Corono- Har vi kloke nok folk til å lede dette??


Må si jeg undres. Øyelege rett på jobb på Ullevål etter reise fra Nord Italia, Epicenteret for Corona i Europa. Dette til og med med symptomer og han ble veiledet av de som har ansvaret for Corona bekjempelse til å komme på jobb. Så fulgte ledelsen av Corona bekjempelse i norge opp med å nøle med å be folk slutte å håndhilse. Dette burde være to svært enkle problemstillinger å tenke riktig i. Hvordan tenker de med ansvar for Corona bekjempelse når det kommer til vanskelige problemstillinger , når de to elementære hendelsene nevnt ble for komplisert?

Ta dette med tester. Folk testes ikke med mindre de er svært syke. De mangler reagensrør eller tester. I USA har de også for få tester, men de setter nå alt inn på å skaffe nok. Hva gjøres i Norge? Gjøres det noe for å skaffe nok tester? Har ikke inntrykk av at det har særlig prioritet. Tror de at de er smarte ved å spare småpenger på å skaffe tester?

Vel strategien i Norge er heller å å plassere ti tusener i karantene noe 99% kanskje unødvendig om de kunne blitt testet og funnet å ikke være bærer av viruset. I en situasjon som dette er det viktig å stå sammen og ha tillit til hverandre, ikke minst til de som leder arbeidet, men må si det kan by på utfordringer. Uansett de er det eneste vi har og vi må følge rådene om og påleggene. Å ikke gjøre det vil være helt ødeleggende. Vel vel til alt overmål har nå de som leder dette arbeidet havnet i isolasjon og karantene. Håper de som leder dette arbeidet har god dømmekraft. Man må ikke miste håpet.
oivindl
15.03.2020 kl 22:23 148

"Vel strategien i Norge er heller å å plassere ti tusener i karantene noe 99% kanskje unødvendig om de kunne blitt testet og funnet å ikke være bærer av viruset."

Problemet kan være at testene ikke er pålitelige nok.
Da risikerer du å slippe ut smittede personer med en negativ test.
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/amp/health-51491763

Når livets harde skole i Østfold skal til Sverige å handle billig mat går nok dette til skogen. Sverge har ikke tatt seg råd til å stenge ned samfunnet. Dette gjør det vanskelig for Norge.