Fro .. fantastiske nyheter for tankmarkedet Fearnley Securities

Slettet bruker
FRO 09.03.2020 kl 09:16 9637


KOMMENTAR: OSLO BØRS VENTES Å ÅPNE KRAFTIG NED MANDAG

08:49
Oslo (TDN Direkt): Oslo Børs ventes å åpne kraftig ned mandag samtidig som at brent-oljeprisen handles ned om lag 13 dollar pr fat enn da Oslo Børs stengte fredag.

Nordea Markets skriver at kronekursen svekker seg tilsvarende som oljeprisen, og kronekursen er langt svakere enn meglerhuset har opplevd. Utsiktene er i tillegg svært usikre da markedenes bevegelser er ekstreme.

Blir oljeprisen liggende her vil vi imidlertid tro at vi etter hvert ser en svekkelse av aktiviteten i oljesektoren, slik vi så etter oljeprisfallet i 2014. Vi må fordøye hva dette betyr for Norges Bank med tanke på rentekutt og veksten i norsk økonomi, heter det i en rapport mandag.

Blant enkeltaksjer kan Bakkafrost være i fokus fra start etter at en storm på Færøyene har forårsaket betydelig skade på to av selskapets oppdrettslokaliteter. Samlet mistet selskapet rundt 1 million fisk med en snittvekt på 2,1 kilo.

Pareto Securities nedjusterer slaktevolumestimatet for Færøyene med 5-6.000 tonn som et resultat av tapet i en rapport mandag, og antar noen ytterligere kostnader i første kvartal for å rengjøre feltene.

Meglerhuset nedjusterer kursmålet på Bakkafrost-aksjen til 600 kroner pr aksje, fra tidligere 610 kroner, og opprettholder en hold-anbefaling.

Yara kan være i fokus fra start etter ha inngått en avtale om å selge sin andel på 25 prosent i Qatar Fertilizer Company for én milliard dollar.

Arctic Securities omtaler transaksjonen som støttende i en oppdatering mandag, men skriver at fri kontantstrøm vil bli nedjustert.

Videre kan tankaksjer være i fokus etter at Saudi-Arabia besluttet å lansere en oljepriskrig etter at Russland nektet å bli med på produksjonskutt med Opec. Produksjonen til Saudi-Arabia vil trolig stige til over 10 millioner fat pr dag i april, fra rundt 9,7 millioner fat i mars, ifølge Bloomberg-kilder.

Fearnley Securities skriver at dette er fantastiske nyheter for tankmarkedet.

Ikke bare får vi en betydelig økning i eksport fra Persiabukten (Saudi-Arabia kan i tillegg øke eksporten gjennom destocking), men forward-prisen vil sannsynligvis bevege seg inn i en bratt backwardation, heter det i en oppdatering søndag.

Nordnet venter at Oslo Børs åpner ned 9,0 prosent, eller innenfor intervallet -10,0 til -8,0 prosent. DNB Markets venter at børsen åpner ned 6,8 prosent. IG Markets-futures
Redigert 20.01.2021 kl 15:29 Du må logge inn for å svare
Tradinator
09.03.2020 kl 09:23 8488

Opp 12% på en svart dag foreløpig. Folk rømmer til FRO
Slettet bruker
09.03.2020 kl 09:30 8375

Bare starten og gjett hva man skal bruke utbytte kronene på.
Tradinator
09.03.2020 kl 09:45 8209

Snart slår markedene tilbake og da vil FRO reise mot 90-100. hvor lang tid det tar er vrient å si, men nå er vi svært nærme bunnen for denne gang.
unikum
09.03.2020 kl 09:45 8181

Helt ærlig nå blei usikker på hva som måtte lønne seg. Sitter med 5000 aksjer, med snitt på 62 . Noen gode råd ?
Slettet bruker
09.03.2020 kl 09:46 8144

Om du ikke vet det burde du selge. Seriøst?
Tradinator
09.03.2020 kl 09:52 8055

Hva tror du skjer med FRO kursen nå markedene henter seg inn, når den går kraftig på en dag som denne?
unikum
09.03.2020 kl 09:59 8300

Oppgangen skyldes mulig lagring av olje for saudi A. Spørsmålet mitt er vil det skje?
Slettet bruker
09.03.2020 kl 10:03 8255

Hallo, vil det skje?

Videre kan tankaksjer være i fokus etter at Saudi-Arabia besluttet å lansere en oljepriskrig etter at Russland nektet å bli med på produksjonskutt med Opec. Produksjonen til Saudi-Arabia vil trolig stige til over 10 millioner fat pr dag i april, fra rundt 9,7 millioner fat i mars, ifølge Bloomberg-kilder.

Fearnley Securities skriver at dette er fantastiske nyheter for tankmarkedet.

Ikke bare får vi en betydelig økning i eksport fra Persiabukten (Saudi-Arabia kan i tillegg øke eksporten gjennom destocking), men forward-prisen vil sannsynligvis bevege seg inn i en bratt backwardation, heter det i en oppdatering søndag.
Redigert 09.03.2020 kl 10:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.03.2020 kl 10:31 8054

Målet til Saudi Arabia er åpebart å strupe skiferoljeproduksjonen i USA. Spørs om Onkel Trump blir glad for det?

I helgen var det påstander om kuppforsøk i Saudi Arabia, og flere femiliemedlemmer til Mohammed bin Salman (MBS) er arrestert. MBS har mektige uvenner i regionen, eksempelvis Iran og Tyrkia. Den siste tiden har også forholdet til Russland surnet, noe som kom til uttrykk i forbindelse Opec møtet sist uke. Blir MBS også uvenn med Onkel Trump, så tipper/håper jeg at MBS vil være historie om ikke så lenge.
Redigert 09.03.2020 kl 10:33 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
09.03.2020 kl 11:51 7752

Var griseheldig denne gangen og satt 90% i FRO over helgen. Frister ikke å selge meg ut av tank, men siden FRO har steget mye i dag, mens flere andre tankaksjer er ned, har jeg spredt meg litt mer over flere tankaksjer. Er det noen grunn til at Fro skal tjene mer på et contango-marked enn andre selskap?
Slettet bruker
09.03.2020 kl 12:18 7616

Fro har vel en del mere skip som kan lagre olje også venter jo store utbytter fremover. Tror neppe det er lenge før den bikker over 100 igjen. Har hatt problemer med å forstå at denne har gått så mye ned som den har gjort.
Redigert 09.03.2020 kl 12:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.03.2020 kl 13:09 7437



TANK: SAUDI-ARABIA-BESLUTNING HAR UMIDDELBAR EFFEKT PÅ MARKEDET -MACLEOD

12:29
Oslo (TDN Direkt): Saudi-Arabias signal om oljeproduksjonsøkning har en umiddelbar effekt med aktivitetsøkning i tankmarkedet.

Det sier administrerende direktør Robert Hvide Macleod i Frontline til TDN Direkt mandag.

Det er brutt ut oljepriskrig etter at samtalene i Opec+ om et produksjonskutt kollapset fredag. Ifølge blant andre Financial Times vil Saudi-Arabia øke produksjonen og tilby råolje til økte rabatter, samtidig som at mediarapporter sier at den saudiarabiske produksjonen kan stige til så mye som 11 millioner fat olje pr dag (fpd) i april.

Macleod viser til at tankrater i papirmarkedet handles kraftig opp på forventninger om en volumøkning ut av Midtøsten. Videre viser han til at oljeprisfallet har ført til contango i oljeprisen, som gjør at tradere og oljeselskaper ser etter skip for lagringsformål.

- De neste dagene blir spennende. Går mange skip på lager så kommer flåtebalansen fort i vår favør. Tankmarkedet var allerede på bedringens vei, eller bedre balansert, etter at Cosco-flåten kom tilbake og har blitt absorbert, sier han til TDN Direkt.

Selv om vi forblir avventende med tanke på koronavirusets virkninger på råoljeetterspørselen, anser vi Saudi-Arabias produksjonsopptrapping og lavere råoljepriser som støttende for tankinntjeningene, oppsummerer Arctic Securities i en rapport mandag.

Clarksons Platou Securities skriver at en priskrig vil lede til en betydelig økning i tonnmil, og vil være spesielt fordelaktig for VLCC- og Suesmax-segmentene, og meglerhuset ser videre en skarp oppgang i volumer og lengre reiser som fordelaktig for tank.

Fearnley Securities viser videre til at forward-prisene for olje har beveget seg inn i en bratt contango, med nær 3 dollar pr fat i differanse mellom delta spot og seks måneder fremover.

På disse prisdifferansene estimerer vi at flytende lagring kan fungere for eldre fartøy, og vil oppnå tidscertepartiekvivalente rater (TCE) på 20.000-30.000 dollar pr dag, skriver meglerhuset i en rapport mandag.

Pareto Securities på sin side understreker at ratene fortsatt er volatile, men at den nåværende front-måned-prisdifferansen på mer enn 0,6 dollar pr fat betyr at dagrater på 40.000 dollar gir mening.

Dette suger til seg tonnasje og gir boost til sentimentet, skriver meglerhuset mandag.

Clarksons Platou peker også på at flytende lagring kan gi ytterligere støtte, siden tilbudet av olje trolig betydelig vil overskride etterspørselen.

Denne flytende lagringen kan oppstå selv om ikke contango-økonomien fungerer, rett og slett fordi det vil bli vanskelig å øyeblikkelig finne et nytt hjem for de overflødige fraktvolumene, skriver meglerhuset.

Kepler Cheuvreux skriver at selv om økt transportetterspørsel med mer oljeproduksjon og potensielt flytende lagring kan gi støtte til ratene på mellomlang sikt, er virkningene på lang sikt negative, siden det reverserer eksportveksten fra USA. Det kan bli en katalysator for en syklisk nedtur, ifølge meglerhuset, og kommer på toppen av tilbudssjokk på den globale økonomien forårsaket av koronavirusutbruddet.

Pareto Securities legger også til at det er mer usikkert på lengre sikt.

I tillegg til amerikansk skiferproduksjon, som nå kan avta med en million fpd i 2021, kan avviklingen av flytende lagring påvirke sjøbårne transportvolumer når situasjonen normaliserer seg, eller når Opec+ blir enige om å legge ned våpnene, påpeker meglerhuset.

Frontline handles opp 9,7 prosent til 69,10 kroner på Oslo Børs mandag.
Redigert 09.03.2020 kl 13:09 Du må logge inn for å svare
alexen
09.03.2020 kl 13:25 7343

Last opp med gamle VLCC - her blir det lagring av olje over en lav sko - alle VLCC blir brukt til lagring fra nå av.....kommer til å line seg opp i kø inn til Kina, når Kina som første nasjon er tilbake på vekst sporet igjen
Slettet bruker
09.03.2020 kl 13:38 7237

Bloomberg: Rosneft skal være klar til å øke produksjonen
en time siden · Martin Hagh Høgseth
Det russiske oljeselskapet Rosneft skal være klar til å øke oljeproduksjonen fra april, ifølge Bloomberg som henviser til en kilde.
Nyheten kommer etter at oljeprisen har rast gjennom hele formiddagen i lys av at Russland og Saudi-Arabia ikke kom til enighet om en ny avtale om produksjonskutt.
Som følge av Opec-kollapsen fredag valgte Saudi-Arabia mandag å innlede priskrig i markedet, noe som altså har ført til et voldsomt oljeprisfall.
– Første svar fra Moskva. Ikke overrasket over at det kommer fra Rosneft, skriver Bloombergs oljereporter Annmarie Hordern på Twitter.
Slettet bruker
09.03.2020 kl 14:06 7078

Dette er starten på oppløsningen av opec.Russlands økonomi er 100% avhengig av å tjene penger på olje,de makter ikke flere produksjonskutt som går utover økonomien.Dette kan føre til at Russland går konkurs,og at Putin blir styrtet i et blodig statskupp.
Redigert 09.03.2020 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.03.2020 kl 14:32 6935

Dette er vel slutten for skiferoljeproduksjonen der kostnadene er skyhøye. Her kan det bli mange nye oppdrag
Aramis
09.03.2020 kl 15:50 6689

Men hvorfor bare FRO som kan nyte de positive effektene ved oljeprisfallet? Hvorfor ikke andre tankrederier??
Perlugla
09.03.2020 kl 15:50 6681

For en fantastisk dag for oss om satt i FRO, det reddet hele dagen for meg, solgte meg ut 30 min før slutt og lastet opp i GOGL. Sitter nå 60% kontant og får vi en god dag i morgen og så selger ejg meg ut helt og venter må neste dykk
Tankmarkedet kan bli eventyrlig men 15% gevinst på en elendig dag for børsen da må man sikre?

PU
Slettet bruker
09.03.2020 kl 16:06 6582

Gratulerer med den, men tror du angrer om litt når vi stiger over 100kr.
Staffanstorp
09.03.2020 kl 16:33 6411

26 March. Last day trading 11 March. Dividend: USD .4 / stock. Check the dollar vs. NOK. Happy days for this case with a weak NOK.
Slettet bruker
09.03.2020 kl 16:55 6271

Trenger ikke flere gode nyheter nå😊trenger ikke være rakettforsker for og skjønne at denne vil ta av fremover. Med større etterspørsel og oljekrig blir det en fantastisk aksje og sitte med pluss store utbytter.
Nexa
09.03.2020 kl 20:42 5818

Et er ikke lenge siden Robert Hvide la fram kurver som viste at fraktratene i hovedsak fulgte oljepris, altså høy oljepris gir høye rater, lav oljepris lave rater. Nå da oljeprisen er lav har han naturligvis et annet syn. Forøvrig er denne sammenhengen bekreftet av uavhengig forskning. Men som alle vet, det er ikke mulig å si noe sikkert om fraktmarkedet. Svikter etterspørselen etter olje, da skal vi sørover.
finansakrobat-
09.03.2020 kl 21:04 5708

Nexa: Det er mye mer komplekst enn det.

Høye oljepriser vil generelt være på grunn av høy etterspørsel.
Lav oljepris som følge av lavere etterspørsel er ikke bra, men tank har klart seg ganske bra gjennom corona.

Lav oljepris som følge av oversvømmelse av olje fra SA, som ikke er veldig normalt. Men åpenbart bra for tank, fordi tradere og Kina/India sannsynligvis vil begynne å stockpile olje.
Slettet bruker
09.03.2020 kl 21:07 5689

Nexa seriøst? Når flere land sier de vil øke produksjon og det vil flomme over av olje til markedet til billige priser. Sier det vel seg selv at mange skip vil bli tatt ut til lagring og de skipene som frakter får høye rater da etterspørselen blir veldig stor. Vi har nettopp påbegynt en oljekrig. Om du ikke skjønner hva som skjer og vil skje fremover har du et skikkelig problem.
Nexa
09.03.2020 kl 21:58 5464

Contango og backwardation vil nulle hver andre ut, det viser historien. Ikke tro at contango kan leve overtid, det er utopi.

Redigert 09.03.2020 kl 21:59 Du må logge inn for å svare
canarias
09.03.2020 kl 22:18 5359

Kommer 26/3 , 0,40 USD ex.date 12/3
Redigert 09.03.2020 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Kratos
09.03.2020 kl 23:00 5230

Hvor langt opp skal FRO i morgen? Sluttet opp 7.56% over dammen.
Slettet bruker
09.03.2020 kl 23:37 5118

I forhold til fredag.
Og %-vis bare opp drøyt halvparten av det den var på OSE i dag.
Slettet bruker
09.03.2020 kl 23:40 5098

Står ikke noe mer på TradwWinds enn i fredagens HUNT presentasjon.
unikum
09.03.2020 kl 23:52 5039

Er vel ikke tung matematikk som må inn her for å se at de avslutter helt likt som Oslo nok en gang.
Slettet bruker
10.03.2020 kl 00:57 4922

Korrekt, og jeg snakket om prosenter, ikke hverken om NOK eller USD.
Men hva mente Kratos?
Redigert 10.03.2020 kl 00:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2020 kl 01:12 4889

Fredag 06.03 sluttet FRO i USA på USD 7,04, omregnet til NOK noe over NOK 65, og da drøyt 2 kroner høyere enn sluttkursen på OSE = NOK 63.

Nå FRO i går sluttet likt i USA og på OSE, blir nødvendigvis den %-vise stigningen i USA mindre enn den på OSE.

Mitt tolkning av posten til Kratos, som kan være feil, er at vedkommende, mente, eller trodde, eller forsøkte å hausse med, at kursen i USA sluttet 7,56% over kursen på OSE.

Redigert 10.03.2020 kl 01:23 Du må logge inn for å svare
Greenhorn
10.03.2020 kl 03:02 4786

Hva skjedde høsten 2014 da opec bestemte seg for ikke stenge kranene? Jo oljeprisen gikk sørover ,Fro gikk nordover.
Slettet bruker
10.03.2020 kl 09:00 4383

Jepp.... fikk økt likviditet og kredibilitet. Kjøpte nye skip over en lav sko, og deretter <> (januar 2015) ! Håper selskapene har lært nå da. Heldigvis har ikke kredibiliteten hos bankene økt enda. Men ser ganske lyst ut for tankmarkedet. Hvis Russland og SA blir enige kan vi være inne i en periode hvor covid19 avtar og verden kommer til sigende tilbake i drift igjen. Kan ila våren se snittrater på vlcc på rundt 100k igjen.
Slettet bruker
10.03.2020 kl 22:39 3833

det gikk litt fortere enn forventet :D:D

#VLCC +116% to $93k/d
#Suezmax +35% to $29k/d
#Aframax +19% to $38k/d
#LR2 +24 to $38k/d
#LR1 +22% to $27k/d
Kaisovski
10.03.2020 kl 22:42 3816

Noen som har forventninger til Russlands møte med oljeprodusentene sine imorgen?
Ville vel vært rart om det ikke skal rasles minst "litt" mer sablene?
Slettet bruker
10.03.2020 kl 22:48 3769

Altså, og meget enkelt fortalt. Å pumpe opp olje eller droppe antall fat er ikke så enkelt som SA skal ha det til. Russland er i en skvis (vil tro SA er det også) å levere olje til sluttkunder. Dropper Russland ytterligere fat risikerer de muligens problemer med kunder og sine fremtidige leveranser. USA og Norge med flere kan øke produksjonen og ta "kunder" fra kartellet (sannsynligvis øke leveranser til samme kunder til lavere pris enn kartellet). Derfor ønsker ikke Russland å stoppe produksjonen sånn uten videre. Vil anta at kartellet inngår en form for et forlik hvor antall fat vedvarer som før bråket starter og at de slutter med overproduksjon slik de gjør nå.