IDEX - ser dere sammenhengen?

IDEX 01.08.2018 kl 18:44 20976

Idag re-twitret IDEX noe rart:
"RT @AratekBio: National Bank of #kuwait has cooperated with #Mastercard to launch a new #payment solution.."

Dette er etter litt granskning gamle nyheter. Første gang MasterCard slapp denne nyheten var 14. Mai.

Jeg legger ved en artikkel som nevner noe veldig interesssant om IDEX, relatert til MasterCard nyheten 14. Mai, fra 17. Mai:

"In cooperation with Mastercard, the National Bank of Kuwait will lead the first biometric payment card trial in the GCC, an economic bloc that also includes Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Qatar, Bahrain, and Oman."

"This week, fingerprint biometrics specialist IDEX announced that a trial of its own biometric card technology was getting underway in the Middle East, offering few further details on the project; but given that Mastercard is the firm’s major payments partner, it could concern this new initiative with the National Bank of Kuwait."

16. Mai kommer IDEX med denne nyheten:
"... is proud to announce
that it's fingerprint sensors are being deployed in biometric cards used for a
new end customer trial, which is being run in the Middle East."

16. Juli melder IDEX:
"
"We are very pleased that Feitian is using our sensors in their dual interface
biometric cards, and that their feedback on the products is very positive. The
application is for banking on a major Chinese payment network", says Stan
Swearingen, CEO of IDEX. He continues: "IDEX is on track for commercialisation
of the sensor, which will be important in this rapidly growing market"

18. Juli meldes dette:
"Biometric Smart Card containing IDEX's contact-based fingerprint sensor has been certified by a global payment provider"

Dette har jeg i ettertid fått bekreftet fra IDEX IR at det var MasterCard som har sertifisert.

27. Juli meldes dette:
" ... is proud to announce
that it's fingerprint sensors are being deployed in biometric smart cards
launched by a bank in the Middle East"

Konklusjonen min, og det jeg vil frem til, ut ifra alt dette, er at IDEXs fingerprint sensorer snart kaprer hele verdenen.
Afrika, Feitian med "major chinese payment network", Jinco som er internasjonal og lokalisert i Taiwan, Midtøsten som meldt, men her tror jeg altså at National bank of Kuwait kommer med en bestilling snart.

Hvorfor IDEX retwitret denne "nyheten" idag vet jeg ikke, men jeg tror det er ganske tilfeldige nyheter. Likevel begynte jeg å lese og så helt klart en sammenheng mellom alle nyhetene fra 14. Mai og til idag!
Se på tidsperspektivet, alle aktørene, og hvor intensivt det har gått i løpet av Juli.
Her kommer det mer, MYE mer, det er jeg overbevist om!Skal vi diskutere caset eller hverandre - det første er nok mer interessant for de fleste...:)

Det eneste som er lavmål er selskapet selv. Dette er viktig å gjøre kjent for eventuelt nye aksjonærer som dere forsøker å lure inn i selskapet nå. IDEX har aldri bevist noen ting som helst. Det er det knallharde fakta vi har å forholde oss til pr. dags dato, så får fremtiden vise hvor lenge selskapet ønsker å fortsette på denne useriøse måten.

Fakta er vel den nylige sertifiseringen, nylige kontraktinngåelser og den nylige interessen fra Kina - more to come…:)
Mulla3
03.08.2018 kl 11:28 4232

Hold dere til aksjen så for enhver stå ansvarlig for hva de skriver. Det er synd at admin ikke gir advarsler til Hildur NOK og lignende. men sån er det i en fri verden.
IDEX er en kjempe aksje når en ser mulighetene for salg av komponenter til betalingskort. Men hvor stor er inntektene til IDEX pr kort? det ser jeg lite om . Så sånn sett er det litt vanskelig å se for seg hvilken inntektspotensiale selskapet har.
Frodo1
03.08.2018 kl 11:36 4187

Faktum er jo at selskapet har levert svært gode nyheter de siste måneder. Beviser vel at de er på rett spor ?
TH78
03.08.2018 kl 11:45 4157

Se side 36 i investor presentasjonen fra januar 2018 vedr inntektspotensiale. Står mye god informasjon i denne om man ikke har lest den. (Er vel blitt linket til den før her). Average selling price for sensor solutions for cards: USD 3-5 per unit
http://hugin.info/131532/R/2160559/830887.pdf
Hammers
03.08.2018 kl 11:51 4133

Frodo:
I GÅR skrev du at du dagen før (dvs onsdag) hadde fått dette svaret fra IR:

Kommuniserte med IR I GÅR (altså ONSDAG) og GJENGIR svar da det er noe selskapet har kommunisert ved flere anledninger.
"Vi har sagt at vi forventer ordrer snart – og det vil da være produksjonsordrer, i.e. kort som skal ut i markedet. Med andre ord er dette «rett rundt hjørnet»".

Slik du uttaler deg snakker vi ikke om guiding fra Q1 - eller din tolkning av situasjonen.
Da snakker vi om en kommunikasjon DU personlig hadde med IR på onsdag!

Flere synes at dette er bagateller og flisespikkeri. Jeg er ikke enig.
Det ble i går omsatt IDEX aksjer for i underkant av 20 mill......altså ingen liten sum for gårdagens børsvinner!
Spesielt ikke dersom flere handler ble foretatt pga det påståtte sitatet fra IR!
Nei, da er det ingen bagatell - men faktisk en ganske så alvorlig sak -
dersom det viser seg at det ikke var noen kommunikasjon på onsdag - og at sitatet er et falsum!

Hilsen Hammers

Hammers:

Dette kan vi diskutere i det vie og i det breie! Frodo1 kan ha snakket med IR og fått følgende svar som Frodo1 har skrevet i sitt innlegg. Vi kan ikke motbevise at det ikke er sant. Om vi går direkte på IR så vil nok vedkommende benekte dette siden det er sensitiv informasjon. Frodo1 kan hardnakket si at dette ble sakt mens IR benekter dette. Dette vil bli ord mot ord. Sånn er verden og lev med det. Frodo1 mener nok han har sitt på det tørre.

Mvh

Nano Rekyl

rieg
03.08.2018 kl 13:49 3863

Ble veldig stille .....får vi litt fart de siste timene før helgen
03.08.2018 kl 13:56 3844

ganske så utrolig at folk absolutt skal selge på 5,45 når det ligger ca 300K aksjer på kjøp fra 5,4 og opp til 5,45 ... :P

Jeg skal ikke sitte uten aksjer de nærmeste dagene iallefall :)
rieg
03.08.2018 kl 14:00 3833

Ikke jeg heller...har heller kjøpt litt mer i dag .. :)

Hildur, Havutsikt og Sa2ri
Dere er alle tre svært kritiske til IDEX. Det er dere i deres fulle rett til å være. Men å kalle IDEX et bluffselskap blir vel i sterkeste laget all den tid IDEX de facto har fått sertifisert sin teknologi av MasterCard.
Jeg tillater meg å stille meg svært kritisk til at MasterCard skulle gå hen å sertifisere IDEX sin teknologi dersom den er bløff.

Og ettersom MasterCard har sertifisert IDEX sin teknologi så er det vel heller ikke urimelig å forvente at MasterCard kommer til å benytte denne teknologien i fremtidige betalingskort. Og ettersom MaterCard er en rimelig stor og tung aktør i dette segmentet, så sier det seg selv at IDEX absolutt har muligheter til å gjøre et skikkelig gjennombrudd og ta betydelige markedsandeler i dette segmentet.

Og dersom det er tilfelle, så begynner det å virke rimelig latterlig å kalle selskapet et bløffselskap. Og mannfristes til å spørre hvem som misvisende nye aksjonærer mest; dem som kaller OFEX et blffselskap eller dem som forventer at selskapet offentliggjøre ordrer i nærmeste fremtid.
Redigert 03.08.2018 kl 15:05 Du må logge inn for å svare
maxam
03.08.2018 kl 16:04 3663

Skal vi ende i pluss i dag? Svak omsetning!
Sa2ri
03.08.2018 kl 16:25 3610

@Londonmannen:

Det er stilt spørsmål til inntektene til selskapet, og samtidig henvist til at de tidligere ikke har veldig god track record hva gjelder pålitelighet.

Så langt er det ingen her inne som har kunnet redegjøre for kursmålene som kastes ut i hytt og pine, og begrunne disse.

Jeg er enig med deg at godkjenningen fra MasterCard betyr en god del, men igjen, hva betyr dette i kroner og øre for selskapet, og bunnlinjen.
Redigert 03.08.2018 kl 16:25 Du må logge inn for å svare

Så snart IDEX klarer å vise at de tjener penger, og ikke bare sender ut svadameldinger, skal jeg selvsagt revurdere mitt syn på selskapet, men det har de altså ikke klart på i overkant av 22. år. Det er nå slutt på tålmodigheten min. Nå er det ene og alene resultater som teller.
Redigert 03.08.2018 kl 17:46 Du må logge inn for å svare
rieg
03.08.2018 kl 17:49 3468

Det var jo utrolig trist at du skulle miste tålmodigheten nå...rett før de store kontraktene begyner å strømme inn... men det er vel derfor noen tjener penger på aksjer og andre ikke..

Ja, jeg har jo aldri tjent penger på aksjer. ?
03.08.2018 kl 18:07 3429

FRA MANDAG DEN 06.08.18 SKAL JEG TA EN SHORT....Det skal gå nedover ...hellers vedder jeg fire kasser med særdeles god vin...mot motsatt vei...kontakt fåes hvis jeg tar feil..moro skal vi ha det uansett...jeg betaler

Sa2ri
Du spør mer enn ti vise kan svare. Hvor mye penger selskapet kommer til å tjene i fremtiden er en funksjon av hvor mange enheter de får solgt og hvilke marginer de har på hver enhet. Men ettersom vi ikke med sikkerhet kan si, verken hvor mange enheter de vil kunne selge eller hvor stor margin de evner å oppnå, blir ditt svar like godt som mitt.

Havutsikt.
Joda, du må gjerne vente å kjøpe deg inn til den dagen selskapet viser at det tjener penger. Men da tror jeg ikke du skal regne med å kunne handle IDEX aksjer til kr 5,5 pr stykk. Men det er nok ikke noen overraskelse for deg. For det har alltid vært slik at dem som evner å se mulighetene og plukke vinnere før allmuen skjønner at her har man å gjøre med en potensiell pengemaskin, så har de kunnet tjene lengt mer penger enn dem som velger å vente til selskapet kan vise til millionoverskudd på bunnlinjen.
Men da sier det seg selv at risikoen er langt høyere for dem som velger å plukke potensielle vinnere før bunnlinjen viser at de er det, enn dem som velger å vente til vinneren fremstår med knallblå bunnlinjer. Da er risikoen rett nok borte, men også mulighetene for å gjøre eventyrlig med penger.
Valget er den enkeltes, det samme er ansvaret dersom det går åt skogen.

Ha en riktig god helg.
Redigert 03.08.2018 kl 18:52 Du må logge inn for å svare
03.08.2018 kl 18:59 3357

ikke tenk så mye..bare gjøre det...men satse skal man,,,SATS ALT. men liten skiftrs...HVA FAEN DRIVERE MED
03.08.2018 kl 19:00 3354

Da er jeg helt ute.

Blir aksjonær igjen dersom den går ned endel, men det er slett ikke sikkert skjer.
Tacosaus
03.08.2018 kl 19:24 3308

Det morsomme er at Havutsikten sier at han har aksjen, og sitti på den fra 1kr:P hadde han hatt denne aksjen hadde han ikke snakket skit, og han hadde vel hatt trua på det han holder:D God helg!

Problemet mitt er dog at jeg er vant med betraktelig bedre avkastning på investeringene mine enn det IDEX har kunnet gi meg. Jeg har dog aldri lagt skjul på at jeg fortsatt sitter med en hel del aksjer i selskapet.
Tacosaus
03.08.2018 kl 20:41 3210

Men der du får bedre avkastning har du kanskje heller ikke kastet stein i glasshus:) god helg da mr.
03.08.2018 kl 20:42 3208

Hvor mange aksjer hadde du bakke ?

Gratulerer med realisert god gevinst ! :)
Tacosaus
03.08.2018 kl 20:43 3204

Ser forresten ut som du også kjører Fing b? vanvittig potensiale der, tenkte kjøpe mer på mandag.
03.08.2018 kl 21:09 3156

Londonmannen, godt skrevet og jeg er helt enig.

Følg linken for her er det mye deilig lesing?

https://findbiometrics.com/idex-reinventing-credit-card-907301/?omhide=true

Ha en fortreffelig aften alle sammen!
gunlove
03.08.2018 kl 21:34 3928

Mye interessant her Nano. Verdt å ha noen kroner i dette selskapet synes jeg, liker at de har fått godkjenning av Mastercard, en betydelig aktør innen kredittkort.

gunlove:

Ma bare si meg helt enig med deg når det gjelder MC!

Ha ellers en fin helg alle sammen!

Ny deilig twittermelding fra MasterCard News :)

Biometrics

An interesting and still developing stage in the payments evolution journey is authenticating transactions using biometrics.

Both Mastercard and Visa have been at the forefront of the biometric revolution.

Mastercard is on a mission to get rid of passwords. Passwords are becoming outdated and Mastercard wants to drive forward the push to recognise a person through their fingerprints or iris scans.

Mastercard recently partnered with biometric smart card experts IDEX to enable consumers to register their fingerprint data on their payment cards from the comfort of their own homes.

Again, with convenience and security in mind, this type of authentication is bound to be a success.

The payments evolution will continue to accelerate based on a combination of consumer needs and emerging technologies.

https://www.verdict.co.uk/electronic-payments-international/news/payments-evolution/#__prclt=PVZAqhkk
Redigert 04.08.2018 kl 00:22 Du må logge inn for å svare

Heisan!

Fant denne artikkelen fra 19. Juli, vet ikke om den har blitt lagt ut tidligere.

https://www.independent.co.uk/money/spend-save/eye-scan-payments-fingerprints-card-contactless-a8454276.html?amp&__twitter_impression=true

Ha ellers en fin aften alle sammen!
Sa2ri
04.08.2018 kl 20:59 3400

@Londonmannen:

«Sa2ri
Du spør mer enn ti vise kan svare. Hvor mye penger selskapet kommer til å tjene i fremtiden er en funksjon av hvor mange enheter de får solgt og hvilke marginer de har på hver enhet. Men ettersom vi ikke med sikkerhet kan si, verken hvor mange enheter de vil kunne selge eller hvor stor margin de evner å oppnå, blir ditt svar like godt som mitt.»

Men det er jo nettopp det som er poenget mitt. Det er svært få, om noen, som kan gi noen indikasjoner på fremtidig inntjening fordi man ikke kjenner faktorene som er nødvendig for å kunne beregne dette. Aksjen prises derfor, etter min mening, på «luft og kjærlighet», ikke noe fundamentalt what so ever.

Skjønner at man bør ta lodd i usikre papirer man har tro på for gevinsten kan bli formidabel. Men, det er også en nedside mange glemmer å se på (risiko begge veier). Det er godt mulig avtalen med MasterCard er en game changer, men det er fortsatt stor usikkerhet (hvilket det ser ut til at mange her inne glemmer elle ser helt bort fra).

God helg til alle.

Det som er skrevet av fjellreven er at de har en avanse på ca 40 % av sitt salg av sine sensorer! Tidligere i denne tråden skrev en at et salg av sensor var rundt 3 - 5 usd pr stykk! Så er det bare å sette i sammen regnestykket da! Med en markedsandel på 30% på ca 3 milliarder kort årlig? og ikke glem alt det andre som kommer i tillegg som blir ++++ for selskapet!

Ha ellers en fin kveld alle sammen!
Redigert 04.08.2018 kl 21:27 Du må logge inn for å svare

Det er vel ingen som ikke erkjenner at det er risiko i selskaper som foreløbig ikke tjener penger. Hvis ikke er de en fare for seg selv på børsen.
Men når mange med meg velger å satse penger på et selskap som IDEX, så skyldes det at vi erkjenner at et nytt marked er i emning, og det skjer raskt, meget raskt. IDEX har utviklet et produkt som møter kravene som stilles til produkter som skal dekke dette nye markedet. Dette er vist gjennom flere pilotstudier og at selskapet har oppnådd anerkjennelse for sitt produkt gjennom MC sin sertifisering av produktet.
Nei, foreløbig har ikke IDEX landet større kontrakter for levering av produktet, men ut fra hva som har skjedd og den vekst eksperten forventer vil skje i dette markedet, er det rimelig god grunn til å forvente at så skjer innen kort tid. Og får IDEX først inntreden i dette markedet, så er det rimelig stor mulighet for at selskapet raskt kan oppnå store markedsandeler, og ikke bare i en enkel region, men globalt.

Jeg aksepterer at investorer ikke tar risikoen og derfor ønsker å invester sine penger i selskaper med mindre risiko. Dette er noe den enkelte avgjør. Men jeg sliter med at enkelte her på HO ikke innser/ fornekter at IDEX er i meget gunstig posisjon gjennom det som har skjedd og at potensialet for IDEX, gitt en del forutsetninger, er svært stort. Men risiko er der, det skal ikke underslås. Så vil antall enheter solgt og marginene de oppnår bli fasit på hvor stor suksess de får.
Men dersom IDEx får suksess kan dette bli meget stort og lønnsomt for dem som er inne.

Men som sagt, ønsker man en mindre risiko i sine investeringer, så bør man satse på mer solide selskaper, Norsk Hydro, Wilhelmsen, Aker og liknende.
Redigert 04.08.2018 kl 22:16 Du må logge inn for å svare

Heisan!

I morgen er det en ny dag og nye muligheter. Noen har solgt seg ut og andre har kommet til :) Så har vi daytraderene som skaper volum i aksjen som er vel og bra. Men det jeg vil si er at det dukker stadig opp twittermeldinger hos forskjellige twitterkontoer som er meget til gunst for IDEX. MasterCard news, FindBiometrics, Mastercard UK og noen til. Idex selv er flinke til å twittre så fort de blir nevnt i en artikkel. Som Fjellreven selv har skrevet i åpningsinnlegget av denne tråden om folket ser sammenhengen og listet nedover å knyttet den røde tråden i sammen til en enhet. Flere artikkler som Mastercard og IDEX er knyttet sammen ser at dette vil være med til å skape en sikkerhet for brukerene av kort på en helt annen måte enn PIN-koden idag. Det var en fra TEK som fant et avsnitt i en artikkel som jeg helt hadde oversett når det gjelder sensoren og det er følgende:

He also expects that fingerprint sensors in the near future will extend existing “liveness” detection with vein sensing capability, blood flow and heartbeat detection, and that fingerprint sensors will be able to operate under a layer of conductive plastic, which means that manufacturing processes will rapidly simplify.

Det jeg vil frem til er at det kommer til å gå fort i svingene når de kommer igang. Mastercard har selv kommet med dette:"The Mastercard Biometric Card will be live in select markets in early 2018". Dette vil si at de har testet dette ut og IDEX vil være partneren for dem.

En melding om første ordre er på trappene og den kan allerede komme i morgen eller i løpet av morgendagen! Men at den er rett rundt hjørnet er ikke jeg i tvil om. Så for folket avgjøre selv om det vil sitte eller daytrade eller være ut til meldingen kommer :)

Som LM skrev i innlegget over er det alltids en risiko men jeg føler selv denne risikoen er betraktelig mindre etter MasterCard er inne i bildet. Selv om historikken forteller noe annet om IDEX men en plass må jo hjulene svinge for IDEX og de hjulene har allerede begynt å rulle IDEX sin vei!!!

Ha ellers en fin søndagsaften og lad batteriene til en ny børsdag i morgen!
Redigert 05.08.2018 kl 17:31 Du må logge inn for å svare
NilsAB
05.08.2018 kl 18:19 3004

Sitter musestille! Er inne med rubbel og bit! Har aldri vært så fristet til å sette kredittkortet... Men der går grensen ???