Teknisk analyse i en krise, duger det?


Verden er inne i en svært alvorlig krise. Coronaviruset stenger ned samfunnet og vi vil trolig se et ras av konkurser i flere bransjer. Det er skremmende og trist.
Alle vet at dette går over, at det ut på høsten normaliserer seg. I mellomtiden må vi kansellere reiser, holde oss hjemme, tåle permitteringer, tape penger på fond og aksjer, bekymre oss over egen og andres helse. Noen opplever at alt rives vekk. Det er en jævlig tid.

Hva så med aksjemarkedet? Finnes det en bunn, kan alt går til null? Ja på det første og selvsagt ikke på det andre. Problemet er å forsøke å treffe bunnen. Er det mulig. Når aksjer faller 10-30% på en dag er det helt umulig.

I morgen vil børsene stige litt igjen. Det er en fattig trøst for de som er tungt inne og ikke minst de som er belånt (i den grad de ikke allerede er tvangssolgt).

https://www.investing.com/indices/indices-futures
https://www.marketscreener.com/S-P-500-4985/charts/

Noen aksjer vil rekylere kraftigere enn andre. De som har falt mest de siste ukene vil stige voldsomt når depresjonen og redselen forsvinner (PEN,ODL DNO for å nevne noen). De smarte ser etter kvalitet og aksjer som har falt for mye uten å dominere taperlisten (OCY, STRONG og WWI for å nevne noen).