Turisme

 

Cruise

Vix
RCL 08.03.2020 kl 14:14 715

Cruise er sammen med flyselskap kraftig rammet av coronavirusutbryddet. RCL ned over 50% siden midten av januar. Og med Tv-bilder av båter som ikke kommer til havn, folk sperret inne på lugaren , kommer nok ikke til å snu stemningen med det første.

MEN : Dette er ikke dommedag. Det blir verre før det blir bedre,men det oppstår etterhvert enn immunitet i befolkningen , og drar det ut i tid (Fks går over i årlig sesongvariant ) så kommer vaksine. Folk glemmer fort når dette først snur. Virker som næringen er det siste en skal satse på for tiden, vil se bekmørkt ut i løpet av neste 2-3 ukene. Når støvet har lagt seg, er ikke cruise plassen å vere?

Eller er cruise egentlig på "tipping point" med å også få tiden/megatrend mot seg, så veien tilbake blir tyngre ; ikke akkurat ESG aksje ( energikrevende form ferie, lokalbefolkningen i havnebyer protestere mot masseturisme) og kan det snart bli en overkapasitet ? Har følelse av enorm tilvekst av megaskip, men har ikke tall på dette. Anyone ?
Redigert 08.03.2020 kl 14:22 Du må logge inn for å svare
Stephen
09.03.2020 kl 11:38 680

Først skal folk svette, klø ,verke i ledd, bli sykemeldt, permitert, miste jobben, slåss med feks. nav her ,og andre etater der ute : der 20 % ansatte også ligger hjeme og verker: så engste seg mere ,for ingen vil ha et infarkt når 20 % av helsevesenet er hjemme og svetter. Noen blir ufattelige slitne av å finne seg en billigere bolig osv.
Når alt dette er passert og folk får bedre råd igjen. Og er lei av hjemmeferie, lyng , knott, frost og kleine sommere her. Naboer som skriker for mye i bilene de bor der; ute. Da tenker de atter på cruice, paraplydrinker, show og Liberace kopier .Håper cruise skipene er grundig mønjet under og trossene tykke. De blir nok liggende fortøyd en stund. Når de endelig får lov å komme til land.

Mvh Stephen
Redigert 09.03.2020 kl 11:52 Du må logge inn for å svare

Håper selv å komme rimelig inn i RCL. Tenker at fordelen med cruise er at det alltids er nok rikinger til å fylle opp cruiseskipene, men det er ikke alltid nok fattigfolk til å fylle opp norwegians fly.

Kjøpte for 42 kr i 2009 og solgte for 200kr dagen etterpå, har angret i 11 år på at jeg solgte, men nå får jeg kanskje aksjene tilbake igjen for samme pris :)
Vix
12.03.2020 kl 20:27 645

Samme her. Ser mørkt ut nå, og Tv-bilder med passasjerer fanget på virusbefengt skip er særdeles dårlig reklame, og med tiltagende utbrudd i USA vil det trolig falle mer. MEN når dette er over er det over. Folk glemmer fort .Og vi snakker selvsagt månder, men så er virusproblematikken over 100%. En vet riktig nok ikke ennå omfanget av "senskadane" i økonomien, misser folk masse kjøpekraft vil det ta lenger tid før ting er "oppe og går". Noen dager til som i dag så prises RCL på 9/11 nivå, så ikke lenge til det kan bli aktuelt å begynne mindre poster. 42-200 kr på en dag ,hva var bakgrunnen for det hoppet?

Aner ikke, men bakgrunnen for stupet til 42kr var finanskrisen, men at alle skipene skulle verdsettes til 100m$ + gjeld ble vel for dumt. Må innrømme at jeg var helt nybegynner på den tiden og hadde flaks etter store tap i krakket.

Har også begynt å se litt på cruise.Litt tidlig enda, men dog.Hvilke av cruiserederiene, vil være den beste inv på fem års sikt?

Analytiker mener det er på tide å kjøpe cruiseaksjer
Aksjene har stupt etter utbruddet av coronaviruset. Nå roper analytiker kjøp.


CRUISE: Verdens største cruiseskip, Symphone of the Seas, som eies av Royal Caribbean Cruises.
FOTO: NTB SCANPIX
REISELIV
Henrik Nymoen
Publ. 14:49 - 24.05.20

ANNONSE
Credit Suisse-analytiker Benjamin Chaiken mener ifølge Yahoo Finance at det er på tide å kjøpe aksjer i to av tre cruiseselskaper.
Etter utbruddet av coronaviruset har cruiseselskaper måtte stanse reiser. Det har ført til problemer med likviditeten, noe Chaiken påpeker.
«Med risiko for likviditetsproblemer priset inn i sektoren, mener vi dagens prising er en attraktiv inngang. Vi tror Carnival har ni måneders likviditet, Royal Caribbean Cruises mer enn 12 måneder og Norwegian Cruise Line Holdings omtrent 27 måneder», skriver Chaiken ifølge Yahoo Finance.
Selskap Anbefaling Kursmål (dollar) Oppside (prosent)
Carnival Hold 12 -17,0
Royal Caribbean Cruises Overvekt 67 55,3
Norwegian Cruise Line Holdings Overvekt 21 51,1
Likevel skriver han at det kan ta flere år før cruisesektoren kommer tilbake på samme nivåer som før coronakrisen.
Hittil år er Carnival-aksjen ned 71,6 prosent, mens Royal Caribbean cruises har falt 67,7 prosent og Norwegian Cruise Line Holdings har stupt 76,2 prosent.