ALARM-ALARM!!! DET ER LIVSFARLIG Å LEVE!


Visste du at du har 0,8% sannsynlighet for å dø i et vilkårlig valgt år (40000/5 mill)? Mindre hvis du er ung, mer hvis du er en eldre person. Er du 85 år så har du 17% sannsynlighet for å dø i løpet av det neste året.

Kjører du mye bil, kanskje du er rik og har en sportsbil, kanskje du til og med har en motorsykkel...nei og nei....sannsynligheten for å møte St. Peter gikk nettopp opp.

Hopper du i fallskjerm, dykker eller klatrer....kanskje du pusser opp huset og beveger deg litt rundt på taket....St. Peter står klar til å ta i mot deg med åpne armer.

Hamburger til middag ja, litt Maarud potetgull i ny og ne...høyt blodtrykk og elevert kolestrol. Plassen i skjærsilden er reservert.

Drikker du alkohol sa du....

Er du skogsarbeider eller fisker.... livsfarlig!

Jasså, du har krefttilfeller i familien....hjertesykdom også sier du....sannsynligvis ikke de beste genene. Nei, nå ble jeg litt usikker her, skal vi bestille billett til himmelen med en gang?

Bekymret for at 30% av alle helsearbeidere blir syke og borte fra arbeid....katastrofe, skandale....ja, det skjer sånn ca. en gang per år, i en periode på 4-6 uker og heter sommerferie.

Før man blir hysterisk av Corona-viruset er det kanskje på tide å finne ut hvilken dødsrisiko du faktisk har i "null-alternativet" - den du har ved å leve som du gjør til vanlig - som du gjør hver dag, året rundt...år etter år.

Dødsrisikoen fra Corona er nok som en influensa. Gitt alle nordmenn som er smittet etter "vinterferien" er det nok flere tusen symptomfrie (eller med milde symptomer) mennesker som har vaset rundt på ski-resortene i Italia. Det er sannsynligvis flere hundre (om ikke tusen) i Norge som er smittet også. Og flere kommer det til å bli. De fleste med Corona vil aldri bli avdekket, testet eller registrert.

Men det spiller ingen rolle, for de går på jobb og smitter sine kolleger. Det store flertall av disse går også på jobb, klager over vondt i hodet, hoste og kanskje litt feber....og smitter enda flere. En og annen har en litt uheldig gen-kombinasjon og må på sykehus....akkurat som med influensa....noen er skikkelig uheldig og dør...akkurat som med influensa....eller kreft.

Visste du forresten at risikoen din for å få kreft er 0,7% i et vilkårlig valgt år (35000/5 mill). Hvis du kan velge....vil du ha kreft eller Corona?

Er Corona farlig for populasjonen - i det stor bildet, ikke i det hele tatt!

Tydelig at varig svekkede sjelsevner, er et utbredt fenomen.

Hjelper ikke folk er ikke rasjonelle. Viruset er elsket av meglerforetak som shorter. De synes Corona er livsfarlig og formidler det.
Epona
08.03.2020 kl 07:56 537

Enig med TS. Avisene benytter fete typer og slår stor opp ting som er kjent fra før eller betyr lite i den store sammenheng.

Det hele er et kollektivt massehysterisk hypokonderutbrudd.
CapitaL
08.03.2020 kl 07:57 534

Så noen nek på tv'n i går.. man lever bare en gang.. bla bla bla. Vel, kanskje en ide å ta litt bedre vare på det sekundet man har av evigheten da...
thief
08.03.2020 kl 08:09 507

Tåler vi i nord-Europa dette mye bedre enn alle andre??Tar vi med Norge,Sverige,Finnland, Danmark og Tyskland er over 1350 smittet,INGEN døde og bare 9 kritiske.Og alle disse 9 er i Tyskland med 800 smittede.Veldig forskjell på områdene smitten befinner seg.Nye tall fra Kina i dag,meget oppløftende🙂Kun 45 nye tilfeller og færre døde.Tallene blir lavere for hver dag som går,og nå er bare 20500 smittet.Nye 1500 ned.Noen dager siden var 30.000smittet.Så fortsetter takten,vil det så og si være smittefritt om 2 uker!!
CapitaL
08.03.2020 kl 08:18 473

Det er nok variasjoner, men de som er foreløpig er smittet i Norge er jo stort sett folk som har feriert i Nord-Italia.. Gamle, syke, kreftpasienter osv, får ikke smitten før nok tankeløse tullinger har spredd smitten til dem.. Da kommer nok dødstallene og.

https://slate.com/technology/2020/03/coronavirus-mortality-rate-lower-than-we-think.amp?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR1D-i56sE8g67AqzrPSmnSIKCWdSm5O6gc-g-Z_7IyZJu1Ji0qUsZRf7K0

Et nyansert bilde av risikoen og den faktiske dødsraten. Er du under 70, uten underliggende sykdommer så kan du ta det helt med ro.
Redigert 08.03.2020 kl 12:38 Du må logge inn for å svare