Magnora - superspennende utbytteaksje satser for fullt i VIND!


Denne aksjen er veldig spennende og jeg tror den går under radaren til veldig mange. De betalte 1 kroner per aksje i utbytte i fjor og betaler 1 krone i år (kvartalsvise på 0.25). Det som er ekstra deilig er at utbytte er klassifisert som tilbakebetaling av kapital og derfor er det skattefritt! Det er ikke som ved normalt utbytte når man må betale 31% skatt. 1 kroner skattefri utdelingi året og aksjen handler nå i rundt 11. Det betyr 9% skattefri YIELD i aksjen idag!

Ikke nok med det! De har nå gått inn i VIND-sektoren. Dette ble meldt på fredag til børsen!

Her skal Magnora satse på å være prosjektutvikler og så selge prosjektene til de store som bygger ut. Her har de med seg toppfolk som Håkon Alfstad som inntil nylig var konsernleder for VIND i STATKRAFT, Theis Pedersen, tidligere Country Manager for VESTAS Norge. Og mannen som bygde opp LUNDIN Norge er arbeidende styreleder - Torstein Sanness.

Magnora har nå kjøpt seg inn i VINDR GROUP, som satser på landbasert vindkraft. Magnora vil satse på flere nye prosjekter onshore og offshore vind!! VINDR teamet har erfaring fra vindgigantene ØRSTED og VESTAS, og MULTICONSULT, PA Consulting og HYDRO!

For meg en meget spennende mulighet. Med 1 krone per aksje i skattefri utdeling per år nå (Magnora har fra før netto profitt på rundt 30-40 millioner kroner i 2020, og ca 130-140 millioner kroner i 2021), og nå en veldig spennende og lite kapitalkrevende vekstrategi innen vindkraft tipper jeg dette kan bli en ny rakett!

Aksjen burde vært på minst 20 kroner som gir skattefri yield på 5%, og med svært potensiale for stor oppside med nye vindprosjekter som de har varslet at de ser på. En ny "Vind-Scatec" for Oslo Børs? Topp folk står bak selskapet og ser ut til å være i svært gode hender!! Tror denne aksjen vil stige kraftig fremover!

Hvis man eier aksjen per 9. mars (i morgen) så får man 0.25 kroner i utdeling utbetalt 16. mars.

Her er lenker til meldingene de har sendt ut:

Magnora ASA Acquisition Update: Magnora enters the wind project development market:
https://newsweb.oslobors.no/message/497514

Magnora ASA Strategioppdatering: fremtiden er elektrisk!:
https://newsweb.oslobors.no/message/497519

Redigert 08.03.2020 kl 21:09 Du må logge inn for å svare

Magnora har pr dags dato ingen spesiell nedside, da inntektene er sikret gjennom produksjon på oljefeltet Western Isles og gjennom milestonesbetaling av Sevan-designet FPSO under bygging.
Det er av dette vi nå har 1 Kr i utbytte for.

Dette feltet vil generere potensielt ca 1 kr i kanskje 20 år til for Magnora.

Vi har også skattemessige fordeler med oss videre fra Sevan Marine (Sevan M ble solgt, ansatte og teknologi. Magnora nye navnet på det resterende).
Dette utgjør over 3 milliarder kroner, noe som også gjør Magnora til en meget het oppkjøpkandidat.
Puglia
10.03.2020 kl 19:46 418

Nok et innsidekjøp i Magnora!

Styreleder Torstein Sanness og styremedlem kjøpte aksjer idag!

https://newsweb.oslobors.no/message/497806

Spennende utvikling!

Nytt insidekjøp i dag. Da har hele styret aksjer i selskapet.