Sector
29.02.2020 kl 19:35 3970

Ingen av de 15 som i Norge er smittet sv årets influensa/Corona er alvorlig syk.
.....
15 personer koronasmittet i Norge – ingen alvorlig syke

Totalt 15 mennesker har testet positivt på det nye koronaviruset her til lands, men ingen av dem er alvorlig syke eller sykehusinnlagt.
29.02.2020 18:56
29.02.2020 18:59
AV: (NTB) NTB-KRISTIAN SKÅRDALSMO OG FREDRIK MOEN GABRIELSEN
Sju personer hadde fått positive tester fredag, og ytterligere åtte mennesker testet positivt dagen etter, opplyste Folkehelseinstituttet lørdag kveld.
Fire nye tilfeller er påvist i Bergen, og tre av de 15 tilfellene er ansatte ved Oslo universitetssykehus.

– Alle de positive er i hjemmeisolasjon. Ingen av dem er alvorlig syke eller sykehusinnlagt, sier overlege Are Berg ved Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB.

– Det er smitte fra nordmann til nordmann, men alle de 15 tilfellene har kjent smittevei. Alle har en relasjon til utbruddsområder. Det er ikke slik at det er noen tilfeldig smitte i Norge, konstaterer han.

Viruset har spredd seg til nesten 60 land, smittet over 85.000 og kostet 2.900 mennesker livet. Utbruddet har rystet verdensøkonomien og ført til et kraftig børsfall mange steder. I tillegg til Kina er Sør-Korea, Japan, Italia og Iran hardt rammet.

OUS ber om hjelp
Ved Oslo universitetssykehus får viruset store konsekvenser ettersom tre ansatte ved øyeavdelingen er smittet. Sykehuset ber nå Helse vest om hjelp for å sikre behandling av øyepasienter som trenger øyeblikkelig hjelp.

– Vi vet med sikkerhet allerede nå at aktiviteten til uken kommer til å være ned på 50–60 prosent av normal drift, sier leder Kim A. Tønseth ved klinikk for hode, hals og rekonstruktiv kirurgi, som omfatter øyeavdelingen.


– Pasienter som kommer inn som øyeblikkelig hjelp eller trenger behandling i løpet av en uke eller to, må vi finne et annet tilbud til, sier han.

Tønseth bekrefter at Haukeland universitetssjukehus i Bergen har fått på plass et støtteapparat for å sikre et tilbud til pasienter som trenger hjelp raskt.

– Uheldig
Samtidig erkjenner Oslo universitetssykehus at én av de tre ansatte som er koronasmittet, fikk beskjed om at det ikke var nødvendig å teste seg da vedkommende tirsdag tok kontakt med infeksjonsmedisinsk bakvakt.

– Da ble det gjort en vurdering av at symptomene ikke ga mistanke om smitte som gjorde at man skulle teste seg, sier medisinsk direktør Hilde Myhren ved sykehuset.

– I ettertid er det lett å se at det var en uheldig avgjørelse, men det kan vi ikke gjøre noe med nå, sier hun.

Myhren legger til at den første smittede ikke kjente til at vedkommende hadde vært i nærkontakt med noen som var smittet.

Et titalls ansatte ved avdelingen testes nå for viruset, og pasienter fra forrige uke bes holde seg hjemme. Øyeavdelingen vaskes nå ned i håp om å begrense smitten til det ene bygget på sykehuset.


Presiserte råd
Fem av de smittede i Norge, er fra Bergen.

– De er isolert i hjemmene sine. Ingen er alvorlig syke, sier Brita Øygard i kommunens etat for helsetjenester.

Kommunen jobber nå med å få kontroll over alle personene de smittede har hatt kontakt med.

FHI presiserte lørdag sine råd for helsepersonell etter hjemkomst fra område med utbredt smitte.

– Ansatte skal som alltid ikke gå på jobb når de er syke og følge basale smittevernrutiner for å beskytte pasientene sine mot smitte, sier områdedirektør Geir Bukholm ved FHI.

Han ber ansatte ta kontakt med arbeidsstedets smittevernansvarlige etter hjemkomst fra et utbruddsområde, slik at den ansatte kan få personlig veiledning.

– Ansatte må være særlig årvåkne på feber, hoste og andre luftveissymptomer, sier Bukholm.
thief
29.02.2020 kl 19:54 3899

Herregud,tror du folk skal få panikk av dine innlegg 🙂Dette er sannheten!I fjor i influensasesongen 2018/19 ble 42.9 millioner mennesker i verden smittet, 647 000 ble så syke at de ble innlagt på sykehus og 61200 døde. Dette var før coronaviruset.Dødlighet på 0.15%

Så skal liksom verden gå under med dette Coronaviruset,latterlig🙂Dette er hauset opp til idiotiske høyder.De som dør,er akkurat den målgruppen som ellers ville vært utsatt ved vanlig influensa. Det er lett å telle antall døde, men ikke smittede.Så dødeligheten er nok langt under disse 2% de opererer med.Sannheten er nok godt under 1%!Altså ikke noen krise.

Sarsviruset hadde dødelighet på 10% og Mersviruset over 30%.Det var mye færre smittede,men mye farligere.Dette Coronaviruset ligger mye nærmere en vanlig influensa.Og når vi da ser på antall smittede i året,ved vanlig influensa. Tar dette litt vel av i media🙂Hadde dødeligheten vært mye høyere,ville det vært stor krise.Men det er den altså ikke.
Redigert 29.02.2020 kl 20:24 Du må logge inn for å svare
suspekt
29.02.2020 kl 21:46 3735

Det er nok krise til at børsene faller som steiner det er problemet for oss på forumet her, ikke at noen få tusen gamle og syke dør. Når frykten råder tar investorene pengene fra bordet og avventer bedre tider, coronnaviruset er ikke noe stort problem for verden, men når ingen flyr så er det et stort problem for norwegian, og for de som har aksjer her, ikke verre enn det.
onuk
29.02.2020 kl 22:07 3638

Om dagen så er enhver som dør i verden en Corona offer, enkelt og greit. Trafikkulykke, hjerteinfarkt, drap, selvmord osv, spiller ingen rolle. Død er død, la oss plusse på en i Corona statistikk, sikkert er sikkert og panikken er komplett. Morsom det hele, viser bare hvor mange idioter som går rundt i to sko og biter på alt som serveres fra media.
Tyske media skriver neppe noe om Corolla virus denne helgen, etter det som skjedde i kveld i Bundesliga.........
thief
29.02.2020 kl 22:35 3534

Ja,sånn er det alltid,overreaksjon den ene eller andre veien.Men ikke alle aksjer som blir like mye påvirket som f.eks nas. Men faller allikevel mye mer enn de burde.Så rekylen kommer,når hysteriet legger seg.Og folk tar til fornuften🙂Er jo et godt tegn at kina nå stabiliserer seg,få nye tilfeller i forhold til for 1 uke siden.Så blir det vel en periode med økning i europa/Amerika,før det roer seg der også.Så ikke veldig bekymret.

Du hverken har viten eller kan rekne. Les deg opp først om Asia-syken og Hong Kong influensa. Med Covid 19 snakker vi om en liknende smittespredning kombinert med høyere dødelighet.
Hammers
01.03.2020 kl 00:34 3230

Det er FORTSATT IKKE antall syke og døde som er problemet!
Det er det tiltakene som er!

- Kina er stengt. 90 % av lakseeksporten er stanset. Store tap!
- Fabrikker er stengt. Norske bedrifter permitterer. Store tap!
- Flytransporten rammes. Store tap!
- Møter og konferanser avlyses. Store tap for hotellnæring, transport og serveringssteder.
- Slik kan man fortsette i det uendelige. Hele tiden fordi TILTAKENE fører til elendighet for industri og næring!

Hilsen Hammers
Falco1
01.03.2020 kl 00:42 3194

Fått med deg at Kina er på vei opp igjen Hammers? Det blir ikke noe dommedag nå heller.

Kina er ikke stengt.
Flytrafikken er ikke stengt.
De spiser utenlandsk kjøtt på norske plattformer.
Fra Brasil og Uruguay.
I Nordsjøen .
Redda klimatet

Det egentlig interessante etter å ha fulgt med mye siste uker er hvor fascinerende sårbar verdensøkonomien er. Alt er vevd sammen. før i tiden var de fleste land selvforsynte, det er dem ikke lenger, nå er alle avhengige av hverandre, når verdens produsent Kina stenger ned blir effekten som dominobrikker.

Jeg bestilte ny bil her om dagen, en Bmw, levering månedskiftet mai/juni, tipper den ikke blir leveringsklar før høsten, for hvor kommer delene fra?
Det sies at en liten tue kan velte et stort lass. Jo mer globaliserte vi blir så ser det ut til at sårbarheten bare blir større. Det hjelper da ikke lengre om vi har en tilsynelatende sterk økonomi WW om fundamentet er leire og ikke tåler litt forkjølelse engang.

Tror vel ikke dette utbruddet får helt bibelske proposisjoner men etterhvert som smitten akselererer kan hele verdensøkonomien setter mange år tilbake, ikke pga smitten, men psykologien rundt. hva dette får å si for Norge? aner ikke, men oljeprisen ble ugrei, den er jo viktig, lakseeksporten til Kina falt rundt 90% på noen dager. vi har vel ikke så veldig mye mer å levere til andre land en fisk og olje, og når de største brukerne i verden ikke kjøper nok av oss lengre, hva skjer da?

repsol
01.03.2020 kl 04:38 2925

Trur dere dette er siste virus fra disse søpla landene , har dere vært på mat markeder der nede , norske mat tilsynet hadde dratt av seg håret hadde dem sett hvordan dem jobber der , trur dere mat tilsynet hadde godkjent at jeg hadde slaktet og partert dyr jeg hadde skutt i skogen på torget i Oslo på en varm sommer dag ???
nima
01.03.2020 kl 10:14 2577

Folk er fan helt hysterisk, hvor mange har influensa i Norge ? Hvor mange dør av influensa i Norge ? Skjerp dere
Boobs
01.03.2020 kl 11:26 2475

I USA dør mennesker daglig av følgende:
(Pressiserer - tallene viser antall døde hver eneste dag, 365 dager i året.
Hjertesykdom 1774 pr dag (ca 647.500 pr år)
Kreft 1641 pr dag (ca 600.000 pr år)
ulykker 465 pr dag ( ca 170.000 pr år)
luftveissykdom pr dag 439 ( ca 160.000 pr år)
infarkt pr dag 401 ( ca 146.800 pr år)
Alzheimers pr dag 333 (ca 121.000 pr år)
diabetes pr dag 229 (ca 83.500 pr år)
Influensa og lungebetennelse pr dag 153 (ca 55.700 pr år)
nyresykdom pr dag 138 (ca 50.600 pr år)
selvmord pr dag 129 (ca 47.200 pr år)

Se nøye på vanlig Influensa og lungebetennelse 153 dødsfalll hver eneste dag. 55.700 hvert eneste år!!!! Totale dødsfall av Luftveissykdom inkl influensa og pneumoni 592 døde hver eneste dag og 215.700 døde hvert år.

Usa har nå ett tilfelle. 1 person. 1 dødsfall og landet går av hengslene med pressekonferanse hvor Presidenten kondolerer til denne ene som døde av Corona. Hva med de 153 som døde samme dag av vanlig influensa? Ingen offentlig kondolanse på nasjonalt TV? Hva med de 7708 andre som døde av sykdom og ulykke samme dag som denne ene personen? Ingen kondolanse?

Dette skjedde i går den 29.02.20:
1 person dør av Corona = krise = masse hysteri = pressekonferanse= president kondolerer til denne ene
153 personer døde av Influensa og pneumoni = ingen reaksjon
592 personer døde av lungesykdom inkl Influensa = ingen reaksjon
7708 personer døde av sykdom og ulykke = ingen reaksjon

Først om Corona skulle nå opp i 153 daglige tilfeller hele året, med 55700 tilfeller pr år, er vi kun oppe i antall dødsfall forårsaket av vanlig influensa som ingen hever ett øyenbryn over. Når kollapset børsen sist over 55700 dødsfall relatert til vanlig Influensa?
Corona må virkelig sette opp farten viss det i første omgang skal klare å tangere vanlig influensa. Corona er ikke problemet. Den ubegrunnede frykten Og hysteriet er problemet.

Foreløpig leder vanlig influensa med 153:1 pr. 29.02.20, og på årsbasis 55.700:1.
Ser man globalt blir det nesten patetisk lavt.

Vi finner tilsvarende statistikk for Norge, og samme hysteriet herjer her😂
Her mister vi fatningen av noen få tilfeller av smitte med mildt og nesten symptomfritt forløp. Hvor mange døde av vanlig influensa i Norge bare i går? 4-5 stk? Hvor er Media? Det er tross alt folk som døde av influensa!

Når det gjelder Corona er det angivelig heller ikke ett nytt fenomen.

https://finansavisen.no/nyheter/helse/2020/03/01/7502422/mikrobiolog-de-aller-fleste-har-hatt-et-coronavirus-for

Kinamann godt hjulpet av Media har klart å skape massehysteri. Og det fungerer.

Det vil si at 0,00577 % av alle kinesere har blitt smittet i løpet av 2-3 mnd. Bare for å sette hysteriet i perspektiv!
Nanoq
01.03.2020 kl 11:53 2361

Boobs:
En stor del av befolkningen er immune mot vanlig influenza, enten fordi de tidlige har vært smittet, eller fordi de er vaccinert.

Ingen er immune mot denne corona-virusen, som derfor i teorien kan smitte HELE befolkningen. I USA er det ca. 340 mill. mennesker. 5-10% af disse = ca. 25-30 mill. mennesker, er over 70 år gamle. For disse 70+ år gamle er dødeligheten for coronasykdommen ca. 10%.

For de mellom 20 og 50 år er dødeligheten på ca. 2%.

Do the math…

Og de fleste av disse menneskene har også barn og barnebarn, så dette handler ikke bare om de som er smittet. Dette handler også om potensielt tap av nære familiemedlemmer. Bare en tåpe frykter ikke havet - og en meget smittsom sykdom som man ikke foreløpig ikke kan bekjempe med vacciner.

Så nei, ditt influenza-dødsstatistikk-regnskap gir ikke mye mening.
Redigert 01.03.2020 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
mikael33
01.03.2020 kl 12:49 2231

Oslo børs raser ned i morgen ! det er ikke noe tvil om det. torsdag og fredag børsene i USA raste over 6-7 % mens Oslo kun ca 2%.. det er nye tilfeller av corona både i Kina, USA, også mange i Norge..
01.03.2020 kl 12:52 2205

Jeg forventer at du sletter siste innlegg, da det er ren løgn.
Redigert 01.03.2020 kl 12:53 Du må logge inn for å svare

Hvordan forklarer du at så få kinesere er smittet siden utbruddet i desember? 0,00577 % av kineserne er smittet, det er så lite at det er helt ufattelig i forhold til dine påstander!
Nanoq
01.03.2020 kl 13:54 2031

Realistoptimist

Jamen...det relativt lave antallet med smitta kinesere er jo nettopp et positivt resultat av den drakonisk strenge karantene-politikken som er innført i Kina hvor mange millioner mennesker er satt i karantene - en politikk som bør bli innført i andre land med stor risiko for smittespredning p.g.a. et svakt sunnhetssystem og svak statsadministrasjon.

Uten denne karantene-politikken, så ville antallet av smitta kinesere ha vært mange ganger høyere nå - og enormt mange ganger høyere om et år.

Hvordan det ser ut om et år - i Kina, Afrika, USA, Europa og andre steder - kan vi jo så gjette på. Men uten en streng karantenepolitikk inntil det blir utviklet en effektiv vaccine kan vi frykte det verste.
.


Redigert 01.03.2020 kl 13:55 Du må logge inn for å svare
-Dëë-
01.03.2020 kl 14:02 1987

Norge kommer til å bli det landet i Europa med flest smittet iforhold til folketallet, for vi har noen helt lamme folk som styrer. 😅
Nanoq
01.03.2020 kl 14:17 1931

Jeg tror at Trumps USA blir verre enn Norge...mye verre.

De fleste land i Afrika ser også meget sårbare ut...
01.03.2020 kl 14:28 1864

Influensa lignende virus som vil trives i varmen? Kanskje du bør logge av og be om hjelp. Hvor mye idioti er det mulig å komme opp med? Helsevesenet i Norge bør ta en titt her inne, mange som bør beskyttes mot seg selv.
Nsxnsx
01.03.2020 kl 14:38 1798

I Norge er det større sjanse for å vinne i lotto enn å få corona viruset. Men delig med lave innganger i markedet 😂😂
Nanoq
01.03.2020 kl 15:04 1702

Bradbury:

Kuwait har ca. 50 med smitte nå, UAE og Bahrain ca. 40 hver.
Ikke akkurat lave temperaturer i disse landa.

WHO har satt 13 afrikanske land på høyrisiko-liste.

Ellers kan du lese mer om corona-risikoen i Afrika her for å bli klokere:

https://www.dw.com/en/africa-has-been-spared-so-far-from-coronavirus-why/a-52382666

Paul Hunter, a UK-based specialist in infectious diseases and epidemics, largely puts the absence of COVID-19 on the [Africa-]continent down to luck.
"If you look at how COVID-19 has spread to non-Chinese countries, most of the spread has been pretty much due to the general intensity of travel around the world," he told DW.
"There is nothing special about Africa not having seen a case other than pure chance at the moment."

Enhver idiot som er noe oppegående skjønner at dette er svært opphauset, noe media er eksperter på, og kommer shorterne til gode, er ikke noe farligere dette viruset enn andre influensa virus, det er bare noen som må skape frykt og panikk i verdensøkonomien, og vil ha verdens børser ned, dette har vi sett før. Var langt verre influensaen i 2018, men da var ikke markedet moden nok for frykt og korreksjon.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/p6rp81/flere-doedsfall-enn-normalt-denne-influensasesongen
BIF78
01.03.2020 kl 15:23 1630

Nanoq:
De fleste smittede i Europa er i Norditalien- det er ikke særligt varmt der i øjeblikket...

Der er simpelthen for mange halve historier om Corona.
Boobs
01.03.2020 kl 15:28 1615

Du glemmer at Corona hadde flere ukers forsprang i Kina før media våknet og tiltak ble iverksatt. Du må gjerne være hysterisk, men for all del ikke forsøk å prakke hysteriet ditt over på andre. Sammenligningstatistikken overfor er høyst aktuell å bruke for å sette ting i perspektiv. Finnes heller ingen vaksine mot ulykker, selvmord, hjertekar sykdommer, Pneumoni, multimorbiditet etc. Og når det gjelder influensavaksiner bør du kanskje så på dekningsgraden i nettopp UsA!

Om man så i ditt senario velger å se på Influensavaksiner som en forbyggende faktor, tilsier det faktisk at statistikken for Vanlig influensadødsfall Burde ligget enda høyere, og dermed vært langt mer overlegen enn Corona?
Redigert 01.03.2020 kl 15:31 Du må logge inn for å svare
børst
01.03.2020 kl 16:22 1527

Det er mest sannsynlig langt flere, mange titusen. Hvor sannsynlig er det at så mange nordmenn som har vært i Nord-Italia kommer hjem ved viruset? Det skal ikke være mulig sånn rent statistisk.
Redigert 01.03.2020 kl 16:22 Du må logge inn for å svare

Er enorme mørketall her. Hvor sannsynlig er det at land som India og Brasil har henholdsvis 3 og 2 smittede når viruset først er påvist ?
børst
01.03.2020 kl 16:32 1485

Det er jo i grunnen positivt, for da er jo dødeligheten mange ganger lavere. Dette er en forkjølelse. Det er jo folk som får. sekundærinfeksjoner av forkjølelse også
børst
01.03.2020 kl 16:36 1468

Dette kommer til å inspirere 'Grønne Khmer' til å spre dødelige virus for å skape panikk og nedstenging av næringsliv og samfunn. For å redde koalaene.
Redigert 01.03.2020 kl 16:36 Du må logge inn for å svare

Mikrobiolog: – De aller fleste har hatt et coronavirus før
Hugoil
01.03.2020 kl 17:17 1338

Generelt har vi "Influensa sprer seg over hele verden i årlige regelmessige utbrudd. Dette resulterer i omtrent tre til fem millioner tilfeller av alvorlig sykdom og rundt 290 000 til 650 000 dødsfall. Cirka 20% av uvaksinerte barn og 10% av uvaksinerte voksne smittes hvert år."

Dødeligheten av akkurat Corona Covid19 er nå på 1,5% i Europa mot 2% i Kina og 2% for vanlig vinterinfluensa.

Trolig er det hele veldig hypet fordi vi lever i en hypermedial høy-impacts profittsøkende tilværelse.

hva skjer`a?
Redigert 01.03.2020 kl 17:20 Du må logge inn for å svare
Hugoil
01.03.2020 kl 17:23 1298

feil yuja:
Kina har allerede en vaksine de bruker siden det er gitt dispensasjon fra fullt utviklingsløp:
The antiviral favipiravir from Japan’s Toyama Chemical was developed to fight RNA viruses such as the new coronavirus. It has shown preliminary efficacy in a 70-patient clinical trial in Shenzhen city, officials said on Saturday.
https://www.reuters.com/article/us-china-health-treatments-factbox/factbox-global-efforts-to-develop-vaccines-drugs-to-fight-the-coronavirus-idUSKBN20D2QX
Redigert 01.03.2020 kl 17:23 Du må logge inn for å svare
tuja
01.03.2020 kl 17:26 1276

Hvordan kan du påstå at det er feil? Flere medier som henviser til utviklingen i Israel. Det snakkes om en mulig vaksine som kan bli tilgjengelig innen 3mnd.