Virus alle taper pensjons fond etc Bør media må ta mer ansvar

Fred55
NAS 05.03.2020 kl 22:46 2004

Har nå tatt fullstendig av denne galskapen. Seriøst så er virus ett stort verdens problem, men samtidig ikke en svartedød eller i nærheten av dette. Syntes han professoren som var hos Torp i går var opplysende/realistisk/edrulig og en av de som seriøst hadde mye kompetanse om virus.

Media klarer ikke å styre seg i sine måter å slå dette opp. Jo mer grotesk skremmende forside jo mer tjener de på alt fra abonenter til rene reklame inntekter. Har nå i snart 3,5 år hørt om fake news. Men dette som nå skjer slår så og si alle rekorder. Mye av det de skriver slår de opp og formulerer som fakta. Men er verdte senarioer om alt går galt. Media slår det opp som det nærmest har skjedd. Ingen sier STOPP la oss være litt realistiske opp i all galskapen hva er fakta pr i dag.

Fakta så langt er ca 86 smittede i Norgen. Absolutt ingen alvorlig syke.
Er reiserestriskjoner til enkelte land meg bekjent 5 land pr nå.
Samtidig som vi har reiserestriksjoner lander charterfly i Tromsø fra nord >Italia som det er reiserestriksjoner til. men ikke fra. Galskap spør du meg.
Alle større arrangementer avlyses for publikum. Men ingen restriksjoner om å ta offentlig transport som buss, tog t-bane etc. Kun fly.
På fly kan en se observere og trekke seg vekk fra de en opplever at kan være forkjølet. På buss, tog etc ingen mulighet. Samtidig kun restriksjoner på fly.
Burde vært oppfordring til å kjøre privat biler fjerne bompenger i denne perioden. Stenge kino, teater , puber etc. Er jo mer kontakt og tettere på en varm overfylt nattklubb en ute i noen skispor i kaldt vinterland.
Med andre ord hører jo ikke ting sammen og har ingen sunn fornuft. Sitter jo lokale politikere rundt i landet og synser og mener og tar sine lokale tiltak. Uten noen form for sammenheng kan det oppleves som.
OL i Japan i juni er ok. Det er for stort og kostbart og avlyse. men ett ski renn i >Oslo går ikke.. ( selvsagt kan OL avlyses senere, men slik som det hauses rundt mye av dette. Må jo alt stoppes snarest. Om det er roet ned kommer ikke vaksine før om 12 månder + og større arrangement vil få det til å blomstre opp. Så sett i sammenheng med det. Avlys nå.
USA har sagt at de som de siste 14 dagene har vært i ett av de 5 nevnte land. Kommer ikke inn i USA. Vi I norege har samme 5 land, men tar i mot direkte fly fra ett av landene. Flere 100 potensielle smitte bomber er landet i Tromsø :-)

Mye galskap og sprøtt. Nyeheter fly bransjen er i krise alle endrer guiding. Ingen sender resultat varsel men endrer forventninger. Kun fly selskaper så lang. Men hvem vil komme etter ? Det meste av absolutt all inditri i hele verden vil slite og resultat varsler vil komme i bøtter og spann i tiden fremover. Men ettervært mister media interessen er ikke nyheter lengre og blir ikke blåst slik opp som nå.

Permitteringer innen reiseliv, resturanter, fly selskaper, innen shipping vil måtte komme. Økonomien verden over raser. Folk vil her hjemme bli permittert sykemeldt få 100% lønn. Bedriftene får ekstreme utgifter. Mange betaler 100% lønn i sykemeldingsperioden. Mange tjener mer en det NAV betaler. bedrifter får den ekstra kosten ut over de første 16 dagene.
Når en blir permittert stopper en rimelig kjapt opp penge bruken en blir mer kritisk til ahndling pga usikkerhet og frykt. Mat vare kjedene tjener nå men stopper litt etter litt opp på det som er mer en nødvendig. Vi vil få utfordringer med frukt, kjøtt og varer som vi importerer. Vanskelige å få frem stengte havner, eller strengere kontroller som tar lengre tid. Varer stiger og igjen kjøper en mindre.
En stopper kjøp av møbler, elektrisk utstyr +++ skaper permitteringer som igjen kommer inn i hjulet jeg beskriver. En utsetter håndverkere murer, snekker, eletrikker osv. De blir permittert og kommer inn i samme hjulet.
Bolig priser vil selvsagt synke nedover da penger er mangelvare dårlig økonomi ingen tar sjansen på å kjøpe. De som er belånt 70 og 80 % eller mer vil tils slutt få beskjed av banken om at de må endre betingelser på lån.
Pensjonsfond må nesten le av de som sier at de som er med aksjer de kan angre seg nå. De fleste om ikke alle i Norge og retsen av verden har sine innskuddspensjoner som er satt i fond over hele verden. Pensjoner forsvinner og blir redusert. Husk finanskrisen i 2008 mange pensjons fond gikk over enda. mange om ikke i Norgen men ellers . Tapte all oppsart pensjon.

Jeg tror ikke selv på alt dette. For om dette blir så gale som media beskriver pr i dag. Og da har de kun fokusert på fly, cruice, shipping og noen få andre bransjer. Men opplever at de ikke har oversikt over hva galskap de selv legger opp til.
Flere mennesker rundt i verden vil dø av konsekvenser av viruset en av selve viruset. Sult, selvmord, familier tragedier, fryser i hjel ++++ Listen er lang som ett vondt år.

Hva med om noen skrev om gjennomsnitt alderen på de som det sverre er døde.
Hva om de skrev noe om hvem av de som hadde en sykdom som gjorde de spesielt motaklige for å ikke kunne tåle dette viruset
Hva om en sa noe om at de trolig også ville vært døde av annen virus relatert sykdom.
Selvsagt er alle som er døde en tragedie. Det mener jeg det er for alle som dør av sykdom, terror eller ulykker osv Så ikke meningen å bagatalisere dette. Trist og leit.

NAS får oppmerksom het i bøtter og spann. Den ene etter den andre forstå seg påer står frem. Media i førersete dømmer de nord og ned. Snakkes om emisjon, men ikke konkurs og at det er frykten for en nedgang fra ca 42 til ca 16 kr på 15 handledager. En nedgang på 26 kr eller 62 %. For å komme opp til kr 42 må vi stige vanvittige 173 %
Det nevnes kun emisjonsfaren. Ingen i media har kompetanse nok til å rette fokus mot obligasjons lånene eller short posisijonene. Nei der stopper det opp for de fleste i media, som tross alt har sterke meninger rundt NAS. SAS nevnes i en bi setning med at de har jo eiere i den norske stat, danske og svenske.
Samtidig sier de jo at disse landene må gå inn og hjelpe SAS. Er jo fullstendig gal skap å hjelpe noen for at konkurentene skal gå konkurs. Tviler vel nesten på om det er mulig eller om jeg hørte riktig da det ble sagt.
Alt dette kan de lire av seg fullstendig usensurert og uten å måtte stå til ansvar ovenfor noen. Er en nyhet som selger. Og media tjener på det. De fleste av oss leser forsider og hoved innlegg. Titter på TV og jammen santen de mest spekulære nyhetene de finner du på TV 2. no. Altså logg deg på klikk deg frem og vi tjener også på reklame på rene tragedier.

Selvsagt vil fly, Cruice, shipping osv tape store summer. Men oppriktig talt det vil komme fly tilbake i luften. Sperrer vil oppheves, selskaper vil gå konkurs. Mange tragedier er på vei og flere vil komme innen industrien. Men en må jo kunne holde litt igjen og ikke gå like bananas som en unge i en gotteri butikk.

Om det hadde vært i nærhetn så stor smittefare. Burde all kollektiv transport vært stoppet. Alle puber, resturanter samlingsteder vært steng kino osv. Alle fly satt på bakken. Alle ferger vært stoppet havner stengt.
Vi her hjemme hadde klart oss den tiden ukene det sto på. Vi har gode ordninger via NAV. resten av verden hadde slitt mye mye mer.

Min oppfordring bruk hode forhold deg til vaske hender bruke sunn fornuft og ta de forholdsregler som er med tanke på egen hygiene. Dette kommer nok også til å bli konklusjonen fra verdens helsemyndigheter innen kort tid. En vil da selv se galskapen og hva som er satt i gang.
Redigert 20.01.2021 kl 15:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.03.2020 kl 23:30 1851

Fine pointer, men hvad er formålet? Du kan desværre ikke skrive dig ud af den gigantiske krise, som NAS lider under. Det er, som det er, og mange af os sidder med massive papirtab. Det kan Forum-indlæg hverken gøre fra eller til.
exuptro
05.03.2020 kl 23:40 1815

Problemet er at coronaviruset er et litt uvanlig virus for oss mennesker.

Vanligvis vil de fleste i et samfunn ha gått gjennom ulike typer virus som gir en slags naturlig flokkimmunitet og dermed skånes de fleste som er sårbare i samfunnet. Corona har de fleste ikke opplevd og derfor blir viruset så ekstremt smittsomt siden immunforsvaret ikke kjenner det igjen. Friske personer vil ikke ha problemer med viruset, men de som har et svekket immunforsvar grunnet annen sykdom eller behandling kan få fatale konsekvenser hvis de smittes.

På en side er det ekstremt viktig at media tar dette seriøst da mange kan risikere å miste sine nærmeste på grunn av andres ego eller uvitenhet. Dog er jeg enig i at media har blåst dette ut av proporsjoner.

Får bare krysse fingrene for at NAS klarer seg selv om jeg ikke er i papiret for øyeblikket.
Frantzen
05.03.2020 kl 23:46 1789

Jeg er helt uenig at media har oppblåst dette, Hvis du følger med på daglige nyheter på NRK eller TV2 er dette ikke de det snakker/tar opp først, men gjerne et godt stykke uti sendinga , Hva hadde skjedd om det bare var en liten notis i media . Nordmenn liker overdrive
exuptro
05.03.2020 kl 23:58 1744

Altså når de klarer å få "en mutert utgave" til å bli "en mer aggressiv utgave" som vi så i dag tidlig, tok det kaka.. Media sprer mye uriktig informasjon, men sånn er det når ikke fagfolk korrekturleser det de lirer av seg. Bare synd media er opptatt å få klikk framfor å gjøre en god nok jobb.
Frantzen
06.03.2020 kl 00:01 1718

Mutert /agressiv utgave betyr at det spres lettere ,så vet du det, og det er allerede fremforsket
Redigert 06.03.2020 kl 00:02 Du må logge inn for å svare
exuptro
06.03.2020 kl 07:05 1514

Det er riv ruskende galt. Det går an å mutere til en mindre farlig utgave. Mutasjon betyr enkelt og greit at rekkefølgen på aminosyrer (som finnes i DNA) endres. Dette kan ha tre betydninger for organismen - enten kan den bli snillere, mer aggressiv eller ikke ha betydning i det hele tatt.

Ergo - mutasjon er IKKE ensbetydende med aggressiv.
bokaj70
06.03.2020 kl 07:37 1393

I dette tilfælde var det en mere aggressiv udgave som smitter lettere. Men det er sket tidligt i forløbet og det forventes at størstedelen er smittet med denne
Kantarell
06.03.2020 kl 07:44 1350

Fred, som vanlig treffer godt med dine refleksjoner og det er jo klart at både short og hauss vil miste sine sparepenger i vanskelige tider.
Hvis Nas skulle gå konkurs (), vil alle bli tapere.
Bortsett fra obligasjonseiere!
Hvem vil Nas sin død? og hvorfor?

Kan noen av dere dele ut oversikten over obligasjonseiere?
Redigert 06.03.2020 kl 07:51 Du må logge inn for å svare