Massive kanseleringer av airbnb-leie


Hei

Har to leiligheter jeg leier ut på airbnb. Ved nyttår hadde jeg 90% belegg for 1. halvår i år.
Siden nyttår har jeg motatt 25 kansellering og bare en ny bestilling, og den var kort. Er nå nede i under 20% belegg for de neste 6 månedene.
Er nok virusfrykt som er ute å går.

Bør jeg dumpe prisen? Eller leie ut en leilighet til studenter? Er vel vanskelig å få inn studenter nå.
Eller bør jeg bare sitte rolig og satse på at kundene etterhvert kommer tilbake?
Olebole
27.02.2020 kl 15:24 854

Hvis det er en flott leilighet så kan det være at studentene gjør seg vanskelig når du skal ha de ut. De får gjerne gratis juridisk hjelp osv. Plutselig må du ha de boende i 3 år.

Hvis viruset sprer seg i Norge vil det kunne medføre til fatale konsekvenser for boligmarkedet. Lavere konsum = redusert sysselsetting = færre som kan betjene den skyhøye gjelden sin. Som potensiell boligkjøper så utsetter jeg boligkjøpsplaner til ubestemt tid.

Ståa i økonomien var ikke på topp før viruset kom heller. Virusepidemi har mange negative effekter på innkjøp i en tid der handelen sliter mye.

Airbnb-prisene har kollapset helt. Leiligheter som før kostet 1400kroner natten ligger nå ute for 400 kroner natten uten at de blir leid ut.
Mange av airbnb-leiligheten er nå på vei over i det vanlige leiemarkedet, men det er også i ferd med å kollapse, eneste som har tatt kantakt på min annonse er en som spurte om jeg er villig til å gå ned 5000 kroner i måneden i leie.

Har en venn som leide ut til noen svensker, søndag kl. 00.30 sendte de oppsigelse på epost og kl.16.00 leverte de inn nøklene etter å ha pakket og vasket, han beholt dog depositumet som leie ut oppsigelsesperioden, men får vel neppe like mye av neste leietager. Den andre leiligheten han har leies av norske studenter, deltidsjobbene deres er borte så de har ikke lenger råd til å bo der, de lurte på om de kunne få redusert leie.

Meget interesant det du skriver tor_berg. Håper du holder oss oppdatert fremover. Jeg spår en kollaps i utleiemarkedet når alle svenskene og østeuropeerne begynner å dra hjem. Hvis vi i tillegg nå får mange Airbnb leiligheter som kjøres ut på utleiemarkedet så vil jo dette forsterke effekten enda mer.