Stigmatisering av hytteeiere


Registrerer at ordet "hytteeier" er i ferd med å bli et belastet begrep i coronasammenheng. Det dette handler om er vel at vi som innbyggere skal oppholde oss i den kommunen hvor vi bidrar med skatteinntekt og er registrert som innbygger, altså der hvor vi er med å danne grunnlaget for kapasiteten i helsesektoren.Henstillingen om å ikke dra på "hytta" bør vel derfor gjelde også for alle de som er i "gjestekommune" men oppholder seg i annen bygning/bolig enn det som er registrert som hytte?

Argus
15.03.2020 kl 20:28 1954

Her er det en ting som gjelder: Hytteeiere skal følge myndighetenes instrukser og reise hjem.
Her er det ikke rom for diskusjon eller å trekke inn andre forhold som er å betrakte som skurr på linjen.

De hytteeiere som måtte bli igjen på hytta på tross av instruksen, har et stort ansvar og ødelegger for andre hytteeiere.
Her vil det vise seg om det er fritt frem "for meg"! Eller om man viser solidaritet!
Redigert 15.03.2020 kl 20:29 Du må logge inn for å svare

Det er jo godt å vite at de som bare har campingvogn kan gjøre som de vil, de er ikke rike nok til å være syndebukker kanskje?
Argus
15.03.2020 kl 20:49 1897


Skurr på linja! Ikke finn på noe tull oppe i en så alvorlig situasjon mange i landet befinner seg i.
Matsern
15.03.2020 kl 20:52 1877

Hytteier og teslaeier, er verre enn å være nazist det nå
bj111
15.03.2020 kl 21:00 1838

Er noen som har utrolig tungt for å skjønne ting for tiden. Ikke skjønner de prosentregning for de innbiller seg at 0.01% er det samme som 3% (dødelighet sesong influensa/korona). Ikke skjønner de at de skal holde seg hjemme og ikke reise til sine hytter og det gjelder da selvsagt campingvogner, telt og alt mulig annet dumt de måtte finne på.
En skal unngå forsamlinger og det betyr selvsagt å ikke ha fest eller større bursdagssamlinger. Hvor vanskelig er det å skjønne at en skal holde seg hjemme og kun foreta reiser som er helt nødvendig? Etter denne krisen bør det vurderes realkompetansevurddring av alle voksne og tvangsinnskrivning på grunnskole for voksne for de som stryker. Det blir mange.
Oregon
15.03.2020 kl 21:34 1792

Limer inn denne her også; forteller også litt om sykdomsforløp for Coronasmittede:

Dro på hytta i Sigdal:

– Sliter med å puste

Han beskriver sykdommen som hakket verre enn influensa og meget ubehagelig.

– Feberen går opp og ned, jeg blir andpusten når jeg går og sliter med å puste. Nå ser jeg at Sigdal kommune ønsker at hyttefolket drar hjem, for å ikke overbelaste den lokale legevakta. Jeg er ikke i stand til å kjøre bil, så det blir vanskelig. Søndag har Helle bursdag, forresten. Den blir avlyst, forklarer en nedstemt Storsul.

Et lyspunkt er at arbeidskollegaen, som altså befinner seg under samme tak, er betraktelig bedre.

–Vi hadde nøyaktig samme sykdomsforløp de første to dagene, men så ble det litt forskjell. Harald er faktisk i ferd med å kunne ha hjemmekontor og jobber litt herfra nå. Å være vitne til dét gir meg håp. Jeg snakket med kommunelegen i Hønefoss torsdag og han fortalte at symptomene bør gå over etter seks-sju dager. Etter jeg har blitt symptomfri må jeg være isolert i åtte dager.

Aurskogingen innrømmer at han ble redd natt til torsdag.

Da våknet han med verk i hele kroppen og hodet og kastet opp en slimball med påfølgende diaré.

– Du ligger jo og gjør deg dine tanker. Du leker litt lege selv. Du leser om de verste tilfellene på nettet og glemmer at du er forholdsvis ung og frisk i utgangspunktet. Også tenker jeg masse på de der hjemme. Jeg har snakka litt med Hanne og ungene på facetime, men det ender som regel med ei hostekule og at jeg må avslutte med tårer i øynene. Jeg gleder meg til dette helvetet er over, avslutter Ronny Storsul.

Kriseledelsen ble overrasket

Kriseledelsen i Sigdal var ikke klar over at Ronny Storsul og kameraten er syke på ei hytte i Sigdal før de leste saken på bygdeposten.no.
Oskar2
15.03.2020 kl 21:46 1752

Lurer bare på om hvor mange kriminelle Norge har fått i dag som kan straffeforfølges, rammen er 6 mnd , kan bli en stri tørn for tinghusene det?
Rakafant
19.03.2020 kl 18:54 1582

Hørte nettopp på TV2 nyhetene helseministeren bli svar skyldig når det gjaldt fulle hoteller og leilighetskomplekser i fjellheimen i påsken. 1000 personer tett på hverandre på i diverse hotell/leilighetskompleks på Hafjell eller Geilo (eller Trysil for den saks skyld) er det så langt tydeligvis ingen tanker rundt, en person eller to i en hytte i umiddelbar nærhet av hotellet er derimot egnet til å gruse helsestellet i den aktuelle kommune. Hvor er logikken?

Slipper de eiendomsskatten når de ikke får lov til å bruke hytta for å ikke belaste kommunen?
Har ikke hørt noe om det enda?

Hvis de ikke slipper å betale så tenker jeg at det burde være en paralell til resturanter og kafeer som nå har måttet stenge: pleide du å gå ut å spise, f eks i lunsjen, så burde man nå måtte fortsette å betale selv om man ikke får maten. Det blir vel det samme?


pengex
19.03.2020 kl 19:38 1522

Regjeringa er vinglete og lite samstemte.
Ei lita stund var det totalforbud å forlate kongerike ifølge Dagbladet.
CapitaL
19.03.2020 kl 19:57 1477

Er det noe bortskjemte nordmenn trenger så er det kanskje nettopp oljeprisfall, kroneras og boligkrakk. Tydelig ut i fra denne meningsløse hyttedebatten at noen og hver trenger å komme seg ned fra den egoistiske tua si!
Typisk norsk å være seg selv nærmest...

Er tungpustet og kan ikke kjøre bil. Er ikke spesielt vanskelig å forstå hvorfor Norge troner øverst i sykefravær og antall trygdede

Stigmatisering, misunnelse og janteloven er den store norske folkesykdommen som vises til fulle også i denne diskusjonen.
Oregon
20.03.2020 kl 08:22 1270

Har to hytter selv og respekterer den forskriften fullt ut. Fikk forøvrig SMS fra Færder kommune i går så det er ikke noe bedre utsikter for bruk av sommmerhytta til påske heller.
Redigert 20.03.2020 kl 08:23 Du må logge inn for å svare
Argus
20.03.2020 kl 12:20 1178

Maken til antall Stutum-innlegg her inne skal du lete lenge etter!

Det er godt myndighetene har strammet inn reglene for fritidseiendommer i andre kommuner enn bostedkommunen.
Nå kan man bli straffet for å dra på hytta i en annen kommune. Om man skulle ha en hytte i samme kommune, blir det neste regel, ikke skap så mange unntakstilfeller og spesialutfordringer at det blir håpløst å følge hovedregelen.

Man gjør jo ikke dette her for å skape problemer for folk, men hyttefolket har seg selv å takke. Dersom de hadde fått lov til å bli på sine hytter, slik mange forsøkte på tross av advarsler, vil det ikke være stor nok kapasitet i helsevesenet i hyttekommunen når (ikke hvis) pandemien utvides.

Tenk deg følgende scenario: Lokalbefolkningen legger beslag på samtlige sengeplasser på et sykehus. Så kommer det inn tre yngre personer enn de på sykehuset fra en hytte, hvor alle tre er alvorlig syke. Hvem skal prioriteres? Uansett hva man gjør i en slik situasjon, vil det bli massiv kritikk. Nå unngår man slike tilstander fordi hyttefolket har fått beskjed og skal holde seg til hjemkommunen. Da skal de heller ikke prioriteres på sykehusene hvor de ikke hører hjemme. Selvfølgelig ikke, mener jeg!

Har du mye snø på hyttetaket, kan du leie inn hjelp til dette. Har du ikke økonomi til det, har du ikke råd til å ha hytte og må selge den.

Er du motstander av myndighetenes instrukser, bør du tenke deg nøye om. Kanskje du bor i feil land og heller bør flytte til USA hvor en viss president nå er i ferd med å tape valget grunnet sin motstand mot helsetiltak i en tidlig fase. Aldri så galt at det ikke er godt for noe......
Redigert 20.03.2020 kl 12:22 Du må logge inn for å svare

Snart er det båtfolket som må ha ting inn med t-skje, det må nok diverre kraftige bøter til.

Ja for ikke å snakke om de som jobber i en annen kommune enn den de bor i og som fremdeles trofast drar på jobben hver dag for å holde samfunnet sammen. Få dem i fengsel.

Dette er ikke så svart/hvitt som man kan få inntrykk av. Regjeringen åpner altså for at de som har en smittet slektning hjemme skal kunne dra på hytta for å forhindre at også disse blir smittet. Det er jo personer som godt kan ha blitt smittet før de dro. Altså godkjenner man dette ut fra et isolasjonsprinsipp.

Derimot er det en dødssynd hvis man ønsker å isolere seg på hytta selv om man ikke er smittet. Den første trenger ikke å søke engang. Det er bare å reise. Den andre skal hentes av Heimevernet og bøtlegges eller fengsles.

Men nå kan vi la det ligge egentlig. Man må forholde seg til lovverket uansett.

Og så hva er poenget ditt? At du har to hytter?
Redigert 20.03.2020 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
CapitaL
20.03.2020 kl 14:13 1079

Det var nok for å imøtegå din fjollete påstand om misunnelse tenker jeg.

Ja som tidligere nevnt det er helt greit å slippe å være den som skal bestemme. De gjør nok det de tror er best.

Det burde kanskje være lov for den som er smittet å dra på hytta også for å skåne de hjemme? En bekjent er livredd for å smitte sine syke foreldre (andre sykdommer). Han har da ikke noe annet sted å gjemme seg enn på hytta. Foreldrene kan ikke dra dit. Han betaler gjerne boten, men kunne klart seg uten hetsen.
Sukiyaki
20.03.2020 kl 14:44 1032


PSI - Investor, hets. Er folk blitt så råtne at de ikke tåler og få en kommentar?
Grunnen til at mange reiser på hyttene sine, er fordi de er blitt permitterte og har god tid.
Det er helt riktig av myndighetene og nekte hyttefolket og reise. Skal en bekjempe covid 19, må alle følge rådene som blir gitt. Grunnen til at smitten brer seg er at folk gir blanke f. Hvor lenger tid det går før en får bukt med viruset, hvor verre det vil bli med bedrifter osv osv. Arbeidsledigheten blir så høy som en aldri har vært i Norge før, og folk går over ende økonomisk.
Se til Italia som har mistet grepet over covid 19.

Redigert 20.03.2020 kl 14:52 Du må logge inn for å svare

Har dere ikke forstått alvoret??????????????? Vi, hele verden er i krig mot en usynlig fiende!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Den tar ikke hensyn til om du er rik eller fattig, berømt eller anonym. Den ligger på lur i oss. Vi er som små atombomber. Mange kan bli smittet av oss, fordi symptonene har ikke kommet.
Når vi nå er i en form for krigstilstand, så kan vi ikke leve som om alt er som i en vanlig situasjon. Når vi ser flere land innfører portforbud, så latterliggjør hytteeierne seg virkelig. De kommer med krav at de skal få dra på hytta i påska. Hvor er vettet til disse blitt av?? Skjønner man ikke at vi står oppi en alvorlig situasjon?? Skal deres tradisjon på å dra på fjellet i påska, telle mer enn å redde andre sitt liv???????????????????????????????????????????????????
oppturen
20.03.2020 kl 14:49 1017

Nå synest jeg du stigmatiserer all som er tungnemme og tenker vare på seg selv som egoistiske og lite begavet.
😜

Italia sier på bakgrunn av spredelsen der at vi må tenke isolasjon og atter isolasjon. Hvis hytteeierne kun drar på hytta og holder seg inne eller på tur er det snakk om isolasjon. I Oslo er mange barer, restauranter og forretninger fortsatt åpne. Folk står i grupper og snakker. Til å med snakk om Koronafester. Det er jo dette som burde være forbudt. Her er sjansen til å bli smittet og dermed smitte andre stor. Det er den ikke på hytta. Regjeringen skjønte det nå siden de justerte anbefalingene.
Redigert 20.03.2020 kl 15:05 Du må logge inn for å svare

Ser byrådsleder Raymond Johansen har holdt pressekonferanse nå 1500. Der kom det frem at mange overholder ikke reglene innen det du nevner. Nå har de fått gult kort, med varsel om stengning i løpet av en halv times varsel, dersom reglene ikke overholdes. Ser du er tung lært med tanke på hytteeierne.

Tunglært? Det var det Regjeringen som har vært, men heldigvis har de til en viss grad kommet etter.

At det kan være flere syn på dette burde du respektere. Det som virkelig kan stanse viruset er isolasjon.

https://www.liberaleren.no/2020/03/19/la-folk-dra-pa-hytta/

https://www.gd.no/debatt/hytteforbudet-er-for-droyt/o/5-18-1089521Redigert 20.03.2020 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
oivindl
20.03.2020 kl 16:00 951

"Når vi nå er i en form for krigstilstand, så kan vi ikke leve som om alt er som i en vanlig situasjon."

Og hvem var det som ble helter under krigen?
Jo, gutta på skauen som stakk til skogs på avsidesliggende hytter :-)

Useriøst, sier du? Helt enig, akkurat som krigsretorikken din. Dette er en pandemi, hverken mer eller mindre, og vi bør diskutere den og forholde oss til den, som det.
oivindl
20.03.2020 kl 16:15 937

"Tenk deg følgende scenario: Lokalbefolkningen legger beslag på samtlige sengeplasser på et sykehus. Så kommer det inn tre yngre personer enn de på sykehuset fra en hytte, hvor alle tre er alvorlig syke. Hvem skal prioriteres?"

Et tenkt scenario. Det er ikke noe problem å sette opp et tenkt scenario, hvor det åpenbart ville vært best å dra på hytten:
"Du er 18 år og bor med dine foreldre, som begge er leger. Du ønsker å dra på hytten, men får ikke lov.
Du blir smittet og smitter begge dine legeforeldre.
Kanskje bedre å reise på hytten?

Man kan lage så mange slike scenarier man ønsker, problemet er at man vet lite om hvilke scenarier som først opptrer. Vil kapasiteten i byene holde lengre enn kapasiteten på bygden, hyttefolk eller ikke?
Mange kommuner sokner også til samme sykehus. Da havner du gjerne i samme kø, om du blir syk hjemme eller på hytten. Men kanskje du hadde unngått smitte om du var isolert på hytten?

Jeg tror det er en god grunn til at forbudet ble utsatt så lenge og at det ble justert.
Helseministeren har åpenbart tenkt at hytter i mange situasjoner, ville fungere som god isolasjon, og på den måten redusere det totale smittetrykket.
Redigert 20.03.2020 kl 16:20 Du må logge inn for å svare
oivindl
21.03.2020 kl 16:37 757

"WHO-rådgiver: Hytteforbudet er bare tull"
https://www.nrk.no/norge/who-radgiver_-hytteforbudet-er-bare-tull-1.14955158

Så var det altså ikke bare hytteeierne.
oivindl
21.03.2020 kl 18:25 680

Akkurat nå, tror jeg ikke vi kan velge, og da tror jeg det er best vi forholder oss til den vi har.
egget
21.03.2020 kl 21:15 610

Hentet fra en an tråd:

Nå er det på tide at alle bruker maske og hansker, det virker mye bedre enn regjeringens evneveike tiltak. Etter 4 uker med maske og hansker på alle, kan samfunnet gå tilbake til normalt.

Så enkelt kan den nye svartedauen stanses og verden bli normal igjen.

Noen som har noen gode ideer om hvordan man kan banke vett inn i skallen på sauene?
_info_
21.03.2020 kl 21:40 583

Kanskje litt ekstremt å sammenligne det med svartedauden?
60% av befolkningen i Europa døde av Svartedauden, dvs. 50 av 80 millioner.
https://no.wikipedia.org/wiki/Svartedauden

Kanskje litt mer som Spanskesyken hvor 1% av smittede i Norge døde. (Globalt 3-5%)
https://no.wikipedia.org/wiki/Spanskesyken

Cov19 sine symptomer blir nå sammenlignet med lungebetennelse. (ikke influensa eller lign.)
Redigert 21.03.2020 kl 21:43 Du må logge inn for å svare
_info_
21.03.2020 kl 21:42 578

Hvis man vil at en hel nasjon skal oppføre seg på en bestemt måte, er eneste løsning å lage lovverk.