I KRISETIDER FÅR MAN LÆRE SINE LEDERE Å KJENNE!

Moonshine
10.03.2020 kl 14:13 258



Ja, når man har fått samlet seg mer enn 26000 stk. på dag-telleren så må man minnes den eminente, eruptive, karismatiske og kanskje "diktatoriske" Karl Evang!
Han var var i embetet som helsedirektør fra 1938 til til han gikk av med pensjon i 1972! Det forteller litt om mannens kapasitet, politikerne innlot seg nødig med ham, så derfor fikk han gjenoppbygge og videre reformere helsevesenet etter eget hode etter krigen!
Det var en fryd å følge TV debatter på 60-tallet når han satte stålblikket under buskvekstene, kalt øyenbryn, på sine med-debattanter da krympet personen, en herlig tid!
Det er denne mannen, som døde i 1981, som skulle ha stått på barrikadene i dag for da hadde grep blitt tatt tidelig og resolutt!
En digresjon er at denne mannen var med og dannet WHO, som nå har problemer med å definere hva en pandemi er?? Dette er PANDEMI!

I dag står en gapskratt av en politiker frem og og kritiserer regjeringen for å redusere jordbruket og vår matproduksjonsevne, og med rette, men Herre Gud, det har jo skjedd siden 60-tallet! Det ble enda verre når FRP. kom på banen, for de kunne bare kjøpe mat på Superen !

Egentlig så er man litt glad for at livs speedometeret har tikket så langt som det har! Man går usikre tider i møte!
Johannes Åpenbaring kan jo være litt god sengelektyre!


Redigert 10.03.2020 kl 14:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2020 kl 14:31 247


Og mitt i det hele er det ikke skyggen av en virkelig statsmann og se. Resten kjenner du jo godt, kortsynte tåper som håper de kan beholde sine andedammer i fred selv om staten går i oppløsning. Du skjønner nå hvilket stormvær vi er ute i.

Senator Cicero til vennen Attikus da den tredje romerske republikken brøt sammen.
Født 106-43 f.kr

Slettet bruker
10.03.2020 kl 14:31 247

Demokratiet
”U-landene er allerede langt på vei ødelagt, ikke takket være kommunismen; men takket være demokratiet. Øst Europa og Sovjet går nå samme veien takket være de samme årsaker. I denne situasjonen er det katastrofalt at verden og folkene mangler virkelige ledertyper. I stedet skvalper det over av middelmådigheter, oppkomlingsnuller, regulære kjeltringer, mediebanditter, overvåkningstullinger, vulgært kremmerpakk og både kristen og islamske fundamentalister. Med slikt pakk i spissen går land og folk en rask undergang i møte”
Sitat av. K.R. Schreiner
Slettet bruker
10.03.2020 kl 14:32 242


Ingen beskriver nordmannen bedre enn Ibsen
Korsbroren 5 akt Kongsemnenene.


Går til sin gjerning de norske menn viljeløst vimrende,
vet ei hvorhen, -

Skrukker seg hjertene, smyger seg sindene,
veke, som vaggende vidjer for vindene.
Kan kun om en ting i verden de enes.
DEN, at hver storhet skal styrtes og steines. –

Ibsen og staten
Ja, visstnok kan det være et gode at besidde valgfrihed, beskatningsfrihed, o.s.v.; men for hvem er det et gode? For borgeren, ikke for individet. Men det er aldeles ingen fornuftsnødvendighed for individet at være borger. Tvertimod. Staten er individets forbandelse.(…)Staten må væk! Den revolusjon skal jeg være med på. Undergrav statsbegrebet, (…) Staten har sin rod i tiden; den vil få sin top i tiden. Der vil falde større ting end den (…).


Heises som merke usseldommens kluter, høster dem æren i flukt og i fall.-
Da er det bisp Nikolos som er ute, bagler bispen, som røkter sitt kall.......
Med Ibsen kan man si:
Heises som merke usseldommens kluter, høster de æren i flukt og i fall.-
Slettet bruker
10.03.2020 kl 15:20 209

Etter å ha lest Havfruen i dag, ser det for meg ut til at Fatalisme er gangbar politisk mynt i Europa.
Sånn ellers, så skal jeg snart nå begynne på "The Urantia Book".
Redigert 10.03.2020 kl 15:22 Du må logge inn for å svare