--- –DNB Topp: Ikke behov for rentekutt


Ottar Ertzeid om norsk rentekutt: – Ikke behov

Den norske finansbransjen ba i dag finansminister Jan Tore Sanner om å gjøre klar verktøykassen etter coronautbruddet. Finansbransjen mener bankene bør få senket kravene til hvor mye penger de må sitte på – og ser ikke viktigheten av raskt rentegrep.

Banktoppen, som tidligere ledet DNBs meglerhus, mener at rentekutt i Norge ikke vil være det landet trenger akkurat nå.

– Det er ikke gitt at pengepolitikken er det beste for å håndtere dette. Dette gjelder jo tilbudssiden i norsk økonomi som neppe vil bli hjulpet mye av et rentekutt. Om renten settes ned 25 punkter vil ikke folk reise mer av den grunn, sier han

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/K39Ge5/ottar-ertzeid-om-norsk-rentekutt-ikke-behov
Olebole
11.03.2020 kl 14:31 424

Ganske morsom lesing, det han ønsker er å fjerne kapitalbufferen. Hevder det er for å "hjelpe bedrifter". Hvis det var for å hjelpe noen, kunne man jo bare redusert den litt, men DNB vil at den FJERNES. Her kommer det tap som vil utradere bufferen til DNB og eneste måten å få inn penger på er å sette opp renten. Evt. Emisjon/nasjonalisering.

DNB har lånt ut 50 mrd til varehandel som kan få bedre tider hvis renten settes ned. DNB ofrer de ikke en tanke. Det er enkelt selskaper i oljen som har mer lån enn hele varehandelen.

Hvis bankene i Norge har behov for å få inn 300 mrd ekstra, så får vi en rente på 10%.
Redigert 11.03.2020 kl 14:40 Du må logge inn for å svare

Han luringen der vet jo at banker taper på lavere renter. De vil ha stimulanser som hjelper dem selv, ikke forbrukerne. Men det som hjelper forbrukerne vil til slutt hjelpe bankene.
livecnn
11.03.2020 kl 16:42 310

Sliter bankene sliter Noreg.
aibo
11.03.2020 kl 19:15 232

Friskt i kommentarerfeltet der.