I Dn.no står det nå å lese;Spekulativt og feil om Bank Norwegian

Ulrik1
NOFI 05.12.2017 kl 13:07 1610

DNs børskommentator Thor Christian Jensen kommer med sterke, udokumenterte påstander om Bank Norwegians utvikling på Oslo Børs (DN 5. desember). Jensen konkluderer basert på spekulative forutsetninger om banken og mulig utvikling norsk økonomi, og legger til grunn uriktige og svært stigmatiserende påstander om våre kunder som jeg ikke kan la stå uimotsagt. Jeg tar det punktvis.

Bank Norwegians kunder er ansvarlige og kredittverdige
Alle som søker om lån hos oss, kredittvurderes. Om lag 70 prosent av søknadene avslås automatisk. Etter en manuell silingsprosess, samt at kundene vurderer eget lånebehov etter å ha fått et tilbud, ender rundt 15 prosent av lånesøknader med et utbetalt lån.

Våre kunder er jevnt fordelt på alle samfunnslag, og lånene brukes ofte for å løse en konkret sak, til oppussing eller til å dekke et kortsiktig likviditetsbehov. Lånene betales i hovedsak tilbake i god tid før de utløper. Halvparten er nedbetalt før det er gått to år, i snitt betaler kundene tilbake sine lån etter tre til fire år. Personer med lav lønn er like disiplinerte betalere som personer med middels eller høy lønn

Bank Norwegian vokser sterkest utenfor Norge
Vi har en bred nordisk plattform, og våre utlånsvolumer vokser raskere utenfor Norge. Bank Norwegian har som Jensen påpeker en sterk vekst på mer enn 40 prosent det siste året. Mer enn halvparten av den veksten kommer utenfor Norge, blant annet fordi vi nylig startet opp virksomhet i Danmark og Finland. Vår utlånsvekst er basert på sunne økonomiske utsikter i de nordiske landene.

Bank Norwegians utlånsrente er i snitt under 15 prosent
Thor Christian Jensen bygger sin argumentasjon på at få kunder i fremtiden er villig til å betale lånerenter på 20-30 prosent. Det er vi enige i. Vår gjennomsnittlige utlånsrente er derimot under 15 prosent. Om Norge skulle rammes av en kraftig svekkelse i boligmarkedet i årene fremover, noe som virker lite trolig, vil det ramme samtlige norske bedrifter og ikke bare Bank Norwegian spesielt.

Bank Norwegian er den første til å ønske en stabil økonomi for våre kunder. Med det nye gjeldsregisteret som Regjeringen har lagt til rette for, vil vi i fremtiden stå enda bedre rustet til å sikre at kreditt kun blir gitt til dem som evner å betale tilbake lånet.(Vilkår)

Redigert 20.01.2021 kl 01:33 Du må logge inn for å svare