NAS atomvåpen!

EliotS
NAS 07.03.2020 kl 08:33 3787

“Barbarian at the gate” var overskriften på en tidligere tråd fra meg. Dengang var overskirften nok litt «premature» men det er den bestemt ikke lengere. Det er klart og tydligt at NAS er under belejring og krigserklæringen kom da NAS aktiekurs først gang faldt 25%. Hele angrebet er kommet i ly av Corona virus men der hersker ingen tvivl om at det er langt mere i spill end simple justering av aktiekursen pga Corona virus. Hvis man relativt sammenligner med andre flyselskaper's aktiekurs viser det med alt tydlighet at det ikke kun drejer sig om corona-virus effekter.

Hvad er hovedangrebet? Der er ingen tvivl om at den systematiske job med at drive kursen ned er hovedangrebet. Jeg har været på «slagmarken» et par gange i denne uke. Det lykkedes meg at øke antallet av aktier ganske meget. Men det var også tydligt at der var igen og igen nogle voldsom bølger av angreb, hvor kursen bare skulle drives ned med salg av store mængder aktier i løpet av meget korte tidsrum. Hele denne styring ar markedet er også baseret på enromt store volument i nogle af disse nålestiksangreb, hvor et svagt punkt i markedet udnyttes maksimal. Intra-day volumen er også ti-dobblet i den seneste handelsuke.

Er der andre angrebsteknikker? Der er ingen tvivl om at nogen aktører har kørt et voldsomt negativt angreb imod Norwegian via pressen. Angrebet her har også et ansigt. 2 X Sissner fra Sissener Canopus spiller igen en rolle, hvor de dukker op i finanspressen og selv på NRK har de fået taletid. De kommer med vilde påstand om Norwegian-emisjon på 1 krone. En rekke analytiker ender også med mere eller mindre frivilligt at blive heppekor til dette angreb. Herfra er der også komme mere eller mindre velbegrundet tanker omkring emisjon. Analytiker er ofte preget av flok-mentalitet. Hvis den ene setter sit kursmål ned så gør den anden det også og omvendt. Dette har kunne ses på den offentlige arena men i tilleg har der var en masse rygter i omløp. Jeg har på social medier set meget negative omtaler av NAS og hvor jeg tvivl om dette blot er almindelig mennsker der lufter deres utilfredshet. Jeg har på fornemmelsen at der er et PR bureau der er sat på opgaven at sikre negative omtale av NAS.

Angrebet er lykkedes med stor succes. De kapital fonde som er specialister i konkurs ejer ½ delen av de store short positioner som er sat imod Norwegian. Norwegian er den abolut mest shortet aktie på Oslo børs. Narrativet rundt omkring Norwegian er abolut negativt. Ingen person som følger det vanlig mediebilledet kan være i tvivl om at Norwegian står med det ene ben i graven og 2 X Bjørn må stå med begge ben i graven. Det efterlader det indtryk at almindelig mennesker ikke skal købe billeter hos Norwegian fordi det er et selskap i ruiner.

Hvilken mobilisering har der været imod angrebet? Karlsen har i lang tid set at dette øjeblik kunne komme og han har lagt NAS finasielle situation til rette sådan at han var klar på et angreb. Men han kunne jo ikke forudsige at Corona virus ville dukke op. Nu skal forsvarværkene stå sin prøve. Den nye CEO Schram tror jeg litt sent indså, hvor voldsom dette egentlig er men han er tydligvis gået i førerbunkeren nu og jobber helt sikkert voldsomt i kulissen på forskellige løsninger. Der har være et par børsmeldinger som har været baseret på ganske præcis kommunikation, hvor man leverer modspil til de angreb som blev leveret i pressen. Styreformand Smedegaard er også forsvundet fra jordens overflate. De modangreb NAS har igangsat har været præcise og har haft til opgave at eliminere de værst påstande imod selskapet. Men en decideret modoffensiv har jeg ikke set noget til endnu. Noget tyder på at ledelsen samler ind et våpen arsenal lige nu. Jeg har også en fornemmelse av at størreste enkelt aktionær HBK Holding (Kise + Kjos) er involveret i planlegning af dette modangreb. Det er ikke kun Norwegian som er angrebet men der er i pressen også lagt store indsats for at ramme HBK Holding. Interessant så har kommentarer tilbake fra Kise været at de tager det hele med «stor ro».

Men hvad er det så for en type våpen som NAS ledelse kan finde frem nu.


Laser-styret bombe

NAS ledelse har i forhold til obligationeiene krav til egenkapitalen og gjeld i Arctic Aviation Assets DAC. Her kom litt gevær ild tilbage via børsmeldingen «Norwegian Air Shuttle ASA response to market speculation», hvor det blev slået fast at «The convertible bond issued in November 2019 is guaranteed by the Company’s fully owned subsidiary Arctic Aviation Assets DAC (“AAA”). There are two financial covenants in the bond terms; i) that the guarantor maintains a book equity of minimum USD 400 million, and ii) that the guarantor maintains a debt to book capitalization of no more than 85 percent. As of year-end 2019, AAA were well within these limits with an unaudited book equity of USD 596 million and a debt to book capitalization of 81 percent. Following 31 December 2019, there has been no change in AAA that would result in a material change that would impact the covenants». Dette fik ikke meget effekt I markedet. Det er nemlig også sådan at en rekke analytiker har angrebet Norwegian Air Shuttle ASA’s egenkapital. De mener ikke at den holder lengere end til Q2-3

Den laser-styret bombe som angreb i dette tilfelde er at øke egenkapital og evt reducere gjeldsgraden i AAA yderligere. Dette kan ske ved at nogle af de pengen som kommer ind i kompensation fra Boeing bliver brugt her. Hvis kreditkortinnløser efter en Boeing avtale også giver slip på det enormt høje niveau av fordringer så kommer der kapital Karlsen kan bruge til at arbeide med hen over sommeren.

Jeg er dog ikke i tvivl om at analytikene vil begynde at snakke akkumuleret tab på grund af Corona virus, hvor de vil komme med påstande om at den øget kapital vil forsvinde i disse Corona-virus tab. Lige nu er der dog en undtagelse og det er HSBC’s analytiker som både taler om at reduktion av fordringene, lav olieprise og NAS vanlig lave niveau af kunder i business segmentet. Han mener at disse faktor spiller en vigtig rolle og her skiller NAS sig ud fra mange andre luftfartselskaber.


Den lille atom bombe «Little Boy»

Det fremgår ikke av offentliggort information om det er muligt at tilbagebetale den konvertible obligationslån tidligere end forfaldsdatoen. Men jeg er ikke i tvivl om at det står i betingelserne at dette er muligt. For øjeblikket bliver aktierne der er stille til rådighed til short for hedge-dekning brukt som ammunition imod NAS og HBK Holidng. Hvis NAS ledelse tilbakebetaler lånet i de kommende par måneder så vil der også skulle tilbageleveres short aktier op det vil påvirke aktiekursen oppad. Hvis NAS ledelse både får kompensation fra Boeing og hvis flybestillingene blir reduceret vil der komme nok penge ind til at NAS kan tilbagebetale de 150 mio $ plus renter og gebyrer. Hermed bliver de usikret kreditor elimineret og så kan NAS ledelse bedre ta styring av fortællingen om NAS.


Den store atom bombe «Fat Man»

Det ultimative våpen på slagmarken er det store atomvåpen som er et opkjøp av NAS. Her er det faktiske ikke NAS ledelsen som bestemmer men de større aktionærer i selskap og de må alle ha en interesse i at denne situation blir endret.

Lufthansa ligger i opkøbsforhandlinger med TAP i Portugal lige nu. Det vidner om at oppkjøb godt kan ske selv i disse katastrofe tider.

Kise og Kjos har inngått en avtale om en TRS (total return swap) med Danske Bank for fem millioner aksjer i Norwegian Air Shuttle. En TRS innebærer at dersom Norwegian stiger på børs frem til avtalen utløper, så vil HBK Holding kunne få en gevinst, mens et kursfall vil bety at de må punge ut til Danske Bank. Avtalen vil utløpe 13. mai 2020. For øjeblikket har HBK tabt ca 140 mio NOK. De har 2 lange måneder til at få dette endret. Hvad kan bringe kursen fra 12,24 til 40 plus i løpet av 2 måneder i en periode, hvor luftfarten er præget av en pandemi. Et opkjøp er en reelle og ikke urealistisk mulighet. Enhver langsigtet investor ved at denne pandemi er ikke så slem at tingene ikke bliver godt igen og dette problmer drejer sig nok blot om 2 kvartaler. Det er en gylden mulighet i markedet for at købt en central aktør billig. Det er ikke mere end et år siden at Kise og Kjos var meget tæt på at sette underskrift på en avtale. Jeg kan ikke se hvorfor at dette ikke kan være en mulighet igen. Det kræver nok en rabat men hvis Kise og Kjos kan forsat med at have ejerandele i dette nye setup så kan der var mange fordele vundet av dette scenario. Det vil være det definitive skatmat træk til shorter og grådige obligationsejer.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Akhillevs
07.03.2020 kl 09:40 3633

EliotS. Tusen takk for denne utmerkede analysen. Dette er krig, og du evner på en usedvanlig god måte å se ting i et større perspektiv. Jeg er helt enig i det som du skriver. Det er skremmende å se hvordan enkelte aktører har angrepet NAS i et kynisk spill hvor også media har latt seg bruke uten å sette spørsmålstegn ved motiv.

Jeg er overbevist om at det skjer mye konstruktiv virksomhet i kulissene til NAS for øyeblikket, og vi vet jo at Karlsen, Kjos og Smedgård er taktikere av rang som utfyller hverandres svakheter. Jeg håper at de i kampens hete greier å se like klart som deg. Denne slagplanen burde egentlig ha hengt på veggen i kommandorommet til NAS.

Må innrømme at dette har vært en tøff uke, og jeg har periodevis følt at vi står i sjakk, men nå ser jeg mange muligehter for trekk som faktisk kan snu dette slaget fundamentalt.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Strategi
07.03.2020 kl 10:39 3467

Veldig bra innlegg og mye interessante betraktninger.

Et relevant spærsmål for meg er følgende og det gjelder Sissner.
Har Sissner som er i et profesjonellt samarbeide med Norwegian gjennom sitt selskap (obligasjonslån) lov til å utale seg til fordel for sitt eget selskap?
Alle vet at Sissner & co ønsker kursen gruset, han har siden Norwegian kom i trøbbel i fjor vår kastet om seg med negativt og dømt Norwegian nord å ned.
Han har påvirket aksjekursen ned voldsomt i flere runder, i sommer med kursmål under 30 og store artikler med dommedags profitier for så å fremforhandle
en for Norwegian en dårlig finansiering via obligasjonslån.
Gjennom høsten og tidlig i 2020 er han stadig i media med negative betraktninger.
Sist nå i går, ute med en uttalelse uten fundament med emisjon på 1 kr.
Selskapet hans har jo også store short posisjoner.
Alle er vel enige om at det er etisk forkastelig at han stadig er i media for å prate kursen ned for egen vinning.

Spørsmålet mitt er om dette faktisk er lov, kan man massivt gå i media med slike angrep på en sammarbeids partner når man sitter på begge sider av bordet?

Noen som vet noe om det juridiske aspektet rundt dette.?
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Kantarell
07.03.2020 kl 11:02 3396

Bravo Epona!

Er ser man TS "skills" om å tolke og analysere short. & CO. strategiske handlinger og deres innflytelser; samt hvordan Short & CO. ved hjelp av meglerhus / media, påvirker og ikke minst kan ødelegge livet til flere tusener av mennesker. Det er ingen tvil at hvis de lykkes (det har skjedd flere ganger før), vil mange ansatte miste jobben sin; i tillegg vil, først og fremst, tusener av nordmenn miste sparepengene sine.

Hvorfor er media og meglerhus med på å påføre enda mer skader i en børsnotert selskap?
Alle vet hvor effektivt propaganda er i vanskelige tider. Norge er et land med mye penger og dessverre utgjør Nordmenns formuer en fare for resten av verden.

NAS-ledelse er under angrep. Det er ingen tvil om det. Lenge, har jeg mistenkt at de var også med på leiken. Det er selvfølgelig kun påstander fra min del.

I din analyse, skriver du om ulike tiltak som ledelse kan gjør for å redde selskapet og eventuelt kvitte seg med obligasjonseiere (Hvem er de?)

Angående TRS deadline tror jeg at det vil være mulig å forlenge et nytt frist med nye betingelser. Det er slik banken pleier å tjene enda mer penger..

Spørsmål: Hva er politikere og forsikrings roller i krisesituasjon (slik det uttales i media, er Covid-19 en fare for hele verden og for verdens økonomi). Bør ikke staten /forsikringer bidra økonomikk slik at både ansatte og selskaper overlever i slik situasjoner?

https://finansavisen.no/nyheter/luftfart/2020/03/07/7504745/flyselskapene-ber-om-nodkutt-av-flypassasjeravgiften







Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
EliotS
07.03.2020 kl 11:02 3392

Se punkt 2) 3. under § 3-8.Markedsmanipulasjon i Lov om verdipapirhandel

Lov om verdipapirhandel

§ 3-8.Markedsmanipulasjon

(1) Ingen må foreta markedsmanipulasjon i tilknytning til finansielle instrumenter.

(2) Med markedsmanipulasjon menes:

1. transaksjoner eller handelsordre som gir eller er egnet til å gi falske, uriktige eller villedende signaler om tilbudet, etterspørselen eller prisen på finansielle instrumenter, eller som sikrer at kursen på et eller flere finansielle instrumenter ligger på et unormalt eller kunstig nivå, med mindre den eller de personer som har inngått transaksjonene eller inngitt handelsordrene, godtgjør at begrunnelsen er å regne som legitim og at transaksjonen eller handelsordren er i overensstemmelse med atferd som Finanstilsynet har akseptert som markedspraksis på det aktuelle markedet, eller

2. transaksjoner som inngås eller handelsordre som inngis i tilknytning til enhver form for villdedende​ atferd, eller

3. utbredelse av opplysninger gjennom media, herunder via Internett, eller ved enhver annen metode, når opplysningene gir eller er egnet til å gi falske, uriktige eller villedende signaler om finansielle instrumenter, herunder utbredelse av rykter og nyheter, når personen som har utbredt opplysningene visste eller burde ha visst at opplysningene var falske, uriktige eller villedende. Når en journalist i sin yrkesmessige aktivitet utbrer slike opplysninger, skal forholdet vurderes under hensyn til de regler som gjelder for deres yrkesgruppe, med mindre personen direkte eller indirekte oppnår fordeler eller fortjeneste av utbredelsen.

(3) Departementet kan i forskrift fastsette nærmere regler om markedsmanipulasjon og akseptert markedspraksis.


§ 3-9.Forbud mot urimelige forretningsmetoder

(1) Ingen må benytte urimelige forretningsmetoder ved handel i finansielle instrumenter.

(2) God forretningsskikk skal iakttas ved henvendelser som rettes til allmennheten eller til enkeltpersoner og som inneholder tilbud eller oppfordring til å fremsette tilbud om kjøp, salg eller tegning av finansielle instrumenter eller som ellers har til formål å fremme handel i finansielle instrumenter.

§ 3-10.Investeringsanbefalinger mv.

(1) Den som utarbeider eller formidler informasjon som anbefaler eller foreslår en investering eller investeringsstrategi vedrørende finansielle instrumenter eller utstederne av slike, og som er ment for distribusjon eller allmennheten, skal utvise tilbørlig aktsomhet for å sikre at informasjonen som presenteres er korrekt og skal på en klar og tydelig måte opplyse om eventuelle egne interesser og interessekonflikter som knytter seg til instrumentene eller utstederne.

(2) Departementet kan i forskrift fastsette nærmere regler om utarbeidelse og formidling av informasjon som nevnt i første ledd. Departementet kan uten hensyn til første ledd fastsette særlige regler om muntlige investeringsanbefalinger.

(3) Reglene i eller i medhold av bestemmelsen her skal ikke gjelde for presse som er underlagt tilfredsstillende selvregulering.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Kantarell
07.03.2020 kl 11:10 3348

https://etikkradet.no/medlemmer/
De vil nok kunne besvare ulike spørsmål!!
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
EliotS
07.03.2020 kl 11:16 3319

Her et par godt eksempel på hvordan det er lykkedes at sprede dårlige nyheter omkring selskapet.

Til lykke Kenneth Sivertsen og Petter Nystrøm med at helde benzin på bålet!

https://www.theguardian.com/business/2020/mar/06/norwegian-airlines-shares-plummet-as-coronavirus-hammers-travel-sector

https://www.ft.com/content/310688ae-5f91-11ea-b0ab-339c2307bcd4
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Strategi
07.03.2020 kl 11:21 3278

EliotS

Takk for raskt og utfyllende svar.

Det er vel ingen tvil om at Sissner & co er i kraftig brudd med reglene.

Er det mulig å få oversendt denne ovenstående informasjonen inn i Norwegian systemet til rette vedkommende dersom noen har kontakter inn i systemet?
Dette burde uten tvil tas tak i og er nok kanskje ikke vanlig, jeg mener Sissner & co, er et ekstrem tilfelle og har påført Noorwegian og deres aksjonærer ekstreme tap.
Dette bør ikke overses, men tas tak i.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
EliotS
07.03.2020 kl 11:38 3234

Det er mere oplagt at sende en klage til Finanstilsynet (og med en kopi til både presseavadelingen i Finansdepartmentet og en journalist fra en mere neutral avis).


Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Kantarell
07.03.2020 kl 11:42 3218

EliotS. Du som er så flink til å skrive.

Kan du lage en eksempel på klage. Så kan alle som ønsker sendevidere til Finanstilsynet? Eventuelt, sende til en kontakt person i Finanstilsynet eller flere? (link, mail adresse).
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
EliotS
07.03.2020 kl 11:44 3201

Jeg skal overveje det!
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Epona
07.03.2020 kl 16:20 2902

Du mener nok EliotS! Men takk likevel for at du også synes analysen til EliotS var objektiv og oppklarende. Formoder noen tar tak i dette og setter «noen» på plass.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Akhillevs
07.03.2020 kl 16:26 2883

Gjentar man en påstand ofte nok blir den til sist etablert som sannhet.
Dette er enkel psykologi.
Dette har også Sissener forstått. Han bruker media bevisst, og media lar seg bruke. De elsker dramatiske utspill fra profiler i finansmiljøet. Innholdet er egentlig irrelevant. Han taler sin egen sak. Og meler sin egen kake. Trenger ikke bevise noe. Det holder å slenge ut en påstand om emisjon på 1 kr, og plutselig er NAS på 12 kr urimelig dyrt. Han passer imidlertid på å avslutte med at han har tro på selskapet etter at emisjonen på 1kr er gjennomført. Det passer seg ikke å være så grådig at man ønsker et selskap av NAS sitt kaliber konkurs.
Det påfølgende problemet er nyhetsbyråene som selger denne påstanden videre til alle verdens aviser.
Plutselig er påstanden blitt til sannhet.

Vi vinner ikke denne saken i media. Vi vinner ikke denne saken ved å gi Sissener en smekk. Vi vinner krigen ved å aktivere noen av de nevnte våpnene i den innledende analysen. Forhåpentligvis skjer det snart
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Epona
07.03.2020 kl 16:35 2848

Takker EliotS og andre for en meget innholdsrik og oppklarende tråd. Har tillatt meg å oversende tråden til Dagbladet som et ikke finansielt nyhetsmedium og anmodet om at de tar tak i saken og undersøker videre.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.03.2020 kl 16:46 2797

De vil trolig bare le av dette og slette mailen.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
EliotS
07.03.2020 kl 16:46 2796

Jeg er gået igang med at skrive!
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Epona
07.03.2020 kl 16:53 2766

... vil du si som sitter på den andre siden av frontlinjen ...
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Kantarell
08.03.2020 kl 09:58 2423

Lykke til ;)
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Herman*
08.03.2020 kl 10:59 2325

Takk for fint innlegg, men vil korrigere det du sier om to kvartaler. Hele hysteriet varer nok bare et par mnd. Hvis du mener det vil påvirke to kvartaler tror jeg du har delvis rett. Mars blir helt ok, så q1 bør ikke bli så ille. Q2 vil bli påvirket, men når smittetoppen nås i april, tror jeg folks holdninger begjnner å snu. For NAS tror jeg q3 kan bli veldig bra i det noen flytter ferien. Tror NAS bør tilføres likviditet i q2, men det trenger ikke å være så mange milliarder. For boeing vil det jo være bedre å f eks gi 10 milliarder i langsiktig og billig finansiering til NAS, enn å måtte punge ut med milliarder i depositum/forskuddsbetaling hvis NAS insisterer på kansellering av alle ordrer. Nas vil da kunne nedbetale obligasjonslån, samt sette av noen milliarder til å komme gjennom de neste mnd.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
EliotS
08.03.2020 kl 11:05 2296

Jeg har besluttet at jeg ringer til Finanstilsynet på mandag. Jeg vil hellere ha en dialog med dem om hvad der er muligt at gøre.
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
EliotS
08.03.2020 kl 19:14 2095

Med tanke på Sissner:

(2) Med markedsmanipulasjon menes

3. utbredelse av opplysninger gjennom media, herunder via Internett, eller ved enhver annen metode, når opplysningene gir eller er egnet til å gi falske, uriktige eller villedende signaler om finansielle instrumenter, herunder utbredelse av rykter og nyheter, når personen som har utbredt opplysningene visste eller burde ha visst at opplysningene var falske, uriktige eller villedende. Når en journalist i sin yrkesmessige aktivitet utbrer slike opplysninger, skal forholdet vurderes under hensyn til de regler som gjelder for deres yrkesgruppe, med mindre personen direkte eller indirekte oppnår fordeler eller fortjeneste av utbredelsen.

??????
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Kantarell
08.03.2020 kl 19:30 2055

S. gjennom media feil informerer folk på vegne av egne interessere. Han herunder utbredelse av feil opplysninger. Han, gjennom sin stilling, er inhabil, siden han både representerer obligasjonseiere og short & Co.. (Interessekonflikter).
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Strategi
08.03.2020 kl 21:38 1901

Det er denne som må brukes.
Sissner sitter på begge sider av bordet for egen vinning.
Kommer med manipulerende fei informasjon som fakta opplysninger.
Burde saksøkes av Norwegian.
Han har drevet denne manipulerende aktiviteten altfor lenge, kjørte på voldsomt før emisjonen også.

Uetisk når du også sitter som lånegiver og i brudd med regelverket til Finanstilsynet.

Se punkt 2) 3. under § 3-8.Markedsmanipulasjon i Lov om verdipapirhandel

Lov om verdipapirhandel

§ 3-8.Markedsmanipulasjon

(1) Ingen må foreta markedsmanipulasjon i tilknytning til finansielle instrumenter.

(2) Med markedsmanipulasjon menes:

1. transaksjoner eller handelsordre som gir eller er egnet til å gi falske, uriktige eller villedende signaler om tilbudet, etterspørselen eller prisen på finansielle instrumenter, eller som sikrer at kursen på et eller flere finansielle instrumenter ligger på et unormalt eller kunstig nivå, med mindre den eller de personer som har inngått transaksjonene eller inngitt handelsordrene, godtgjør at begrunnelsen er å regne som legitim og at transaksjonen eller handelsordren er i overensstemmelse med atferd som Finanstilsynet har akseptert som markedspraksis på det aktuelle markedet, eller

2. transaksjoner som inngås eller handelsordre som inngis i tilknytning til enhver form for villdedende​ atferd, eller

3. utbredelse av opplysninger gjennom media, herunder via Internett, eller ved enhver annen metode, når opplysningene gir eller er egnet til å gi falske, uriktige eller villedende signaler om finansielle instrumenter, herunder utbredelse av rykter og nyheter, når personen som har utbredt opplysningene visste eller burde ha visst at opplysningene var falske, uriktige eller villedende. Når en journalist i sin yrkesmessige aktivitet utbrer slike opplysninger, skal forholdet vurderes under hensyn til de regler som gjelder for deres yrkesgruppe, med mindre personen direkte eller indirekte oppnår fordeler eller fortjeneste av utbredelsen.

(3) Departementet kan i forskrift fastsette nærmere regler om markedsmanipulasjon og akseptert markedspraksis.


§ 3-9.Forbud mot urimelige forretningsmetoder

(1) Ingen må benytte urimelige forretningsmetoder ved handel i finansielle instrumenter.

(2) God forretningsskikk skal iakttas ved henvendelser som rettes til allmennheten eller til enkeltpersoner og som inneholder tilbud eller oppfordring til å fremsette tilbud om kjøp, salg eller tegning av finansielle instrumenter eller som ellers har til formål å fremme handel i finansielle instrumenter.

§ 3-10.Investeringsanbefalinger mv.

(1) Den som utarbeider eller formidler informasjon som anbefaler eller foreslår en investering eller investeringsstrategi vedrørende finansielle instrumenter eller utstederne av slike, og som er ment for distribusjon eller allmennheten, skal utvise tilbørlig aktsomhet for å sikre at informasjonen som presenteres er korrekt og skal på en klar og tydelig måte opplyse om eventuelle egne interesser og interessekonflikter som knytter seg til instrumentene eller utstederne.

(2) Departementet kan i forskrift fastsette nærmere regler om utarbeidelse og formidling av informasjon som nevnt i første ledd. Departementet kan uten hensyn til første ledd fastsette særlige regler om muntlige investeringsanbefalinger.

(3) Reglene i eller i medhold av bestemmelsen her skal ikke gjelde for presse som er underlagt tilfredsstillende selvregulering.
Svar
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Strategi
08.03.2020 kl 23:30 1785

Klippet denne ut av et innlegg fra «Presidenten»
En reminder på Sissners manipulering av kursen da han sarr short før emisjonen.
Når han holdt på som verst la vel kursen i intervallet 30-35

__————-_——
I tiden før forrige emisjon tror jeg det var 5 kroner Sissener fablet om. Det endte med at han både ble med på emisjon på kr 40,- og nytt konvertibelt obligasjonslån, hvor han kan konvertere til kurs kr 50,- Sissener har lenge hatt en stående invitasjon fra hele finanspressen og spesielt finansavisen til å få på trykk akkurat det han måtte tro gavner han selv. Ikke en gang ved dette faktum klarer han å tene penger for sine innskytere. Mener fondet var ned 11% pr. februar. Tro gjerne på hans våte drømmer om emisjon på kr 1,- Jeg kaller det prostitusjon!
————————-
Må bare si meg enig,Sissner er uerlig,manipulerende og svært uetisk.
Han har forvoldt Norwegian enorme tap med sine direkte angrep basert på hans ønske om kursfall .
Redigert 20.01.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare