Kronekursen raser søndag kveld. Nå stiger oljefondet i tall.Markedsuro gjør at den norske kronen er under hardt press. Euroen har aldri vært dyrere for nordmenn.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/QoA5dP/kronekursen-raser-soendag-kveld

EØS bekrefter at Demokrati er generelt tungvint og korrupt. Man er så sikker på at man har rett, at det kan forsvares å bruke udemokratiske metoder (Utopia blir ikke skapt i demokratiske prosesser)?

EU 27-28 koloniers egne valutaer er ikke verd papiret det er skrevet på, men når slike land egne verdiløse valutaer slåes sammen, blir det til en ny sterk valuta som heter EURO? Den norske krone styrke er båret frem etter råvaresalg olje/gass (klimaversting over alle) i store mengder som gir oppgjør i dollar. Dollar er en gangbar seddel som trykkes the Fed i USA. 'The U.S. government has a technology, called a printing press (or today, its electronic equivalent), that allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at no cost.'”. Ben Bernanke 2002 Heldigvis har svindlerne god støtte i skattebetalerne. De trår alltid til når bonus og lønnsfest er truet. (The Fed USA har verken regnskaps eller revisjonsplikt).
https://stillnessinthestorm.com/2018/05/how-the-financial-system-actually-works-the-truth-about-all-central-bank-controlled-nations/
Tyr
08.03.2020 kl 23:31 1566

Enorme valutabevegelser nå. Varsler om et heftig børskrakk ?

For å spare penger her i kongeriket, tilvirkes produseres norske pengesedler i Frankrike, med norske råvarer og energi. (Råvarer fortolles ut og ferdige produkter inn igjen 1000 gangere mer kostbart, og det hele fraktes frem og tilbake med vår egen forurensende ikke fornybare, men forgjengelige olje som drivstoff. Det hele er begrunnet med å spare penger på egne innlands budsjetter, utformet av norske økonominoksagter som tilfelles med norske forsker, byråkrater og advokater ikke kan omsettes i samme grad som våre råvarer. Oppgjør for det hele finansierer EØS avtalen kostnader (slik boremaskin i sin tid gjorde på Gaustad og Reitgjerdet) abortpraksisen besørger folkeveksten, men en kar gikk klar, han var heldig som fikk sårbehandling på avtrekksfingrene det 22/7-2011
http://www.nyhetsspeilet.no/2012/04/27-svikter-i-den-offentlige-innsatsen-for-og-under-22-juli-terroren/
hogan
08.03.2020 kl 23:36 1507

Ser ut som eliten skal ødelegge velferdsstaten Norge, få Norge ned på nivået til Spania, Hellas osv, det gjør de ved å gruse valutaen.

Inflasjon målet, stabil kronekurs. Nå bør sentralbanksjefen trå til, med renteheving for å styrke kronekursen, så det suser etter. For å berge kronen NOK, gjør de hurtig kål på hele oljefondet, sann mine ord. Igjen sitter nordmannen i klovneriket sitt som den mest forgjeldet folk i hele Europa. Det som er så utrolig det er at riket defineres som et demokrati også?
Tyr
08.03.2020 kl 23:59 1402

Har jeg lest riktig, er den svenske krona nå mer verdt enn den norske ?

1990 Kronen knyttes til ECU (den europeiske valutaenheten – forløperen for euro)
Dette var ikke feil sammen med fastkursregimet fordi devaluering/inflasjonsperioden forut var jo riktig, eller? For alt som var gjort forut/tidligere det var rett?

Hva som i våre dager heter Fastkurs het i depresjonens trettiår "Pari" dette ble gjentatt 1990-94. EKY mot Euro, vi var ikke med i EU engang. Norges sentralbanksjef kulerammeidiot økonomi amfibiet Hermod Skånland, brukte den gang 60 milliarder (6000 millioner i dengang kroneverdi) for å støttekjøpe NOK (han solgte gull for å kjøpe tull). Fastkurs ble oppgitt og hele landet lå i ruiner, om ikke bokstavelig så i overført betydning, men hvem ga han lov til å gjøre som han gjorde? Mens befolkningen døde av sult, solgte Pol Pot i sitt demokratiske Kambodsja ris til Kina i bytte med våpen. Det gjorde man ikke bokstavelig her i Norge, men det et lite stykke igjen, det kommer. Torbjørn Jagland ble kvalm når en minstepensjonist ble forespeilet en tusenlapp ekstra for året. Den hardhendte omstillingen fra byfolk til Bankfolk (Snuoperasjonen nu går alt så meget sa idioten, bærekraftig sa fjolset i Norge ikke mye ulikt). Norske industri m/arbeidere fabrikker og verktøy ble deretter solgt og flyttet til Kina, innlands import av håndtverkere fra Estland og Polen. Befolkningen forøvrig skiftes med et helt nytt folk fra Asia og Afrika, samtidig som den norske folk/stat, kjøper stein fra Kina? Glupt i Globaliseringens dyd.
Redigert 09.03.2020 kl 00:04 Du må logge inn for å svare

Det er ganske fantastisk hvordan Staten i kjølvannet av den såkalte "Jappetiden" i løpet av få måneder klarte å sosialisere de store forretningsbankene, for deretter å presentere regningen for allmennheten en gang til!
Bank- og finansvesen forstod tilsynelatende ikke hvilken genial operasjon som her var gjennomført. Senere fikk landet en sentralbanksjef, som i beste fall må karakteriseres som et "dårlig papir" i denne forbindelse.

Mange ville brukt ordet «kjeltring» (senere ble det nærmest skikk og bruk å utnevne kjeltringer til statsråder). Ble det for ille, ble de utnevnt til internasjonale sjefsforhandlere med ambassadørs rang). Hvert eneste voksne menneske i Norge visste om dette, men hvem våget å se sannheten i øynene? Ikke alle politikerne var maktmennesker. Også blant dem var det slik at det store flertallet var terrorisert til taushet.


"A. Lange mente under henvisning til Idi Amin i Uganda at svarte mennesker trengte hvite til å styre" Der tok jo Anders Lange helt feil. Svein Gjedrem Høgre Arne Skauge og APe Skogstad Aano er alle økonomer utdannet i Norge, og de medlemmer av den menigheten som er ukjent i verden, men verdensberømt her i Norge. Leder stjernen til disse økonomibegavelsene ser ut til å være Ugandas Id Amin som bør tildeles Økonomipris post mortem.

Ugandas velutdanna sentralbanksjef uteksaminert fra de beste engelske universiteter nektet å etterkomme hva despoten beordret med det resultat at Id Amin lempet han til krokodillene. Her hjemme ivret forgjengere til Sentralbanksjef Egon Olsen i Olsens Bankens ASA kulerammebavian og fastkursprofet Hermod Skånland alias Don Quijote, å omgjøre Norge hva Id Amin hadde gjort med Uganda. Og med hvilket resultat! Personlig blir jeg aldri ferdig med å undres over, at hva som er en galskap i en (bananstat/negerkoloni) i Uganda under Id Amin, blir en klokskap her i Norge 20 år etterpå. Om sentralbanksjef Olsens forgjengere kan det sies. Mye med Norge har i århundrer overgått det meste som foregikk i Afrika på sitt verste.
Nanoq
09.03.2020 kl 00:39 1195

Hva så, Olsen i Norges Bank? Kanskje på tide å frigjøre deg fra hundesnora til Erna og Siv og begynne å forsvare den norske valutaen og Norge? I stedenfor å hjelpe med til å blåse opp eiendomsprisene med ekstremt lave renter og øke det enorme private gjeldsberget?

Hva i all verden tenker du på der inne i Norges Bank? Den norske krona har nå mista 35% av verdien sin mot euro på de siste 7-8 åra. Og 20% på de siste 2-3 åra.

Så ja, gå på pensjon før du ruinerer fedrelandet ditt.
Aramis
09.03.2020 kl 01:39 1090

Tiltredes, Nanoq!
Saken er bare at samtlige finansaviser, analytikere og "eksperter" lenge har skreket og nå skriker enda høyere til Olsen at han må KUTTE rentene! Det er sykt!
Så spørs det bare hvor sterk rygg Olsen har til å stå imot presset og heller bevare hodet kaldt og støtte krona før vi ender opp som Venezuela!
Urquel9
09.03.2020 kl 01:49 1059

Ja, svenske kroner nå mer verdt enn norske, en stund siden sist :-)

Og det skjer selv om svenskene har negative renter, og vi vel har en rente på 1,75 %, og et oljefond.

Til svakere NOK blir vokser Oljefondet i Mikke mus penger.

Styringsrenten er 1,50.
NB bør ikke kutte renten nå.
Regjeringen bør kutte i offentlige utgifter med ineffektivt preg.
Oljeprisen kommer nok opp igjen etterhvert, og da NOK også.
NOK er for mye oppfattet sammen med olje og gass.
Norge bør også gjøre seg mindre petroleumsavhengig.
Mer satning på klima- og miljøteknologi. Kraftintensiv industri. m.m.

Kraftintensiv industri. m.m.? Den går mot likvidering, eget lands fortrinn (billig kraft) blir med FRP som SP Borten Moe

Hvorfor skal billig kraft være så attraktivt? For øvrig er det meningen, at den billige kraften vår den skal bli så dyr, at det skal lønne seg å bygge vindkraft ifølge Tord Lien fra FRP. Han er da Ikke riktig velbevart. https://www.document.no/2019/02/01/tord-lien-og-klimaindustrien-med-nye-skroner-om-vindmoller/

Senterpartiet fortsatt (trolig) henger igjen i synspunktene fra Stoltenberg-perioden da Sp hadde energiministeren og ansvaret for alt det gale som skjedde den gang, er hva vi ser fruktene av i dag!
Senterpartiet? Denne Eivind Reiten hva gjorde han innen norsk Energi sammen med Jens Stoltenberg? SP i Syse-regjeringen med sin fastkurs Eky som var et bekreftet knefall for EURO? SP var mot EU og EØS? Vårt liksom storting er imot hva? Vindkraftforening og Senterpartiet med statssekretær i OED fra SP Ola Borten Moe? Moe er den politiker som til nå har utferdiget flest vindkraftkonsesjoner i Norge. Det er denne eks SP olje- og energiminister Borten Moe vi alle kan klandere for at vindturbin kraft kjeltringen herjer fritt, med applaus fra FRP apekatten Tord Lien sammen med Acer Søviknes, hva pokker er dette for noen mennesker?
https://www.klartale.no/norge/ligner-pa-korrupsjon-1.342835

FRP Tord Lien vil ha dyrere strøm. Flere kraftkabler til utlandet skal gjøre fornybar energi lønnsomt i Norge, sier FRP tufsen. Klart han det vil oppnås ved å tømme alle bassenger for vann, og deretter importer kullkraft fra EU for å plyndre eget folket via strømregningen. Det er tanken bak det hele. https://www.tu.no/artikler/tord-lien-vil-ha-dyrere-strom/234939
https://www.nettavisen.no/na24/nei-til-senterpartiets-visjon-om-okt-stromeksport/3423588394.html
Flere kjente politikere i Senterpartiet er med i styrene til kraft-selskapene. Politikerne Odd Roger Enoksen og Arnfinn Nergård sitter i styrene i Eidsiva Energi og Troms Kraft.
Borten Moe angrer intet. https://www.epages.dk/adresseavisen/6264/article/1063344/10/1/render/?token=e85185f7331aca4f163a87846a65ff73

Oljefondet selger seg ut av olje og gass aksjer og investerer i grønne sertifikater, dette kommer til å gjøre flere enn Slyngstad hårløs i tiden fremover. I overskuelig fremtid er det kull olje/gass atom, som kommer til å gi liv i batteriet tåpene mener de skal frelse verden med. Kina demning-setter svære landområder og bygger kullkraftverk til den store gullmedalje.

Langt inn i det heitaste holet, sto fanden og lempet kull på bålet! All denne batteriladingen vil øke belastingen på kraftnettet, og dermed pine jorden ytterligere.
Her ser vi Krzysztof Kuska fyrer opp Teslaen til Stordalen og H. Astrup i vinter. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/J19Qaj/at-polen-skulle-gi-slipp-paa-kullet-er-som-om-saudi-arabia-skulle-gi-slipp-paa-oljen


Vi mangler nå de nødvendige medisiner for å håndtere en forstående pandemi, men vittig Peer Gynter på stats-kanalen mangler vi ikke? Slike har DAB radio folket her oppi i iskanten i store mengder.

En LO økonom påsto at verdifallet på NOK krone/valuta var av det gode for norsk eksportnæring? (Som koloniene i Afrika har ikke Norge annet å bidra med enn salg av råvarer, slik også de har) Jeg postet den betraktning at en hyperinflasjon var resultatet når NOK falt i verdi. Deretter ble jeg slettet for videre kommentarer. Det er Norge av i dag. Kaustisksoda er mye yndet longdring i byen Bergen.
Inflasjonsmålet til "Egon" Olsen Olsenbanden ASA kan han tørke seg et vis sted bak.

Det er da 25 % mva beregnet på det også. Til felles med oss alle får han 25 % mindre å kjøpe noe for når Nok= krone/valuta faller tilsvarende i verdi. Inflasjonsmålet på 2, 5 % som "Egon" sentralbanksjef Øystein Olsen styrer etter, blir da en dum dårlig vits slik hele klovneriket, fikk vist hele verden at det var, den 22/7 -2011. Øystein Olsen er en norsk sosialøkonom. https://no.wikipedia.org/wiki/%C3%98ystein_Olsen
Redigert 09.03.2020 kl 15:40 Du må logge inn for å svare

Godt å vel et statsbudsjett i svenske kroner, har nå forsvunnet siden 19. feb. (1559'''SEK ned)

Systemkrise, ikke koronavirus
Det er nærliggende å legge skylda på koronaviruset for denne plutselige stagnasjonen. Og det er klart at når verdens fabrikk, Kina, har stanset mange av produksjonsbedriftene og satt over 50 millioner mennesker i karantene, så får det globale ringvirkninger. For Italias vedkommenede er også situasjonen dramatisk. En fjerdedel av landet er i karantene, og landets økonomiske senter, Milano, ligger midt i karantenesonen. Samtidig stopper den uhyre viktige turistindustrien opp. Borte er køene foran Colosseum og Vatikanmuseene og barer og reatauranter er folketomme.

Men likevel er det ikke der årsakene ligger. Det er et helt annen slags virus som nå truer med å sende verdensøkonomien rett ned i depresjon.

Finanskrisa ble aldri løst, problemene ble bare skjøvet på. https://steigan.no/2020/03/oljekollaps-og-aksjekrakk-skalk-lukene-dette-kan-bli-verre-enn-finanskrisa/


DAB radio folket her opp i iskanten holder seg med en svindyr politikerkaste...

https://steigan.no/2020/02/vi-holder-oss-med-en-svindyr-politikerkaste/

Mens snørr og bart, om en annen renner ut av munn og nese til alle våre langrennsløpere, kan man om man vil kunne lese...............
Det totale norske bistandbudsjettet nærmer seg nå 40 milliarder årlig. Også her er det nå «klima» som seiler opp som det viktige satsingsområdet. Regjeringa Solberg la opp til å bruke om lag 4,8 milliarder kroner på klima, miljø og hav i 2019. Men man har knapt nok administrasjon til å håndtere bruken av disse enorme summene, eller for den del kvalitetssikre resultatene.

Det man derimot vet er at Norge har bidratt til å skape noen gigantiske formuer i mottakerlandene, slik som for eksempel Angola. Norge har i tidsperioden 1999 til 2017 bevilget 208 millioner kroner i stat til stat-bistand til Angola, altså penger som ble forvaltet av offentlig sektor, nærmere bestemt president José Eduardo dos Santos. Totalt har Norge gitt 3,2 milliarder kroner i bistand til Angola. Isabel dos Santos, presidentens datter, anklages nå for å ha forsynt seg grådig fra landets statskasse til å bygge opp sitt eget forretningsimperium. Hennes estimerte formue er nå på 2,2 milliarder dollar, og hun anklages for å ha bygd den opp gjennom korrupsjon svindel, skriver International Consortium of Investigative Journalists. https://steigan.no/2020/02/vi-holder-oss-med-en-svindyr-politikerkaste/

Når børsene faller, global økonomi går i stå og oljeprisen faller, er det helt utenkelig at det ikke har konsekvenser for den lille, åpne og oljeavhengige økonomien vår, sier Dørum til NTB. https://www.msn.com/nb-no/okonomi/bors-og-marked/nhos-sjef%C3%B8konom-%E2%80%93-en-trippel-smell/ar-BB10W8Kj?
Redigert 09.03.2020 kl 18:42 Du må logge inn for å svare

For Norge vil dette sjølsagt få betydelige konsekvenser. Vi vil bli straffet fordi vi ikke har brukt oljeinntektene til å utvikle annen industri og næringsliv. Og vi vil bli straffet fordi vi holder oss med politikere som har gjort det til sitt kall å dele ut norske skattemilliarder til finanskapitalen, tvilsomme bistandsprosjekter, terrorister i Syria, Clinton-stiftelsen og hva det måtte være, i stedet for å sikre næringsliv, arbeidsliv og produksjon hjemme.

https://steigan.no/2020/03/oljekollaps-og-aksjekrakk-skalk-lukene-dette-kan-bli-verre-enn-finanskrisa/

Perfekt storm
Dette gjør at vi står overfor noe som mer og mer likner en perfekt storm, der alle de negative faktorene i verdensøkonomien slår seg sammen om å skape en megastorm. Og i de bildet spiller naturligvis koronaepisdemien en rolle, ikke som årsak, men som medvirkende faktor. Og den vil også bli utnyttet, siden den gir myndighetene muligheten til å innføre nær sagt hvilke tiltak de måtte ønske. De kan forby hva det skal være. De kan stenge regioner og hele land. Økonomien går i bøtta, og skylda legges på viruset.


NOK i dass og store summer må betales for en liter bensin raffinert av norsk råolje, men slik er det å være borger av en idiotstat.

Når det går opp for velgerne at landet har en statsminister som på ramme alvor uttaler at folk fra fjerne kontinenter har like stor rett til å bo i Norge som det folkeslaget som har bebodd landet i tusenvis av år, da stanser nok ikke Høyres nedgang på 17,9 prosent. Dette er bare begynnelsen på veien mot katastrofen.

https://www.document.no/2020/03/04/grunnen-rister-under-solberg/?

https://www.document.no/2016/09/20/erna-ser-niqab-tilbaketog/

Er du i tvil om du er borger av en stat som hører idioter til, les bare. «Avsoning i norske fengsler i samsvar med rettskraftig dom er ikke å anse som ulovlig opphold. Personer med dommer på 12 måneder eller mer vil derfor være å anse som medlem av folketrygden i henhold til folketrygdloven paragraf 2-1,» skriver Arbeidsdepartementet i en e-post til Aftenposten.
http://www.aftenposten.no/norge/Kriminelle-utlendinger-meldes-inn-i-folketrygden-234552b.html
Utlendinger som dreper vilkårlig Nordmenn i by og gater fører obligatorisk til full opptjening i folketrygden? Det er dette våre ytre land og stats grenser, er blitt åpnet opp for? Det er slike stater følgende er blitt sagt. "Hvem trenger å frykte fiender med slike venner"?

Redigert 11.03.2020 kl 12:36 Du må logge inn for å svare

Erna har ikke gjort annet enn hva norsk media skapte "landsmoder" Gro selv har lagt opp til. Stortingsmelding nr. 74 av 1979 er forfattet av Landsmoder Gro i god tid før hun ble Dr. Who. Der instruert hun hvordan Nordmenn og Norge skal omgjøres fra et etnisk homogent samfunn til et flerkulturelt samfunn. Storting som regjeringer har under skiftende partikonstellasjoner bifalt det hele uten innvendinger. Høyesterett har ikke protestert. Konge, dronning, Kronprins har alle applaudert. «Noen» nordmenn, snakker ellers nedlatende om andres nasjon/folk IQ?

Dersom kronekursen svekker seg med eksempelvis 20 prosent, tilsvarer det en "verdiøkning" av oljefondet på rundt 2000 milliarder kroner. Siden mai 2015 har kronen svekket seg med nesten 30 prosent mot nøkkelvalutaene euro og dollar.
https://www.nettavisen.no/okonomi/kronekrasj-sjefokonom-advarer-norske-lonnstakere/3423934349.html
Redigert 12.03.2020 kl 10:34 Du må logge inn for å svare