😱 ALARM - Fem døde av koronavirus i Italia 😱


Flere medier, deriblant NBC, siterer italienske myndigheter på at en femte person har omkommet som følger av koronavirussmitte.
Totalt skal 200 være smittet i Italia, i det som er det største utbruddet på italiensk jord.

Se link

https://www.nbcnews.com/news/world/coronavirus-updates-5-dead-200-infected-italy-europe-braces-covid-n1141466?cid=sm_npd_nn_tw_ma

Redigert 24.02.2020 kl 15:03 Du må logge inn for å svare
Aldara
25.02.2020 kl 11:11 4836

Løp uti skogen da GriseCoronaVirus!
Ps... Ta gjerne med deg trilogien for ungdomstrinnet:» Imorgen er alt mørkt.»
DA blir du redd da!

Ser ut til å være 7 døde i Italia nå. Det er dog «next to nothing» i et stort område som bl.a. omfatter millionbyen Milano.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Aldara
25.02.2020 kl 11:18 4764

Kremt...
Døde ikke flere 100 av infuensa bare i lille Norge ifjor..?
Hvor mange er døde i Norge pr iår...? Av influensa...?
Wake the f... up!!

Flere døde i Norge også.

Søt overskrift Grisevirus. Det skal du ha. Ta kontakt med admin, og spør om du kan bruke større skriftstype?

Jahn Teigen er død også. Veldig trist.

Fikk pakke fra posten i dag. Denne kom fra Kina og var åpnet og sjekket. De fant trolig ikke noe virus så den ble levert i postkassa. Så melder spørsmålet seg; bør jeg bare brenne hele pakka for sikkerhets skyld?
stud_trd
25.02.2020 kl 11:37 4617

Denne Corona frykten er jo blåst helt ut av proporsjoner, og jeg skjønner ikke hvorfor frykten skal være så stor. I Norge dør 800 i snitt av influensa pr. år. Tar man det antallet og bruker 5 millioner som befolkningstall, vil tilsvarende influensa kreve 240000 døde kinesere. Har Corona viruset passert 3000 dødsfall på verdensbasis enda ? Bare spør.

Jeg brukte boblejakke, lue, votter og gummistøvler, og dusjet etterpå. Trur du dette holder?
gojo
25.02.2020 kl 12:40 4389

Ble litt usikker nå. Kanskje du burde holde deg hjemme de nesten fjorten dagene (minst). Ikke snakk med noen, og sitt mest mulig i ro. Må du av en eller annen merkelig grunn ut av hjemmet ditt så pass på at du er godt innpakket. Noe tilnærmet en burka vil være å anbefale. Husk å være hjemme igjen innen fem minutter maks. Lykke til!

Tar et ekstratiltak og drekker opp ei flaske vodka jeg har liggende. Dette går nok bra. Trur ganske sikkert jeg får oppleve Questerre i 50 !!!
Andor
25.02.2020 kl 15:20 4142

Pass på og ta på hjelm,hvernebriller og snorkel og dykkemaske så burde du være sikkret.Bare pass på at naboene ikke ser deg.

Det den enkle hverdagsmannen, deg inkl., ser ut til å misforstå er hvordan tallene samler seg opp hvis dette viruset er nye normalen. Vi kan godt la dette viruset få holde på en hel «sesong» slik influensaen får lov til, med smitteverntiltak og vaksiner—og først da kan tallene sammenlignes. Det her er helt i startfasen av denne epidemien i ulike land og derfor er det alt for lett og alt for dumdristig å skulle avfeie noe som helst allerede nå.

«I år med større epidemier kan 10-30 prosent av den norske befolkningen bli smittet. I en gjennomsnittlig sesong vil 5-10% av alle voksne og 20-30% av alle barn bli smittet.»
https://www.fhi.no/sv/influensa/sesonginfluensa/rad-om-influensa/influensa---faktaark-/

Derfor blir regnestykkene:
Vanlig influensa: (5,3M nordmenn*snitt 18% smittede)*0,1% dødelighetsrate = 954 dødsfall.

Corona virus: (5,3M nordmenn*snitt 25% smittede)*1,25% dødelighetsrate = 16562 dødsfall.

Her legges det grunn at corona viruset er betraktelig mer smittsom (usikkert tall) og langt mer dødelig enn vanlig influensa (1,25% dødsrate er konservativt utifra det man leser flere steder, men for edruelighetens skyld så bruker jeg 1,25%).


Det er selvsagt veldig trist for hver enkelt person med familie som evt blir rammet...
Men skal man tenke flåset og tall...
1 sykehjemsplass pr år i kost ca 1.million kr x 16562 blir ca 16 milliarder kr spart x eks 10 år som disse "gamle" bli frarøvet...Sammfunnet vil da "spare" ca 160 milliarder kroner...så kan disse pengene heller sendes som hjelp til BongoMongo land..der de ganske sikkert kommer til nytte på en sedvanlig måte...
Mvh.

Spørsmålet nå er; når skal vi starte med å hamstre mat og andre nødvendigheter? Umiddelbart? Kommer det første tilfellet i en by som Oslo blir den jo fort isolert med portforbud osv.

BREAKING NEWS

FHI frykter alvorlig epidemi

Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig epidemi, skriver FHI på sine hjemmesider.

- Mye er fortsatt ukjent om denne sykdommen. Vi planlegger derfor for et bredt spekter scenarier for tiden fremover i Norge. Dersom veldig mange blir smittet, vil det bli mange som blir så syke at de trenger helsehjelp. Helsetjenesten og spesielt sykehusene kan da oppleve en ekstra stor belastning, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet

https://www.fhi.no/nyheter/2020/oppdatert-risikovurdering-om-korona-i-norge/


Redigert 25.02.2020 kl 18:05 Du må logge inn for å svare

Har vi råd til dette 'a?
gojo
25.02.2020 kl 18:30 3830

Hadde jeg vært deg ville jeg umiddelbart ha skaffet meg påfyll av vodka. Med tanke på det hysteriet som er i ferd med å bre seg, så må man jo ha noe å gjøre på når man risikerer å bli innesperret.

Bruce Aylward i Verdens helseorganisasjon (WHO) uttalte tidligere i dag at verdens land er langt fra godt nok rustet til å bekjempe og hindre spredning av viruset.

brass1
25.02.2020 kl 19:51 3701

Nå er det totalt 10 mennesker som er døde pga corona viruset i Italia. MEN , hadde det ikke vært en god opplysning av media generelt å oppgi alderen på de omkomne? FAKTA er at ALLE som omkommer kan betegnes som eldre mennesker. De siste 3 i Italia er mellom 83 og 91 år, det samme gjelder de første 7. Jeg mener at ALL FAKTA rundt denne sykdommen burde opplyses bedre, nettopp for å IKKE skape panikkartet oppførsel og tankegang!
Det er selvfølgelig ille at de eldre er mer i faresonen, men det er de også når det gjelde vanlig influensa, som tar livet av ca 3 personer daglig i vårt lille land....(I USA dør det ca 100 personer daglig, hva tallene er for Kina kan man jo bare gjette på.......)
Litt mer nyansert mediedekning burde man kunne forvente!

https://www.thelocal.it/20200225/latest-deaths-coronavirus-italy

Redigert 25.02.2020 kl 19:56 Du må logge inn for å svare
Skier
25.02.2020 kl 20:01 3658

Det er sikkert riktig vurdert, men nasjonene er heller ikke rustet til å hindre spredning av influensavirus. Mange tar hvert år influensavaksine, og er derfor mer motstandsdyktige, men hvert år dør en viss andel av "vanlige influensa", spesielt gjelder det eldre mennesker med "svekket immunforsvar". Således ikke så stor forskjell på dette viruset og et influensavirus med hensyn til konsekvenser for befolkningen i landene som får overført virussmitten. Alltid en viss usikkerhet rundt nye typer av virus, men som regel gir de ikke så stor skade som pressen antyder eller WHO frykter. Både Griseinfluensa og Ebolaviruset tok livet av flere tusen, dog ikke så ekstremt som fryktet i starten av utbruddene.
Redigert 25.02.2020 kl 20:03 Du må logge inn for å svare

Konspirasjon sier at dette er et skapt virus... Da er det i såfall for å utrydde masse gamle, syke og svake. For det er jo stort sett de som blir skikkelig syke eller dør. Å stenge ned hele verden er ihvertfall til liten nytte, gjør bare mer skade.

Amerikanske helsemyndigheter gikk sent tirsdag ut og varslet at det er sannsynlig med en global pandemi forårsaket av koronaviruset. Det er eksakt motsatt budskapet fra president Donald Trump tidligere på dagen, der han fremholdt at smitterisikoen er under kontroll.

– Dagens globale situasjon tilsier at det er sannsynlig at viruset vil forårsake en pandemi, sier Anne Schuchat, visedirektør ved Centers for Disease Control and Prevention på en pressekonferanse sent tirsdag.

Hun sier det bare er et tidsspørsmål før viruset sprer seg i USA.


jochie
26.02.2020 kl 00:21 3103

20% av de som dør har ikke andre komplikasjoner. Dødeligheten er 2% mens en vanlig influensa har en dødelighet på 0,1%.
En effektiv vaksine kommer tidligst sommeren 2021, og smittefaren viser seg å være betydelig høyre enn for vanlig influensa, især grunnet 3-6 ganger så lang inkubasjonstid ( på 11 dager). Det meldes nå om smitte fra mange nye steder. Siste var et ektepar i Selkant i Tyskland, som grenser til Nederland, og hvor 50% av innbyggerne er nederlandske. Der er ikke en pandemi ennå, men utfra utviklingen så tror jeg ikke at det er til å unngå.
Foruten at det betyr flere og flere dødsfall i Europa også, så vil det skade økonomien betydelig, langt utover det som allerede er tilfelle.
Jeg liker heller ikke at det ikke lengre kommer pålitelige oppdateringer fra Kina; det kan tyde på at ting slett ikke er under kontroll, selvom f.eks Apple nå har åpnet halvparten av sine butikker der igjen.... også Japan, som er verdens 4.største økonomi er rammet.
Det er vel bare et tidsspørsmål når det blir erklært pandemi, men foreløpig er vi ikke der ennå.
Redigert 26.02.2020 kl 05:09 Du må logge inn for å svare

Dødeligheten er ikke i nærheten av 2% engang. Og tar du bort de som er syke og svake fra før, og gamle pensjonister, så er viruset knapt dødelig i det hele tatt!
rasmusko
26.02.2020 kl 10:12 2841

Opptil 70% av verdens befolkning kan bli smittet ifølge Harvard professor, tid for prepping

Prepping? Hamstre Fishermans friend, lommetørklær og hostesaft?
Frekstad
26.02.2020 kl 10:26 2779

Syk italiener sendt til sykehus i Tromsø. Se avisa Nordlys

Bare å starte med hamstring. Så hva trenger vi? Hostesaft? Fisherman? Hva med mat? Havregryn? Ris? Poteter? Suppeposer? Fiskeboller? Spagetti? Doruller? Noe mer? Vodka?