Nel blir en game changer. Nel sin revolusjon:RotoLyzer

Slettet bruker
NEL 06.08.2018 kl 13:37 5240

Nel jobber for tiden med lanseringen av RotoLyzer, som betraktes som nesten revolusjonerende i hydrogenproduksjon. Med samme produksjonskapasitet, er det mobile systemet nesten hundre ganger mindre enn tidligere systemer og kan flyttes i motsetning til disse som kreves av lastebil fra ett sted til et annet.
Over 2 års langtidstesting. Nel er meget tilfreds med deres patent. De holder på å optimalisere patenten sin. Slik at den er 100% driftsikker, leverer det den skal gjøre og blir helt optimal når den lanseres for verdensmarkedet, ilfg Løkke på siste hydrogeninvestor konferanse hos Carnegie på forsommeren i år.

Bjørn Simonsen fra Nel sa på mail at vi kunne forvente en oppdatering til høsten. Meget spennende.
Lorden tror på en Nel oppgang på over + 30% samme dagen som RotoLyzer lanseres eller meldes via OSE.
Stay inside Nel.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 14:45 5075

RotoLyzer®.
RotoBoost has developed a rotating alkaline water electrolyzer, the RotoLyzer®.
The RotoLyzer is licensed to NEL ASA.
Below are some related images to the RotoLyzer®:
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 14:48 5051

Snappet opp patent for å «redde verden»
PRODUSERER HYDROGEN: Oppfinner Åge Skomsvold viser fram prototypen Rotolyzer, som kan produsere hydrogen betydelig raskere enn verden har sett før.
Av Claudio Mariconda
Publisert:20. september 2015, kl. 16:13
Artikkelen er over 2 år gammel
En revolusjonerende oppfinnelse fra Tønsberg kan endre verden. Investor Øystein Stray Spetalen kuppet rettighetene for NEL ASA foran nesa på nølende lokale investorer.
Et lite selskap som heter Rotoboost AS, fra Tønsberg, har funnet opp en maskin som vil revolusjonere produksjonen av hydrogen. Den er vesentlig mer effektivt, og størrelsen reduseres til 1/200 av dagens maskiner. Den heter Rotolyzer.

– Det er helt forferdelig å kvitte seg med fødebarnet. Jeg har veldig blandede følelser. Håper avtalen holder vann, sier en forsiktig optimistisk oppfinner og gründer Åge Skomsvold.
To av verdens største bilprodusenter, Toyota og Hyundai, er blant dem som har sterk tro på at hydrogendrevne biler er fremtiden. Gode løsninger for enkel produksjon og fylling av biler er en av nøklene.
Det er altså investor Øystein Stray Spetalen i NEL ASA som har kjøpt datterselkapet Rotoboost H2 AS og samtidig sikret seg lisens på verdenspatentet, foran nesa på lokale investorer.
– Vi fikk et så godt tilbud at vi ikke kunne vente lenger. Andre investorer ble sittende for lenge på gjerdet. NEL forsto det med en gang. Ekspertene våre og deres var enige. Dette måtte de ha! forteller Skomsvold.

Det har vært mange interessenter, også fra andre steder. NEL vil foreløpig ikke avsløre hvor mye de har betalt.

– Redder gjerne verden ...

Du har kanskje sett artikler om hydrogenbilene, som så smått har begynt å komme. I finanskretser kunne du forrige måned lese at Spetalen punget ut 300 millioner for danske H2-logic. Med glede.
– Jeg redder gjerne verden så lenge jeg tjener penger på det, uttalte Spetalen til Finansavisen.
Han mente aksjene kunne bli verdt fra 50 milliarder kroner og til «uendelig», spesielt dersom bilindustrien gikk over til dette. Det var før han sikret seg lisensen på Rotolyzer.
LES OGSÅ: Kampen om det grønne skiftet
KAN JUBLE: Rotoboost ved (forfra) Åge Skomsvold, oppfinner, Morten Torsås, prosjektmanager og forsker termodynamikk og Knut Bjørnsen, ansvarlig for prosesstyring.
KAN JUBLE: Rotoboost ved (forfra) Åge Skomsvold, oppfinner, Morten Torsås, prosjektmanager og forsker termodynamikk og Knut Bjørnsen, ansvarlig for prosesstyring. Foto: Claudio Mariconda
Industrieventyr
– Det som er spesielt og radikalt er at vi gjør prosessen i G, den roterer. Det er det spesielle, sier Skomsvold.

En samlet bilbransje, med unntak av Tesla, har ventet på noe slikt, men oppfinnelsen vil også åpne for helt nye muligheter, som lagring av fornybar energi.
– Masseproduksjon av Rotolyzer-anlegg vil revolusjonere hydrogenproduksjonen. Nå må NEL få ut fingeren og bygge ut raskt som fy. Det er lagt opp til industrieventyr på alle nivåer. Det tror vi NEL vil klare, tror oppfinneren.

Avtalen gir NEL tilnærmet monopol på verdensbasis.
Ny mulighet for Vestfold
Resultatet blir at det bygges opp en stor industri i Norge som følge av dette. Det kunne vært her i Vestfold. Etter lisensavtalen med NEL er Rotoboost nå nede i fem ansatte.

– Jeg så for meg industri lokalt, men... Hei, jeg prøvde. Alle satt på gjerdet. Men, nå har vi en god avtale, sier gründeren.
Det er fortsatt håp for de som angrer at de ikke hoppet i det.
– Vi var for ikke lenge siden 16 ansatte med tilstrekkelig kompetanse for å begynne å bygge en industri her. Vi er i gang med nye produkter, avslører han inviterende.

LES OGSÅ: Vil ha industriarbeidsplasser

Flere prosjekter
VIRKER: «Proof of concept» med P2 fikk vi faktisk i en garasje på Nøtterøy for 5 år siden, sier Skomsvold.
Bilindustrien har forbedret og forminsket brenselscellen 20 ganger på 10-15 år. Ved å tilføre brenselcellen hydrogen og oksygen, får man strøm og rent vann.
– Maskinen er for å få produsert hydrogen til slike biler på stedet. Vi har flyttet kommaet to hakk til venstre, i forhold til apparatkostnader. Dette vil få hydrogenprisen drastisk ned, tror Torsås.
Dette pner også for hydrogenproduksjon fra fornybar energi. Sol, vind og vannkraft kan nå lagre energien, som ellers hadde gått til spille.
– Det eksisterende markedet er allerede stort, men vil nå vokse betydelig raskere med Rotolyzer, sier han.
De har nok av ideer til å fortsette med nye prosjekter og teknologier.
– Det neste som kommer, som vi har jobbet med en stund, er en revolusjonerende varmepumpe, sier prosjektmanager og forsker Morten Torsås.
ROTOBOOST AS

Etablert 2009. etter fusjon med Briljant Energy Ltd, etablert i 2004.
Åge Skomsvold, adm. dir. / oppfinner / gründer
Morten Torsås, prosjektmanager / forsker termodynamikk
Knut Bjørnsen, ansvarlig for prosesstyring

Invesor Øystein Stray Spetalen i NEL ASA har kjøpt datterselkapet RotoBoost H2 AS, en måned tidligere betalte han 300 millioner for H2-logic, som arbeidet med lignende utvikling på hydrogen.
Klart om ett år
Alt som har med elektrolyse å gjøre blir nå flyttet opp til Notodden.
– NEL får monopol patentene og den utviklede radikale teknologien som er revolusjonerende! Vi har knekt koden, sier Skomsvold.

Det vil ta omtrent ett år til før første versjon av et større kommersielt hydrogenanlegg er ferdig.
– Jeg ser ikke bare på lille Norge. Energien i dagens hydrogenproduksjon utgjør bare 2 % av verdens energiproduksjon, 60 millioner tonn, eller det samme som all kraftproduksjon i Norge inkludert energien i all olje gass fra sokkelen, nemlig 2100 terawattimer. Spetalen har tatt tak i dette. Han vil bygge ut en gigantisk industri, mener han.
Roser Oslofjordfondet
Rotoboost ble nominert til DNBs Innovasjonspris i 2012. De vant ikke da, men slik det ser ut i dag ville de feid all motstand av banen.
– De som vant prisen hadde et perifert produkt til oljeindustrien, som juryen forsto seg godt på, sier Skomsvold.

Uten midler fra Oslofjordfondet, et regionalt forskningsfond, hadde derimot dette eventyret aldri blitt noe av.
– For fire-fem år siden fikk vi midler slik at vi kunne fortsette forskningen. De fortjener virkelig å få ros for det. Deretter mottok vi midler fra Transnova. Det var veldig avgjørende at vi fikk disse midlene, forteller Torsås.

Idé fra Illustrert Vitenskap
– Som oppfinner er det viktig å kunne se ting i 3D. Veldig viktig. Jeg var 11 år da jeg produserte min første dampmaskin.
– Det var alt i -88 at jeg kom på ideen til dette, etter å ha fintenkt. Jeg er sjøkaptein og var skipssjef på et krigsskip. Det er ikke så ulogisk, egentlig. En skipssjef må vite mye, sier oppfinneren.
Utgangspunktet var en artikkel Skomsvold leste om solceller i Sahara og produksjon av hydrogen.
Jeg var i Middelhavet i nærheten og tenkte: Hvorfor ikke lagre elektrolysøren her på 2.000 meters dyp, for å få 200 bar på hydrogenet opp til overflaten? Tenkte videre på kunstig G og sentrifugalkraft. Dermed var Rotolyzeren født og kunne levere samme trykk på overflaten!

Løsningen har også ført til mange andre fiffige prosesser som skal utvikles videre nå, og basert på mine patenter, sier Skomsvold stolt.
“G” er gøy. May the G-force be with you, humrer Torsås støttende, med referanse til Star Wars.

FAKTA
Rotolyzeren som er en vann-elektrolysør som tilføres strøm og vann som splittes til Hydrogen og oksygen, altså det motsatte av brenselcellene. RotoLyzer anlegget har egenskaper som liten, billig og effektiv, og muliggjør produksjon på stedet. Selv med høy kapasitet kan den lett plasseres på en bensinstasjon.
Det som er spesielt og radikalt er at vi gjør prosessen i G, den roterer.
Den er bygd opp med elektroder. Strøm går gjennom lut og en rekke såkalte bipolare elektroder av metall. Man får produksjon av hydrogen på den ene siden og oksygen på den andre.
Mellom elektrodene er diafragma. Den holder gassene adskilt og er ioneledende.
Eksisterende elektrolyserør er 200 ganger større enn Rotolyzer. Det tilsettes rent vann og lut. Det forbrukes nesten ikke lut. På samme elektrolysør-volum som dagens statiske elektrolysører produseres 100-300 ganger mer hydrogen.
1G er tyngdekraften som holder oss på jorda.
RotoLyzeren roterer og gir omtrent 1000G i cellene. Dette gir fra dagens 1G med 20% til Rotolyzer med 100% aktivt elektrodeareal, som gir fem ganger mer gass på samme arealet. Det at vi har minimalt med gass på elektrodene og i luten, muliggjør ultrakompakte elektrolysør og bedre virkningsgrad. Vi benytter nikkel til elektroden, som er billig og robust. De kan også belegges med en katalysator som øker virkningsgraden. Man får 5 ganger mer aktivt areal og kan da redusere katalysator mengden med 80 %..
Kompaktheten muliggjør enkelt bruddsikkerhet ved eksplosjon i anlegget, og setter dermed en viktig og ny standard til sikkerhet.
Når RotoLyzeren blir så kompakt og forsterket kan den, med de rette materialene mot oksidasjon, lett levere hydrogenet til 700 bar, som er det maksimale trykket i biltanken.
Det er også viktig å tørke og rense gassen.
Selv om anlegget er sikkert og produserer ren gass må en ta mange sikkerhetsforanstaltninger etter fastsatte standarder. – Dagens elektrolysører bruker normalt en halvtime på å starte opp, og med katalysatorer må det også stenges sakte ned. Oppfinnelsen kan man slå på og av umiddelbart, som er veldig viktig for rask produksjon «on demand», altså produseres når du fyller bilen. Dette eliminerer behovet for stor sentralisert produskjon og transport.
Bruksområdene til hydrogen kan være til biler, lagring av fornybar energi, foredling av oljeprodukter, med mer.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 14:51 5016

Mrk hva som ble sagt høsten år 2015: – Masseproduksjon av Rotolyzer-anlegg vil revolusjonere hydrogenproduksjonen. Nå må NEL få ut fingeren og bygge ut raskt som fy. Det er lagt opp til industrieventyr på alle nivåer. Det tror vi NEL vil klare, tror oppfinneren.

Avtalen gir NEL tilnærmet monopol på verdensbasis.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 14:52 4992

NEL ASA: NEL to acquire RotoLyzer®

(Oslo, 13 August 2015) NEL ASA ("NEL") has entered into a binding agreement to
acquire RotoLyzer® - a potential game changer within the field of electrolyser
technologies.

NEL will acquire RotoBoost H2 AS, a subsidiary of RotoBoost AS, which holds all
assets related to the RotoLyzer®, a compact water electrolyser that is scalable
from small to large installations. The transaction combines an upfront cash
payment with milestone and royalty payments. The parties have agreed not to
disclose the terms of the transaction.

"The technology is fundamentally different from all other products in the
electrolyser industry. The RotoLyzer® is a pressurized, compact electrolyser,
which provides full operational flexibility while allowing for low production
costs, as no noble materials are used for manufacturing. This opens up new
market segments for NEL, and provides an ideal solution for hydrogen refuelling
stations where space is limited, or integration with renewable energy sources.
It is a potential game changer," said Bjørn Simonsen, director of market
development and public relations at NEL.

The RotoLyzer utilizes a vertical, rotating cell pack, leading to several
advantages in the production of hydrogen. The technology is patented and has
been verified through extensive testing.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
kreinh
06.08.2018 kl 15:09 4915

Håper på info/oppdatering når det gjelder rotolyzeren på Q2 presentasjonen. Siste offisielle oppdatering etter som jeg kan huske var ved Q3 2017 og da var det snakk om"avsluttende tester".
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 15:24 4847

Det stemmer, kreinh :-) Vi venter spent...Tid for lansering nå vil jeg anta..2-3 års langtidstesting er meget bra for patenten. Som Løkke sa: Nå skulle de bare optimalisere og finpusse patenten føre lansering.
Dette blir Nel sin gigantdiamant, sier Lorden..
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Nå gir vi gass
06.08.2018 kl 15:36 4785

NEL eller ikke, hydrogen er en del av framtiden. Og med NEL sin posisjon vil NEL også være en del av denne framtiden.

https://www.youtube.com/watch?v=9jnIFDsim9M
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 16:18 4627

Støtter den Nå gir vi gass. Jeg gir også gass. Og jeg kjøpte inn noen nye fine tunge Nel poster i dag på kr 3.19 og 3.20. Må bare sitte i posisjon til oppturen som ventes...
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Sente
06.08.2018 kl 16:33 4576

Informasjon fra 2015?
Hva med å komme med noe relevant, f.eks hva som er status per i dag? Hva er siste melding om når denne kommer ut på markedet?
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 17:05 4404

Vi må alltid huske på at det hver dag tilkommer nye aksjonærer inn i NEL. Da kan de lese seg opp med fakta og kunnskap som er tilgjengelig her inne. Det er vinn vinn for alle :-)

Hyggelig at Nel fikk en fin innspurt i dag (Opp + 1% og RT 3.24) Sterk kjøperside på innspurten/sluttaksjonen.
Ble Nr 2 idag på OSE som nest mest volatil siste 5 min

Mest volatil siste 5 minutter
Selskap Verdi kr
1.Prosafe** 28 331 458
2. NEL 10 634 121
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 17:11 4364

Hvordann er den sikret mot gnist og värme? Vet heller ikke om de trenger tätning slik at hydrogen ikke läcker ut. Er i kontakt med ett firma som levererar magnetstyrning og det har fungerat til mine behov.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 17:12 4355

Hvis vi skal ha 500 bar?
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 17:17 4316

Som sagt tidligere, Rotolyzer kommer når den er klar for kommersiell bruk.
Testing og forbedringer har pågått over lengre tid og pågår fortsatt.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 17:19 4301

Vi må alle hjelpes åt for at få den klar. Nel har problem med tekniken efter testning. Det finns heller ingen efterfrågan.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Nå gir vi gass
06.08.2018 kl 17:21 4289

Ja, hva da Hildur. Selger du deg ut? ;-)
Uansett er ikke Roto et tilbakeskritt. Stasjonene blir mindre. Effekten bedre.
Hildur & fossil eller batteri-venner kan fortsatt kjøpe bensin til 16 kroner literen. Og de med kun batteri kan spise middag på ladestasjonen i stedet for hjemme.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
AksjeHaien
06.08.2018 kl 17:39 4220

Så du jobber i et firma/har et firma som konkurrerer med eller ønsker å konkurrere med NEL? Da skjønner jeg hvorfor du er så negativ.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
AksjeHaien
06.08.2018 kl 17:46 4191

Tviler på at en gjeng hobby ingeniører er løsningen. Det er en grunn til at man tester, det er for å avdekke feil og mangler slik at man kan rette opp disse. Det var ingen etterspørsel etter smarttelefoner heller før de ble lansert og etterspørselen tok av.

Når det er sagt. NEL har mange ubesatte stillinger. Hvorfor ikke sende dem en søknad? http://nelhydrogen.com/about/#career
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.08.2018 kl 19:28 4041

Hildur eller Jonas som du heter...Du bør slutte å komme med uriktige innlegg her inne. Rotolyzer er fortsatt under en 2-3 års langtidstesting har Ceo Jon Andre Løkke i NEL ASA og Simonsen bekreftet til oss store investorer i Nel. Bjørn Simonsen fra Nel sa også på mail at vi kunne forvente en oppdatering til høsten.
Rotolyzer blir optimalisert i disse dager. Du må forholde deg til fakta og ikke komme her med uriktig informasjon om NEL. Da bryter du HO forum sitt regelverk. Du vet at du trår over en grense som du har gjort her inne gjentatte ganger tidligere. Da du stadig har blitt slettet som skribent og du har opprettet nye alias her inne. Følg regelverket eller unngå å fare med uriktig informasjon.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare
Taylor
06.08.2018 kl 19:54 3978

Hva Hildur angår så forstår jeg ikke hennes sworsk.
Redigert 20.01.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare