Å det er fredag du

Slettet bruker
NYDAG 10.08.2018 kl 06:13 698

Jada, dagen som lukter minst av døm alle gett.

Eneste menuset med dagen i dag er et laangt møte.
Slettet bruker
10.08.2018 kl 08:02 690

Enig med at det er fredag gett. Det er en jødisk høytid og ukens korteste dag. Je feirer bar mitzvah hver fredag se.

Nå: danse pølynese, knuse glass i gølvet og rope ting på hebraisk gett.
Slettet bruker
10.08.2018 kl 08:29 689

Å det calculater gett (regner).

Tepper nøkk det blir tell å gå på møtør i das bot senere se, våte seil er itte lotion se.

*TrrRrfpsshhTRrRRttt*
Redigert 10.08.2018 kl 08:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.08.2018 kl 09:51 677

K_Riske er itte bra.
Slettet bruker
10.08.2018 kl 10:04 675

Nå: 350 mg 8-kloro-6-(2-fluorofenyl)-1-metyl-4H-imidazo[1,5-a][1,4]benzodiazepin (intravaskulær injeksjon), 100 ml/kg/minuttet Propofol (mekanisk ventilering) og 1500 mg Pentobarbital rektalt gett. Kontraindikasjoner: det meste.

Senere: lunsj og en kopp kaffe. Tenker det blir Fjordcountry i dag. Kjøttkækju.
Slettet bruker
10.08.2018 kl 10:26 675

Her bygges det opp en organisk lønsj bygd rundt et knippe franske vinbergssnegler (escargots) jeg fikk fløyet inn i går aftes se.
Je læt snegla bade i smør når de får den siste fresen i pannen sammen med hvitløk, sjalottløk, ramsløk og urter.

Oppskrift på escargot
Vinbergsnegler (8–10 snegler anbefales per person) 
◆ hvitvin 
◆ løk 
◆ laurbærblad 
◆ timian 
◆ rosmarin 
◆ meierismør 
◆ hvitløk 
◆ sjalottløk
◆ ramsløk 
◆ salt og pepper

Prosedyre
Skyll sneglene i vann i fem minutter. Kok med skall i ti minutter. Plukk sneglene ut av skallet og kok videre i tre–fire timer i vann tilsatt hvitvin, løk, laurbærblad, timian og rosmarin. Stek i panne i rikelig med smør, hvitløk, sjalottløk og ramsløk. Smak til med salt og pepper.

Byggrynsrisotto (favoritttilbehør)
Byggryn 
◆ sjalottløk 
◆ hvitvin 
◆ Västerbottenost olivenolje 
◆ Bladspinat anbefales også som tilbehør.

Kok byggryn med sjalottløk, hvitvin og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Tilsett Västerbottenost.

Vinvalg (basisutvalget, under 200 kroner), som også passer til det K-Riske spør om:

1) 9107401 Deux Roches Mâcon-Villages Plants de Carre 2015, Bourgogne, Frankrike. Kr 169,90. Karakter: 6, Poeng 86. Basisutvalget
En virkelig deilig vin som aldri har vært bedre enn i denne årgangen. Mineraler, eple, sitrus. Delikat og innsmigrende. Rimelig også. Superkjøp. Basisutvalget.

2) 1695701 Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2015, Sør-Afrika. Kr 162,90, 87 poeng. Karakter: 6. Basisutvalget.
En spenstig, mineralsk Chenin Blanc laget på gamle buskvinstokker ute i Swartland i Sør-Afrika. Streif av hvite blomster, knust stein på duft, i smaken frisk, fersken- og plommeaktig. Balansert. Til: All round-bruk. Til og med på sommerterrassen.

3) 490001 Von Winning Deidesheimer Riesling Paradiesgarten Erste Lage 2015, Kr 199,90, 87 poeng Karakter: 6. Basisutvalget.
En god, tørr kalkmineralsk tysk hvitvin uten klissete restsødme. Sitronkjerne, Litt krydder og nøytral, kjølig – men moden – frukt. Knastørr, altså. Matfølge: Sashimi og sushi
Slettet bruker
10.10.2018 kl 15:54 594

Gulle god oppskrift og vin du Korsar
Slettet bruker
10.10.2018 kl 20:52 581

Snegler hjeeelp, ekkelt. Og masse vin, så tidlig på morran?? Sitter du alene å spiser dette?
børst
12.10.2018 kl 01:53 557

Jeg har fri i morgen og har allerede begynt å drikke helgen inn.
børst
12.10.2018 kl 02:11 555

De dyreste restaurantene er "keiserens nye klær". Folk betaler dyr for ingredienser som normale mennesker kaster i søppla.