Sjømat aksjer til himmels!

alexen
06.08.2018 kl 10:04 12990

Det har vært en svært god periode for både små og store aksjonærer på Oslo Børs den siste tiden. Spesielt godt har det vært for sjømatinvestorene, som det siste året har sett aksjebeholdningen stige eventyrlig raskt i verdi. I tillegg er det gitt ut milliardutbytte fra selskapene.

Sjømatindeksen har steget med 50,53 prosent. Til sammenligning har Hovedindeksen steget med 9,50 prosent i samme periode.

Giskeødegaard er vel den analytikeren som har sørget for at investorer på Oslo børs har "tapt" mest penger de siste to årene!? og jeg tør ikke tenke på hvor mye de som har shortet sjømat har tapt!
Sjøl har jeg stått i mot Milk og hans nedsabling av Bakka og Salm bla.a - Bakka og Salm har vel gått ca 100% siden den gang, (og det er eks utbytte) Disse to er vel nær toppen i syklusen, og kan kanskje fremstå som noe dyrere enn de andre som f eks LSG og GSF?(nå, ca 2 år etter er jeg kanskje enig med deg Milk)

Jeg tror i likhet med Knut-Ivar Bakken i Danske Bank at sjømatselskapene vil tjene enda mer i årene fremover, og at den mest potente aksjen kanskje vil være GSF?
De har mye vekst i vente, når de får skikk på Shetland virksomheten og annen vekst i utlandet. De vil heller ikke "rammes" like hardt av skatten som kommer på de andre Norske oppdrettsselskapene.
Generelt er ikke lakseaksjene dyre, om du ser på forventet inntjening i 2019 og 2020. Det kan være du kan kjøpe GSF LSG billigere senere i høst, men i 2019/20 (hvis alt går etter planen) kommer disse til å tjene mye penger.
LSG vil bli rammet av skatten som kommer. De har gjort store investeringer i det siste, men når de får sitt formidable salgs og forsynings apparat i hvitfisk og laks til å rulle, så kommer de også til å tjene mye penger fremover.

Lykke til i all fisk! (også Milk :-))

BAKKA:SER SLAKTEVOLUM PÅ 49.000 TONN I 2018 (TIDL. 51.000)

Oslo (TDN Direkt): Bakkafrost venter et slaktevolum på 49.000 tonn i 2018, mot tidligere guidet 51.000.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Årsaken til nedjusteringen av ventet slaktevolum skyldes tidligere slakting i A-13 Borðoyavík i kvartalet, grunnet "forebyggende tiltak for å opprettholde en god biologisk situasjon".

Videre venter selskapet fortsatt å sette ut 13,9 millioner smolt i 2018.

Innen videreforedlede produkter (VAP) har selskapet inngått kontrakter for rundt 12 prosent av det ventede slaktevolumet for resten av 2018. Kontraktsdekningen er lavere enn tidligere år og er ned én prosent sammenlignet med hva den var i første kvartal 2018.

Selskapet har en langsiktig strategi om å selge rundt 40-50 prosent av slaktet laksevolum som VAP-produkter på fastprisavtaler.

For 2018 ventes et fôrsalg på 80.000 tonn, avhengig av eksternt salg. I forrige kvartalsrapport var det ventet et salg på 85.000 tonn.

Når det gjelder markedet for atlantisk laks viser Bakkafrost til analyseselskapet Kontali, som estimerer at global volumvekst i 2018 ventes å være rundt 6-8 prosent, sammenlignet med om lag fire prosent som var ventet ved forrige rapportering.

HB, finans@tdn.no

Lurer på om jeg skal kjøpe litt bakkafrost som en hedge mot salmar shorten, der har man jo heller ikke risikoen for drastisk økte skatter.

Bakkafrost på morgenkvisten lagt frem et operasjonelt driftsresultat 408 millioner danske kroner, mot ventede 387 millioner danske kroner, ifølge Infront Estimates. Selskapet nedjusteres guidingen for slaktvolum i 2018 til 49.000 tonn fra tidligere 51.000.

I en markedsoppdatering nevner DNB Markets at justert for engangseffekter på 20 millioner danske kroner var imidlertid driftsresultatet til Bakkafrost på linje med konsensus.

"Selskapet dro gjennom kvartalet nytte av høye priser og relativt lave volumer bundet opp i kontrakter i forhold til andre aktører i sektoren. Både volumguiding og kontraktsdekning fremover vil dermed være i fokus ved dagens presentasjon", skriver meglerhuset.

Nordea Markets mener at Bakkafrost la frem en god kvartalsrapport, og de forventer en positiv kursreaksjon ved børsåpning.

Da kjøpte jeg 120 aksjer i Bakkafrost på 476. I Salmar er jeg short 500 aksjer.

Tror det vi ser i Bakkafrost i dag bare er en liten forsmak på hva som kommer til å skje i Salmar på torsdag.

Ned 5% hittil, dekte halvparten av shorten :)

Norwegian salmon exports to China fell last week

OSLO, Aug 23 (Reuters) - Norway exported 266 tonnes of fresh salmon to China last week, down from 400 tonnes the previous week, data from the Norwegian Seafood Council showed on Thursday. Norwegian producers see Chinese demand as an important factor to balance growing global salmon supply. Last week, Norway's total salmon export volumes rose to 19,080 tonnes from 17,074 tonnes in the same week a year ago. Exports to China during the same period a year ago were zero. Norway's average export price last week stood at 53.67 Norwegian crowns per kilo compared to 55.84 crowns in the same week of 2017. The European Union is by far the biggest export market for Norwegian salmon, buying 84 percent of volumes last week, up from 82 percent in the previous week. Combined for China and Vietnam, volumes last week fell to 339 tonnes from 368 tonnes in the same week last year. Separately, volumes to Hong Kong fell to 235 tonnes last week from 237 tonnes in same week last year. (Reporting by Ole Petter Skonnord,

Frykter rasering av fiskeriarbeidsplasser

Administrerende direktør, Robert Eriksson i Sjømatbedriftene er svært bekymret over at Mattilsynet ønsker å endre prod-reglementet slik at «Prodfisk» ikke trenger å bearbeides i Norge
https://ilaks.no/frykter-rasering-av-fiskeriarbeidsplasser/

Nei det der er søren ikke bra for foredlinga i Norge. Veldig mye av råstoffet er prod, feks brukes vintersåret laks til dypskinnede produkter.
Såpass burde oppdretterne bli tvunget til å legge igjen her hjemme, utover skatteinntekter. Det er tross alt ikke akkurat små fotavtrykk de legger igjen som resultat av driften sin.

LSG er anbefalt av flere meglere, bl.a. Pareto.

LSG er anbefalt av flere meglere, bl.a. Pareto.
MrBurns
27.08.2018 kl 19:16 2472

Langt mindre biomasse i havet enn antatt. Kontali er helt på viddene. Spørs om man får lakseaksjene så mye billigere utover høsten enn de er nå...
delta
27.08.2018 kl 19:57 2437

Kontali på viddene? Det er de de fleste hører på når det er avvik i forhold til andre. Men ikke vet jeg om det samme er tilfelle nå.
MrBurns
27.08.2018 kl 22:05 2362

Delta: Kontali sa +4%, fiskeridirektoratet -2%, og i dag ble Sjømat Norge sine tall visstnok offentliggjort og viste samme som direktoratet. Mer detaljer på toppsaken på ilaks.
delta
27.08.2018 kl 23:26 2324

Sjømat Norge bygger vel på samme datagrunnlag som Fiskeridep. så da forventer man ikke så store avvik mellom dem.
milk
28.08.2018 kl 06:15 2247

Datagrunnlag? De greier rett å slett ikke å følge med i svingene!! Man kan jo lure på hvordan de kommer frem til sine tall. Det er alt for mange faktorer som spiller inn på biomassen til en hver tid. Dette lar seg ikke kalkulere på en datamaskin. Takker meg til direkte kontakt med næringen og fôr produsenter!! Det slår aldri feil ;-)

LSG har god infrastruktur innen salg og leveranse av hvitfisk og laks. Bra utsikter. Bør være i porteføljen.
delta
28.08.2018 kl 09:18 2151

DnB kommenterer biomassen i dag:
Salmon: Seafood Norway (industry organisation) report biomass at -1% by end of July. This will be taken positively by the market, but they use the same data as the Directory of Fisheries. If there is errors in the data, it does not make it more correct by issuing it through two different channels. Kontali still suggest ~5% more biomass, which we find more credible at the moment. The sector could however get a lift from this report today as low biomass would sugget higher prices going forward

Hema Fresh, som er Alibabas kinesiske supermarked, har signert en avtale med Sjømatrådet for å øke importen av norsk laks. Kina er et av norsk laks' største eksportmarkeder.
https://e24.no/naeringsliv/laks/sjoematraadet-signerer-avtale-med-nettkjempen-alibaba/24425398
mozel
28.08.2018 kl 11:53 2020

Det slaktes pt sterkt for å ta unna utsatt laks for lus og sykdom. Slakting i Juli var rekordhøy, det har presset prisene, men redusert kvantumet som kan tilføres markedet frem mot våren, biomassen for 17G er riktignok 3% høyere enn året før ved utgangen av juli. Høg slakting har fortsatt i august og det vil gi en biomasse for denne årgangen ved utgangen av august som antagelig er negativ sammenlignet med året før. Med en stigende etterspørsel vil det føre til sterk prisstigning fra september, forutsatt at slakting av liten fisk avtar. fortsetter denne slaktingen vil underskuddet i markedet øke mot jul og på nyåret.

selskapene har redusert forventet volum for 2018.

NRS
Fra sjømatsektoren har vi i dag fått kvartalstallene for Q2 fra Norway Royal Salmon. Operasjonell EBIT for kvartalet endte på NOK 181 mill mot vårt estimat på NOK 176 mill og konsensus på NOK 188 mill. Vi hadde i estimatet inkludert engangskostnader på NOK 25 mill knyttet til en tidligere melding om sykdom ved et anlegg i Tromsø, mens selskapet i denne forbindelse belastet NOK 22 mill. Kursen stengte i går på NOK 199.60 pr aksje og på våre estimater innebærer det en P/E på rundt 12x for både 2018 og 2019. I likhet med for de øvrige aktørene innen sektoren vil fokus ved dagens presentasjon være på guidet volum for inneværende og eventuelt neste år, samt kontraktsdekningen inn mot de neste kvartalene. Vi har før eventuelle justeringer en holdanbefaling på Norway Royal Salmon med et kursmål på NOK 200 pr aksje.

Mvh
DNB Markets

NHY:SKAL UTVIKLE ALU.LØSNINGER FOR LUKKEDE OPPDRETTSANLEGG TIL SJØS
Oslo (TDN Direkt): Hydro og Ecomerden skal utvikle nye aluminiumløsninger for lukkede oppdrettsanlegg til sjøs, ifølge en pressemelding fra førstnevnte torsdag.

Selv om strukturer til havs tradisjonelt er blitt bygget i stål, er det stadig flere selskaper som viser interesse for fordelene ved å bruke aluminium, nå også i oppdrettsbransjen, opplyses det. Hydro ser nå nærmere på nye markedsmuligheter innenfor havbruk.

-Aluminium er godt egnet for bruk i sjøen. Det ruster ikke, krever lite vedlikehold, og veier bare en tredjedel av det stål gjør. Ettersom oppdrettsnæringen er i vekst, tror vi flere og flere vil oppdage hvilke fordeler aluminium kan by på, sier Marijn Rietveld, markedsansvarlig for Marine og Offshore i Hydro.

Sammen med det norske havbruksselskapet Ecomerden har Hydro utviklet et nytt konsept for lukkede merder som det første store prosjektet for dette markedet. Mens den flytende ringen rundt merden normalt er laget av stål, har de to selskapene nå funnet ut hvordan de kan produsere den i aluminium. Ved å utnytte materialets egenskaper vil aluminiumringen gi en dramatisk økning i merdens effektivitet og anvendelighet, i tillegg til at den vil gi imponerende kostnadsbesparelser. Ringen vil leveres av Hydros anlegg i Finspång, Sverige.
milk
30.08.2018 kl 10:04 1778

Utfordringen med alu er elektriske spenninger. Det tåler heller ikke kontakt med stål over tid. Selv en liten spenning på noen få volt,vil få aluminiumen til å korrodere meget raskt. Dette lar seg sikkert løse,men det kreves jevnlig kontroll av anlegget.

Norwegian salmon price seen falling 2-3 crowns per kilo next week
Innkommet 07.09.2018 13:52

OSLO, Sept 7 (Reuters) - The price of Norwegian farmed
salmon is expected to fall by 2-3 crowns to about 57-58
Norwegian crowns per kilo next week for delivery in Oslo, two
industry sources told Reuters on Friday.
milk
07.09.2018 kl 15:22 1404

Skal vi opprettholde salgsvolumet så er dette helt på sin plass ;-)

Meldepliktig Handel
Glastad Capital AS har i dag overført 5.000.000 aksjer i Norway Royal Salmon til
sitt søsterselskap Norway Fresh AS, tilsvarende 11,48% av utstedte aksjer i NRS.
Kurs er kr 200 pr aksje. Begge selskapene er 100% eiet av Glastad Holding AS.
Glastad Capital vi etter dette eie 303.590 aksjer i Norway Royal Salmon.