NOFI - UTBYTTEBEGRENSING

Slettet bruker
NOFI 06.03.2020 kl 09:17 546

Oslo (TDN Direkt): Norwegian Finans Holding (NOFI) har mottatt et brev fra Finanstilsynet der tilsynet vurderer å hindre selskapets foreslåtte utbytte for 2019 på 3,18 kroner pr aksje.

-Det er snakk om en begrensning, men hva den begrensningen blir det vet vi ikke. Vi har fått et brev som styret skal besvare og deretter skal Finanstilsynet vurdere og fatte et endelig vedtak, sier finansdirektør Pål Svenkerud i Norwegian Finans Holding til TDN Direkt.

Svenkerud sier at selskapet har en løpende dialog med Finanstilsynet og sier også at de for en måneds tid siden mottok nye kapitalkrav, hvor egentlig alt var kjent med selskapets utbytteplaner og så videre.

Finanstilsynets grunnlag er ifølge børsmeldingen bekymringer knyttet til utviklingen i bankens misligholdte lån (NPL-lån) samt bankens avsetninger for slike lån, slik det ble fremlagt for markedet i kvartalsrapporten 20. februar. Finanstilsynet er også bekymret for at svak utvikling i norsk og internasjonal økonomi kan føre til tap som vil påvirke konsernets kapitaldekning. På spørsmål om Finanstilsynet har kommet med merknader til regnskapsføringen svarer Munkerud følgende:

-Den nye regnskapsføringen gikk fra en nettobetraktning til en bruttobetraktning. Men resultatet og egenkapitalen er den samme. Vi fikk økte renteinntekter og tilsvarende økte nedskrivninger. Også er det da de påvirkninger på de forskjellige forhåndstallene slik vi har rapportert og forklart, men reelt sett så er det ikke noen endring i den finansielle stillingen, sier han.

-Prosessen fremover nå er først å besvare brevet fra Finanstilsynet også må vi avvente vedtaket. Etter dette vil vi gjøre en vurdering om hva vi gjør vurdere, sier Svenkerud til TDN Direkt.
Redigert 20.01.2021 kl 03:05 Du må logge inn for å svare