500 MW Gigantavtale for Magnora i offshore vind!


På noen uker har Magnora blitt en tungvekter innen vind!

Først gikk de inn i VINDR i forrige uke, og nå et 500 MW offshore prosjekt i Europa!

Magnora sjefene som kommer fra Statkraft og Vestas leverer så det griner her!

Oslo Børs mest ukjente juvell!!!

https://newsweb.oslobors.no/message/498247


Magnora ASA investeringsoppdatering: inngår intensjonsavtale for investering i 500 MW bunnfast havvindprosjekt.
Oslo, 13. mars 2020: MAGNORA ASA, et ledende norsk royalty- og lisensselskap slipper sin andre anskaffelsesoppdatering - 500 MW bunnfast offshore vindprosjekt på grundt vann.

Magnora har foretatt sin andre investering i vindenergiprosjekter gjennom sitt engasjement i et 500 MW bunnfast havvindsprosjekt i grunt vann i Nord Europa sammen med et team av erfarne prosjektutviklere med høy kompetanse og over 25 års erfaring med vindkraft.

Etter en periode på 12 måneder frem til April 2021 med konseptstudier, kan Magnora kjøpe seg opp til 50% av firmaet, basert på en detaljert milepælplan.

Theis Hanang Pedersen, ansvarlig for forretningsutvikling i Magnora uttaler: «Magnora får tilgang til et uavhengig utviklingsselskap med 3 erfarne entreprenører. Dette markerer vår andre byggesten i vår utviklingsstrategi for å bli en betydelig aktør i vindkraftmarkedet i Nord-Europa.»

Haakon Alfstad, Senior Advisor i Magnora sier: «Prosjektet er lokalisert nær relevant infrastruktur med meget gode vindforhold. Prosjektet ligger også i et område med svært attraktive strømpriser. Vi er meget tilfredse med å komme i gang med dette prosjektet etter en 3 måneders forstudie.»

Den eventuelle investeringen i det 500MW store havvindsprosjektet vil ikke påvirke Magnoras utbyttestrategi siden de mulige forpliktelsene er fullt ut finansiert.

Magnoras totale investering i første fase frem til april 2021 er NOK 1 500 000, delt opp med NOK 500 000 ved avtaleinngåelse. Restbeløpet på NOK 1 000 000 er basert på spesifikke milepæler i prosjektet.

Magnora vil fortsette å investere i prosjekter som gjør det mulig å bygge opp en diversifisert investeringsportefølje av grønne prosjekter.

Prosjektet ligger i ett frittstående selskap hvor Magnora ASA vil eie 50% etter alle milepæler er innfridd.
Redigert 13.03.2020 kl 13:42 Du må logge inn for å svare
Puglia
16.03.2020 kl 08:17 1115

Magnora betaler ut kvartalsvise utbytter på 0.25 kroner per aksje. Så man får 10.9% yield på dagens aksjekurs. Dette er skattefrie utbytter for private aksjonærer fordi det er utdeling av kapital. Når bankrenter er ned mot 0, så er dette er herlig yield! Denne yielden vil man få i årevis fremover!

På 12 kroner per aksje får man 8.5% skattefri yield.

Alle Magnoras inntekter er i USD som har styrket seg mye, mens alle deres kostnader er i kroner.

Og Magnora sine inntekter er lisenser fra royalty avtaler. Så der tikker det inn uansett Covid eller ikke.

Vindkraft satsningen innebærer lite investeringer og stor oppside på toppen.

Magisk godt selskap!
Puglia
17.03.2020 kl 14:43 1019

Skattefri 12.8% yield på kurs 7.8!
Herlig aksje!

Fullastet her.

Ganske overrasket over fallet som har vært i aksjen. Både siden Magnora er betre beskyttet mot problemer i verdensbildet enn andre aksjer, og siden selgerene i Magnora pleier å sitt ganske rolig.

Mistenker det er nye aksjonærer siste ukene som selger seg ned etter å ha kjøpt på kursene over 10 kr.
Samme hva, dei tapet i lengden mens vi som kjøper mer vinner garantert!

Vindkraft konkurrerer med kullkraftverk og gasskraftverk. Mye tyder at kullkraft er utkonkurrert mer eller mindre mange steder av gasskraft. Vindkraft og gasskraft ligger vel omtrent på samme nivå kostnadsmessig.

Hvis gassprisen synker vil det bety at vindkraft får det vanskeligere med å konkurrere. Derfor er det ikke unaturlig at denne industrien også påvirkes av fallende priser.
Redigert 17.03.2020 kl 19:26 Du må logge inn for å svare
Puglia
17.03.2020 kl 21:12 897

Sant nok! Men EUs klimamål er svært strenge og vil innebære store utbygginger av vindkraftverk.

Magnora har plutselig ut av intet dukket opp som kanskje den mest spennende nye grønne (vind)-aksjen.

De skal være prosjektutvikler av vind. De skal ikke bygge ut og eie vindparker. Det er veldig spennende fordi man kan være med å skape verdier som investor på prosjektutviklerfasen, og så selge prosjektene videre til de som vil bygge og eie.

500MW offshore prosjektet til Magnora er vanvittig spennende. 500 MW er svært!!
Magnora’s VINDR er også meget spennende. De skal utvikle mindre prosjekter. Så her ligger det mange godbiter fremover!

For alle som har løpt etter Scanship, Scatec og NEL. Magnora er den nye grønne juvelen på byen!
Med toppfolk fra Statkraft, Vestas og Lundin kan dette bli et nytt eventyr for alle!

Og husk her får man 0.25 kroner per aksje i utbytte i kvartalet! Yield idag på 14%
En vanvittig kombinasjon!Redigert 17.03.2020 kl 21:58 Du må logge inn for å svare
Puglia
19.03.2020 kl 08:07 788

Magnora tjener stort på den sterke USD. Alle inntektene til Magnora idag er i USD. Og den lave kostnadsbasen deres er i kroner. Man finner ikke mange selskap som tjener mer på sterkere dollar enn Magnora!
Puglia
22.03.2020 kl 21:00 653

USD har steget med 25% mot norske kroner. Det betyr at Magnora sin profitt øker med 25% fordi kostnadene til selskapet er kun i norske kroner.

2019 gav inntekter fra Western Isles på NOK 41,2 mill, her har i ett potensiale for ca NOK 20 mill kroner mer i året ved fullproduksjon.

Magnora har forøvrig også kjøpt aksjer i Panoro Energy siste tida.

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2020/05/12/7526901/magnora-har-inngatt-avtale-med-grunneier-for-et-landbasert-vindprosjekt

Magnora har kunngjort en intensjonsavtale med en grunneier i Skandinavia angående investering i et landbasert vindprosjekt med potensiell kapasitet på 60 megawatt.

Det Oslo Børs-noterte royalty- og lisensinvesteringsselskapet opplyser at dette blir deres tredje investering i vindutviklingsprosjekter.

Først vil det bli utført en gjennomførbarhetsstudie, som ventes å pågå til august. Etter denne vil Magnora ha en opsjon til å kjøpe opptil 50 prosent av prosjektet, basert på milepæler i utviklingen. Magnora vil også utføre en due diligence, som ventes gjennomført om en måned.