GIG - Svar fra RR på min mail.

Warom
GIG 09.08.2018 kl 09:33 17959

Jeg er jo i likhet med mange her ikke veldig fornøyd med kursutviklingen siste måneder. Man henger seg opp i(som naturlig er) kursutviklingen i seg selv, men kan ha en tendens til å glemme den fundamentale utviklingen i selskapet.

I går skrev jeg en mail til Robin R, og som vanlig tok det ikke lang tid for svaret kom.
Jeg stilte noen spørsmål jeg jo egentlig ikke forventet å få svar på(ref kursutviklingen) men det er jo lov å prøve seg ;)
Jeg synes uansett jeg fikk ett veldig bra svar der både fokus og ikke minst litt selvkritikk når det gjelder å kommunisere til markedet kommer godt frem.

Jeg er glad vi har en CEO som i alle fall tar oss aksjonærer så pass alvorlig at han selv tar seg tid å svare(og ikke minst med gode og relevante "svar" når det gjelder selskapet) Ikke noen "breaking news" men likevel noen fine linjer fra vår CEO :)

Her er min mail og etterpåfølgende Robins svar:

Hei igjen Robin, og kondolerer med kursutviklingen må en vel kunne si ;)

Fra spøk til alvor.
Selskapet er nå ned 42%(3,70) siden toppen i mars i år. Dermed er verdier for ca 2,5 milliarder NOK «blåst vekk»

Som aksjonær er jeg jo ikke spesielt imponert og regner jo heller ikke med at dere er fornøyd.
Jeg har ingen problemer med at dere ikke føler at dere må informere markedet slik dere gjorde i starten, men nå synes jeg dette begynner å bli noe som fortjener en kommentar ut mot markedet.

En nedgang i ett selskap med GIG’s markedsverdi på disse nivåene fortjener at ledelsen på en eller annen måte kommuniserer med markedet selv om dere ikke har noen formening/forklaring på nedgangen. Da ville i alle fall en melding om at dere ikke forstår den være «gull verdt»(gjerne litt mer begrunnet enn akkurat det;))

Dere ansatte en IR for ikke så mange mnd siden og jeg må jo ærlig innrømme at jeg så frem til akkurat den ansettelsen. Nå skal vel ikke hun sende ut meldinger i «hytt og gevær» men noe burde vel «vanlige aksjonærer» kunne regne med å få ut av en slik viktig rolle.

Man kunne selvfølgelig sende henne en melding(noe jeg ikke har gjort) om man lurte på noe, men jeg ville som sagt trodd at den rollen ville vært litt mer «pre marked», selvfølgelig på en lovlig måte.
Jeg er sikkert «forbannet» i likhet med dere, men det er ett eller annet her som foregår som markedet ikke har full tilgang på(det er i alle fall jeg sikker på)

Håper du tar deg tid å svare, jeg ser i alle fall frem til svaret :)

Hilsen xx

-------------------------------------

Hei xx,

Pga. anbefalinger og god skikk så velger jeg å ikke kommentere kursen. Men det gir jo seg selv at jeg er minst like misfornøyd som deg med utviklingen.

Det er særs uvanlig at et seriøst børsselskap kommenterer kursen. 'Markedet har alltid rett' og vi må fokusere på jobben med våre objektiver, formidle disse til markedet etterhvert som vi når(eller ikke når) dem. Følgelig har vi et ansvar for å dele informasjonen på en god måte og følge opp våre aksjonærer for at de skal forstå våre prioriteringer. Jeg tar selvkritikk på at vi ikke har løst sistnevnte jobb på en god nok måte, for i en periode hvor vi har oppnådd flere milepæler og sist levert vårt sterkeste rullerende 12 måneders resultatet og omsetning, har kursen gått motsatt vei.

I mitt brev til aksjonærene i årsrapporten manet jeg til tålmodighet. Jeg viste til behovet for å transformere virksomheten i takt med de regulatoriske vindene som blåser over spill bransjen, og E-Commerce. Dessverre er dette arbeidet ressurskrevende og kommer på oppløpssiden av vårt veikart for å ekspandere horisontalt ut i hele verdikjeden i vår bransje. Vi har nå lansert GIG Sports og vi er live med Hard Rock i USA. Vi nærmer oss som kjent første lansering av in-house utviklet spill, på vår egen teknologiske infrastruktur og software.

Tiden med investeringer og fokus på horisontal utvikling kan således etterfølges av 'monetisation' og vertikal lønnsom vekst. Dette betinger selvfølgelig at vi har lykkes i å skape skalerbare og attraktive produkt og at vi klarer å konkurrere i kategoriene. Om så tror jeg potensialet i selskapet er høyt all den tid dette følgelig vil gi potensielle synergieffekter utover underliggende isolert lønnsomhet i hvert område. Det vil også gi oss flere ben å stå på for å trygge selskapet mot de raske endringene man står ovenfor i vår bransje.

i GIG har vi lagt bak oss 20 kvartal hvorav 19 har hatt rekord omsetning. Som nevnt over så hadde vi ved Q1 det høyeste rullerende LTM resultat og EBITDA. Vi har sertifisert våre tjenester i den tøffeste og mest krevende regulatoriske jurisdiksjonen i USA og vi har entret den største iGaming vertikalen i form av Sportsbetting. Det er en tøff satsning og som toppleder er det trist å se kursutviklingen men jeg har selvfølgelig tro på planen vi følger. Nå går vi inn i den sterkeste sesongen for iGaming og da må vi bli langt flinkere til å kommunisere vår plan, både i form og hyppighet.

Mvh.

Robin

Redigert 21.01.2021 kl 07:11 Du må logge inn for å svare
Orakel O
13.08.2018 kl 14:19 4863

Graute, jeg tror du må være den eneste her inne som ikke hverken har lest og hørt Q1 presentasjonen der GIG meldte en sterk pipeline på sports kunder som skulle kobles opp. GIG har også sagt at oppkobling av B2B pipeline starter nå i August. Synes også det er et stort sammentreff at samtlige brukere som du sier har «kapret» kontoen din har akkurat de samme 5 skrivefeilene som går igjen hele tiden. Nøyaktig samme skrivefeil som en FB bruker forøvrig...

Markedet har nå tydelig priset inn et svært dårlig q2. Det er et godt utgangspunkt foran q2 rapporten. Vi har også sett hvordan roadshow i etterkant av kvartalspresentasjonene har løftet aksjen.

Rolig50
13.08.2018 kl 15:10 4767


Jeg lurer på om folk her inne er så naiv at de tror at det trådstarter serverer av sprøsmål og svar er ett svar fra GiG?. Blir litt skremt når jeg leser slike innlegg på forum.
Warom
13.08.2018 kl 15:23 4721

Rolig;
Den hang jeg ikke helt med på.
Ble du "skremt" av TS'en eller av svarene som fulgte videre i tråden?
Tex_Willer
13.08.2018 kl 15:36 4681

I tillegg til skrivefeilene har man også merket seg at kursmålet til Graute på 3,80 deles av et par av de "kaprede" kontoene. Litt av et sammentreff det, i tillegg til alt det andre disse kontoene har til felles.

GIG børsmelder vanligvis ikke avtaler lenger, så alle nye avtaler for kasino og sport blir nok redegjort for under presentasjonen i morgen.


anderix
13.08.2018 kl 15:42 4652

Skulle ønske man kunne komme tilbake til å diskutere GIG og slutte med personangrepene. Jeg husker GIG trådene som en av de få hvor det var saklige diskusjoner og hvor man hadde en hyggelig tone seg imellom, selv om var uenige;-)
Dealsen
13.08.2018 kl 15:55 4621

Får han ikke noe oppmerksomhet, så blir han vel lei av å skrive til seg selv.


Edit: Følgende står i reglementet for forumet:

- Følgende er ikke tillatt:

-Gjentatt innlegg med samme innhold, "spamming", eller andre forsøk på å ødelegge debattene og forumet.
-Innlegg som bevisst sprer usannheter.
Redigert 13.08.2018 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
Exp3rten
13.08.2018 kl 16:10 4577

Enig med Dealsen! Ser ingem grunn til å diskutere ting med en personlighetsfortyrret person.

Så vær så snill alle sammen og gjør alle oss en tjeneste, slutt å svare...
Fredpåjord
13.08.2018 kl 16:29 4528

Takk for gode svar på mitt spørsmål som jeg la ut 10.28. Om hva folk forventer eller trur kommer i morgen... (Ironi for de som ikke forstår)
Trist å se så mye kvalme på forumet etter det og at enkelte fortsatt trur jeg er noen andre enn en mann ifra Drammensområdet.
Siden jeg i morgen skal på jobb i Vikersund (føler jeg må fortsette å bevise at jeg er ifra Buskerud) så får jeg ikke med meg fremlegging av q2. Håper noen kan legge ut noen hovedpunkter. Uansett... Lykke til.
Slettet bruker
13.08.2018 kl 16:35 4505

Graute navnet eksisterer ikke mer. 3.80 lagde jeg rett etter jeg så sportsboken. Sånn er det. kan du se selv
Triggerjon
13.08.2018 kl 16:48 4463

Orakel: Kommer du med dine estimater og dine tall for Q2 nå i kveld? Du har jo truffet bra på Q tall, så spennende å se hvordan dine tall er før fremleggelse i morgen :-) Warom pleier jo også komme med sine tall, så vi får følge med, selv om det kanskje ikke er lett og å estimere tall :-)
Slettet bruker
13.08.2018 kl 17:10 4406

Markedet mener som meg at aksjen har vært overpriset i forhold til de avtaler og det produktet som tilbys pr idag. Warom, du snakker vel om allerede eksisterende B2B kunder. Jeg snakker om nye kunder, og der har det vært stille lenge. Det er jo også noe merkelig hvorfor ikke sportsboken er levert ut til B2B kundene, PL startet i helgen. Det har heller ikke vært et eneste inside kjøp etter at aksjen har krakket. Kan heller ikke si at det er et godt tegn for flere av dere som mener aksjen er så billig nå. Snarere tvert imot. Ellers ønsker jeg alle lykke til imorgen og håper GIG leverer mot alle odds, ikke noe hadde gledet meg mer. Knusende tall, flere nye avtaler og ikke minst masse spennende på produktutviklingen for oss forbrukere. Ikke noe hadde gledet meg mer om Warom, Dealsen, experten, fredpåjord og alle dere andre her får en ordentlig opptur med tanke på kursen. Det har rett og slett vært en grusom tid for oss alle sammen
Så får jeg heller hoppe på i fart fra perrongen med de loddene jeg allerede har kjøpt. Jeg kom jo meg av toget i tide, kanskje lit heldig, men stolte på egen vurdering. Som sagt MASSE LYKKE TIL. Så avslutter vi denne tråden. For mye utenompjatt
Redigert 13.08.2018 kl 17:21 Du må logge inn for å svare
Lachho
13.08.2018 kl 20:55 4204

Hmm.. Hva er det GIG pønsker på nå da mon tro? Fikk denne mailen fra Guts:
For fem år siden startet en gjeng nordmenn opp Guts med ett mål for øyet:
Bli den beste spillsiden på nett.
Mye har skjedd siden den gang, men vi har hele veien hørt på dine ønsker, dine tilbakemeldinger og dine forslag til forbedringer.
Over en halv million spillere har blitt Gutslinger, vi har delt ut over 200 millioner kroner i bonuser, men nå er det enda større ting på gang. Forandring fryder, mener noen. Akkurat denne gangen er vi enige.
Det kommer mer informasjon de nærmeste dagene.
Heng med, du vil ikke gå glipp av dette.
Warom
13.08.2018 kl 21:03 4186

En morsom Mail da Lachho;
Den har ikke jeg fått med meg, men moro å lese var den uansett.

Tror de «pønsker på» mye om dagen, det liker jeg;)
Dealsen
13.08.2018 kl 22:07 4082

Det skal bli godt å få overstått en god natts søvn og så stå opp til Q2 m.m. :)
Slettet bruker
13.08.2018 kl 22:46 4002

Lachoo, jeg fikk også den mailen. har faktisk selv sent inn forslag til forbedringer, så kanskje de er med :) Etter nedturen med både Highroller som de på en eller annen grunn kalte for en gamchanger og sportsboken, så er jeg ikke så veldig optimistisk. Har vel følelse av at de bare skal bytte sportsbok. Men, jeg krysser fingrene og håper vi kan se en ordentlig produktoppdatering som endelig kan gi oss den unike brukeropplevelsen og ikke minst at de faktisk kommer med helt ny brukeropplevelse på sportsboken. Ja, mange her mente sportsboken ikke har noen grenser og en kan forme den slik de vil. Så får vi se. Håper virkelig jeg endelig blir positiv overrasket. Lit pussig, hvis de nå kommer med en kjempeforbedring av produktet, hvorfor har de ikke gjort det samme med siden til HR? Det er jo tross alt den som er prioritert og som de har jobbet 24/7 med. Noe som ikke stemmer her.
Redigert 13.08.2018 kl 22:50 Du må logge inn for å svare