Corona, en kjempemulighet for Kahoot


Tok meg friheten og kopiere disse linkene fra Bruns og opprette en ny tråd. SAyns Kahoot er superspennende uavhengig av Corona, men nå snakkes det rundt i verden om hvilke plattformer som skal velges når elever må fjernundervises. Kahoot er selvsagt brennhet kandidat. Kursen holder seg også meget godt på en bedrøvelig børsdag.

Dubai:

https://gulfnews.com/opinion/op-eds/coronavirus-students-can-learn-anytime-anywhere-1.70175960

Sør korea:

https://www.yna.co.kr/view/AKR20200306046500009

England:

https://edtechnology.co.uk/Article/tools-support-teaching-amid-coronavirus-closures/

Italia

https://www.draft.it/cms/Contenuti/quiz-didattici-gratis-coronavirus/

Kina: (her gikk internett ned i knestående da 200 millioner flyttet klasserommet online for flere uker siden)

https://www.seattletimes.com/nation-world/in-china-200-million-kids-have-gone-back-to-school-online/

Japan:

https://prtimes.jp/main/html/rd/p/000000001.000054885.html

Kjøpt og betalt eller den eneste som ser potensialet mens aksjen enda ikke er notert på hovedlisten? Jeg tror det siste.
Sikkert ikke vanskelig å kopiere løsningen deres men det er ikke det som er poenget. Mange har laget «gule sider»-løsninger på nett de siste 15 årene men uten merkevaren har de gått konk alle sammen. Samme gjelder her.
CP
19.05.2020 kl 13:32 3027

Ja, det er noe Yahoo aktig over navnet, til og med logoen med utropstegn, men holder det? De taper jo voldsomt med penger hver eneste dag de går på jobb. Eneste løsningen er å fete dem opp og håpe at en større fisk tar dem og det er vel det som er strategien. Tror de selv skjønner at de ikke kan leve av det de driver med.

Såvidt jeg vet er de nå cash positive de siste to kvartalene. det er mye viktigere enn det regnskapsmessige resultatet i en slik startup.
La deg ikke lure av en litt barnslig logo. Den er jo rettet mot brukerne som i stor grad har vært barn og ungdom hittil.

Glimrende! Alt de gjør for tiden er så riktig. Tror dette kan bli et norsk eventyr !

Fin Kahoot reklame direkte på NRK dagsrevyen i kveld.

Helt klart et bra case dette. Jeg spådde 100nok før 01. Juni hvis dere ser litt lenger opp i tråden.

Problemet er vel mer at prisingen kan ikke forsvares, annet en potensialet. Dog gjelder dette for mange selskaper.

Faller som en stein denne også når vi snart får et krakk. Jeg solgte nå på 92. Kjøper tilbake igjen når markedet faller. Det er bare å se på kurs i februar og kurs i midt mars.

Dette selskapet skal gjøre det bra i disse dystre tider med flere brukere etc, men de er freeriders som eventuelt må konverteres senere, dette er ikke «givven»!
Samtidig i «disse mørke tider» er det stor konkurranse fra kina på e-læring++. De er ikke alene, det er sikkert og vist.

Noen er alltid litt flinkere enn andre med timing/volum,inn i tiden er den uansett.

Aldri feil å ta gevinst, sies det jo. :-) Selv har jeg ikke disse aksjene i et AS, så hvis jeg hadde solgt for å sikre gevinst hadde jeg fått skatt på ca. 25%. Jeg satser på at dette er en reprising og at det fortsatt er såpass få store aksjonærer sine aksjer som er i omløp at den ikke vil synke noe i nærheten av 25% på sin fortsatte vei oppover. Skoleverket er uansett skjermet mot konjunkturer og bedriftene de har som kunder er såpass mange og representerer en liten del av omsetningen hver at det skal mye til for at nedgangstider skal virke kraftig på Kahoot!. Tvert imot er den et godt virkemiddel i en tid med økende digitalisering. Så jeg sitter.

Dette ga lite mening for meg:)

Det vanskeligste var kanskje det første: Kahoot kan ikke handles på en aksjesparekonto (ASK), så selger man noe, får man i år et skattekrav på ca 25% av gevinsten. Hadde man handlet med aksjene i et aksjeselskap kunne man fått samme effekt som med ASK, altså unngått skatt på enkelttransaksjoner. Men det gjør vel de færreste her.
Jeg gidder ikke å ta en skattekostnad på mine aksjer i Kahoot nå, så jeg sitter. Hvis man da skal kjøpe seg inn i Kahoot igjen har man mindre penger å handle for. Netto taper man på det. Forutsatt at aksjen minst holder seg på dagens kurs selvfølgelig.

Jeg har takket for meg for denne gang, men kommer muligens tilbake. Fin reise fra 44 og med fortsatt stor oppside. Blandede følelser og ta gevinst, men vurderer oppsiden større andre steder akkurat nå.

Trodde at dersom man faktisk ikke overføre penger ut av handlekonto for aksjer - så anses ikke tap/gevinst som realisert - og dermed ikke hensynstatt i ligning?

Det gjelder for ASK, ikke for de andre kontotypene.
Det er jo hele poenget med ASK..
CP
22.05.2020 kl 22:14 1928

2019
Total operating revenue 77,098,193
Total operating expenses 138,658,413


Hehe ok... må jo skatte til slutt uansett hvordan du velger å gjøre det. Utrolig tynn grunn for å velge å sitte på en aksje.

Det var det jeg mente med at dette ikke gir mening.

Putt pengene i Kalera, her ligger det en mye større oppside long

En grunn til at ASK ekstirerer ja, så du ikke trenger å skatte av hver handel/før du tar ut pengene. Men hva har det med kjøp/salg av Kahoot å gjøre? Du sier at du velger å sitte fordi du ikke skal skatte. Det gir fortsatt ingen mening

Flere grunner til å sitte stille i Kahoot! Trenden. Meglerhuset ABG Sundal Collier oppjusterer kursmålet på Kahoot-aksjen til 130 kroner pr. aksje fra tidligere 100 kroner pr. aksje, melder TDN Direkt.

Samtidig opprettholdes kjøpsanbefalingen.

Meglerhuset ser flere positive tegn på kort sikt, som Kahoot for hjemlansering, overføring til hovedindeksen, nye oppkjøp, positiv nyhetsstrøm for sammenlignbare selskaper og positive coronaeffekter, melder TDN Direkt.

Aksjen er opp 36,52 prosent for året og har steget 4,65 prosent så langt mandag, til kurs 90,10 kroner pr. aksje.

Kahoot er inn i tiden,fet gain nå,kjenner lukten av en hundrings.

Viser til kommende generalforsamling i Kahoot.

Det skal besluttes en fondsemisjon der det tildeles 2 nye aksjer for hver aksje. Dersom dette blir besluttet, er det rimelig å anta at kursen vil bli 1/3 av dagens? Ut over dette er vel eneste konsekvens at aksjekapitalen økes og annen egenkapital reduseres tilsvarende. Noen formeninger?

Hvis de "tildeles" betyr det at nåværende aksjonærer får flere aksjer uten å betale for dem. I så fall påvirkes kursen, men ikke verdien av de aksjene man har eller verdien av selskapet. Kan i så fall være en del av forberedelsene til børsnotering som bl.a. krever større spredning og en viss omsetning i aksjen. Noen tror også at en for høy kurs er uheldig for omsetningsvolumet.
Redigert 26.05.2020 kl 17:16 Du må logge inn for å svare
CP
26.05.2020 kl 18:00 825

Enslags inflasjon som kan lure markedet til å tro at det er en rimelig aksje.

https://www.jusstorget.no/forhoyelse-av-aksjekapitalen-ved-nytegning-av-aksjer/:
Fondsemisjon: å omgjøre fri egenkapital fra overkursfondet eller årsoverskuddet til aksjekapital.
Høres ut som flytting innenfor balansen men uansett ikke negativt for aksjonærene.

Utdeling av nye aksjer til aksjeeiere ved overføring av tilbakeholdt overskudd, fondsmidler eller oppskriving av selskapets aktiva. Medfører ingen innbetaling av kapital.
StevenG
28.05.2020 kl 21:14 577

Sjekk dnb podcast Utbytte, egen en med Kahoot sjefen! 👌👌👌👌

Vi får se 3fotsyken. Jeg spådde den til 100 01 juni lengre opp i tråden. Nå spår jeg halvering før 01 oktober.

Et tips: ikke kjøp lalt som disse «analytikerne» anbefaler deg da:)

Tøft med så konkret spådom. Noterer meg den...
Det var ikke noen analytikere som anbefalte Kahoot! da jeg begynt å kjøpe på 17 kroner.
Redigert 29.05.2020 kl 09:03 Du må logge inn for å svare

Hva er tøft med det!! Spådommer fra de som ikke har satset penger i i selskapet (event. har tatt følgene å solgt) er kun synsing.

«Tøft» kan bety så mye. Også dumt. Særlig når den ikke er begrunnet. Opp til hver å tolke.