Til ettertanke - corona.


Har verden ramlet fullstendig av hengslene? Eller er verden preget av svært fornuftige valg om dagen?
Valgene som blir tatt gruser aksjekurser. Selskaper går etterhvert konkurs. Små og mellomstore bedrifter innen servicenæringer blir utradert. Mengder av «den gemene hop» blir permitert og deretter arbeidsledige. Både fattige og rike blir fattigere. Alle med store verdier som har kastet penger etter ESG-selskaper vil få mindre å kaste. ESG-bølgen vil avta, dette vil selvfølgelig gå utover miljøet. Når verdiene forsvinner kaster man ikke penger etter tapsprosjekter de neste 10 årene. Oljeprisen når ekstremt lave nivåer. Den blir en enda billigere energikilde. Man velger ikke da dyr og ulønnsom sol- og vindkraft. Spesielt ikke når man har blitt fattig. Man velger altså økonomisk tilbakegang og dårligere miljø pga et virus som man ikke har full kontroll på. Kanskje vil det i ytterste konsekvens dø flere av fattigdom enn av coronavirus. Fattigdom skiller ikke på alder. Ifølge mange medier har mange dødd av Corona i Italia. Ja, gjennomsnittsalderen var 81 år og de hadde en eller to underliggende sykdommer. Jeg bare spør: Hvor mange i ledende politiske posisjoner i verden har det egentlig klikka for?
Redigert 18.03.2020 kl 11:52 Du må logge inn for å svare
Stev
08.03.2020 kl 14:02 817

helt enig. 50% allerede friske. Mildere enn vanlig influensa.
Krivak
18.03.2020 kl 12:03 528

Jeg er spent på å se hvem av verdens «ledere» som først tør å fronte at valgene med nedstengning ikke var så smart.
Krivak
24.03.2020 kl 10:52 391

Donald ble i går første mann ut som turte å fronte at kuren ikke kan være mer skadelig enn sykdommen. Flere av verdens ledere henger seg nok på i løpet av ei uke.

Men der har du en mann som ikke skjønner alvoret, og han har nok gravet sin egen grav. Han lytter ikke til sitt fagpersonell. En leder skal berolige og samle sitt eget folk. Selv du må ha såpass fornuft til å innse at dette ikke er en leder for en stor krise.
Se på ham da han blir spurt om hva han vil si for å berolige sitt folk! Istedenfor å gripe sjansen til å gjøre det, så går han til et verbalt angrep på journalisten. Bare en gal leder gjør noe slikt.

En ting er antall som dør.
Men det virker ikke som en veldig hyggelig sykdom å få heller. Man ser jo at veldig mange rett og slett ikke klarer å puste selv, og må ha respirator. De fleste av disse blir jo friske igjen etter en uke eller to.
Den dagen det ikke er mulig å legge flere i respirator stiger kanskje dødstallene voldsomt? Lidelsene også sikkert.
Det er greit nok at en del opplever sykdommen bare som en mild influensa. Men det er jo ingen med vanlig influensa som havner i respirator?
Jeg tror nok det er bedre å være litt fattigere enn død, og at det er lurt å fortsette med tiltak noen uker til.

Kanskje er det bare bra både for folk og miljø - om dansen rundt gullkalven går et par hakk treigere...

Masser av de elskede penge at hanke inn blandt både turbokapitalister, megaselskaper og banker...- betyr uansett mindre om et nulleller to bak..
Matsern
24.03.2020 kl 15:05 177

Problemet er at vi har så jævelig mange overskuddsfenomener, de vil naturlig nok slite, snår det søles mindre med penger. Overbefolket av nips-butikker som selger ræl som folk kjøper når de kjeder seg. Det er frisører på rekke og rad. Trenger vi en frisør på hvert hjørne? Nei, det gjør vi ikke. Det samme er det med alle «kjøp-deg-god-samvittighet» som blomsterbutikker, grønne øko produkter o.l, helsekost. Så har du overflod av sportsbutikker og treningssentere.

https://www.dn.no/helse/inger-ellen-nicolaisen/koronaviruset/raise-gruppen/nikita-grunder-sier-bedriften-settes-i-fare-situasjonen-er-svart-dramatisk-for-oss/2-1-780407