.

Midt oppi et utviklingsarbeid og under lansering av nye prosjekter og forberedelser/ konsulenttjenester i forbindelse med nye salgsfremstøt har diskusjonsfora vært mye preget av kritikk over at Idex ikke løpende legger frem fullt navn på viktige samarbeidspartnere, samt presenterer salgsvolumer timet for nærliggende budsjettperioder. Med andre ord forventes av mange klar tallfesting av volumer på beslutninger om kjøp av Mastercards nye kort - formelt vedtatt internt blant potensielle kunder av Mastercards helt nye teknologiske løsninger, som alle burde kunne forstå ville vært dårlig fundert og oftest villedende. På toppen av det hele er det Mastercards oppgave å tallfeste og tidfeste sine forventninger om salgsvolum - og utvikling i dette volumet relatert til tidsperioder. Derfor bør for all del ikke Idex på eget initiativ gjøre dårlig funderte beregninger på vegne av sin oppdragsgiver! Det har i grunnen overrasket meg at så mange investorer ikke har forstått betydningen av å forvalte sin rolle som underleverandører av konsulenttjenester og produkter på en seriøs måte.

Idex er selvsagt interessert i salg av alle sine produkter - inkludert sensorer til smarttelefoner.

Men i den heldige situasjonen som Idex har jobbet seg inn i sammen med Mastercard - og andre kortselskaper som en konsekvens av dette - tilsa all logikk at alle Idex ressurser måtte settes inn på oppgaven knyttet til kortløsninger og lansering/ salg av disse.

Organisasjonen er blitt kraftig forsterket for å kunne takle disse oppgavene på en god måte.
Redigert 02.08.2018 kl 16:28 Du må logge inn for å svare

Ny twittermelding fra IDEX:


IDEX Biometrics Retweeted
FindBiometrics
‏ @FindBiometrics
23m23 minutes ago

#IDEX‘s board of directors demonstrate confidence in company with significant share acquisitions. #biometricnews #AGM #biometricstocks @IDEXBiometrics
0 replies 4 retweets 1 like

https://twitter.com/IDEXBiometrics

Omsatt for 800k i sluttauksjonen og 18,5m totalt for dagen. Endte opp 9,32% og nær HOD - Dette ser meget bra ut for morgendagen...:)

En god ettermiddag/kveld ønskes alle!
02.08.2018 kl 16:33 4618

Med kost på 2,5 lempet jeg ut halvparten i dag. Bra avslutning:)
NilsAB
02.08.2018 kl 16:35 4607

Skal sove godt til natten ? Synest dette ser meget bra ut, trodde det skulle ned å ligge rundt 4.90 etter gårsdagens nedgang...
02.08.2018 kl 16:55 4518

Ja, da skal vi videre opp. Håper ingen solgte på bakgrunn av baissingen her på forumet iallefall.
Jeg understrekte at en slik konsollidering kunne komme. Det er i teorien ingen motstand på 5,80 lengre. Taket er nå rundt 6,5kr i chartet, siden vi har vært nede og hentet fart :-)

God ettermiddag alle aksjonærer!
Redigert 02.08.2018 kl 16:58 Du må logge inn for å svare
02.08.2018 kl 17:06 4485

Kom meg inn på 5,45 ! Med den slutten idag , og 400k på kjøp over 5,6 som ikke fikk (pluss de 300 på 5,40 ) så tror jeg vi starter rundt 5,8 imorgen før 6-tallet testes :-)