IOX Q4-2019.


Er dagen kommet da vi skal juble eller grine?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Hvordan tror du det ville sett uten alle tiltakene? Dette er langt ifra en forkjølelse.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

De fleste som får dette viruset får litt forkjølelse og feber, og blir så friske igjen. Oppimot en million dør hvert år av influensa. Responsen til viruset er en større sak enn viruset i seg selv. Praktisk talt ingen barn dør av coronaviruset, akkurat som forkjølelse er ufarlig for de fleste barn.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Det er voksent gjordt med de tiltakene vi nå ser, steng ned. Det vil forkorte sykdomsperioden å hindre mange dødsfall, blant de som er sårbar. Så vil det forhåpentligvis begrense omfang å sykdom å korte ned denne pandemien. Skulle vært utført umiddelbart. Corona er ikke til å kimse av.
Vaksine vil tidligst kunne være tilgjengelig i Norge ca. Før Jul/des.2020. Det tar tid å det må testes først i flere runder m.m
I mellomtiden er det bare å ta det med ro 😊
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Ulrik1
12.03.2020 kl 18:56 4684

jækla lett å ta det med ro når papirene en sitter i er verdt nada.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
oivindl
12.03.2020 kl 19:33 4636

Tenker du også slik som 007 James Bond, at 67% fall siste måned i PEN er uproblematisk, mens 65% fall i IOX på samme tid, er katastrofe?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Kanskje LITT verre for IOX, i og med at de er blakke som en kirkerotte....
Forøvrig har jeg aldri kommentert PEN noen gang.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Når alle selskaper faller nøyaktig like mye så er det jo tydelig at dette ikke handler om IOX som selskap. Samtidig vil vi, når dette roer seg på verdensbasis, begynne å se en reprising over hele fjøla. Alle selskaper er nå for lavt verdsatt. Resten av 2020 vil nok i stor grad preges av at børsene henter seg inn igjen.

Samtidig må vi beholde et globalt perspektiv her, siden vi i IOX' tilfelle snakker om et selskap som stort sett består av rettigheter til å utvikle naturressurser i et søramerikansk land (som ikke er nevneverdig rammet av corona, for bare å nevne det): Selv om Norge stenger skoler mm. så er det langt viktigere for verdensøkonomien hva som skjer i f.eks. Asia med milliarder av folk. Der er viruset allerede i dramatisk tilbakegang i store og viktige land som Kina, Sør-Korea, Taiwan og Singapore. At antall nye smittede har falt til nesten ingen i Kina (samtidig som de fleste som var smittet nå er friske) er en svært viktig utvikling.

Etter det opprinnelige fallet rundt helgen har oljeprisen i grunnen ligget sånn rimelig stabilt, litt opp og ned på 30-tallet. Olje er en viktig naturressurs som verden vil trenge fremover, også i denne situasjonen, og at viruset går mot slutten i Asia vil også føre til større etterspørsel igjen der. En stor del av grunnen til den nå lave oljeprisen (som fortsatt er høyere enn oljepriser IOX har levd med før) er dessuten ikke egentlig så mye knyttet til dette viruset, men til tautrekkingen mellom Russland og Saudi-Arabia. Der er det klart at ingen av dem egentlig ønsker dagens prisnivå, og mange kommentatorer mener at vi kan regne med å se en tilnærming og løsning i løpet av tiden fremover. Det er bare et spørsmål om tid før vi vil se høyere oljepriser igjen.

I IOX er vi vant til å vente, så den midlertidige og ekstraordinære situasjonen vi opplever denne våren er noe vi bare får vente oss gjennom, og glede oss til hva IOX skal få til etterhvert.

Selv finner jeg det nesten mest hensiktsmessig at IOX venter litt med borekampanjen, til høsten, etter at støyen om viruset i stor grad har lagt seg og økonomien roet seg igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
oivindl
12.03.2020 kl 21:04 4503

Det var med prinsippet i ditt tilfelle. Du mente 50% fall i NANO var helt uproblematisk, lurte bare på om Gunnarius så det på samme måte i PEN.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Godt poeng av Torje Gundersen i DNB i DN:

– Jeg har ikke solgt noe selv, forsikrer han.

– Så da er det bare å vente?

– Nå har det jo falt med 30 prosent her hjemme og 20 prosent i USA, så skal man selge nå så må det være fordi man tror det vil falle 30 og 20 prosent til, og det tror vi ikke er sannsynlig.

Et billigere aksjemarked vil øke etterspørselen på aksjer, og han påpeker at fallet allerede er ganske betydelig nå.

– For det andre så ser vi at med denne utviklingen er det mer sannsynlig at vi får flere tiltak for å hjelpe bedrifter over kneiken. Så de fleste av oss er av den oppfatning at effekten vil avta noe

– Det er ikke enden på verden dette, det er ikke kroken på døren. Ting faller ikke til null.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

For et idiotisk spørsmål. Hele oljebransjen krakker og alle vet hvorfor. Poenget må være et enkelte av dem har så robust økonomi og produksjon eller er like ved økning i prod., at de kommer på beina igjen når dette bedrer seg. Kjernen er at denne muligheten har ikke IOX. Det ikke noe senasjonelt at IOX halveres, Dette er jo trenden over hele fjøla.

Forresten ser jeg at Teodor opplyses være den som traff planke. Det er da et par av oss her som har argumentert for ferskere data for IOX og dommedag. Dvs. nå er det ikke over før the fat lady sings the blues. Så man må først avvente hva selskapet selv sier i neste melding vedr. going concern.

oivindi ad PEN, du må følge med i svingene at her differensierer man og utvider sortimentet etterhvert som endringene i markedet og nye selskap ser dagens lys. Må ikke være så fastlåst og lite opplyst oivndi..
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Med viruset i sterk tilbakegang i Asia er det bare et tidsspørsmål før verdensøkonomien begynner å roe seg, og hente seg inn igjen. IOX har opplevd lavere oljepriser enn i dag. Selskaper over hele fjøla er latterlig underpriset på grunn av delvis mediedrevet hysteri rundt noe som ligner på forkjølelse og har tatt en brøkdel så mange liv som årets influensa (i samme risikogruppe av gamle og syke). Dette betyr at vi kan vente en reprising i løpet av de kommende ukene/månedene. Både IOX og de andre selskapene har nå falt så mye at det ikke er særlig mer å gå på, som Torje Gundersen i DNB påpekte.

Så lenge som vi har ventet i IOX tåler vi et par måneders venting til. Da vil verden fortone seg ganske annerledes, med et virus som stort sett er historie i hele Asia, og sikkert på vei til å komme under kontroll i Europa og USA. Bondholders har jo reelt kjøpt aksjer til langt mer enn dagens kurs så sent som i år (etter at viruset allerede var kjent). Når verdensøkonomien får roet seg ned igjen, noe som vil skje, og IOX går videre med planene sine, vil vi få en reprise på den mangedoblingen av kursen vi har sett flere ganger tidligere, særlig siden kursen nå er helt kunstig lav på grunn av eksterne forhold og uten potensial til å falle mer.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
oivindl
12.03.2020 kl 23:01 4321

Synes bare det virker litt rart at et solid selskap som PEN skal falle like mye som en konkurskandidat som IOX. Til og med en positiv nyhet for PEN oppi det hele. Mener du det er rimelig, gunnarius?
Siste avsnittet ditt skjønte jeg ærlig talt ingen ting av
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Sør-Korea snudde utviklingen i løpet av to uker. Dette trenger ikke være langvarig med effektive tiltak. https://www.aftenposten.no/verden/i/e8o6ka/store-forskjeller-i-hvordan-epidemien-utvikler-seg-soer-korea-vekker-oppsikt
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Russiske medier meldte i kveld at Venezuela (et av de fem opprinnelige medlemmene i OPEC) nå vil prøve å megle i dialogen mellom Saudi-Arabia og Russland i de nærmeste dagene:

"We contacted our partners in OPEC, such our partners as Russia, with oil producing countries, to undertake steps in days to come for a new dialog between OPEC and non-OPEC countries," Maduro said.

https://tass.com/economy/1129657

Energianalytiker Chris Weafer i Moskva er en av dem som mener Russland vil ønske å gjenoppta en dialog i tiden fremover. Russland har egentlig forholdt seg relativt moderat i alt dette; de ønsket inntil videre å videreføre de eksisterende kuttene og ble overrasket over Saudi-Arabias tilsvar. Saudi-Arabia ønsket kutt og ikke minst alle de andre OPEC-landene, viktige allierte for både SA og Russland, ønsker veldig sterkt disse kuttene. “Another factor potentially limiting the depth of the price war is the Kremlin’s determination to maintain the political influence it has achieved in the Middle East in recent years, Weafer said. That greater influence was on display in October 2017 when Saudi Arabia’s King Salman traveled to Moscow, the first-ever visit by the nation’s leader to Russia. The Kremlin will want to try to get back to the negotiating table because the political relations” with Saudi Arabia are “very important,” Weafer said.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Fredag morgen:

Oljeprisen har holdt seg jevnt det siste døgnet, og steget litt nå i morgentimene.

Fra Kina melder de om en ny rekord: Bare 8 nye smittede, det laveste tallet siden den daglige rapporteringen startet for snart to måneder siden. Forkjølelsesviruset er i ferd med å bli helt utryddet i Kina. https://finansavisen.no/nyheter/utenriks/2020/03/13/7506820/atte-nye-smittede-og-sju-dode-i-kina
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
drillpro
13.03.2020 kl 07:14 4109

Etter dato fra forrige måned så kan det vel komme en prod.rapport idag? Dette blir spennende, blør vi mere idag eller kommer det noe hyggelig tekst og gode tall?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Ser ut til at jo flere problemer de har, desto senere kommer produksjonstallene. Blir neppe hyggelig lesing denne gangen heller. Oljeprisen er drepende lav for et firma som ikke har kontanter, og sliter med fallende produksjon. Ingen nye brønner i overskuelig framtid. Og sånn går no åran.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Ransen
13.03.2020 kl 11:14 3893

Blir nok som selskapet sier. Tallene denne gang er så store at de må lage ny boks. Derfor denne forsinkelsen😊
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Endelig en rekyl opp igjen. Hadde gjort seg med melding nå.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
oivindl
13.03.2020 kl 13:31 3685

007 viser nok en gang sin unike teft for kursutviklingen i iox.
Og sånn går no åran :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Jeg nevnte ikke kursutviklingen med et ord. Jeg fokuserte på selskapets utvikling. En troende menighet kan gjøre under med aksjekursen, uavhengig av hvordan selskapet leverer.

Omsetning på så små volumer sier ingenting om morgendagen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Du vet ikke hva ordet betyr en gang.
Hvordan skal du da ha peiling på så mye annet?

Menighet (av middelnedertysk menheit, fellesskap) er et lokalt geografisk distrikt innen en religion, med medlemmer som bor på et bestemt sted og kommer sammen i samme forsamlingshus. Ordet menighet kan også sikte til en større gruppe religiøse mennesker. Det kan brukes om et helt trossamfunn med alle dets medlemmer.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Ransen
13.03.2020 kl 15:18 3454

De gikk på en skikkelig smell i går de som tok et gedigent tap i håp om å få kjøpt igjen på 10 øre.
Men heldigvis nyttig for oss andre som fikk billige aksjer. Melding ang boreplan og videte løp i A og C er ventet
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
sacco12
13.03.2020 kl 15:55 3386

Jeg har ventet i 2.5 år på videre boring i C. Hadde vært helt på sin plass og på tide at det kom melding om det. Får bare håpe meldingen ikke drøyer 2.5 år til.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Ja, de skulle hørt på Torje Gundersen i DNB som selv satt stille i sine aksjer. Når kursen hadde sunket til 1 krone så hadde den falt så mye som det var mulig i vårt selskap og "ting faller ikke til null" som Gundersen sa. Ingen gir bort aksjene sine helt gratis. Når kursen først blir lav nok, slik den ble i går, kan det bare gå en vei, oppover. Dette gjelder ikke bare i IOX https://www.dn.no/bors/bors/wall-street/usa/kraftig-reaksjon-etter-garsdagens-mareritthandel-wall-street-suser-opp-fra-start/2-1-773361

Imponerende utvikling i dag der vi på det meste hadde tatt igjen snart hele fallet som skyldes forkjølelseshysteri og oljeprisbråk. Vi har også fått satt en tydelig bunn her for hva aksjonærer i det hele tatt er villige til å selge for, selv under den verste markeds-/viruspanikken som rådet for noen dager siden.

Jeg tenker vi i første rekke stabiliserer oss oppover mot to kronersnivået i påvente av nyheter om ting fremover, nå som aksjonærer kan være rimelig trygge på at å sitte rolig gjennom dette er en god strategi.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Jeg har også ventet en stund på boring, men er glad for at meldingen om det ikke kom midt i det verste hysteriet som hadde tatt all oppmerksomhet vekk. Tenker at hvertfall noen ukers venting til vil være best, med en roligere situasjon i media.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
oivindl
13.03.2020 kl 16:36 3298

Sikkert lurt det.

"Omsetning på så små volumer sier ingenting om morgendagen."

Drister meg til å si at i morgen skjer det ingenting med kursen.
Min første og muligens siste, spådom om en aksje overhode.:-)

Gratulerer forøvrig med etterlengtet oppgang i NANO:-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
bæærnt
13.03.2020 kl 19:26 3149

Boring ? Den som fortsatt tror på det må nesten søke åndelig veiledning. Ett eller annet sted. For den som sitter med en liten post som privat investor etter dette ragnarokket, så har selskapet brukket ryggen. Våkn opp. Det blir ingen boring i C. Det har selskapet nesten uavbrutt forsøkt å pakke inn meldinger uten reelt innhold siden juli 2017.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Tøv. Selskapet har levert og jobbet jevnt og trutt på kommende borekampanje, og planene for boring er veldig konkrete og gjennomarbeidede. De utsettelsene som har vært har det vært gitt gode forklaringer på. Kanskje ender vi opp med å utsette boringen i noen måneder til som følge av vårens hendelser, men dagens situasjon med virus er noe som vil gå over i månedene som kommer. Det skjønner selvsagt også markedet, jf. dagens utvikling, i IOX såvel som andre selskaper.

For andre gang hentet Wall Street seg idag kraftig tilbake, fordi investorer forstår at vi er i en midlertidig situasjon, at kursene allerede har sunket så mye som de kunne (som Torje Gundersen i DNB mente), og fordi vi etterhvert vil måtte se en solid innhenting og reprising, etterhvert som viruset går over (slik det er i ferd med å skje i Asia).

https://www.dn.no/marked/koronaviruset/hilmar-mjelde/donald-trump/wall-street-gjor-et-hopp-opp-etter-en-blytung-uke-dow-jones-stenger-opp-over-9-prosent/2-1-773791
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
bæærnt
13.03.2020 kl 19:55 3106

Jobbet jevnt og trutt ? Hva vet du egentlig om det ?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Det er da den hengivne menigheten reiser seg opp og roper ut et rungende HALLELUJA :-)

God helg, folkens.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Hehehe, skjønne du vil inn igjen Bæærnt;-) Du er skikkelig ambivalent. Enten er du positiv eller så er du negativ, spørs om du skal selge eller kjøpe. For de som er nye på IOX trådene, så sitter det flere som trader, og disse prøver å påvirke andre til å være med på dere løp!!! Nå ser det ut som du vil inn igjen Bæærnt, og prøver å manipulere andre!
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
bæærnt
13.03.2020 kl 23:13 2889

Samme gamle leksa om hvem som vil inn eller ut. Så ikke noe nytt fra den fronten.

Som sagt - våkn opp. Dersom LLA-47 er drivverdig etter en samlet vurdering av økonomi og risiko så var det gjennomført kontante emisjoner og boring av nye brønner for lenge siden. Selskapet har er i ferd med å bli en søppelkasse for håpløse prosjekt som "old andes" eier i andre sammenhenger. F.eks de siste transaksjonene i A- les Integra og synlige eierinteresser.

My 2 - eller - 3 cents.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Ut i fra ordlyden så har du kjøpt aksjer før koronahysteriet som nå har halvert seg i verdi.
Du er sur og bitter på at du i det hele tatt gikk inn selv om det er snakk om småpenger.
Sånn går nu dagan...
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
bæærnt
13.03.2020 kl 23:29 2868

Halvert seg - det er nok verre enn som så, men nå er det på tide med en oppvåkning. For alle sammen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Takk for rådene Bæærnt👍 Då går jeg ut i fra at du har solgt deg ut, og kommet aldri til å kjøpe aksjer i dette selskapet mer.

Lykke til videre, og vær så snill å hold deg unna iox trådene. Vi har nok av forkynnere her inne. Vi vet risikoen, du trenger ikke å være redde for at vi evt taper pengene våres. Vi er voksne folk, som evt har råd til å tape invisteringene. Takk for du tenker på oss IOX aksjonærene 😉👍😍
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
bæærnt
13.03.2020 kl 23:46 2839

Ingen årsak. Yepp, mange forkynnere, men fakta er det gud bedre ingen som bidrar med. Vi kan snakkes igjen når IOX er ute av C, og sitter igjen med noen bedervede smuler i A.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Du har ikke tenkt tanken på at de bruker tiden på å komme ut av avtalen med sørgelige SLS og at det kan påvirke forsinkelser?
Du tenker bare at feltet ikke er drivverdig og at Interoil er på vei på huet og ræva ut av Colombia.

Kreativt
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

Mange har antatt at det kan være forhold hos SLS og et ønske om å drille med noen andre enn SLS som er årsaken til at det har vært utsettelser, men IOX har samtidig jobbet med et detaljert opplegg for utvikling av feltet og fått på plass løsninger som ikke levner noen tvil om at de planlegger boring.

Ellers har IOX holdt seg bra med tanke på uroen i markedene i det siste, og det tyder på at folk har tiltro til selskapets videre planer. Utviklingen på børsene fredag, med massivt comeback på Wall Street (igjen), var også en forsmak på det som vil skje når det pågående viruset vil komme på retur i tiden fremover. Asia har virkelig lykkes med å nærmest utrydde viruset, og om noen måneder vil vi være i samme situasjon i Norge og andre vestlige land.

Oljeprisen har igjen beveget seg oppover det siste døgnet og har i grunnen holdt seg ganske stabil i snart en uke nå. Før eller siden skal den kraftig opp igjen. Vi har foran oss en periode der både børsene og oljeprisen vil stige markant. Det var hell i uhell at borestart ikke kom i mars, og heller kan komme på et tidspunkt der markedene er rolig og preget av mer optimisme.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
bæærnt
14.03.2020 kl 11:07 2507

Ingen av oss har nødvendig kunnskap og innsyn i forholdet mellom IOX og SLS. Hvem som er den sørgelige parten i samarbeidet vet du vel ikke noe om. Ikke jeg heller, men det er neppe SLS som kan lastes for manglende fremdrift. Da burde avtalen ha vært avsluttet for lenge siden med PM til markedet like etter.

Nei, min konklusjon er ikke kreativ, men hva annet skal man egentlig tro på så lenge selskapet ikke leverer på en troverdig måte. Det kommer snart et nytt prospekt ifm konverteringen av bonds og nye aksjer, Så hva blir det denne gangen ? En blåkopi med noen mindre endringer i det som ble presentert i juli 2019, eller noe konkret som vi kan forholde oss til og som gir grunn til å bli sittende som aksjonær uten en overhengende risiko for ytterligere runder med utvanning. Eller nye runder med ANH med nye frister og omprioriteringer på Altair og LLA-47. I dagens sure og ekstraordinære klima så kan det siste kanskje være like greit, men det styrker jo ikke caset IOX.

Det beste vi kan håpe på etter min vurdering - riktignok sterkt preget av dagens situasjon - er exit fra C og olje etter salg av assets til en ok pris, og fokus på gass og andre mer bærekraftige prosjekt i SA. Men jeg er dessverre redd for at den kommersielle verdien av LLA-47 verken kan utvinnes i egen regi eller selges uten å realisere tap. Men cash is king, og kanskje mer enn noen gang i disse tider.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare